ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ


Δεκτό έκανε το Πρωτοδικείο Κορίνθου, το αίτημα προσωρινού σημειώματος του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, για να αποτραπεί η ενδεχόμενη πρόθεση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, από τους κληρονόμους Λέκκα.
Πρόκειται για αποζημίωση ύψους περίπου τριακοσίων χιλιάδων (€ 300.000) ευρώ, ως αποζημίωση για τον τυφλό δρόμο πίσω από το Thermal Spa Λουτρακίου, με τιμή μονάδας € 1.300 m². Πρόκειται για μία εξωφρενική τιμή μονάδας, που καταδικάζει το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας στο διηνεκές, για πράξεις αναλογισμού και απαλλοτριώσεις.
Στη λήψη της θετικής απόφασης υπέρ των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, εξετάσθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών, έγκριτος νομικός, Νίκος Λόης που συνέβαλε με την επιχειρηματολογία του σε συνεννόηση με το συνήγορο του δήμου, για το ευτυχές πρόσκαιρο δικαστικό αποτέλεσμα.
Η αρνητική εξέλιξη για το δήμο δεν έχει έλθει τυχαία, αλλά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του δημάρχου της μειοψηφίας Γιώργου Γκιώνη.
Ο δήμαρχος της μειοψηφίας Γιώργος Γκιώνης, επιβαλλόταν, μετά την αρνητική για το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα και με την απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής, να ασκήσει ένδικα μέσα, εκδικάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Επειδή ο Γιώργος Γκιώνης δεν ενδιαφέρθηκε, ουδέποτε ασκήθηκαν ένδικα μέσα, με αποτέλεσμα να καταστεί τελεσίδικη η τιμή των € 1.300 m². Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Γιώργος Γκιώνης έχει και ποινικές ευθύνες, λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του.
Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε και συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το Γιώργο Γκιώνη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μειδιά ο κάθε πικραμένος. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο πήρε απόφαση ανάκλησης του αναλογισμού - ματαίωση της απαλλοτρίωσης, γεγονός που θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει την πολιτική ηγεσία δήμαρχο και αρμόδιο αντιδήμαρχο να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες. Και πάλι, λόγω μη επαρκούς άσκησης των καθηκόντων τους δεν έγινε τίποτε και τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν.
Υπενθυμίζεται ότι οι κληρονόμοι Λέκκα, προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας γιατί χρησιμοποιείτο περιστασιακά ο τυφλός δρόμος, όταν είχαν αρχίσει οι πρώτες εργασίες εκσκαφής του Thermal Spa Λουτρακίου. Τα ασφαλιστικά μέτρα τα κέρδισε ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας, με συνέπεια οι κληρονόμοι Λέκκα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής και να προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θέλουν το δήμαρχο της μειοψηφίας Γιώργο Γκιώνη, στο μεσολαβούν διάστημα να έχει συμφωνήσει με τους κληρονόμους Λέκκα. Στο πλαίσιο αυτό, δημοτικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι ο δήμαρχος της μειοψηφίας, δεν αντέκρουσε στο δεύτερο βαθμό τα ένδικα μέσα, με αποτέλεσμα να χαθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, από την αδράνεια αυτή του Γιώργου Γκιώνη, ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας, υπέστη και πάλι ζημία.
Επισημαίνεται ότι έχει κατατεθεί αίτηση ανακοπής που θα συζητηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ θα προηγηθεί η συζήτηση αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο συνήγορος του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
(270910)
Return top