Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ

Να πάρει υπογλώσσιο ανάγκασαν τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Μάρκελλο, οι «φωστήρες» του Σώματος, στην άτυπη συνεδρίαση - ενημέρωση την Πέμπτη για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέλη της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας ή προσκείμενα σ’ αυτήν επ’ εσχάτοις -σύμφωνα με πληροφορίες- ζήτησαν η ανοικοδόμηση στα παράκτια οικόπεδα της Λίμνης Βουλιαγμένης, από τα τριάντα μέτρα που είναι σήμερα να μειωθεί στα δέκα μέτρα.
Πάλι καλά που δεν ζήτησαν να καταπατήσουν το δρόμο και να ξεκινήσουν να χτίζουν μέσα στη θάλασσα!
Η στάση τους αυτή έδειξε με τον καλύτερο τρόπο -επισημαίνει δημοτικός σύμβουλος- ότι μπορούν να κάνουν ότι και όπου θέλουν με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, γεγονός που καταδεικνύει περίτρανα ότι είναι θέλησή τους να μην εμπλέκονται στην υπόθεση του Αρχαίου Διόλκου, γιατί σκόπιμα έχουν ξεχάσει τη μαρίνα Λουτρακίου υπηρετώντας πιστά τους αφεντάδες τους, ως σύγχρονοι ραγιάδες.
Παράλληλα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ειλημμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τόσο για τη μελέτη προστασίας του Αρχαίου Διόλκου, όσο και τη διεκδίκηση κατασκευής της μαρίνας.
Δηλαδή, στην κυριολεξία, λαμβάνονται αποφάσεις για το θεαθήναι, επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος. «Έχουν την αίσθηση, ως κρατούντες την τύχη του τόπου, μαζί με κάποιους δοτούς από την αντιπολίτευση, ότι μπορούν να εμπαίζουν το πόπολο.
Παραδίδουν άνευ όρων, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα του τόπου, τον μελλοντικό του πλούτο και τον στερούν όχι μόνο από τις σημερινές, αλλά και από τις επόμενες γενεές».

(030710)




ΓΙΑΤΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ;

Με αφορμή και πάλι την άτυπη συνεδρίαση - ενημέρωση την Πέμπτη για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, προέκυψε ο τερματικός σταθμός της Αιγαίου να μεταφέρεται στην Παπανικολάου.
Άλλη μια φορά, ο Γιώργος Γκιώνης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ειλημμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί αυτή η απόφαση;
Υπενθυμίζεται, ότι ο διαχειριστής της Club Hotel Casino Loutraki παίρνοντας το λόγο στην ημερίδα για τον προαστιακό, είχε δεσμευτεί ότι αν γίνει στάση στην Παπανικολάου, δεν έχει καμία αντίρρηση και προτίθεται να καλύπτει το κόστος ενός βαγονιού.
Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι τόσο στην ημερίδα, όσο και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι εκπρόσωποι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, είχαν ξεκαθαρίσει ότι για να έλθει ο προαστιακός στο Λουτράκι, απαιτείται να φθάσει μέσα στην πόλη και συμφώνησαν με τη λύση της Αιγαίου.
Ποιος λοιπόν υποκίνησε τον Γιώργο Γκιώνη να αλλάξουν οι υπηρεσίες του τη θέση του τερματικού σταθμού στην Αιγαίου;
Τόσο για το προηγούμενο θέμα, όσο και για τον προαστιακό, μαζί και κάποια άλλα θέματα η συνεδρίαση της Δευτέρας θα έχει ιδιαίτερο και μεγάλο ενδιαφέρον!

(030710)




«ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ» ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΟΥΖΥ

Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι «σφάζονται» στην ποδιά της γραμματέως του δημοτικού συμβουλίου Σούζυ Παπακωνσταντίνου.
Οι μετρημένες λέξεις που εκμαιεύθηκαν από το loutraki-press ήταν αρκετές να αναρτηθεί ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό κομμάτι, που βασίσθηκε στις ερμηνείες που απορρέουν από την πολιτική λογική.
Σκοπίμως το loutraki-press απέφυγε να μπει στη διαδικασία να ρωτήσει τους υποψηφίους δημάρχους, αλλά και τη Σούζυ Παπακωνσταντίνου, καθ’ ότι βρίσκονται σε στάδιο διαπραγματεύσεων κι ενδεχομένως να ήθελαν σε τούτη τη φάση να μην δημοσιοποιηθεί τίποτε.
Το loutraki-press με φάρο το αισθητήριό του διακινδυνεύοντας και την αξιοπιστία του, προχώρησε στην καταγραφή των επαφών, προσθέτοντας και κάποιες εικασίες από τις μετρημένες λέξεις.
Η ανάρτηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει πρώτος ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή - Νέος Δήμος» Δημήτρης Γέρου και δεύτερη η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.
Στη χθεσινή της επικοινωνία η Σούζυ Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ευθαρσώς ότι ενδιαφέρον να συζητήσουν εκδήλωσαν τέσσερις κι όχι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι. Τέταρτος είναι ο Κώστας Λογοθέτης.
Η Σούζυ Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι και με τους τέσσερις υποψηφίους δημάρχους έχει μιλήσει μόνο επί των προγραμματικών θέσεών τους και δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον για αξιώματα και έμμισθες θέσεις.
Άραγε με το Γιώργο Γκιώνη ποιά μπορεί να είναι η συζήτηση επί προγραμματικών θέσεων, όταν ο ίδιος έκανε κουρελόχαρτο το προεκλογικό πρόγραμμα του 2006;
Σε ερώτηση. πώς είναι δυνατόν να διασταυρωθούν οι δρόμοι της με το συνδυασμό της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών και συνύπαρξης με ανθρώπους που έχει απαξιώσει ισοπεδωτικά και τις έχουν επιστρέψει βαρύτατους χαρακτηρισμούς, διευκρίνισε ότι είναι άνθρωπος και παρά τις πίκρες τα δεκαπέντε χρόνια στο συνδυασμό δεν σβήνονται μονοκονδυλιά. Αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο πολιτικό δεσμό με το Γιώργο Γκιώνη κι έκανε την εκτίμηση ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Ωστόσο, είναι αρκετά προβληματισμένη, δεν έχει λάβει την οριστική της απόφαση και ο χρόνος θα δείξει μέσα από τη συνέχιση των επαφών τι τελικά θα πράξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την… παιδική χαρά του «παλατιού», ο Μπάμπης Γεωργίου ισχυριζόταν ότι ουδέποτε έχει τοποθετηθεί δημόσια ότι είναι αντίθετος στην επιστροφή της Σούζυ Παπακωνσταντίνου, ενώ η παραίτηση για τον Ηλία Κοφινά είναι μονόδρομος!.. Επομένως, από την ομάδα του «παλατιού» υπάρχει άλλο άτομο που είναι αποφασισμένο να παραιτηθεί εγκαταλείποντας το χρήμα και τη θέση;
Το loutraki-press, με αφορμή το πολιτικό «φλερτ» που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο ερώτημα αν η Σούζυ Παπακωνσταντίνου είναι η «πολύφερνη νύφη», απάντησε με μετριοπάθεια, ισχυριζόμενη ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών θέλουν τη συμμετοχή της στους συνδυασμούς τους, γιατί είναι γνωστό το πάθος της στην ενασχόληση με τα κοινά.

(030710)
Return top