ΟΛΟΙ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΙΩΝΗ

Ακόμη και η «παιδική χαρά του παλατιού» έχει αντιληφθεί πλέον ότι επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή ήταν μια μπαρούφα.
Η… παιδική χαρά από μόνη της το ποσοστό 60% που μέχρι πρότινος διαλαλούσε, τώρα το υποβιβάζει σε 40%, αποδεικνύοντας την επικινδυνότητά της, όταν εκστομίζει και μόνο τέτοιου είδους εκτιμήσεις.
Εν μέσω θέρους, αυτές οι εικασίες μπορεί να αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός, αλλά η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τα όνειρα παραμένουν όνειρα. Έτσι ακριβώς, θα το διαπιστώσει και η …παιδική χαρά την 7η Νοεμβρίου, αναζητώντας αν θα μπορέσει να εκλέξει τρίτο υποψήφιο, που σήμερα ομοιάζει ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή και ξεκάθαρα, προσπερνώντας τις εικασίες των μελών των συνδυασμών, αγνοώντας παράλληλα και τις κατευθυνόμενες εικασίες των λιγδωμένων διαπλεκόμενων κονδυλοφόρων, που τις έχουν προσαρμόσει στις επιδιώξεις των αφεντάδων τους.
Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών έχει χάσει λόγω μετακόμισης των ικανών και άξιων στελεχών της, ολόκληρη την ισχύ της κι έχει μείνει με τα δεύτερα, ενώ η μετεγγραφή του Θανάση Γεωργίου δεν πρόκειται να προσδώσει τίποτε περισσότερο σε μέγεθος ψήφων, έναντι αυτών που είχε πάρει ο εξάδελφός του Μπάμπης Γεωργίου το 2006. Την προίκα ο Θανάσης την αφήνει πίσω του, όχι απαραίτητα στο συνδυασμό που προέρχεται, αλλά απεγκλωβίζει σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων του, οι οποίοι μάλιστα του διαμαρτύρονται ευθέως και στον ίδιο τόνο του λέγουν ότι δεν πρόκειται να ξαναβρεί το σταυρό τους. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Γιώργος Γκιώνης παρά τα όσα είχαν γίνει το 2006, την πρώτη Κυριακή ασθμαίνοντας είχε λάβει ποσοστό 33,5%, υπολειπόμενος του Παύλου Παύλου κατά τέσσερις ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες.
Παράλληλα, οι ετερόκλητοι ψηφοφόροι που το 2006 βρήκαν κοινό τόπο αναφοράς στον εν λόγω συνδυασμό για την αποπομπή του Παύλου Παύλου, έχουν μετανιώσει για το συνδυασμό και το πρόσωπο που εμπιστεύθηκαν και σήμερα αντιδρούν χωρίς δεύτερο δισταγμό ή επιφύλαξη, ως κοψοχέρηδες.
Ακόμη, η δυσκολία για το Γιώργο Γκιώνη και τα όσα πλανώνται στην πόλη, του καθιστούν πάρα πολύ δύσκολη την προσέλκυση ικανών και αξιόλογων ατόμων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Απεναντίας, κλείνουν την πόρτα τους στον ίδιο και τα στελέχη του, όταν τους ανοίγουν κουβέντα γι’ αυτό το ενδεχόμενο.
Ας μην ξεχνούμε ότι και στις εκλογές του 2010, οι πολίτες βιώνουν το ίδιο αίσθημα μ’ αυτό του 2006. Να απαλλαγεί ο τόπος από το Γιώργο Γκιώνη και τα εξαπτέρυγά του.
Στην πόλη, ακούς να παίζουν έντονα τα ονόματα όλων τω υποψηφίων, ανάλογα σε ποιό στρατόπεδο πρόσκεινται οι συνομιλητές σου, αλλά το ερώτημα είναι το ίδιο και η απάντηση αν όχι ταυτόσημη, τουλάχιστον σχεδόν ταυτόσημη. Από το συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη. Αυτή άλλωστε είναι και η πραγματικότητα και από εκεί θα γίνει η κεντρική «αφαίμαξη» που θα εξαφανίσει τη Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών.
Έτσι Δημήτρης Γέρου, Κώστας Λογοθέτης, Γιώργος Πετρίτσης το μεγάλο αριθμό των ψηφοφόρων τους προσδοκούν ότι θα τον πάρουν από το Γιώργο Γκιώνη, ενώ μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων σε σχέση με τους προηγούμενους επικεφαλής συνδυασμών, προσδοκά να πάρει πίσω ακόμη και ο Παύλος Παύλου, δεδομένου ότι η διαφορά στη σύγκριση μεταξύ των δύο είναι εμφανής.
Απώλειες θα έχει, το γνωρίζει πάρα πολύ καλά και ο ίδιος, ο Παύλος Παύλου. Ο Παύλος Παύλου, ναι μεν μετράει τις αποχωρήσεις των Μαρίας Πρωτοπαππά και Θανάση Γεωργίου, ωστόσο, επειδή στη μεγάλη τους μερίδα οι ψηφοφόροι του ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο, θεωρεί ότι μεγαλύτερες απώλειες θα προσμετρήσει από την κάθοδο του Γιώργου Πετρίση. Ο Παύλος Παύλου ευελπιστεί ότι η έλευση του Γιάννη Γιαννούλη, θα συγκρατήσει μεγάλη μερίδα ομοϊδεατών ψηφοφόρων, καθ’ ότι ο Γιάννης Γιαννούλης είναι συμπαθής και αγαπητός, εντάσσεται στο φυσικό κομματικό του χώρο και τελικά μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα.
Όσον αφορά το εκλογικό σώμα που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές το Δημήτρη Πρωτονοτάριο σε τούτη την αναμέτρηση στο μεγαλύτερό του μέρος, μάλλον προς το Γιώργο Πετρίτση φαίνεται να οδεύει. Αλλά και ο ίδιος ο γιατρός, αν και θα είναι υποψήφιος, δεν είναι ακόμη σίγουρο, δεν έχει κλείσει να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, γιατί είναι έξυπνος, ξέρει ότι υπάρχει δρόμος μπροστά και είναι πολύ πιθανό, ίσως το πιθανότερο να κατέβει με άλλο συνδυασμό. Είναι νωρίς ακόμη να προδικασθεί, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Πάντως και για τον ίδιο η εκλογική του πελατεία θα είναι σαφώς μειωμένη, αλλά ο γιατρός προσδοκά σ’ ένα μεγάλο αριθμό ψήφων που θεωρεί ότι τον ακολουθεί.
Στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση ιδιαίτερο ρόλο στην εμπιστοσύνη που θα επιδείξουν οι ψηφοφόροι θα παίξει και η στάση των υποψηφίων με τη διαπλοκή. Ήδη, τα πρώτα ακούσματα και οι διάφορες αναρτήσεις σε ιστολόγια, έχουν αρχίσει να κάνουν τη ζημιά τους και ψηφοφόροι από τώρα γυρίζουν την πλάτη σε υποψηφίους που μέχρι πρότινος έσπευδαν στην υποστήριξή τους μετά χαράς και προθυμίας.
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που θα γίνει μεγαλύτερη ζημιά όχι μόνο στο Γιώργο Γκιώνη, αλλά και σε δύο άλλους υποψηφίους των οποίων τα ονόματα παίζουν έντονα και ακούγονται συχνότερα και πυκνότερα από τους πολίτες. Κυριότερα οι δύο θα φθάσουν έτσι στο σημείο πρώτα να αναγκάζονται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες και στη συνέχεια να πείσουν για τις προθέσεις τους ότι είναι αγνές και έχουν διάθεση να τα δώσουν όλα για τον τόπο και τους συμπολίτες τους.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι απίθανο τα φαβορί να υποσκελισθούν από συνυποψηφίους τους, που σήμερα υποτιμώνται, αλλά από την πρώτη στιγμή φρόντισαν με τη φρασεολογία τους να κρατήσουν σαφείς και διακριτές αποστάσεις από τη διαπλοκή.

(200710)




ΚΟΥΪΖ

Ποιός είναι αυτός που θα εύχεται να μη γίνει άλλο δημοτικό συμβούλιο με την παρούσα σύνθεση;
(200710)
Return top