Η ΜΥΤΗ… ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ

Του Μιχάλη Πούλου*

Είναι γνωστή τακτική των πολιτικών μας, της κεντρικής πολιτικής σκηνής και των αυτοδιοικητικών, να προσπαθούν να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας στους πολίτες ακόμη και χωρίς αντίκρισμα.
Μερικές φορές, στην προσπάθεια αυτή, δεν μπορούν να διακρίνουν τα όρια, με συνέπεια αντί αισιοδοξίας να αναπαράγουν ψέματα.
Σε εξαιρετικά σπάνιες, αλλά όχι ανύπαρκτες, περιπτώσεις, τα ψέματα γίνονται δεύτερη φύση και τότε ο πολιτικός γίνεται γραφικός.
Στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας, οι πολίτες είμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας εξαιρετικής σπανιότητας κατάστασης, όπου το ψέμα προηγείται ακόμη και της σκέψης.
Η παράταξη της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», έχει σπάσει κάθε ρεκόρ επιδόσεων στη ψευδολογία.
Ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, έχει καταγράψει προσωπικές επιδόσεις ψευδολογίας που θα ζήλευε ακόμη και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Τα παραδείγματα άπειρα.
Ας σταχυολογήσουμε κάποια κραυγαλέα:
1 Θα κατασκευαστεί μαρίνα.
2 Δεν θα πάρουμε δάνειο κανένα, αλλά αν χρειαστεί, θα γίνει δημοψήφισμα.
3 Διεθνής μελέτη για τον υδροφόρο ορίζοντα.
4 Άμεση έκδοση οικοδομικών αδειών μέσω του νέου Γ.Π.Σ (αντί τουλάχιστον δεκαπενταετίας).
5 Θα εξαγοράσουμε το κτήμα Διφωνή.
Ειδικά στη τελευταία περίπτωση, ο Γιώργος Γκιώνης έφτασε να ενημερώσει δημότη ιδιοκτήτη ακινήτου ότι τα «λεφτά για το οικόπεδό του είναι στη τράπεζα ήδη».
Στην περίπτωση του ΓΠΣ έφτασαν να παροτρύνουν κατοίκους συνοικισμού να μαζεύουν χρήματα για να χτίσουν επιπλέον όροφο με το νέο έτος!..
Έφτασε ακόμη ο δήμαρχος να υπόσχεται ανοικοδόμηση σε αναδασωτέες περιοχές!..
Όλοι οι καλοί ψεύτες προσπαθούν να βρίσκουν πάντα και πιστευτές δικαιολογίες.
Στη δική μας περίπτωση επιστρατεύονται οι «ειδικοί επικοινωνιολόγοι» να κάνουν το άσπρο μαύρο. Ακούσαμε διάφορα φαιδρά για ευθύνες του κράτους, για ευθύνες των τραπεζών, αλλά ποτέ για δικές τους ευθύνες.
Το πιο κωμικοτραγικό επιχείρημα, όμως, ακούστηκε από το γνωστό και μη εξαιρετέο «αυστηρά αριστερό» Μιχάλη Δρίτσα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου.
Σε μια κρίση υποστήριξης του κουνιάδου του Γιώργου Γκιώνη, μας είπε με λίγα λόγια, ότι φταίει το κράτος και το κακό δημοτικό συμβούλιο που δεν προχωράνε οι δεσμεύσεις.
Του αναγνωρίζω του Μιχάλη Δρίτσα δημιουργική φαντασία ή λάθος χιούμορ!.. Ξέχασε να σχολιάσει ο Μιχάλης Δρίτσας ότι πλειοψηφικά το δημοτικό συμβούλιο ανήκει στο συνδυασμό που κερδίζει τις εκλογές.
...Άρα στο Γιώργο Γκιώνη.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανήκει στον Γιώργο Γκιώνη και, ειδικά ο σημερινός, κατά συνήθεια λειτουργεί ως «πατερίτσα» του.
Απέφυγε να σχολιάσει επίσης:
- Ποιός εμπόδισε το Γκιώνη να προσφύγει στη θέληση των δημοτών για τα δάνεια, αφού έτσι είχε υποσχεθεί;
- Ποιός ανάγωγος δημοτικός σύμβουλος του είπε του Γιώργου Γκιώνη ότι τα λεφτά για το κτήμα Διφωνή είναι στη τράπεζα και τον... παρέσυρε να λέει ψέματα σε δημότες;..
- Ποιός του έσβησε από το χαρτί της ομιλίας του προς την υπουργό τουρισμού Άτζελα Γκερέκου τη λέξη ΜΑΡΙΝΑ;..
- Ποιός αλήτης δεν του είπε που συνεδρίαζε το ΚΑΣ και έχασε τη διαδρομή;..
- Με ποιό μαγικό ραβδί θα καταφέρει σε έξι μήνες ότι όλοι οι δήμοι στην Ελλάδα κάνουν σε 15 - 20 χρόνια για τα πολεοδομικά σχέδια;..
Οι άνθρωποι της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» και προσωπικά ο Γιώργος Γκιώνης, ας σοβαρευτούν, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή.
Αν δεν σέβονται τον εαυτό τους, τουλάχιστον ας σεβαστούν την κρίση των πολιτών.
Με τέτοια ψέματα το μόνο που καταφέρνουν είναι να φουντώνουν τις κάκιστες φήμες που υπάρχουν περί συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τις δικές τους παραλείψεις και ανακολουθίες.
Ας σεβαστούν, τουλάχιστον, την ..υστεροφημία τους.

* Ο Μιχάλης Πούλος είναι οικονομολόγος.

(030910)
Return top