ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Του Μιχάλη Πούλου*

Έχω κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο πρωτοφανές φαινόμενο για ένα δήμο του μεγέθους του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων να διαθέτει πέντε, έως πρότινος έξι, συνδυασμούς υποψηφίων δημάρχων.
Εξακολουθώ να υποστηρίζω, ότι η απουσία ουσιαστικών διαφορών μεταξύ των συνδυασμών ενισχύει την παραφιλολογία για προτεραιότητα των προσωπικών φιλοδοξιών σε βάρος του δήμου.
Εξακολουθώ να πιστεύω, ότι ο κατακερματισμός του δυναμικού στερεί από το δήμο όλο εκείνο το μοναδικό του πλεονέκτημα που είναι οι άνθρωποι και η διάθεση προσφοράς τους. Κάθε κάτοικος καταλαβαίνει ότι κάτω από τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες του «Καλλικράτη», αλλά και της οικονομικής κρίσης, μόνο «η ισχύς εν τη ενώσει» θα αποτελούσε εγγύηση αισιοδοξίας για την περίφημη πρόοδο του δήμου.
Η μόνη νότα αισιοδοξίας σε αυτή τη πολυδιάσπαση ακούστηκε από τον Παύλο Παύλου σε συνέντευξή του στο «ΑΞΙΟΝ TV» και πέρασε στα ψιλά.
Ο Παύλος Παύλου έθιξε ακριβώς το ζήτημα της αξιοποίησης κάθε παράταξης, αλλά και κάθε δημοτικού συμβούλου που θα εκλεγεί στο νέο καλλικρατικό δημοτικό συμβούλιο. Η πρόταση που κατέθεσε με εντελώς δομημένο και καθαρό τρόπο, ανοίγει την ατζέντα των συγκλίσεων με βάση τα προβλήματα και τις προτεραιότητες του δήμου.
Είναι μια πρόταση που αξιοποιεί τις ειδικές γνώσεις του κάθε δημοτικού συμβούλου, αξιοποιεί τις δυνατότητες και τις διαφορετικότητες της κάθε πολιτικής αντίληψης με μόνο γνώμονα το συμφέρον του δήμου. Αποτελεί προσωπική του υπόσχεση εκφρασμένη δημοσίως και κατά συνέπεια συνειδητή ανάληψη πολιτικής δέσμευσης και ευθύνης.
Σήμερα, που βρισκόμαστε αρκετές εβδομάδες πριν από τις εκλογές, πιστεύω ότι αυτή η πρόταση Παύλου Παύλου δίνει μια τελευταία ευκαιρία για όλες εκείνες τις δυνάμεις που προτάσσουν το συμφέρον του δήμου και το εννοούν να επανεξετάσουν σοβαρά την στάση τους.
Δίνει την ευκαιρία σε όλους εκείνους που ως νέοι φιλοδοξούν να αποτελέσουν το μέλλον στην πολιτική σκηνή του τόπου, να προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις δυνάμεις τους σε συνδυασμό με την εμπειρία ώστε να μεγιστοποιήσουν το θετικό αποτέλεσμα προς το δήμο.
Δίνει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαίρετα να βεβαιώσουν την πόλη ότι:
Τέρμα ο Γκιώνης και η απαξίωση.
Τέλος η αναξιοπιστία και το ψέμα.
Τέλος η υποτέλεια και οι επιπολαιότητες.
Τέρμα οι φημολογούμενες συναλλαγές και το ξεπούλημα για προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Καιρός υπάρχει να αποδείξουν ότι οι υγιείς δυνάμεις μπορούν να βάζουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους σε δεύτερη μοίρα, μπορούν, αλλά και θέλουν επιτέλους να αποδείξουν ότι ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων, μπορεί να ξαναγίνει πρότυπο διαχείρισης όπως ήταν πριν τη λαίλαπα του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» και του Γιώργου Γκιώνη.
Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να καταλάβει και η κοινή γνώμη την αξία των προσχωρήσεων στο συνδυασμό της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας.
Όταν οι Λάμπρος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Μάρκελλος, Σούζη Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Γιαννούλης, Νίκος Λόης, Γιώργος Κοντός, όλοι τους δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι υπό τη σημαία του Γιώργου Γκιώνη, φωνάζουν σε κάθε τόνο για την Παρέμβαση:
- άλλοι ότι πρόκειται για κατακάθια της πολιτικής,
- άλλοι ότι πρόκειται για ψεύτες,
- άλλοι ότι δεν τιμούν τις υπογραφές τους,
- άλλοι για φασιστική νοοτροπία,
- όλοι όμως, μαζί συμφωνούν, ότι στο μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» και του Γιώργου Γκιώνη οι «αποχετεύσεις» βρωμάνε και ζέχνουν!..
Τώρα βέβαια όταν οι «μέσα» βεβαιώνουν ότι ο χώρος βρωμάει που βρίσκουν το άρωμα η Μαρία Πρωτόπαπα και ο Θανάσης Γεωργίου, ένας Θεός μόνο ξέρει;
Με τέτοιες ανεξήγητες αποφάσεις είναι πολύ δικαιολογημένο η κοινή γνώμη της πόλης, που γνωρίζει και ζει το χάλι των σχεδόν τεσσάρων ετών Γκιώνη από κοντά, να αναρωτιέται για τους πραγματικούς λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τη κατάντια αφού όλοι μιλούν για κατάντια τελικά;
Ανεξάρτητα από παραταξιακή τοποθέτηση είχαν όλοι να πουν μια καλή κουβέντα για την μέχρι σήμερα προσφορά τους στη πόλη. Άλλοτε μικρή η μεγάλη τους αναγνωριζόταν η θετική προσπάθεια.
Ωστόσο, η απόφασή τους να ενταχθούν στην παράταξη που είναι συνώνυμο της αδιαφάνειας, της υποτέλειας και της ψευτιάς αναγνωρισμένα από πρώην δικούς τους ανθρώπους, δημιουργεί τεράστια αναπάντητα ερωτήματα και αντίστοιχα τροφοδοτεί ανεπίτρεπτα σχόλια για τις προθέσεις και τις πραγματικές επιδιώξεις τους.
Η πρόταση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Παύλου Παύλου, ρίχνει το γάντι σε κάθε αυτοδιοικητικό παράγοντα που επικαλείται το καλό της πόλης και του δήμου ακόμη και στον ίδιο.
Οι δημότες εκτιμούν πάντοτε τους πολιτικούς τους, που αναγνωρίζουν τα λάθη τους.
Αναγνωρίζουν όμως εκείνους που έδωσαν και δίνουν την μάχη τους από όποιο πόστο τους έβαλε η ψήφος των δημοτών.
Αναγνωρίζουν το δικαίωμα ακόμη και των επιπόλαιων προεκλογικών συμμαχιών αρκεί να τις διορθώνουν αμέσως.
Ταμείο θα κάνουμε όλοι μας την ημέρα που κλείνουν οι συνδυασμοί.
Μέχρι τότε ο Θανάσης Γεωργίου και η Μαρία Πρωτόπαπα έχουν τα περιθώρια «παιγνιδιών». Μετά από την οριστικοποίηση των συνδυασμών όμως… «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»!
(180910)




ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΠΡΟΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Π.

Το loutraki-press από τον Αντώνη Κουκουλά έλαβε την ακόλουθη απάντηση, την οποία δημοσιεύει αυτολεξεί.
Πρόκειται για ένα μνημειώδες κείμενο, για το οποίο δεν υπάρχει λόγος να γίνει κανένα απολύτως σχόλιο, δεδομένου ότι ο «θιγόμενος» Αντώνης Κουκουλάς, δίνει ρεσιτάλ ύφους, ήθους και υψηλότατου επιπέδου γραφής, η οποία τα λέει όλα από μόνη της.
Οφείλεται να διευκρινισθεί ότι εκ παραδρομής καταγράφηκε η Μεσσηνία ως γενετήσιος τόπος του, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι από τη Μεσσηνία προέρχεται ο πατέρας του. Όσον αφορά τη συγνώμη ήταν επιφύλαξη 1%, αν το ψευδώνυμο δεν υπέκρυπτε τον Αντώνη Κουκουλά ως συντάκτη των περισπούδαστων κειμένων, όπως είχε αποκαλύψει ο επιστήθιος φίλος και στενός συνεργάτης του Σπύρος Γιαλοψός, τόσο από εκείνο το μετερίζι - την περίοδο ευημερίας παρά τον Παύλο Παύλου, όσο και από το σημερινό - απέναντι μετερίζι.
Καταλήγοντας, όλοι αντιλαμβάνονται ότι λαμόγια, διαπλεκόμενοι, αρπαχτικά, κωλοτούμπες, πληρωμένοι, πουλημένοι, προδότες, δεν διαθέτουν ίχνος αξιοπρέπειας, αρχών, αγωγής και σεβασμού πρώτα απ’ όλα του εαυτού τους. Φυσικά των προαναφερομένων δεν εξαιρούνται κι αυτοί που δεν σέβονται τον ευεργέτη τους. Αντί να τον τιμούν, αν μετάνιωσαν, τουλάχιστον να κρατούν το στόμα τους κλειστό.
Έχουν γνώση οι φύλακες…
Απολαύστε το μνημειώδες κείμενο και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του!
«Ένα κείμενό σου για μένα που ανάρτησες στο blog σου, δεν πρόκειται να το σχολιάσω. Οι λόγοι πολλοί. Μεταξύ άλλων:
1 Γιατί με την κακαβιά κωλοτουμπίστικης μπουρδολογίας με κύβους ενισχυμένης μπαρούφας που συνέταξες, μου έγινες πλέον συμπαθής. Μέχρι δακρύων! Το ομολογώ!
2 Γιατί μου είναι αδύνατο μετά το αυτομαστίγωμα και το αυτορεζιλίκι σου με το μνημείο αερολογοπλαστικής ασυναρτησίας και αβάσταχτης παπαρδελικής φλυαρίας που ανήγειρες, να σε πληγώσω περισσότερο.
΄Επειτα -έστω και στο τέλος- ζήτησες συγνώμη περί των κειμένων και του κειμενογράφου και …καλά έκανες.
3 Γιατί διερχόμενος εκ Λουτρακίου και συνεπώς, ως ληξίαρχος της συμφοράς σε ό, τι με αφορά, είσαι και πανάσχετος και κυρίως, ανάξιος να μου εκδώσεις πιστοποιητικό καταγωγής.
Πάντως σε πληροφορώ, ασύνδετε με την πραγματικότητα, ότι εδώ είναι ο τάφος των γονιών μου την καταγωγή των οποίων τιμώ, εγώ σε αυτόν τον τόπο γεννήθηκα και ζω με την οικογένειά μου και γι΄ αυτόν πληρώνω δημοτικούς φόρους και τέλη, για τα οποία είμαι βέβαιος, ότι εσύ δεν πρέπει να διαθέτεις ούτε μία απόδειξη καταβολής τους.
4 Γιατί με την απεράντου μετριοφροσύνης!! αναφορά σου,
ότι εσύ μεν διαθέτεις αξιοπρέπεια, αρχές, αγωγή και σεβασμό στον εαυτό σου, ενώ όλα αυτά τα χαρίσματά σου είναι είδος -όπως γράφεις- εν ανεπαρκεία για μεγάλο αριθμό κατοικούντων και παρεπιδημούντων στο Λουτράκι καταγράφεσαι στη συνείδησή μου, ως χυδαίος υβριστής και συκοφάντης των συμπατριωτών και συνδημοτών μου. Από Σχοίνου μέχρι Αγίων Θεοδώρων.
Σε ανάλογες περιπτώσεις άτομα με παρόμοιες εκτιμήσεις και θέσεις, κηρύσσονται persona non grata. Δηλαδή ανεπιθύμητοι.

(180910)
Return top