ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




«ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ» Η ΣΟΥΖΥ Ή ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ;

Έντονα έχει παίξει στην πολιτική πιάτσα το τελευταίο διάστημα, το όνομα της Σούζυ Παπακωνσταντίνου, στους σχεδιασμούς δύο εν δυνάμει δημάρχων, καθώς επίσης και του απερχόμενου Γιώργου Γκιώνη.
Η δημοτική σύμβουλος, που εξελέγη με τη σημαία της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών και από το τέλος του περασμένου χρόνου κινείται αυτόνομα, χωρίς να έχει ανεξαρτητοποιηθεί, αναδεικνύεται σε «πολύφερνη νύφη»; (Εδώ να τονισθεί από το loutraki-press ότι ο όρος είναι πολιτικός καθ’ ότι η Σούζυ Παπακωνσταντίνου είναι νυμφευμένη. Η διευκρίνιση αυτή γίνεται, για να μην ασκηθεί στο γράφοντα από το σύζυγό της, Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, δεύτερη ποινική δίωξη και βρεθεί επίσης δεύτερη φορά εναγόμενος για χρηματική ικανοποίηση, λόγω προσβολής -κατά την άποψή του- της προσωπικότητάς του).
Υπάρχει, ωστόσο, το ενδεχόμενο η ίδια να αναζητά πολιτική στέγη, αναθεωρώντας πρωθύστερες αποφάσεις της, που την ήθελαν να εγκαταλείπει διαπαντός την ενεργό πολιτική, όπως διαβεβαίωνε το στενό φιλικό της περιβάλλον; Άλλωστε, αυτή την εντύπωση δημιούργησε και η ίδια με την ομιλία της από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και η μετέπειτα στάση που κράτησε μέχρι τα μέσα του παρελθόντος μήνα, τουλάχιστον στο δημοτικό συμβούλιο.
Αντίθετα, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και το πολιτικό προσκήνιο, τους τελευταίους τρεις μήνες η Σούζυ Παπακωνσταντίνου έχει έρθει σε επαφή και έχει συζητήσει, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη το modus vivendi, με τους επικεφαλής τριών συνδυασμών.
Αδιευκρίνιστο είναι μέχρι στιγμής, από ποια πλευρά έχει γίνει το πρώτο βήμα σ’ όλες τις περιπτώσεις. Πάντως, έχει συζητήσει απευθείας κι έχει θέσει στόχους κι επιδιώξεις. Όλα δείχνουν, ότι μία πόρτα έχει κλείσει, η άλλη συντηρείται ένθεν κι ένθεν ανοικτή, ενώ στην τρίτη περίπτωση τα πάντα είναι θέμα μεθόδευσης.
Η πρώτη πόρτα που φαίνεται να έχει κλείσει, πρέπει να είναι του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος, Νέα Εποχή», Δημήτρη Γέρου. Αν και τα πράγματα φαίνονταν ότι οδεύουν προς ευτυχή για τις δύο πλευρές κατάληξη, τελικά, μάλλον δεν πρέπει τουλάχιστον σε τούτη τη φάση να υπάρχουν περιθώρια προσέγγισης. Φαίνεται, ότι οι απαιτήσεις της Σούζυ Παπακωνσταντίνου, πρέπει να ήταν πολύ υψηλότερες από τις δεσμεύσεις που μπορούσε να της εξασφαλίσει ο Δημήτρης Γέρου, λαμβανομένου υπόψη ότι, αν κι έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο, στο συνδυασμό του υπάρχουν σκληροπυρηνικοί που δεν ανέχονται δεύτερη κουβέντα πέραν αυτού που υποστηρίζουν.
Το δεύτερο «φλερτ» -τηρούνται επιφυλάξεις ως προς τη χρονική σειρά- της Σούζυ Παπακωνσταντίνου έγινε με τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλο Παύλου. Εδώ, τα πάντα είναι ανοικτά, αλλά σε πρώτη φάση ο Παύλος Παύλου φαίνεται να μην έχει ενδώσει και να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις της γραμματέως του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που έστρεψε την προσοχή της σ’ άλλο συνδυασμό. Είναι αναγκαίο να επισημανθεί, ότι σε συνομιλία του γράφοντος με στέλεχος και στενό συνεργάτη του Παύλου Παύλου, αφέθηκε να εννοηθεί ότι η Σούζυ Παπακωνσταντίνου είναι καλοδεχούμενη, αλλά πρόβλημα είναι οι υπερβολικές απαιτήσεις της.
Σε ερώτημα μάλιστα αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φημολογία ότι ο Παύλος Παύλου την καλεί καθημερινά στο τηλέφωνο και της ζητά να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό του, διαψεύσθηκε χωρίς περιθώριο παρερμηνειών.
Την περασμένη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου, στον υψηλότερο τόνο έστειλε μήνυμα στη Σούζυ Παπακωνσταντίνου ότι η πόρτα του είναι ανοικτή και υπάρχουν περιθώρια να πάρει και κάτι από αυτά που ζητάει.
Ο λόγος, κατά πάσα πιθανότητα, είναι προφανής. Ο Παύλος Παύλου έχει πληροφορηθεί ότι η Σούζυ Παπακωνσταντίνου έχει ρίξει γέφυρες ή προσπαθεί να συγκολλήσει τους δεσμούς που διερρήχθησαν με το Γιώργο Γκιώνη. Μία τέτοια εξέλιξη, ενδεχομένως, θέλει να την αποτρέψει. Και τούτο, γιατί θα είναι ως να επιτρέπει στον αντίπαλό του να βάλει στη φαρέτρα του ένα όπλο που δεν διαθέτει, αλλά και δεν μπορεί να εξεύρει η Παρέμβαση. Ακόμη και στην έσχατη περίπτωση -αν υπάρχει κάποιος- κανείς δεν έχει διάθεση να συμπορευθεί με το δήμαρχο για να καεί…
Αυτή την περίοδο, όσοι παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια, διασκεδάζουν με τα στοιχεία που διοχετεύουν οι ανεγκέφαλοι του «παλατιού» και περιέχονται στις ομιλίες Γκιώνη. Στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προκαλούν όπως είναι φυσικό θυμηδία.
Αντίθετα, η Σούζυ Παπακωνσταντίνου, διαθέτει το ταλέντο να προστατεύει και να μην εκτίθεται ο Γιώργος Γκιώνης, αφού παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και είναι ενημερωμένη. Στους λόγους του Γιώργου Γκιώνη χρησιμοποιεί λέξεις που γνωρίζει και μπορεί να αρθρώσει με ευκολία. Αν αυτό επιτευχθεί, θα είναι πλεονέκτημά του στην προεκλογική περίοδο. Όχι δηλαδή, ότι θα αποτραπεί το εκλογικό Βατερλό της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας.
Το loutraki-press απευθύνθηκε στο περιβάλλον Γκιώνη, διερευνώντας αν ευσταθεί η φημολογία για κατ’ αρχήν συνομιλίες των δύο πλευρών και υπήρξε επιβεβαίωση μαζί με αντίδραση: «Αν η Σούζυ επιστρέψει, την ίδια ώρα θα παραιτηθούμε τρεις σύμβουλοι». Ο γράφων αντέτεινε: Ενδεχομένως να συμβεί για το συνομιλητή του, αλλά όχι για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπη Γεωργίου και τον αντιδήμαρχο αναπληρωτή του δημάρχου, Ηλία Κοφινά.
Το loutraki-press θέτει δύο ερωτήματα που η απάντησή τους έχει ενδιαφέρον και για την κοινή γνώμη:
Πώς είναι δυνατόν η Σούζυ Παπακωνσταντίνου να επιστρέψει στη Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών και να συμπορευθεί με τα μέλη της που πριν έξι και πλέον μήνες τους είχε αποκαλέσει ιζήματα;
Πώς είναι δυνατόν η Σούζυ Παπακωνσταντίνου να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να ανταλλάξει απόψεις με άτομα, που στις αρχές του χρόνου την αποκαλούσαν ψυχασθενή;
Πώς είναι δυνατόν τα μέλη της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών να μη φείδονται προ ουδενός, προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένο το μισθό και να κάνουν μπίζνες μέσω θέσεως και βαθμού;
Μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες και τις επικρατούσες νοοτροπίες να περιμένει κανείς ότι θα πάει το Λουτράκι μπροστά; Μπορεί να ελπίζει κανείς ότι υπάρχει προοπτική για το αύριο, όταν τα πάντα περιστρέφονται γύρω από μικροσυμφέροντα και μικροσκοπιμότητες;

(010710)
Return top