ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Του Μιχάλη Πούλου*

Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει από καιρού.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται τα προγράμματά τους και τους επιμέρους στόχους τους, ως μέρος της ευθύνης τους απέναντι στο δήμο.
Σε αυτή τη περίοδο είχαμε τη τιμή να παρακολουθήσουμε τον απολογισμό του δημάρχου.
Ο Γιώργος Γκιώνης δεν μας διάψευσε και αυτή τη φορά.
Υπεραμύνθηκε όπως περιμέναμε των δήθεν έργων του (ας ρωτήσει τον Μπάμπη Γεωργίου για την πατρότητα των έργων).
Προσπάθησε με το γνωστό γραφικό τρόπο του να δώσει εξηγήσεις για τον διπλασιασμό του κόστους -κάτι ψέλλισε και πάλι για την μεγαλοπρέπεια- του SPA, για το ακαθόριστο κόστος στο λιμάνι και τις παράνομες διευκολύνσεις του στον εργολάβο, για το κολυμβητήριο όπου υποσχέθηκε στο μεθεπόμενο(!..) συμβούλιο να έχει στοιχεία και τέλος.
Όπως πάντα, ξέχασε να αναφερθεί, στη μαρίνα Λουτρακίου.
Από την συνέχεια της συζήτησης αποκαλύφθηκε ότι ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ, είναι ήδη ξεχασμένο όλο το έργο από τον Γιώργο Γκιώνη!
Ο δήμαρχος της μειοψηφίας, ξέχασε και μια σειρά άλλων θεμάτων, αλλά αυτό της μαρίνας είναι το πιο αποκαλυπτικό για την επικινδυνότητά του.
Φυσικά, αγνόησε εντελώς το περίφημο κτήμα Διφωνή, τροφοδοτώντας νέο κύκλο με σενάρια, από αυτά που κυκλοφορούν στην πόλη για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Με αυτόν τον απολογισμό - ταφόπλακα, κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ρήση του θυμόσοφου λαού μας: «Που πας ρε Καραμήτρο»;..
Αυτός ο θλιβερός απολογισμός, σε συνδυασμό με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τις πολλαπλές επιθέσεις, της «πολιτικής συμμορίας» Γκιώνη προς κάθε διαφωνούντα πολίτη, απέδειξαν ότι:
Ο Γκιώνης-δήμαρχος, είναι ένα κωμικό έργο με επικίνδυνο για την πόλη φινάλε.
Τα ίδια γεγονότα ανέδειξαν και κάποια πολύ σοβαρά ερωτήματα:
- Θέλουμε στον δήμο να κυριαρχεί η λογική του τσαμπουκά;
- Θέλουμε τη δημιουργική δύναμη της ανθρώπινης σκέψης να την αντικαταστήσουμε με την επιβολή βίας;
- Θέλουμε να υποκαταστήσουμε τον διάλογο και την ελεύθερη κριτική με φωνές, προπηλακισμούς και άναρθρες απειλές;
- Θέλουμε να επιτρέψουμε στις φασιστικές μεθόδους και τους υπηρέτες τους να μονοπωλήσουν τη δημοτική πολιτική μας πραγματικότητα;
- Θέλουμε να ξεπουλάμε κάθε συμφέρον της πόλης στις προσωπικές του υποτέλειες, όπως τον κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Η απάντηση που όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να δώσουν είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ.
Ανεξάρτητα πολιτικής -ιδεολογικής- παραταξιακής τοποθέτησης, οι υποψήφιοι για το δημαρχιακό αξίωμα, πρέπει να βάλουν φραγμό σήμερα - τώρα σε αυτά τα φαινόμενα παραλογισμού.
Πρέπει να δείξουν ότι μπορούν και θέλουν:
- να γίνουν φράγμα στο ξεπούλημα του μέλλοντος της πόλης,
- να πετάξουν στα σκουπίδια τις νεοφασιστικές μεθόδους που φιμώνουν τον πολίτη.
Πρέπει να συμφωνήσουν ότι η κοινωνία μας και το ήθος της:
- μπορεί να συγχωρήσει λάθη,
- μπορεί να δώσει δεύτερη ευκαιρία, αλλά
- δεν δέχεται να χάνει ότι με κόπο έχει κερδίσει,

- δεν δέχεται να εκβιάζεται με την απειλή της βίας.
Θέλω να προτείνω σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους να:
1 Καταδικάσουν απερίφραστα τα φαινόμενα βίας εκ μέρους των μελών της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών.
2 Να καταδικάσουν τα φαινόμενα της κίτρινης ανώνυμης «δημοσιογραφίας» με μόνο σκοπό την αποφυγή νέου κύκλου «ανένταχτων».
3 Να κρατηθούν μακριά από τους «πουλημένους δημοσιογράφους και εκδότες».
4 Να σταθούν ανυποχώρητα ενάντια στα σχέδια ακύρωσης και ξεπουλήματος των συμφερόντων του δήμου.
5 Να δεσμευτούν ανοιχτά ότι θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία και περιφρούρηση του κύρους της πόλης, καθώς επίσης και της ανάκτησης της βαριά τραυματισμένης αξιοπρέπειας της.
Με λίγα λόγια, είναι ο κατάλληλος χρόνος, η πολιτική σκηνή του δήμου, να στείλει καθαρό μήνυμα στον Γιώργο Γκιώνη και την «πολιτική συμμορία του», καταδίκης - πλήρους ανυποληψίας – απομόνωσης, των πρακτικών που ακολούθησαν έως εδώ.
Ας τους δώσουν να καταλάβουν ότι είναι μόνοι τους πνιγμένοι στον «ψευτοτσαμπουκά» τους και την επικίνδυνη υποτέλεια τους, με μόνους υποστηρικτές τους ανώνυμους «δημοσιογράφους» της Διαφάνειας και τους λαδωμένους κονδυλοφόρους των έντυπων και ηλεκτρονικών φυλλάδων τους.
Είναι μια πρόταση, καθαρά πολιτική, δεν προέρχεται από φόβο για τα αποτελέσματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, αφού ακόμη και οι «Παρεμβασιακοί» βλέποντας την βέβαιη ήττα, άρχισαν να αμφισβητούν την ηγεσία Γκιώνη, με σενάρια συγκεκριμένων προσώπων.
Είναι μια πρόταση, που σκοπό έχει να δώσει καθαρό μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η κοινωνία μας:
ΔΕΝ επιτρέπει τους «έξωθεν καθορισμούς» και τους ευκολόπιστους υποτελείς τους.
ΔΕΝ επιτρέπει την μετατροπή των θεσμών σε αρένα «ελληνορωμαϊκής πάλης», όπως άλλωστε τους εξυπηρετεί.
ΔΕΝ ανέχεται το ξεπούλημα της επιβίωσης και ανάπτυξης του Δήμου στο όνομα των μικροσυμφερόντων.
Όπως συνηθίζουν όλοι οι πολιτικοί να λένε τώρα είναι η ώρα:
- Ευθύνης για το νέο δήμο.
- Να αναρρώσει από την αρρώστια που τρία χρόνια βαραίνει τη ζωή του.
- Να κλείσει ο κύκλος τριών χρόνων υποτέλειας, αναξιοπρέπειας, αναξιοπιστίας, αδιαφάνειας.
Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο νέο δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ . Θεοδώρων.

* Ο Μιχάλης Πούλος, είναι οικονομολόγος.

(020710)




ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΤΟ 70% Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΡΟΥ

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των φορέων στον κύκλο επαφών που πραγματοποιεί, εξέφρασε στο loutraki-press ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος, Νέα Εποχή» Δημήτρης Γέρου.
Ο Δημήτρης Γέρου διαπιστώνει να έχει απήχηση η προσπάθειά του τόσο στην πλευρά του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, όσο και στο δήμο Αγ. Θεοδώρων και ήδη είναι έτοιμο το 70% του συνδυασμού του. Μέσα δε στις επόμενες ημέρες, θα προχωρήσει σε ανακοίνωση μεγάλου αριθμού υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Ανοικτή γραμμή με Σούζυ
Η επικοινωνία του Δημήτρη Γέρου με το loutraki-press έγινε με πρωτοβουλία του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος, Νέα Εποχή», προκειμένου να αποκαταστήσει την πραγματικότητα για τις σχέσεις του με τη Σούζυ Παπακωνσταντίνου.
Ο Δημήτρης Γέρου διευκρίνισε ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα θέματα, ενώ η ίδια καταθέτει τις απόψεις της για θέματα του ενδιαφέροντός της και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που είχε αναπτύξει.
Ο Δημήτρης Γέρου, δήλωσε ευθαρσώς ότι η Σούζυ Παπακωνσταντίνου δεν του έχει ζητήσει απολύτως τίποτε, ενώ από κανένα μέλος του συνδυασμού δεν έχει εκφρασθεί αντίρρηση για την παρουσία της -αν τελικά καταλήξουν- στο συνδυασμό.

(020710)




ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Ζητήθηκε, με αφορμή την ανάρτηση για την είσοδο του ιστολογίου στον τρίτο χρόνο της ζωής του, να διευκρινισθεί -όπως τονίσθηκε από το σύνδεσμο του στελέχους της Ιάσωνος- ότι η διοχέτευση των πληροφοριών στο loutraki-press γίνεται για την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας μιας ανεξάρτητης κι ελεύθερης φωνής, που επιβάλλεται να υπάρχει και να είναι ζωντανή, κόντρα στα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες που ξεπουλάνε τον τόπο.
Αυτός είναι ο λόγος που στηρίζεται το loutraki-press, προκειμένου να δημοσιοποιεί χωρίς φτιασιδώματα τα καυτά θέματα - απειλή για το μέλλον, έτσι ώστε να ενημερώνεται η κοινή γνώμη, μήπως επιτέλους αρχίσει να ξυπνάει σιγά σιγά και αλλάξει τη στάση της απέναντι σε όσα συμβαίνουν.
Πάλι να προσθέσουμε, ότι το στέλεχος της Ιάσωνος, ανήκει στους λίγους μετρημένους πατριώτες και δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο. Να κρούει τον κώδωνα κινδύνου υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του τόπου του.
Κάτι που δεν κάνουν πάρα πολλοί -ανεξαρτήτως θέσεως ή ιδιότητας- απεμπολώντας τα προκειμένου να έχουν προσωπικά οικονομικά οφέλη και να εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

(020710)
Return top