«ΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ
ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ»


Η υποτίμηση της νοημοσύνης της πόλης του Λουτρακίου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ η πρόκληση κατά των κατοίκων της είναι πλέον σε υπερθετικό βαθμό.
Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι, λέει ο θυμόσοφος λαός μας και η πόλη μας γίνεται μάρτυρας αυτής της προοπτικής, με τους πολίτες της αντί να επιδεικνύουν διάθεση αντίστασης, δίνουν την αίσθηση ότι παθητικά αποδέχονται τα δυσοίωνα μελλούμενα.
Το κακό για τον τόπο μας ξεκινάει από το δήμαρχο της μειοψηφίας Γιώργο Γκιώνη κι όσους τον περιστοιχίζουν, επισημαίνει στο loutraki-press πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αντίδρασης της κοινωνίας.
Ο Γιώργος Γκιώνης έδωσε τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές της, υπογραμμίζει ο πρώην θεσμικός παράγοντας και φυσικό είναι τώρα να θέλουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι είναι οι σωτήρες του τόπου μας. «Θα κάνουν τα πάντα να μας πείσουν ότι έχουν αγαθές προθέσεις και θα εξασφαλίσουν την ευημερία του τόπου μας. Αυτό θα επιτευχθεί λένε έμμεσα μόνο μ’ ένα τρόπο. Πρέπει στο τιμόνι του δήμου να είναι άνθρωπός μας. Να μπορούμε να συνεννοούμαστε μαζί του -συγνώμη να εκτελεί χωρίς αντίρρηση τις εντολές μας- και να υλοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται».
Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου το σχέδιο να έχει εφαρμογή ο σχεδιασμός, ο εξωθεσμικός μυστικοσύμβουλος του Γιώργου Γκιώνη έχει πιάσει δουλειά τονίζει, αναπτύσσοντας την προπαγάνδα στον υπέρτατο βαθμό.
«Έτσι. πρώτα ξαμόλησαν τα «παπαγαλάκια» τους να πείσουν ότι διενεργείται δημοσκόπηση, για να πεισθεί και να αναμένει τις πρώτες εκτιμήσεις η κοινή γνώμη. Στη συνέχεια, εν είδη πληροφορίας άρχισαν να διαρρέουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ποσοστά επιστημονικής φαντασίας
»Μεγέθη, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, αλλά παράλληλα προκαλούν και τη στοιχειώδη λογική, λόγω των προκλητικότατων στοιχείων που διαρρέουν σαν ευρήματα της υποτιθέμενης δημοσκόπησης.
»Ο εξωθεσμικός μυστικοσύμβουλος του Γιώργου Γκιώνη, οπαδός της θεωρίας του διαίρει και βασίλευε, αλλά και λάτρης να κάνει το άσπρο μαύρο, διοχετεύει ποσοστά τα οποία θα ήταν προϊόν κοινωνίας ηλιθίων αν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και απηχούσαν τη βούλησή της».
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας προχωρεί σε ανάλυση για να τεκμηριώσει τα όσα υποστηρίζει και θέτει το ερώτημα: «Ξεχνάει ο εξωθεσμικός μυστικοσύμβουλος, ότι ο Γιώργος Γκιώνης στις εκλογές του 2006 είχε λάβει ποσοστό 33,4%, όταν ολόκληρη η τοπική κοινωνία έκλεινε τα μάτια για να γίνει αλλαγή στον τόπο, βασιζόμενη σ’ ένα συνδυασμό που είχε βάση του τόσο τη Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών, όσο και τις συνεργαζόμενες προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Σήμερα, που οι προσωπικότητες αυτές αποτελούν παρελθόν, η βάση του συνδυασμού είναι πλέον το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», η κοινή γνώμη εξοργισμένη με τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Γκιώνη, το Λουτράκι βρωμάει απ’ άκρους εις άκρον, πώς είναι δυνατόν να δίνουν ποσοστό στο Γιώργο Γκιώνη 40% περίπου; Οι εν δυνάμει κατακτητές μας μ’ αυτά που κάνουν προκαλούν βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών-δημοτών του Λουτρακίου.
»Νομίζουν επειδή στο μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», έχουν προστεθεί Θανάσης Γεωργίου, Μαρία Πρωτοπαππά, Τάκης Στέφας ή η Λία Δόσχορη και κάποιοι άλλοι, ότι τους ακολουθούν και οι ψηφοφόροι που τους είχαν τιμήσει με τη ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές σε διαφορετικούς συνδυασμούς; Πλανώνται πλάνην οικτράν αν πιστεύουν αυτό το ενδεχόμενο κι αν επενδύουν σ’ αυτήν την προοπτική!

Αντί για ψήφο εισπράττουν οξεία αντίδραση…
»Ρωτήστε να πληροφορηθείτε τι αντίδραση εισπράττουν όταν χτυπούν πόρτες στους οικισμούς που είχαν δώσει παροχές νερού, όταν οι δύο πρώτοι ήταν αντιδήμαρχοι με δήμαρχο τον Παύλο Παύλου; Νομίζετε ότι ο κόσμος είναι αφελής, επειδή έτσι θέλει να τον παρουσιάσει ο εξωθεσμικός μυστικοσύμβουλος του Γιώργου Γκιώνη;
»Η αντίδραση της κοινωνίας που εκδηλώνεται τόσο έντονα όπου βρεθείς κι όπου σταθείς εξαφανίστηκε ως δια μαγείας; Ξαφνικά στον τόπο μας έγιναν όλα ρόδινα; Όλοι ξαφνικά ξέχασαν τη δυσμενή και επικίνδυνη θέση που έχει περιέλθει ο τόπος μας;
»Ή είναι τόσο υψηλό το ποσοστό των συμπολιτών μας που ξεπουλάει αδίστακτα τα πάντα για το προσωπικό μικροσυμφέρον; Γιατί αν πραγματικά συμβαίνει αυτό, είμαστε μια κοινωνία άξια της τύχης μας, που πρέπει να πάει για φούντο, δεν έχει να δώσει και να προσφέρει τίποτε απολύτως στις επόμενες γενεές. Δεν πρέπει υπό αυτές τις προϋποθέσεις να περιμένουμε τίποτε. Ας γίνουμε όλοι μαζί συμμέτοχοι στο ξεπούλημα του τόπου μας. Να μην τα τσεπώσουν κάποιοι λίγοι, αλλά ας συμμετέχουμε όλοι μαζί στη μοιρασιά»!

«Πρέπει να αντισταθούμε…»
Δυστυχώς, επειδή υπάρχουν και τέτοιες σκέψεις, συμπεριφορές και νοοτροπίες, είναι ανάγκη να αντισταθούμε, η κατάσταση να μην ξεφύγει από τον έλεγχο και η άκρως δυσοίωνη προοπτική να μην είναι αναπότρεπτη για τον τόπο, επισημαίνει.
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας προχωρώντας τις επισημάνσεις στα νούμερα που διοχετεύονται σαν προϊόν δημοσκόπησης, προβαίνει σε μια υπόθεση εργασίας.
«Να δεχθούμε τα ποσοστά που δίνουν στους δύο νέους υποψηφίους δημάρχους ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πώς είναι δυνατόν όμως να δεχθούμε το ποσοστό που δίνουν στον πρώην δήμαρχο Παύλου Παύλου, που το θέλουν να περιορίζεται στο 12%»;
Είναι δυνατόν διερωτάται, «ένας συνδυασμός που τις προηγούμενες εκλογές ευρισκόμενος σε πτωτική πορεία, μετά δώδεκα χρόνια στην εξουσία, πήρε περίπου 38%, σήμερα να έχει χάσει περισσότερο από τα 2/3 της δύναμής του; Γιατί προκαλούν τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη μας»;
«Νομίζουν ότι έτσι θα αποπροσανατολίσουν την τοπική κοινωνία, θα τη ξεγελάσουν με τις στημένες πληροφορίες και τελικά θα αποσπάσουν τη ψήφο της»; Αυτό είναι και το ερώτημα που απευθύνει μέσω του loutraki-press ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, προς τους εν δυνάμει κατακτητές του τόπου.
(210910)
Return top