ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΣΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ… ΣΠΡΩΞΟΥΝ
ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με το νυν δήμαρχο Αγ. Θεοδώρων Γιώργο Σοφία, το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» θα παίξει το τελευταίο του χαρτί και τα ρέστα του, για να αναστρέψει το σε βάρος του κλίμα και να διατηρηθεί με προϋποθέσεις στην εκλογική μάχη, έτσι ώστε να ελπίζει στην είσοδό του στο δεύτερο γύρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη του βαρύτατα νοσούντος συνδυασμού, το βράδυ της ίδιας ημέρας σβήνει το χαμόγελο σ’ όλα σχεδόν τα στελέχη -παλαιά και νέα- που δημιουργείται το πρωί με τα τρικ που παρουσιάζονται για να δώσουν πνοή σ’ ένα «σώμα» πέραν από εγκεφαλικά και κλινικά νεκρό, που μετράει ημέρες.
Τα ίδια τα στελέχη βιώνουν καθημερινά την αδυναμία -παρά τις αλλεπάλληλες κινήσεις και τους αιφνιδιασμούς- έστω και να συγκινήσουν τους απλούς πολίτες, από την πλειοψηφία των οποίων, μόνο αρνητικά σχόλια εισπράττουν για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Γκιώνη, αλλά και της συμπεριφοράς των αξιωματούχων του μορφώματος πια της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών».

Οι ταχυδακτυλουργοί με τους... λαγούς
Οι αφεντάδες του Γιώργου Γκιώνη …βγάζουν λαγούς από το καπέλο για να παρασύρουν το φιλοθέαμον κοινό, αλλά οι ταχυδακτυλουργίες δεν βρίσκουν την προσδοκώμενη απήχηση, με συνέπεια να αναζητούνται συνεχώς νέα εφευρήματα, αλλά η πηγή εξαντλείται.
Μ’ άλλα λόγια οι αφεντάδες του Γιώργου Γκιώνη ρίχνουν στο προεκλογικό τραπέζι τη μία… κάβα μετά την άλλη, αλλά δε σταυρώνουν ζευγάρι, με συνέπεια να κατασπαταλώνται όλα τα ατού για τη διατήρηση και μόνο της σημερινής μειονεκτικής θέσης.
Διαπιστώνοντας ότι οι τρεις μετεγγραφές που έγιναν κατόπιν εντολής των αφεντάδων του Γιώργου Γκιώνη, δεν έχουν αποδώσει καρπούς, επιστρατεύονται και μεθοδεύονται κι άλλοι τρόποι προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα, αλλά κάθε φορά άνθρακες ο θησαυρός.
Στο συμπέρασμα αυτό μπορεί να οδηγηθεί ο καθένας και η καθεμία, αν λάβει υπόψη του τόσο τα σχόλια που γίνονται από τους απλούς πολίτες όταν ζητείται η ψήφος τους ευθέως και κατά πρόσωπο στους μετεγγραφέντες, όσο και τα πολύ υβριστικά, απαξιωτικά, προσβλητικά και εξευτελιστικά σχόλια που αναρτώνται στα blogs. Επίσης, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα την τιμητική τους να έχουν στα blogs και οι άλλοι προσχωρήσαντες στο μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», ενώ είναι διατεθειμένοι να επιδείξουν την ίδια ακριβώς στάση σ’ όποιον στέλνουν να ενταχθεί στο συνδυασμό μόρφωμα.

Πιο σκληροί οι «κοψοχέρηδες»
Σύμφωνα με παρατηρητές, το μεγαλύτερο μέρος των σχολίων δεν προέρχεται από ψηφοφόρους αντιπάλων συνδυασμών του Γιώργου Γκιώνη, αλλά «κοψοχέρηδες» του 2006, που το φυσάνε και δεν κρυώνει για την επιλογή που έκαναν τότε.
Οι παρατηρητές θεωρούν ότι οι «κοψοχέρηδες» είναι αυτοί που εκφράζουν και τους πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Γκάλοπ μαϊμού...
Την απαισιοδοξία και την απογοήτευση των αφεντάδων του Γιώργου Γκιώνη εντείνει και το πυροτέχνημα του ποσοστού 42 κι όχι 40% που διαρρέουν ότι λαμβάνει ο Γιώργος Γκιώνης, σε δημοσκόπηση(;) που διενεργήθηκε την προπερασμένη εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα το «μισητό εχθρό» τον παρουσιάζουν ότι λαμβάνει περίπου 12%.
Πρώην θεσμικοί παράγοντες, διερωτώντο αν είναι τόσο πολύ ανεγκέφαλοι οι εξωθεσμικοί σύμβουλοι του Γιώργου Γκιώνη, δεδομένου ότι τα ποσοστά που διαρρέουν, μόνον σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορούν να εμπεριέχονται;
Ωστόσο, οι εξωθεσμικοί σύμβουλοι, διαρρέουν μετά τη γελοιοποίησή τους, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και νέα δημοσκόπηση. «Παιδιά σιγά μην μας πείτε ότι το ποσοστό του Γιώργου Γκιώνη ανεβαίνει και υπάρχει προοπτική να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της «παιδικής χαράς του παλατιού» που βρίσκεται μόνιμα σε νιρβάνα»!

Ψάχνουν άσο να... δέσει
Όπως εκτιμούν πεπειραμένοι δημοτικοί παρατηρητές, θα συνεχισθεί το μπαράζ των απέλπιδων προσπαθειών, μπας και κάποιος άσος κάτσει…, γιατί διαφορετικά το σαθρό οικοδόμημα με τα παλαιά και πολυχρησιμοποιημένα υλικά θα καταρρεύσει, αν και υψηλότατου κόστους.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τους δημοτικούς παρατηρητές, που επικαλούνται άριστα πληροφορημένες πηγές, έχει δοθεί εντολή και ο Γιώργος Σοφίας είναι έτοιμος να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Γκιώνη και του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», την ενάτη ώρα, ευελπιστώντας ότι η προσθήκη του θα ενισχύσει το ελλιποβαρές πολιτικά ψηφοδέλτιο και θα μπορέσει να συγκρατήσει την πτωτική πορεία του συνδυασμού.
Με την προσθήκη του Γιώργου Σοφία, εκτιμάται, ότι εξαντλούνται οι λαγοί από τα καπέλα του ταχυδακτυλουργού, με το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», να οδεύει την κατηφορική πορεία που έχει ξεκινήσει ως συνδυασμός δύο το πολύ τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, στο τιμόνι του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
(230910)




ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Την Τρίτη το βράδυ συνήλθε ο συνδυασμός της Δημοκρατικής Δημοτικής Κίνησης, όπου αποφασίστηκε να μην κατέλθει αυτόνομα στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση, αλλά θα παρατηρεί και θα παρεμβαίνει στις εξελίξεις για τα τριάμισι χρόνια.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους (κάποιο από το ρεπορτάζ θα δημοσιοποιηθεί από το loutraki-press σε προσεχή ανάρτηση σε συνδυασμό με σχετικές εξελίξεις) και στο στόχαστρο βρέθηκε τόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού Παύλος Μίχας, όσο και κάποια μέλη για κινήσεις τους που έχουν ενοχλήσει το σύνολο των μελών.
Ο Παύλος Μίχας, αφού διασκέδασε τις εντυπώσεις στην έντονη σε βάρος του φημολογία που διαρρέεται το τελευταίο διάστημα, διέλυσε και τα σύννεφα, ενώ αμέσως μετά στο στόχαστρο βρέθηκε η Λία Δόσχορη, η οποία αποδέχθηκε ότι θα είναι υποψήφια, αλλά δεν αποκάλυψε την ονομασία του συνδυασμού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την κάθοδο της Λίας Δόσχορη με το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» έχει κανονίσει ο σύζυγός της και στο πλαίσιο αυτό παραπέμπουν στην επαγγελματική του δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την εξέλιξη της συνεδρίασης και τις τοποθετήσεις των στελεχών, οι πιο πολλοί έδειξαν ότι θα υποστηρίξουν τελικά τον Κώστα Λογοθέτη, ενώ ένας μικρότερος αριθμός τον Παύλου Παύλου λόγω αντιγκιωνικού μένους για τον εμπαιγμό του!.. Τέλος, ένας αριθμός που είναι μικρότερος από τα δάχτυλα του ενός χεριού θα συγχρωτισθεί με το Γιώργο Γκιώνη.

Η αναγγελία της «αποχής»
Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση, εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μετά το ατυχές γεγονός του αιφνίδιου προβλήματος της υγείας του Δημήτρη Γέρου και την απόφαση του συνδυασμού «Νέος Δήμος - Νέα Εποχή» να μην συμμετέχει στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου, τα στελέχη της Δημοκρατικής Δημοτικής Κίνησης, όπως έκαναν και όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από έναν δημοκρατικό, επίπονο αλλά και γόνιμο διάλογο, αποφάσισαν:
1 Η Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση να μην συμμετέχει ως αυτόνομος συνδυασμός στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
2 Επειδή όλοι οι συνδυασμοί έχουν από καιρού διαμορφώσει και ανακοινώσει τις προγραμματικές τους θέσεις και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα για την σύναψη προγραμματικής συμφωνίας, η Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση να μη συμμετέχει, στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, ως συνεργαζόμενη με κάποιον από τους υπάρχοντες συνδυασμούς.
3 Τα στελέχη, μέλη και φίλοι της Δημοκρατικής Δημοτικής Κίνησης, με την ελευθερία της σκέψης, την ποιότητα και το υψηλό πολιτικό αισθητήριο που τα διακρίνει, μπορούν να κάνουν τις προσωπικές τους επιλογές και να ακολουθήσουν την όποια πορεία επιλέξουν για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
4 Η Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση συνεχίζει τη λειτουργία της με τη δομή και τις διαδικασίες που ακολουθούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα στελέχη της ως ενεργοί πολίτες θα παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα και θα παρεμβαίνουν όποτε κριθεί σκόπιμο.
Ο επικεφαλής Παύλος Θεοδ. Μίχας, τα στελέχη και τα μέλη της Δημοκρατικής Δημοτικής Κίνησης παραμένουν αταλάντευτα προσηλωμένοι στις αρχές και τους στόχους που έθεσαν με την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τους αγώνες τους ώστε όλοι μαζί να αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Θα συνεχίσουν την επιδίωξη των στόχων τους για την ανάπτυξη του τόπου μας και ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.»

(230910)

Return top