ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ…
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ


Ο δήμαρχος της μειοψηφίας που προέρχεται από το συνδυασμό του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» Γιώργος Γκιώνης, για σοβαρότατους λόγους, επιβάλλεται όταν καταπονείται ο οργανισμός του να χρησιμοποιεί μια καραμέλα ή να μασά μία τσίχλα.
Τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση, όταν προσφεύγει σ’ αυτή τη λύση επιβάλλεται να το κάνει με διακριτικότητα. Στην προκείμενη περίπτωση, χθες το βράδυ κατά τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Γιάτρισσας, ο Γιώργος Γκιώνης μασούσε τσίχλα με προκλητικό και αναιδέστατο τρόπο.
Είναι προσβλητικό για το loutraki-press να καταγράψει ακόμη και την παρομοίωση.
Με τον τρόπο που μασούσε την τσίχλα χθες το βράδυ ο Γιώργος Γκιώνης, προσέβαλε στο σύνολό της την ίδια την πόλη και τους πολίτες της.
Πολύ δε περισσότερο, προσέβαλε ολόκληρο το συνδυασμό του κι όλους αυτούς που έχουν επιλέξει να τον έχουν επικεφαλής τους.
Ωστόσο, φαίνεται ότι και για τα ίδια τα στελέχη του συνδυασμού, αυτού του είδους οι αξίες και οι αρχές του φέρεσθαι, δεν τις αντιλαμβάνονται, οι ίδιοι δεν διέπονται από αρχές και αξίες, είναι ψιλά γράμματα και ποιος ασχολείται;..

Είναι ανώτερός τους;
Η απλή, η κοινή λογική λέει, ότι ο κάθε εχέφρων νους που προσέρχεται αυθορμήτως σε μια ομάδα, σ’ ένα συνδυασμό, σ’ ένα πολιτικό οργανισμό και τάσσεται υπό ενός επικεφαλής, αυτό σημαίνει ότι του αναγνωρίζει προσόντα, ικανότητες, ταλέντο που σαφώς είναι σε υψηλότερο βαθμό από τον ίδιο.
Επομένως, όσοι έτρεξαν και έσπευσαν να ενταχθούν στο Γιώργο Γκιώνη το θεωρούν άνθρωπο ανώτερό τους, εξυπνότερό τους, ικανότερό τους, καταλληλότερό τους. Κατά συνέπεια, όσοι πρόκαμαν και πήγαν, αλλά και όσοι είναι ante portas, υπολείπονται κατά πολύ του Γιώργου Γκιώνη, σε ικανότητες και επιδόσεις. Έτσι, επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν από τούδε και στο εξής.
Εκτός πλέον αν δεν τους ενδιαφέρει αυτή η παραδοχή και μόνο τους μέλημα όσων πήγαν ή είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν, είναι:
Ή να καταλάβουν καρέκλα για να εισπράττουν το διχίλιαρο;
Ή βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία -λόγω εξάρτησης και δέσμευσης προς όφελος ιδιοτελών σκοπιμοτήτων και μικροσυμφερόντων- εξυπηρετώντας συνειδητά αλλότρια συμφέροντα και σκοπιμότητες για να ξεπουλήσουν τον τόπο;..
Θα μπορέσουν τελικά να πουν στην κοινή γνώμη όσοι πήγαν ή πηγαίνουν, αφού θεωρούν τον εαυτό τους πολιτικά πρόσωπα, που σκοπό έχουν να σώσουν τον τόπο γιατί επέλεξαν να προσχωρήσουν στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη;
Τι είναι αυτό που τους δελέασε;
Μήπως γιατί ο Γιώργος Γκιώνης δεν είναι πολιτικό ον όπως έχει δηλώσει; Δηλαδή για να γίνει μία εγχείρηση, αυτοί όλοι μας λένε ότι θα επιλέξουν πυροσβέστη;
Μήπως γιατί ο Γιώργος Γκιώνης διαχειρίστηκε άριστα τα οικονομικά του δήμου; Είναι ο πρώτος δήμαρχος στην ιστορία του τόπου που υπερχρέωσε το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας. Πήγαν ή πηγαίνουν εκεί όλοι μαζί για να έχει μεγαλύτερο βάρος και να βουλιάξει ταχύτερα ο δήμος;
Μήπως γιατί δεν υπάρχει έργο για δείγμα που έγινε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασής του και στη συνέχεια να μη σημειωθεί υπέρβαση του κόστους του; Πήγαν ή πηγαίνουν εκεί όλοι μαζί για να πουν στο Γιώργο Γκιώνη ότι δεν πρέπει να γίνονται υπερβάσεις στα έργα και να το συγκρατήσουν;
Μήπως ξαφνικά, είδαν στο πρόσωπο του Γιώργου Γκιώνη τον ιδανικό ηγέτη; Γιατί όλοι αυτοί που προσχώρησαν ή είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στο Γιώργο Γκιώνη, τον έχουν εξυβρίσει και κατακρίνει με το χειρότερο τρόπο (θα γίνει αναφορά στον καθένα ξεχωριστά τι έχει πει) για τη διοίκηση όπως αυτός την ασκεί; Αυτόματα, τον μετέτρεψαν ως τον πιο ικανότερο έναντι όλων των άλλων συνυποψηφίων του και τον προτιμούν;
Μήπως τυχαία συγκεντρώνονται σ’ αυτό το συνδυασμό, όλοι όσοι είναι αντίθετοι με την κατασκευή της μαρίνας Λουτρακίου; Δεν έχει ενδιαφέρον νομίζετε να ερωτηθούν και να τοποθετηθούν δημόσια με σαφείς δεσμεύσεις για την άποψή τους για το κοινοπρακτικό με την Club Hotel Casino Loutraki. Μακάρι να διαψευσθεί το loutraki-press, αλλά γιατί πιστεύεται ότι όλοι αυτοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα ταχθούν υπέρ της μετατροπής της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία;

Τελικά τι επιδιώκουν;
Σήμερα ο τόπος βρίσκεται σε διαπιστωμένο αδιέξοδο. Η εντόπια κοινωνία, οι πολίτες της κατ’ αρχήν ασχολούνται με τα προβλήματά τους, που έχει επιφέρει το μνημόνιο. Είναι διαπιστωμένο ότι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο συνδυασμό του σημερινού δημάρχου. Δεν εμπνέονται ως ώρας από κανένα συνδυασμό, έτσι ώστε να δημιουργείται ρεύμα νίκης.
Όλοι εσείς που μέχρι πρότινος κατηγορούσατε το Γιώργο Γκιώνη και θεωρούσατε τον εαυτό σας ανώτερό του θα έπρεπε:
- Αντί να προσχωρήσετε στο συνδυασμό του, θα έπρεπε να οργώνετε τον τόπο, να διαφωτίσετε τον κόσμο για τη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος και να προτρέπεται τους απλούς πολίτες να μην ξαναδώσουν τη ψήφο τους, προκειμένου να διαλυθεί το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» κι όλοι μαζί να πάνε σπίτι τους, για να απαλλαγεί ο τόπος κι ας χάσουν το διχίλιαρο και όχι μόνον...
- Αντί να μειώνετε την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά σας, αν πραγματικά σας ενδιέφερε ο τόπος και η προοπτική του, θα έπρεπε εσείς μαζί με όσους βρίσκονται εκτός, να κάτσετε γύρω από ένα τραπέζι και να καταλήξετε σ’ ένα σχήμα που θα ορθώσει το ανάστημά του και θα υπερασπισθεί με αυταπάρνηση τα συμφέροντα του τόπου.
Αντίθετα
, με τη στάση που έχετε επιλέξει δεν δίνεται διέξοδο, δεν συμβάλλεται να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που βιώνει ο τόπος.
Αντίθετα, ενδεχομένως να μην το αντιλαμβάνεσθε τις επιπτώσεις, με την επιλογή σας να προσχωρήσετε σ’ αυτό το συνδυασμό, δίνεται την αίσθηση ότι μόνο μέλημά σας μάλλον είναι να έχετε καρέκλα και τίτλους, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να σας το παράσχει το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών».
Μήπως είναι ώρα και πρέπει να αντιληφθείτε ότι με τη στάση σας, επιταχύνετε τον κατήφορο του τόπου για την οριστική του καταδίκη;
Από την άλλη, πολίτες που θα παρασύρετε να δώσουν τη ψήφο τους στο Γιώργο Γκιώνη, δεν είναι ως να τους οδηγείτε σε αυτοκτονία;
Όσοι προσχωρήσατε κι όσοι επίκειται …ηθελημένα -ακούσια ή εκούσια- να ενταχθείτε σ’ αυτό το μόρφωμα, αν δεν το αντιλαμβάνεσθε, μήπως συμβάλλετε ο τόπος να υποδουλωθεί.
Μήπως συμβάλλετε, αν δεν το αντιλλαμβάνεσθε, να εκχωρηθούν μέχρι να απωλεσθούν οριστικά τα συμφέροντά του.
Θα είστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταδίκη του τόπου!
Να είστε σίγουροι, αν τελικά επιμείνετε, ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα σας καταγράψει με μαύρα γράμματα, στο βιβλίο του τόπου!
Α
λλά ποιος ασχολείται μ’ αυτά;..
(080910)




«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΣΦΑΓΗ»

Όχι απλώς αναστατωμένοι, αλλά εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι της οδού Παπανικολάου και της γύρω περιοχής, με το δήμαρχο της μειοψηφίας Γιώργο Γκιώνη.
Η οργή τους έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που προχώρησαν και στη σύσταση επιτροπής κατοίκων, εκλέγοντας μάλιστα διοικητικό συμβούλιο.
Ο λόγος, είναι η αυθαίρετη και άκρως επικίνδυνη διάνοιξη της οδού Παπανικολάου, στη συμβολή τους με τη σιδηροδρομική γραμμή θυμίζοντας περισσότερο λαιμητόμο όπως ισχυρίζονται. Αιτία η υψομετρική διαφορά και η έλλειψη ορατότητας, καθώς επίσης και η απότομη κι όχι προοδευτική στένωση του δρόμου.
Αυτή η πρωτοβουλία του Γιώργου Γκιώνη να διανοίξει το δρόμο με τον τρόπο που το έκανε, λένε, είναι ως να μας αντιμετωπίζει ζώα προ σφαγή. «Δεν είμαστε ζώα προς σφαγή» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Την ημέρα που επισκέφθηκε την περιοχή ο Γιώργος Γκιώνης παρόντων και εκπροσώπων του ΟΣΕ, λέγεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ότι τους συμπεριφέρθηκε με εντελώς αχαρακτήριστο τρόπο, επιδεικνύοντας έναν ανάρμοστο τρόπο που δεν αντιπροσωπεύει τον πρώτο πολίτη ενός τόπου.
Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν προσφυγές προς πάσα κατεύθυνση, θεσμικά, με μόνο και αποκλειστικό στόχο να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητά τους, γιατί πολλές φορές αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες για ένα τόσο μικρό δρόμο.
Ακόμη, μία κυρία κάτοικος στην περιοχή που χρησιμοποιεί τον πεζόδρομο για τη μεταφορά του συζύγου της με το αναπηρικό αμαξίδιο, απευθυνόμενη στο Γιώργο Γκιώνη του διαμαρτυρήθηκε για το στενό πεζοδρόμιο, αλλά κυριότερα για τη λάθος τοποθέτηση της κολώνας δημοτικού ηλεκτροφωτισμού που εμποδίζει την άνετη προσπέλασή του.
Ο Γιώργος Γκιώνης της απάντησε: «Ας μην κυκλοφορείτε, να μείνετε σπίτι σας». Στη συνέχεια περιφρονητικά της γύρισε την πλάτη, απαξιώνοντάς την.
(080910)

Return top