Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ
ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Του Λουτρακιώτη*

Ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης έφερε στη δημοσιότητα φυλλάδιο με τα έργα της τετραετίας της υφιστάμενης δημοτικής αρχής.
Καταρχήν συγχαρητήρια για τον τρόπο που επέλεξε να το κάνει. Είναι νωπές οι μνήμες από το χλευασμό του για την αντίστοιχη πρακτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής, την οποία ο Γιώργος Γκιώνης πολλάκις ειρωνεύτηκε γι’ αυτή την πρακτική, κατηγορώντας τη ως μικροπολιτική και προσπάθεια αποπροσανατολισμού των δημοτών.
Συγχαρητήρια, Γιώργο Γκιώνη που επιλέξατε να κάνετε ακριβώς το ίδιο, μέσα στην προεκλογική περίοδο, χρησιμοποιώντας χρήματα του δήμου για την προετοιμασία και εκτύπωση του.
Πιστεύω ότι όλοι αυτοί που σας είχαν ακούσει να φωνάζετε και να κριτικάρετε καυστικά την αντίστοιχη χειρονομία του Παύλου Παύλου και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έχουν πάρει την απάντηση τους αναφορικά με την υποκρισία της πράξης και την προσπάθεια μικροπολιτικών συμφερόντων.
Συγχαρητήρια και για την αμερόληπτη στάση ορισμένων, να το διανέμουν, ακόμα και στους παρακείμενους χώρους της Club Hotel Casino Loutraki, την ημέρα διεξαγωγής του πρόσφατου Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Τριάθλου (ας μην αναφερθώ στην άθλια διεξαγωγή του και στην παντελή έλλειψη οργάνωσης, αλλά και στην πλημμελή προειδοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό χάος και την γελοιοποίηση στους αθλητές. Ακόμα οι παραλιακές ταβέρνες έχασαν την πελατεία τους, γιατί ο κόσμος αγανακτούσε από την αναμονή μέσα στα αυτοκίνητα κι αναγκαζόταν να επιλέξει άλλη γειτονική περιοχή).
Τι ακριβώς μας ενημέρωσε λοιπόν, ο Γιώργος Γκιώνης;
- Για τα έργα που απλά έτυχε να τελειώσουν στην αρχή ή κατά την διάρκεια της θητείας του και τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη αρχή;
- Για τα έργα τα οποία ο ίδιος ευθαρσώς και μεγαλοφώνως είχε απορρίψει ή κατακρίνει κατά την διάρκεια των προεκλογικών του ομιλιών όπως π.χ. την είσοδο της πόλης, το λιμάνι, το συνεδριακό, το Thermal Spa Λουτρακίου κλπ;
- Για αυτά τα έργα τα οποία όχι μόνο δεν σταμάτησε ή δεν τα άλλαξε όπως ισχυριζόταν, αλλά τα περάτωσε με αυξημένο κόστος και τώρα διαφημίζει ως έργα των ημερών του;
Όχι κύριε Γκιώνη.
Δεν έχω σκοπό να απαξιώσω κανένα εκ των έργων.
Όμως κύριε Γκιώνη, τα έργα αυτά δεν είναι δικά σας.
Αφενός αρκετά εξ αυτών δημιουργήθηκαν προ της θητείας σας και αφετέρου όλα αυτά τα έργα είναι των δημοτών και των κατοίκων του δήμου.
Η δική σας υποχρέωση κύριε Γκιώνη ήταν αυτά τα έργα να είναι λειτουργικά, να προσφέρουν εξυπηρέτηση και βέβαια να μην είναι ζημιογόνα.
Έως σήμερα (και δυστυχώς επί μακρόν με την υφιστάμενη δημοτική αρχή), δεν έχει επιταχυνθεί κανένα εξ αυτών.

Tο Thermal Spa Λουτρακίου
Το Thermal Spa Λουτρακίου προσφέρει εξυπηρέτηση, αλλά δεν είναι λειτουργικό και είναι εξαιρετικά ζημιογόνο.
Έχουμε ένα Thermal Spa, το οποίο στερείται υποδομών, όπως parking, χώρου προσωρινής στάθμευσης αποβίβασης - επιβίβασης για επισκέπτες, συγκοινωνία, επιβαρύνοντας εξαιρετικά τον ήδη επιβαρυμένο αστικό ιστό της πόλης στο χειρότερο σημείο του.
Η δε εκμετάλλευση του;
Μήπως μπορείτε να αναλογιστείτε σε τι ποσό ανέρχεται η οικονομική ζημιά ετησίως από τη λειτουργία του εν λόγω έργου;
Μήπως έγινε κάποια συντονισμένη προσπάθεια για αύξηση επισκεπτών μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων, προβολής και των ειδικών προωθητικών ενεργειών εντός και εκτός Ελλάδος;
Μήπως έγινε κάποια συνεργασία με φορέα που θα αναλάβει την διαχείριση και τα έξοδα λειτουργίας με υποχρέωση να αναλάβει όλο το κόστος λειτουργίας, προώθησης, ανάπτυξης και υποδομών με αντάλλαγμα ένα σίγουρο έσοδο από την λειτουργία;

Το parking...
Η υφιστάμενη δημοτική αρχή της μειοψηφίας και ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης με περισσή υπερηφάνεια επιδεικνύουν στο φυλλάδιο έργων το parking κοντά στη περιοχή άνω της λέσχης αξιωματικών, το οποίο στοίχισε 1,3 εκατ. ευρώ!..
Ένα parking το οποίο δεν έχει φύλαξη (περίφραξη, φύλακα, είσοδο και έξοδο, κάμερες ασφαλείας κ. λπ.), με αποτέλεσμα κανείς να μην ρισκάρει να αφήσει αφύλακτο το αυτοκίνητο του. Ένα parking το οποίο δεν έχει συγκοινωνία για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες και τους κατοίκους στις μετακινήσεις τους. Λες και θα ήταν δύσκολο να αποκτηθεί ένα mini-bus το οποίο θα είχε συνεχή μετακίνηση από και προς το parking προς 10 κεντρικά σημεία του Λουτρακίου.
Έργο; Μπορεί. Σίγουρα όχι όμως έργο ουσίας, χρησιμότητας, ανάπτυξης και προσφοράς στους δημότες και τους επισκέπτες. Πεταμένα λεφτά; Σίγουρα.

Το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο
Το συνεδριακό είναι μόνο του, έρημο και χωρίς σχεδιασμό ούτε με έστω ένα επισκέπτη. Φτιάχτηκε μικρό για συνέδρια και μεγάλο για γραφεία ορισμένων.
Ουδεμία πρότερη μελέτη για τη χρήση του.
Ουδεμία πρόβλεψη για την σωστή κατασκευή του.
Καμία προώθηση του για αξιοποίηση. Μόνο για εσωτερική κατανάλωση.
Λες και αυτό μας έλλειπε στο δήμο.
Λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε.
Λες και αντέχουμε να συντηρούμε και αυτό το έργο, αντί αυτό να προσφέρει έσοδα και επισκέπτες.
Εύγε.
Φωστήρες του τόπου που το παίζετε ειδήμονες και μέλη του ΔΣ της ΔΑΕΤ, μήπως αντί να ψάχνετε πως θα το χρηματοδοτείτε, θα ήταν καλύτερα να βρείτε ή να συνεργαστείτε με κάποιους που ξέρουν (και θέλουν) για να αναλάβουν τη διαχείριση, την προώθηση και την αξιοποίηση του;

Η καταστροφή του μώλου
Το γραφικό λιμάνι ή αλλιώς η επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου, είναι το σύγχρονο έκτρωμα και δεν έχω λόγια για να περιγράψω την έκπληξη μου κάθε φορά που το βλέπω.
- Ποιά μελέτη τους υπέδειξε να φτιάξουν ένα έκτρωμα και να το έχουν αλλάξει 3 φορές έως τώρα;
- Ποιός υπέδειξε ότι υπήρχε πρόβλημα και προτεραιότητα για κατασπατάληση του δημοσίου - δημοτικού χρήματος.
- Ποιός κατάφερε να φτάσει ένα έργο εξαιρετικά χαμηλής προτεραιότητας και κοινωνικής ευθύνης, στα 1.7 εκατ ευρώ;

Το Μπο-Ριβάζ
Το κτίριο με την καλύτερη εμπορική τοποθεσία σε όλο το Λουτράκι.
Αντί να γίνει μελέτη για αξιοποίηση του και εξασφάλιση εσόδων για τον δήμο.
Αντί να συζητηθούν οι πολλές προτάσεις εμπορικής μίσθωσης και αξιοποίησης του.
Δαπανώνται κοντά στα 2 εκατ ευρώ για να γίνει γραφεία δημοτικών υπηρεσιών με θέα…
Δύο εκατομμύρια ευρώ
για να επιβαρυνθεί και άλλο το κέντρο από την επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του δήμου.
Δύο εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί ο επισκέπτης να χαίρεται ένα δημαρχείο και μια τεχνική υπηρεσία στα καλύτερα σημεία της παραλίας.
Δύο εκατομμύρια ευρώ, αντί να επενδυθούν παραγωγικά για να εξασφαλίσουμε έσοδα από τη χρήση και την αξιοποίηση.
Δύο εκατομμύρια ευρώ και δεν έχουμε αστυνόμευση, δεν έχουμε έργα κοινωνικής ευθύνης και προστασίας. Χάνουμε παιδιά από τα ναρκωτικά και δεν έχουμε χρήματα για να υποστηριχθούν σχεδιασμοί και στρατηγικές ουσίας.

Η αναστήλωση Αγίου Ανδρέα
Μπράβο για την απόφαση ανάπλασης. Θεάρεστο έργο. Αλλά 800.000 ευρώ;
Σαν να λέμε παλαιές 300 εκατομμύρια δραχμές!

Ζήτω η βρώμα
Εύγε κύριοι για την ανευθυνότητα σας. Με πρόφαση την καλαισθησία και την ανανέωση, δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ για να έχουμε κάδους που μετά από λίγους μήνες έχουν χαλάσει, δεν λειτουργούν τα καπάκια και δεν εξασφαλίζουν την δημοτική υγιεινή.
Όσον αφορά την καθαριότητα. Σε λίγο το Λουτράκι θα ανακηρυχθεί στην πιο βρώμικη πόλη της Ελλάδας. Μετά θέλουμε και τουρισμό. Τα δε διαμερίσματα; Εγκαταλελειμμένα και βουτηγμένα στη βρώμα, με τους κατοίκους τους να είναι εξοργισμένοι.
Συγχαρητήρια λοιπόν.
Από ότι φαίνεται ο μεγαλύτερος κόπος αναλώθηκε στο έργο της παράθεσης και εκτύπωσης των έργων.

* Ο Λουτρακιώτης, είναι ένοικος του «παλατιού».
(260910)

Return top