ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους και τα μέλη των συνδυασμών τους που κατέρχονται στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Νέου Διευρυμένου Δήμου Λουτρακίου (Περαχώρας) – Αγ. Θεοδώρων.
Κυρίες και κύριοι,
φίλες και φίλοι,
παραμονές των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, ένιωσα την ανάγκη ύστερα από πολλές συζητήσεις και προβληματισμούς με φίλες και φίλους, με συνδημότισσες και συνδημότες που μας ενώνουν κοινοί αγώνες για τα του δήμου μας, κοινοί στόχοι για τα κοινά πράγματα, κοινά οράματα αλλά και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο για τον Τόπο μας και με την εμπειρία που αποκομίσαμε από τη χρόνια ενασχόλησή μας με την τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ύστερα από την τελευταία τετραετία, καταλήξαμε σε κάποιες διαπιστώσεις και συμπεράσματα και ανέλαβα εγώ προσωπικά να τα μεταφέρω στους υποψηφίους με αυτή την ανοιχτή επιστολή η οποία βέβαια απευθύνεται και σε όλους τους δημότες.
Είμαι και είμαστε πολύ απογοητευμένοι και πολύ προβληματισμένοι σχετικά με το αύριο του δήμου μας. Πολλοί, φίλες και φίλοι, αισθάνονται προδομένοι από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και εκφράζουν ανοιχτά την πρόθεσή τους να μην προσέλθουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, διότι δεν πείθονται από τις υποσχέσεις και τα προγράμματα των συνδυασμών και των επικεφαλής τους διότι δεν έχουν τηρηθεί ποτέ.
- Διαπιστώνουν ένα κενό αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε να μην εκφράζονται οι πόθοι και τα οράματά τους για τον τόπο τους, με αποτέλεσμα να απαξιώνουν τους πάντες και τα πάντα.
- Έγιναν πολλές φορές μάρτυρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας μέσα στο δημοτικό μας συμβούλιο, διαπλεκομένων συμφερόντων του Δήμου μας και κατ’ επέκταση εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών και των οικογενειών τους.
Ανησυχούν για το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και των παιδιών τους.
Χάνουν καθημερινά την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική και στους πολιτικούς.
- Βλέπουν ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου παίρνονται όχι για το συμφέρον τους αλλά για αλλότρια συμφέροντα εις βάρος του δήμου γενικά και υπέρ μερικών (ολίγων).
- Έχει χαθεί η παροιμιώδης «Αρβανίτικη» λεβεντιά, η υπερηφάνεια και η αδούλωτη ψυχή μας που πρέπει να επικρατούν στα γονίδιά μας λόγω καταγωγής και κληρονομικότητας.
- Τα μικροπολιτικά συμφέροντα πάνε κι έρχονται.
- Η απογοήτευση είναι καθημερινή.
- Η απεμπόληση των δικαιωμάτων του δήμου είναι στην ημερήσια διάταξη.
- Νιώθουν το μέλλον για τα παιδιά τους να είναι αβέβαιο. Το πιθανότερο είναι να μη μπορούν να παραμείνουν και να ζήσουν στον τόπο τους, οπότε θα στραφούν στην εσωτερική μετανάστευση και γιατί όχι ίσως και στο εξωτερικό, όπως στις παλιές «καλές» εποχές.
- Για να βρουν δουλειά πρέπει να έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» ή να δηλώσουν τυφλή υποταγή και υπακοή στους εκάστοτε. Να τους είναι αρεστοί.
- Η αξιοκρατία έχει πάει «περίπατο».
- Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πολλά άλλα που δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν σε μια κόλλα χαρτί, γιατί πιθανόν να χαθεί ο στόχος και το νόημα αυτής της επιστολής, καταλήγω στις παρακάτω ελάχιστες προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί και να αποδεχθεί ένας υποψήφιος με το συνδυασμό του.
- Μήπως και υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ.
- Μήπως και πεισθούμε οτι καλύπτει το κενό έτσι ώστε να μην υπάρξει ανάγκη να κατατεθεί ένας ακόμη Συνδυασμός.
Καλώ τους υποψηφίους να μελετήσουν και αν είναι δυνατόν και θέλουν, να απαντήσουν στα παρακάτω:
1 Να μην έχουν καμμία Κομματική Εντολή και να κατέρχονται ως Ανεξάρτητοι υποψήφιοι. (κομματική υποστήριξη απ’ όποιο Κόμμα και να προέρχεται δεν με απασχολεί)
2 Από τους ήδη χρηματίσαντες Δημάρχους (νυν και πρώην) να δηλώσουν ρητά, κατηγορηματικά και δημόσια οτι είναι η τελευταία φορά που κατέρχονται για υποψήφιοι δήμαρχοι. Αυτά τα τετριμμένα και χιλιοειπωμένα περί ολοκλήρωσης τάχα του έργου τους, να τα αφήσουν στην άκρη. Τους φτάνει ακόμα και μία τετραετία.
3 Να δηλώσουν επίσης οτι θα σεβαστούν απόλυτα τους διακριτούς ρόλους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, έτσι ώστε να ανακτήσει ο Δήμος μας τη χαμένη του αξιοπρέπεια και οι δημότες να τον ξαναεμπιστευθούν και να τον σέβονται.
4 Αγαστή συνεργασία με την επιχείρηση CHCL στη βάση του αλληλοσεβασμού και της διακριτότητας. Ο δήμος μας θα κάνει τη δουλειά του και η CHCL τη δική της, την οποία πολλές φορές έχω τονίσει οτι την κάνει άψογα. Εμείς ως Δήμος ΔΕΝ την κάνουμε.
5 Να υπάρξει δέσμευση οτι θα πράξουν τα δέοντα, έτσι ώστε να κατασκευαστεί και να αποδοθεί σε χρήση η περίφημη μαρίνα προς όφελος τόσο του ελληνικού δημοσίου όσο και του δήμου μας. Να μην αλληθωρίζουμε σε οποιαδήποτε αντικατάσταση του έργου. Μας χαρίζουν ένα γάιδαρο και εμείς τον κοιτάζουμε στα δόντια.
6 Να παραμείνει μέχρι τέλους αναλλοίωτο το ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το πειράξει. Σε 33 χρόνια η εταιρία θα είναι Δική μας καθ’ ολοκληρία. Ως προς τί πρέπει να αλλάξει κάτι τώρα;
7 Να γίνει σωστή διαχείριση του υδατικού δυναμικού, τόσο για το επιτραπέζιο μεταλλικό, όσο και για το ιαματικό νερό. Να προστατευθούν άμεσα οι υδροφόροι ορίζοντες με κάθε τρόπο και κάθε μέσον. ΑΜΕΣΑ.
8 Άμεση ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και προστασία τους σε συνεργασία με το ΥΠ. ΠΟ.:
α Προστασία και αναστήλωση του αρχαίου Διόλκου σύμφωνα με την μελέτη της ΔΑΑΜ, όπως και του παραπλεύρως υπάρχοντος αρχαίου νεκροταφείου.
β Προστασία και ανάδειξη του Ηραίου.
γ Προστασία και ανάδειξη της λίμνης.
δ Επανίδρυση και επαναλειτουργία του μουσείου της Περαχώρας.
ε Αναστήλωση του Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα
στ Προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου στην Κατουνίστρα.
9 Κατασκευή και προσπέλαση του παραλιακού πεζοδρόμου με ενιαία αρχιτεκτονική μελέτη από τη «μπούκα» της διώρυγας έως και τη Νεράιδα σε πρώτη φάση.
10 Άνετη και άμεση προσπέλαση ΟΛΩΝ στη θάλασσα σε όλο το μήκος της ακτογραμμής μας.
11 Κανένας υποψήφιος (Δήμαρχος ή Σύμβουλος) να μην έχει άμεση οικονομική σχέση με το Καζίνο ή τον Δήμο, και ιδιαίτερα σχέση με διευθυντικά στελέχη. (Φυσικά δεν εννοώ τους απλούς υπαλλήλους της CHCL)
12 Να μην έχουν συντεχνιακή ή συγγενική σχέση οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον υποψήφιο Δήμαρχο στον ίδιο συνδυασμό.
13 Οριοθέτηση και διευθέτηση όλων των χειμάρρων με ελεύθερη απορροή των ομβρίων στη θάλασσα (Εξέταση κατασκευής φράγματος ή φραγμάτων).
Θα μπορούσα και άλλα χίλια όσα να αναφέρω, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι τα πλέον σοβαρά, χρήσιμα και ζωτικά για το άμεσο μέλλον του δήμου μας. Πιστεύουμε ότι θα πάρουμε απαντήσεις.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Τέλος όπως αναφέρθηκα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, καλώ όλους τους Δημότες να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ.
- Αντισταθείτε με την ψήφο σας στα όποια μικροσυμφέροντα, τα οποία θα δράσουν εις βάρος του κοινού συμφέροντος.
- Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της διαπλοκής.
- Μην ακούτε τα ΘΑ ή τα παχιά λόγια.
- Τα έχετε ξαναακούσει.
- Καταψηφίστε τους.
- Ψηφίστε με οδηγό ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ, το ένστικτό σας, την αγάπη για τον τόπο μας και το αύριο τόσο το δικό σας όσο και των παιδιών σας.
(290910)
Return top