ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΕΓΩ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΤΟ ΝΟΜΟ,
ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ»!

Άλλη μια φορά, ο δήμαρχος της μειοψηφίας του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης, έγραψε. Είπε το απόφθεγμα…
«Εγώ εφαρμόζω το νόμο, αλλά δεν ξέρω τι λέει ο νόμος»…
Ο άνθρωπος που έχει τιμηθεί από τους συμπολίτες του να είναι ο πρώτος τη τάξει πολίτη και φύλακας του θεσμού, δεν γνωρίζει όπως ομολόγησε τι λέει ο νόμος που εφαρμόζει.
Θα πρέπει λοιπόν, θα περίμενε κανείς, κάποιος από όλους αυτούς που τον περιστοιχίζουν και αποδεικνύονται χαμηλότερων δυνατοτήτων ακόμη και του ιδίου, ενδεχομένως να τους έχει επιλέξει υπό αυτό το πρίσμα, να του έχει πει ότι δεν νοείται πολίτης που δεν γνωρίζει το νόμο. Πολύ χειρότερα δε, όταν ο πολίτης αυτός είναι θεματοφύλακας των θεσμών και είναι επιλεγμένος να επιβλέπει αν εφαρμόζεται ορθά ο νόμος.
Πώς θα μπορέσει να παρέμβει, όταν ο ίδιος δεν γνωρίζει τι πράττουν οι υφιστάμενοί του; Ομιλούμε δηλαδή, για ξέφραγο αμπέλι, σχολίαζε μετά την ιστορική δήλωση της δεκαετίας, τέως κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.
Το loutraki-press και ο γράφων προσωπικά, σέβεται τους θεσμούς, τους κανόνες που τους διέπουν, τα πρόσωπα που τους υπηρετούν λόγω της θέσεώς τους και αποδέχεται και συμμορφώνεται με τους νόμους της πατρίδας μας. Ωστόσο, ο γράφων, δεν παύει να μη λαμβάνει υπόψη του ότι ο Γιώργος Γκιώνης, είναι ένας άνθρωπος μεταξύ ημών και υπό αυτή την οπτική γωνία τον αξιολογεί. Κρίνοντας και αξιολογώντας λοιπόν, τον ασχολούμενο με τα κοινά, την τοπική πολιτική σκηνή δηλαδή (ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν είναι πολιτικός) Γιώργο Γκιώνη, καθ’ ότι ο γράφων συνέβαλε -χωρίς ουδέποτε να τον προτείνει ως τον κατάλληλο, αλλά ευνοήθηκε από τη συγκυρία εκείνης της περιόδου για δήμαρχος- του θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα προτροπή:
Παιδί μου (αν και μεγαλύτερος κατά δύο έτη στην ηλικία) γιατί ταλαιπωρείσαι και παράλληλα ταλαιπωρείς έναν τόπο ολόκληρο;
Το 2006, η τοπική κοινωνία έκανε μια ατυχή επιλογή. Επί σαράντα τέσσερις μήνες, ο τόπος, η τοπική κοινωνία, πληρώνει τις συνέπειες της μη επαρκούς άσκησης και ανταπόκρισης στα καθήκοντα όχι μόνο εσού, αλλά και σύσσωμης της «παιδικής χαράς του παλατιού».
Επειδή κανείς δεν στο λέει από τους γύρω σου -γιατί περνάτε καλά, αλλά δεν καταλαβαίνετε τι επιφέρετε στον τόπο- γιατί δεν πάτε όλοι μαζί στα σπίτια σας από τώρα; Άφησε κι αφήστε την πολιτική, σε ανθρώπους νοήμονες και τουλάχιστον με υψηλότερο νοητικό επίπεδο από το δικό σας.
Οφείλεται από τον γράφοντα, άλλη μία φορά να ζητηθεί συγνώμη από ολόκληρη της πόλη, που έστω κι εμμέσως συνέβαλε να ευνοηθεί η εκλογή του Γιώργου Γκιώνη.
Άξιο απορίας είναι πάντως, πώς ο συνδυασμός της τότε «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» επέλεξε ως επικεφαλής του για τις εκλογές του 2006, τον έκπτωτο τότε Γιώργο Γκιώνη;
Ακόμη σημαντικότερο είναι και πρέπει να ασκηθεί πίεση να δοθούν απαντήσεις, πώς σήμερα έχουν προσέλθει και προσέρχονται δημοτικοί σύμβουλοι από άλλους συνδυασμούς να ενταχθούν στο μόρφωμα πλέον της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών»;
Να πουν οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι τι τους έχει μαγέψει από τον εν λόγω συνδυασμό και το Γιώργο Γκιώνη προσωπικά;
Και πάλι ζητείται δημόσια συγνώμη.

«Επικίνδυνη η αρχή Γκιώνη στο τιμόνι του δήμου»
Σε άλλη μια συνεδρίαση αποδείχθηκε «η απόλυτη ανυπαρξία της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας, η οποία όσο περνάει ο καιρός δεν κάνει τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από το να αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο η συνέχιση της παρουσίας της στο τιμόνι του δήμου», σχολίαζε χαρακτηριστικά τοπικός παράγοντας,
Όσοι έγιναν μάρτυρες και της χθεσινής συνεδρίασης, διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, ότι με την παρουσία της αυτή η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, «προσβάλλει τον τόπο μας» υπογράμμισε, διατυπώνοντας την ευχή «ο συνδυασμός αυτός να μην περάσει στο δεύτερο γύρο των προσεχών δημοτικών εκλογών, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοί του να εξαφανισθούν μιας δια παντός από τον τοπικό πολιτικό προσκήνιο, ώστε αφενός να απαλλαγεί ο τόπος, αφετέρου να μπορέσει να υπάρξει ελπίδα και προοπτική, που εξαφανίζεται με την παρουσία τους».
Άλλη μια ημέρα, όσοι παρέστησαν βίωσαν ένα θλιβερό θέαμα που δεν εγγυάται την ελάχιστη προοπτική για τον τόπο.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕΕΕ
Ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω φάνταζε η χθεσινή παρέμβαση του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, Γιώργου Μάρκελλου.
Μεταξύ των άλλων τρεχόντων θεμάτων που αναφέρθηκε ο τέως πρόεδρος του σώματος, ήταν η προτροπή ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ τόσο προς τα ήδη μέλη, όσο και στα οψίμως αφιχθέντα στο μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών».
Ο Γιώργος Μάρκελλος, αναφέρθηκε στην ολοκληρωτική υποδούλωση της πόλης που εξελίσσεται, προσπαθώντας να ξυπνήσει τα μέλη του συνδυασμού -που μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν ενταγμένος- τι είναι αυτό που πάνε να κάνουν σε βάρος του τόπου τους;
Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, κανείς από τους και τις εν λόγω δεν συγκινήθηκε, απεναντίας μάλιστα υπομειδιούσαν, δίνοντας την αίσθηση «ας τον αυτόν να λέει, δεν γνωρίζει τη… μαγική συνταγή».
Είναι πραγματικότητα, ότι ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει την αγωνία του όπου βρεθεί κι όπου σταθεί στην πόλη, αφού βλέπει και διαπιστώνει καθημερινά η πατρίδα του, ο τόπος του, ξεπουλιέται σ’ έναν «κατακτητή», που τον αναγόρευσε μια μερίδα συμπολιτών του. «Άνθρωποι», οι οποίοι στο βωμό του χρήματος -λόγω της επαγγελματικής τους ανικανότητας και τεμπελιάς κυρίως γυρίζοντας από καφέ σε καφέ- δεν διστάζουν να θυσιάσουν τα πάντα.

Ανεξάρτητος ο Νίκος Λόης
Κάνοντας υπομονή για σαράντα τέσσερις ολόκληρους μήνες, έχοντας υποστεί έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό από την δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, ο συνεργαζόμενος επί προγραμματικών θέσεων με το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λόης, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.
Ο Νίκος Λόης, σε υψηλό πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο, έναντι του πολύ χαμηλού που επιδίδεται -κι έχει μετατρέψει σε καθεστώς- επιδεικνύοντας το ποιόν της η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, έθεσε στη διάθεση του δημοτικού συμβουλίου, τα αξιώματα για τα οποία τον επέλεξε και του έχει αναθέσει.
Ο Νίκος Λόης αναφέρθηκε σ’ ένα προς ένα τα δεκατέσσερα σημεία τα οποία οδήγησαν στην προγραμματική συνεργασία για το καλό, το συμφέρον και την προοπτική του τόπου, αλλά ο Γιώργος Γκιώνης τα πέταξε στον κάδο των αχρήστων! Αίσθηση προκάλεσε και πάρα πολλοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λόης, παρουσίασε το κείμενο των δεκατεσσάρων θέσεων που έφερε την υπογραφή του σημερινού δημάρχου της μειοψηφίας Γιώργου Γκιώνη και κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Πρωτονοτάριος κατά Γιαλοψού
Καταπέλτης καταγγέλλοντας για δεύτερη συνεχή φορά την τοπική εφημερίδα «Βήμα Λουτρακίου Περαχώρας» και του εκδότης προσωπικά Σπύρου Γιαλοψού, ήταν ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοπορίας Δημήτρης Πρωτονοτάριος.
Ο γιατρός μεταξύ άλλων κατήγγειλε τα δημοσιεύματά και τις αναφορές στο πρόσωπό του ως συκοφαντικά, στέλνοντάς του τελεσίγραφο, ότι την επόμενη φορά που θα τον κατηγορήσει με δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Να απομακρυνθούν οι διαφημιστικές πινακίδες»
Παρέμβαση στη χθεσινή συνεδρίαση έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοντός, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαφημιστικές πινακίδες που δεν έχουν απομακρυνθεί κι εξακολουθούν να λειτουργούν στα όρια του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Ο Γιώργος Κοντός ζήτησε από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη να πληροφορηθεί γιατί ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας δεν συμμορφώνεται με την κείμενη νομοθεσία, διερωτώμενος τι επιδιώκεται να συμβεί; «Θέλετε να χαθεί ανθρώπινη ζωή και μετά να αντιδράσετε. Ποιός είναι ο λόγος και δεν συμμορφώνεσθε»;
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοντός, ζήτησε να πληροφορηθεί από πού και πώς γίνεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, θέτοντας το ερώτημα: «μήπως η ηλεκτροδότηση των διαφημιστικών πινακίδων γίνεται από παρακείμενη κολώνα δημοτικού φωτισμού»;

(140910)
Return top