ENTONO MAKIGIAZ

Του Μιχάλη Πούλου*

Έφτασε και ο εορτασμός της Παναγίας και όλοι οι υποψήφιοι νοιώθουν την ανάγκη να κοινοποιήσουν τους συνδυασμούς τους.
Μία διάχυτη ένταση υπάρχει στην ατμόσφαιρα σχετικά με το ποιος θα πλειοδοτήσει στον κατάλογο και στο «βάρος» των ονομάτων.
Οι μετακινήσεις υποψηφίων από συνδυασμό σε συνδυασμό δείχνουν να είναι στο μάτι του κυκλώνα. Σχόλια για τους μετακινούμενος διάφορα, υποτιμητικά έως και ιδιαιτέρως προσβλητικά ακούγονται από όλες τις πλευρές.
Στο παιγνίδι των μετακινήσεων ο Γιώργος Γκιώνης φαίνεται ότι χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον, όπως τα στελέχη του καζίνο και τις σχέσεις εξάρτησης των προμηθευτών του.
Έχω κατ’ επανάληψη σχολιάσει ότι αυτή η τακτική:
- προσβάλει τον ίδιο το Γιώργο Γκιώνη,
- προσβάλει τον υποψήφιο,
- προσβάλει την πόλη ολόκληρη,
- προσβάλει τα στελέχη του συνδυασμού του.
Όλα αυτά, δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης που υποσκάπτουν την ελεύθερη κρίση.
Αυτά, αφορούν όμως, τον Γιώργο Γκιώνη και τα στελέχη του, που όλη η πόλη πλέον γνωρίζει ότι ζουν και υπάρχουν φαλκιδεύοντας τη θέληση των δημοτών, με συνεχή ψέματα, επιπολαιότητες, έως και συνειδητές παρασπονδίες.
Σήμερα, έχει ιδιαίτερη σημασία να σχολιαστούν οι λόγοι και η σοβαρότητα στα επιχειρήματα των «μετεγγραφέντων».
Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτικών.
Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από εκείνους τους πολίτες που παραμένουν αμετακίνητοι σε προσωπικές αξίες, σε οράματα, σε σχέδια και ιδέες για τον δήμο τους, παραβλέποντας τα προσωπικά τους συμφέροντα, τοποθετούν δε, τις δικές τους φιλοδοξίες σε δεύτερη η και τρίτη μοίρα.
Αυτοί οι άνθρωποι μετακινούνται, όταν διαπιστώνουν ότι ο συνδυασμός που είχαν ενταχθεί είναι ασυνεπής, δεν κάνει αυτά που έχει δεσμευτεί στους δημότες, ξεπουλάει τα συμφέροντα της περιοχής, ο δε επικεφαλής δήμαρχος, φτάνει στα όρια της ωμής ψευτιάς και εμπαιγμού της νοημοσύνης των δημοτών του.
Ενίοτε, σε αυτό το τύπο παράταξης συνυπάρχουν και κινούν τα νήματα διάφορα ιζήματα. Συμπερασματικά, αυτή η κατηγορία είναι υψηλών προτύπων και οι δημότες τους αναζητούν και τους τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.
Η δεύτερη κατηγορία μετακινούμενων υποψηφίων περιλαμβάνει εκείνους που βάζουν την προσωπική τους φιλοδοξία στη πρώτη γραμμή.
Εκείνους που πάνω από τη φαινομενική ανιδιοτέλεια, τοποθετούν στην κορυφή τα οικονομικά και επαγγελματικά μικροσυμφέροντα τους, κατεβάζοντας ουσιαστικά τον πήχη της αξιοπρέπειάς τους, στο επίπεδο της συναλλαγής, της συνδιαλλαγής, της υποτέλειας, ακόμη και με τρίτους ενδιαφερόμενους.
Είναι εκείνοι, που ξεπουλάνε κάθε προσωπική τους ηθική, στο όνομα του λογαριασμού: 2.000 ευρώ Χ 12 μήνες Χ 2 ή 4 χρόνια, λόγω και του …συνωστισμού. Είναι αυτοί, που στην αναζήτηση της καρέκλας του αντιδημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αλλάζουν παρατάξεις, αλλάζουν πιστεύω, αλλάζουν ακόμη και μυαλά.
Στην ίδια κατηγορία των «τι δίνεις για να έρθω» υποψηφίων συναντάμε και πρόσωπα που κάθε δύο-τρεις μήνες ανακαλύπτουν νέους «άξιους-γνώστες των αναγκών του δήμου-να εμπνέουν εμπιστοσύνη-με προτάσεις».
Πολύ έντονο... μακιγιάζ για να κρυφτεί η πιο αλαζονική προσωπική φιλοδοξία.
Με αυτές τις σκέψεις, θα τολμούσα να προτείνω στους καθημερινούς ανθρώπους του δήμου, που ζουν και υφίστανται στη πλάτη τους τις συνέπειες αυτών των δήθεν ανιδιοτελών επιλογών, να αναζητήσουν στα πρόσωπα των υποψηφίων εκείνους τους καθαρούς ανθρώπους:

- που δεν φοβούνται να πάνε κόντρα στο ρεύμα,
- που δεν βάζουν τη πραμάτεια τους πάνω από τη πόλη,
- που δεν διστάζουν να συγκρουστούν όταν θίγονται οι απλοί εργαζόμενοι.
Σε αυτές τις εκλογές, θα πρέπει όταν βάζουμε σταυρό δίπλα σε όνομα δημοτικού συμβούλου, να σκεφτόμαστε:
Είναι με την πόλη ή με τη πάρτη του;
Αγωνίζεται για όλους μας η μόνο για το μαγαζάκι του;..
Τρέχει για τον δήμο η μόνο για τα 2.000 το μήνα;..
Πήγε με το Γκιώνη για τους δημότες ή για να διαφημίσει το όνομά του/της;
Επειδή, οι πολιτικοί λένε ότι είμαστε ίδιοι με αυτούς που εκλέγουμε, ας τους δείξουμε ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή τη κατηγορία πολιτικάντηδων και τις συναλλαγές τους.

Μιχάλης Πούλος, είναι οικονομολόγος.

(090910)




ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΛΟΗ

Το colpo grosso επιχειρεί να κάνει ο δήμαρχος της μειοψηφίας του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» Γιώργος Γκιώνης, σε βάρος του διαχωρίσαντος τη θέση του από το συνδυασμό και σε καμία περίπτωση να επανασυνεργασθεί μαζί του, Νίκου Λόη.
Αιτία, η συνέλευση των Ενεργών Πολιτών που θορύβησε στο έπακρο το Γιώργο Γκιώνη, γεγονός που τον ανάγκασε να επιστρατεύσει τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, προκειμένου να πλήξει το συνεργαζόμενο σύμβουλο με το συνδυασμό του.
Έτσι ο Γιώργος Γκιώνης, στο πλαίσιο συγκρότησης του ψηφοδελτίου του με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, απευθύνθηκε στο συγγενικό περιβάλλον και μάλιστα συνεπώνυμο του Νίκου Λόη. Πρώτη κρούση ήταν σε νέο πρόσωπο, που δεν ήταν άλλο από ξαδέλφη του, από την οποία εισέπραξε αρνητική απάντηση.
Η δεύτερη κρούση τον οδήγησε στις μεγάλες ηλικίες και αφορούσε το θείο του Νίκου, Αλέκο Λόη, ο οποίος την εξέλαβε ως τιμητική πρόταση(!..) και απάντησε θετικά…
(090910)
Return top