«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΙΚΙΑ, ΕΝΩ
ΠΑΝΕ ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΧΙΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…»


Με τον πλέον ξεδιάντροπο και ξετσίπωτο τρόπο επιχειρείται να γίνει αντιληπτό ότι ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας πλέον είναι μεταβληθεί σε αποικία, ενώ οι άλλοτε ελεύθεροι κάτοικοί του, είναι πια ιθαγενείς στον τόπο τους, ε… και σας κάνουμε τη χάρη που ψηφίζετε για να νομίζετε ότι έχετε λόγο.
Αυτό προκύπτει, ορθά κοφτά, από τη δεύτερη ανάγνωση σε δημοσιεύματα λιγδωμένων κονδυλοφόρων, οι οποίοι χωρίς αιδώ, συμβάλλουν στο ξεπούλημα των συμφερόντων και του μέλλοντος της πόλης, την προοπτική του τόπου και των επόμενων γενεών.
Είναι τραγικά όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, ισχυρίζεται τέως κορυφαίος θεσμικός παράγοντας στο loutraki-press, τονίζοντας την ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να υπάρξει συστράτευση ανθρώπων και υγιών δυνάμεων που αγαπούν πραγματικά τον τόπο, δεν έχουν στο μυαλό τους το διχίλιαρο κι εν κατακλείδι αγαπούν την πατρίδα τους.
Χαρακτηριστικό είναι το νέο μότο που πλασάρεται επ’ εσχάτοις στην πόλη από τα γνωστά «παπαγαλάκια» κι έχει διοχετευθεί από τον εξωθεσμικό μυστικοσύμβουλο του δημάρχου της μειοψηφίας του μορφώματος της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» Γιώργου Γκιώνη: «Το Λουτράκι δεν έχει άλλη επιλογή! Θα πάει είτε με τη φτηνή, είτε με την ακριβή π……».
Σχολιάζοντας τη νέα θέση των «κατακτητών» ο τέως θεσμικός παράγοντας διερωτάται: «Δηλαδή, πετάνε στα μούτρα της πόλης ευθαρσώς, ότι οι ταγοί της είναι πουλημένοι και εμείς τους κάνουμε ότι θέλουμε, τους κατευθύνουμε όπως θέλουμε και διαμορφώνουμε τους συνδυασμούς που εμείς θέλουμε. Λένε δηλαδή, ότι σε μας, μας κάνουν και οι δύο. Ο μεν ένας ότι κάνει, θα το κάνει χωρίς κανέναν κόστος για μας. Ο έτερος, θα μας κοστίσει, αλλά αυτός θα πλουτίζει και εσείς δεν θα έχετε κανένα όφελος. Δεν είναι καλύτερα λοιπόν, να μην πλουτίζει κανένας, παρά να πλουτίζει μόνο ένας και να θεωρείται έξυπνος κι όλοι οι υπόλοιποι κορόιδα;»
Παρατηρείτε, επισημαίνει ο τέως θεσμικός παράγοντας, με τη φημολογία που διοχετεύεται και αναμασά ολόκληρη η πόλη, ότι δήθεν γνωρίζει -στελέχη που δεν έχουν εκφρασθεί ακόμη δημόσια για την πρόθεσή τους- να έχουν κλείσει με το Γιώργο Γκιώνη. Φυσικά, αυτά όλα που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Είναι δεδομένο ότι ασκούνται πιέσεις, υποστηρίζει ο τέως θεσμικός παράγοντας κι ευελπιστεί ότι «επώνυμα στελέχη του τόπου δεν θα υποκύψουν στα τριάκοντα αργύρια των κατακτητών… Δεν θα συμβάλλουν με την προσχώρησή τους στην παντελή εκχώρηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του τόπου».
Αναντίρρητα, κάνουν τα πάντα να διαμορφώσουν κλίμα υπέρ του συνδυασμού - μορφώματος του Γιώργου Γκιώνη ρίχνοντας παράλληλα λάσπη και στον έτερο υποψήφιο, αλλά είναι ευτυχές το γεγονός εκφράζει την εκτίμηση -σύμφωνα πάντοτε με τα μηνύματα που εισπράττει, ότι η τοπική κοινωνία δεν αντιδράει, κουνάει με λύπη και απαξία το κεφάλι της σε όσα ακούγονται και συζητούνται. Ο κόσμος έχει προβλήματα λέει κι ασχολείται κατά βάση με τα αδιέξοδα που του έχει δημιουργήσει το μνημόνιο, βλέποντας θολό το τοπίο και μη γνωρίζοντας τι θα του ξημερώσει η επόμενη ημέρα.
Ο τέως θεσμικός παράγοντας απευθύνεται και στους συμπολίτες του προτρέποντάς τους να μην ακούνε και να μην λαμβάνουν υπόψη τους σειρήνες που κάνουν αναφορές σε διορισμούς και εξεύρεση εργασίας, καθ’ ότι όχι μόνο θέσεις κενές δεν υπάρχουν, αλλά αυτές θα μειωθούν σε δραστικό βαθμό.
Ο τέως θεσμικός παράγοντας δεν σταματάει εδώ, αλλά το πάει μακρύτερα… κάνοντας την εξής υπόθεση εργασίας: «Ακόμη να βγει κάποιος και να αρχίσει να μοιράζει ζεστό χρήμα, προκειμένου να εξαγορασθούν ψήφοι και συνειδήσεις, έτσι ώστε να διαμορφωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία που επιθυμείται. Ε, πόσα χρήματα νομίζουν ότι θα πάρουν αυτοί που εξαγοράζονται; Θα τους σώσουν ή θα τους λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους νομίζουν; Ένα πουρμπουάρ θα πάρουν λίγων εκατοντάδων ευρώ, έναντι των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα ωφεληθούν αυτοί που έχουν σκοπό να μοιράσουν χρήμα!.. Αξίζει λοιπόν, να ξεπουλάμε τον τόπο μας έτσι»; Διερωτάται με περισσή λύπη, αλλά και οργή στο ύφος του.
«Ο κόσμος, η τοπική κοινωνία θα πρέπει να αντιληφθεί στο σύνολό της, ότι όσοι μαζεύονται στο συγκεκριμένο συνδυασμό, συγκεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο για ιδιοτελείς σκοπιμότητες, ενώ η πόλη ξεπουλιέται. Αν στην απευκταία περίπτωση που εκλεγεί δημοτική αρχή το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», ξεχάστε τη μαρίνα γιατί με όλους αυτούς ενταφιάζεται οριστικά, ενώ η κοινοπραξία θα μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία και η «χρυσοφόρος κότα» το καζίνο πάει πια. Ξεχάστε το. Πέταξε. Το χάνουμε οριστικά!»
«Κι όσοι έχουν μπει στη μαρμίτα, εκτός τεσσάρων πέντε ειδικότατων περιπτώσεων, πόσα χρήματα νομίζουν ότι βάζουν στην τσέπη, μένοντας ωστόσο, δεσμευμένοι και αιχμάλωτοι των επιθυμιών των αφεντάδων τους, περιφερόμενοι στην πόλη ως ξεπουλημένα τομάρια;»

(070910)




ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ, ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΓΚΙΩΝΗ!

Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα εκτρέπεται και παρεκτρέπεται, με τον κίνδυνο για το μέλλον του τόπου διαρκώς να διευρύνεται.
Σε τούτη τη φάση, σε τούτη την καμπή της ιστορίας του Λουτρακίου οι υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις, τα υγιή πολιτικά στελέχη, επιβάλλεται και πρέπει να βάλλουν όλα πλάτη. Να μείνουν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και σχεδιασμοί κι όλοι μαζί να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι. Κανείς δεν λέει να μην αναμετρηθούν ή όποιος θέλει να μην αναμετρήσει τις δυνάμεις του.
Ωστόσο, από τώρα, επικεφαλής συνδυασμών, επικεφαλής συνιστωσών, αυτόνομες προσωπικότητες, να συναποφασίσουν μ’ ένα μόνο προαπαιτούμενο: Στο δεύτερο γύρο όλοι μαζί θα στηρίξουν για δημοτική αρχή -στην απευκταία περίπτωση που προκριθεί το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών»- το συνδυασμό που θα προκριθεί μεταξύ αυτών που έχουν προχωρήσει στη συμφωνία.
Είναι σημαντικό, να γίνει αντιληπτό ότι ο δήμαρχος αυτός επιβάλλεται να είναι μιας χρήσης, γιατί εκ των πραγμάτων θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές ρήξεις. Μεταξύ άλλων, πρώτιστο μέλημά του, σε κοινή συμφωνία με όλους τους άλλους θα είναι να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία της πόλης.
Όσον αφορά το προαπαιτούμενο, αυτό προβλέπει: Στην περίπτωση κατά την οποία ο κοινός δήμαρχος, στη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του, επιλέξει να ακολουθήσει δική του πορεία έναντι της συμπεφωνημένης, τότε αν συγκροτηθεί πλειοψηφία -το ποσοστό της οποίας θα είναι προαποφασισμένο- αμφισβήτησής του, θα πρέπει να παραιτηθεί! Κι αυτό ακόμη, για να υπακούσει, διασφαλίζεται εκ των προτέρων.
Αν πραγματικά το ενδιαφέρον είναι για τον τόπο και τους πολίτες του, όχι για την καρέκλα και το διχίλιαρο: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

(070910)
Return top