ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ


«Η απερχόμενη δημοτική αρχή της μειοψηφίας του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», πρέπει να γίνει αντιληπτό από τον καθένα και την καθεμία, ότι διαχειρίστηκε πακτωλό χρημάτων.
Ο πακτωλός αυτός φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετός να ικανοποιήσει σχεδιασμούς και ανάγκες των κολλητών του Γιώργου Γκιώνη, με συνέπεια δημοτικό χρήμα να χαρίζεται σε κολλητούς ή συγγενείς ή φίλους. Παράδειγμα τα 65.000 ευρώ που ο Γιώργος Γκιώνης «δώρισε» για το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ στην πόλη.
Αλήθεια Γιώργο Γκιώνη, που είναι αυτά τα χρήματα που αποκαλύφθηκαν ότι μοιράσατε από τον «προσωπικό» σας, δηλαδή, της ΔΑΕΤ Α. Ε. μπεζαχτά;
Γιώργο Γκιώνη αυτά τα χρήματα πότε θα τα επιστρέψετε, όπως κάνατε με τα 150.000 ευρώ που πήρατε με το έτσι θέλω από το ταμείο; Ή πάνε χάθηκαν για τους δημότες του Λουτρακίου Περαχώρας;
Γιατί Γιώργο Γκιώνη δεν λέτε λέξη για τα χρήματα αυτά;»
Φαίνεται ότι ο πακτωλός των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίστηκαν, επισημαίνει πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, δεν ήταν αρκετός να ικανοποιήσει τα γούστα της ομάδας Γιώργου Γκιώνη, με συνέπεια να οδηγήσουν τον πλούσιο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας στην καταρράκωση, γεγονός που θα φέρει σε επόμενο χρόνο την οριστική του καταδίκη με το φαύλο κύκλο που προκαλείται από τοκοχρεολύσια.
«Η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί των περιστάσεων, υπερχρεώνοντας -από τις αλόγιστες υπερβάσεις σ’ όλα σχεδόν τα έργα- αδικαιολόγητα το δήμο Λουτρακίου και το ζητούμενο είναι:
- Ποιος είναι ο λόγος και γιατί θέλουν να επανεκλεγούν;
- Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη νοοτροπία που τους διέπει -το ’χει αντιληφθεί σύμπασα η τοπική κοινωνία- θα καταδικάσουν ακόμη περισσότερο τον τόπο;
- Πώς ευθυγραμμίζονται όλοι αυτοί πίσω από τον Γιώργο Γκιώνη, που μέχρι πρότινος Θανάσης Γεωργίου, Μαρία Πρωτοπαππά, Τάκης Στέφας τον κατηγορούσαν για ανικανότητα και ομιλούσαν για το πρόσωπό του με το χειρότερο τρόπο, καθώς κι αυτοί που αναμένεται το επόμενο διάστημα να προσχωρήσουν;
- Δεν άκουσαν αν και παρόντες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τις καταγγελίες -σε βάρος του μορφώματος πια της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών»- όλων ανεξαιρέτως των συνεργαζομένων, αλλά και στελεχών του πρώην υγιούς συνδυασμού που αποχώρησαν;
- Αν και οι ίδιοι κάθονταν στο ίδιο τραπέζι της ΔΑΕΤ Α. Ε., δεν έχουν αντιληφθεί την οικονομική καταστροφή της εταιρείας;
- Οι προαναφερόμενοι που εντάχθηκαν σ’ αυτό το μόρφωμα, τί διαπίστωσαν και τί διέγνωσαν ότι άλλαξε στο Γιώργο Γκιώνη και στοιχίζονται πίσω του;
- Μπορούν να βγουν δημόσια να πουν στους συμπολίτες τους που οφείλεται και να εξηγήσουν την αλλαγή στάση τους;
- Μήπως μπορούν να εξηγήσουν στους συμπολίτες τους, πέρα ενδεχομένως από το διχίλιαρο, ποιος είναι κατ’ ουσίαν ο λόγος που πάνε μαζί του και τι επιδιώκουν και οι ίδιοι προσωπικά;
- Μήπως τους το επέβαλε και τους έσπρωξε κάποιος στο μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών»;
- Γιατί, αν θες στην πραγματικότητα την ευημερία και την πρόοδο του τόπου σου δεν συγχρωτίζεσαι μ’ ένα επικεφαλής ο οποίος αποδεδειγμένα καταρράκωσε και καταβαράθρωσε οικονομικά τον τόπο του;
»
Αυτόν τον επικεφαλής, όταν πραγματικά αγαπάς τον τόπο σου, θέλεις να προσφέρεις, θέλεις να προασπιστείς τα συμφέροντά του κι αν θέλεις να συμβάλλεις στην ευημερία του και των συμπολιτών σου, υπογραμμίζει ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, στέκεσαι δεικτικά απέναντί του και τον κατακεραυνώνεις σε κάθε του κίνηση.
Όλοι οι προαναφερόμενοι, υποστηρίζει, δυστυχώς όλα αυτά δεν τα κάνετε.
«Επέλεξαν και κάνουν το εκ διαμέτρου αντίθετο!
Θα μπορούσαν να εξηγήσουν λοιπόν στους συμπολίτες τους το γιατί και ποιος είναι ο βαθύτερος και ο ουσιαστικός λόγος;
Έχουν δώσει δικαίωμα στην τοπική κοινωνία, έχουν δώσει δικαίωμα σε όλους εμάς, να γίνεται αναφορά σε βάρος του κάθε προσώπου ξεχωριστά, με το χειρότερο και τον πιο υποτιμητικό τρόπο, αλλά όλοι αυτοί για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν, δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Συμπεριφέρονται, ως να μην αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει…», καταλήγει.
«Γιατί, διερωτάται»;

Τι κινδυνεύει να ξεπουληθεί την τετραετία
Δεν θα πρέπει να παραβλέπει κανείς ή να διαφεύγει της προσοχής κανενός, ότι ο τζίρος του χρήματος δημιουργεί κι ένα αέρα, τονίζει στο loutraki-press ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.
Αέρας, που πολλές φορές ενδεχομένως να είναι επιλήψιμος, με συνέπεια να δημιουργεί υποψίες, φιλολογία και παραφιλολογία που ουδείς απαντά κι αυτή πλανάται έντονα πάνω από την πόλη.
Ο πακτωλός χρημάτων που διαχειρίστηκε την τρέχουσα τετραετία η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, δεν θα υπάρχει να τα διαχειριστεί τα προσεχή τριάμισι χρόνια η δημοτική αρχή που θα αναδειχθεί στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.
«Επειδή λοιπόν, λεφτά από τις συνήθεις πηγές -έτσι ώστε να δημιουργηθεί και ο ανάλογος αέρας από την κυκλοφορία τους- δεν υπάρχουν, όσοι προσδοκούν να διατηρήσουν τα πιθανά οφέλη από αυτόν τον αέρα στο ίδιο επίπεδο, υπάρχει εναλλακτικός τρόπος», λέει.
«Κι αυτός δεν είναι άλλος από το ξεπούλημα των συμφερόντων του Λουτρακίου για να μπει χρήμα στις τσέπες όσων θα προβούν στην προδοσία του τόπου, βγάζοντας στο σφυρί τον πλούτο του».
Τα ξένα προς τον τόπο συμφέροντα, εκτιμά ο συνομιλητής του loutraki-press, θα επιχειρήσουν να συγκροτήσουν μια δημοτική αρχή, που θα τα «βλέπει όλα καλά», δεν θα υπάρχουν οι αντιρρησίες που διαθέτουν πραγματική συνείδηση, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να λαμβάνονται ομόφωνα και να μην ακούγεται τίποτε προς τα έξω, ενώ οι υγιείς φωνές της αντιπολίτευσης που θα καταγγέλλουν την προδοσία του τόπου να πνίγονται.

Τα δύο μέτωπα στο πάρτι με τον παράνομο πλουτισμό
«Ο τρόπος του αθέμιτου και παράνομου πλουτισμού των ενδιαφερομένων, έχει δύο μέτωπα», υποστηρίζει στην ανάλυσή του ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.
«Το πρώτο, είναι το οριστικό θάψιμο του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, αξίας περισσοτέρων των εκατό εκατομμυρίων ευρώ.
Το ξεπούλημα λοιπόν της μαρίνας, με το πρόσχημα του άλλου έργου δεν θα γίνει με το αζημίωτο. Γιατί, οι υπόχρεοι θα επωφεληθούν σε βάρος του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας αυτόν τον πλούτο.
Κάποιοι λοιπόν, θα βάλουν στις τσέπες το κάτι τις…
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, υπαγορεύει η απλή κοινή λογική.
Το δεύτερο, είναι η απόφαση του επομένου δημοτικού συμβουλίου να μετατρέψει το καθεστώς της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία.
Δηλαδή, με την επικρατούσα οικονομική συγκυρία, να ξεπουληθεί το περιουσιακό στοιχείο του τόπου. Ο ίδιος ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας θα εκποιήσει «σύννομα» αντί πινακίου φακής την προίκα του και σε κάποιες τσέπες θα πάνε κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ, επιχειρώντας και προσπαθώντας μέσω «παπαγαλακίων» και λιγδωμένων κονδυλοφόρων να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι είναι προς το συμφέρον του τόπου η κοινοπραξία να μεταβληθεί σε ανώνυμη εταιρεία.
Το θέμα λοιπόν είναι, οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να βγουν έξω κι όλοι μαζί να αντισταθούν!
Αυτός είναι ο μονόδρομος!
Δεν υπάρχει άλλη λύση!»

Πως θα ψηφίσουν οι συμπολίτες μας;
«Οι απλοί πολίτες, τα σόγια, έχουν διερωτηθεί αν αξίζει να δώσουν τη ψήφο στο συγγενή τους που έχει στο μυαλό του άνομες επιδιώξεις σε βάρος του τόπου;
Είναι αρκετή μια υπόσχεση ελπίδας, έναντι του ζεστού χρήματος που κατά πάσα πιθανότητα ο υποψήφιος θα βάλει στην τσέπη του ή κάποια άλλα ωφελήματα που ήδη έχει εξασφαλίσει και εκβιάζεται έναντι αυτών;
Πώς οι συγγενείς θα μπορέσουν να δώσουν τη ψήφο τους σ’ έναν άνθρωπο μάλλον πουλημένο και αδίστακτο, που ξεπουλάει το μέλλον τους για κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ, εκτός κάποιων που μάλλον θα βάλουν πακέτα στην τσέπη τους;»
Όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Λουτρακίου, ο πρώην, αλλά και έμπειρος κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, που διαθέτει το πολιτικό αισθητήριο να προβλέπει τα δεινά που έρχονται για τον τόπο, όπως ακριβώς επεσήμανε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στο loutraki-press.
(200910)
Return top