ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ
ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Πρώτη μαζική παρουσία των επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων έγινε χθες το βράδυ, στον εσπερινό και την αρτοκλασία για τη σημερινή εορτή της Αγ. Παρασκευής, στα Πίσια.
Από τους πέντε συνδυασμούς μόνον οι δύο έκαναν έντονη την παρουσία τους, δίνοντας την εικόνα σαν του απερχόμενου και του επερχόμενου συνδυασμού. Το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν απηχεί την πραγματικότητα και ούτε τέτοιου είδους πρόβλεψη μπορεί να πραγματοποιήσει το loutraki-press. Η αναφορά αυτή έχει μόνο σημειολογικό χαρακτήρα. Πρόκειται για τους συνδυασμούς της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών του Γιώργου Γκιώνη που έδειξε να πνέει τα λοίσθια και το συνδυασμό «Νέος Δήμος - Νέα Εποχή» του Δημήτρη Γέρου, που είχε έντονη και ισχυρότατη παρουσία με τα κορυφαία του στελέχη.
Οι άλλοι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών προτίμησαν να μην μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία κρατώντας αποστάσεις και χαμηλούς τόνους, ενδεχομένως είτε γιατί ήθελαν να δείξουν ότι είναι υπεράνω του εθίμου της παρουσίας στην κεντρική πλατεία, είτε γιατί δεν είναι κλεισμένη η «ισχύς πυρός» των συνδυασμών τους.
Έτσι, η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση και ο επικεφαλής της Παύλος Παύλου είχαν κανονίσει μετά τη λειτουργία να συνευρεθούν σε εξοχικό κέντρο και να ανταλλάξουν απόψεις με τα προσκείμενα στο συνδυασμό τοπικά στελέχη Πισίων - Σχοίνου.
Όσον αφορά τον επικεφαλής του συνδυασμού «Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία» Γιώργο Πετρίτση, του είχε διοργανωθεί συγκέντρωση σε σπίτι στα Πίσια.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Με τους Πολίτες Μπροστά» Κώστας Λογοθέτης, είχε διαφορετικό πρόγραμμα με συναντήσεις εκτός Πισίων.
Το loutraki-press ερμηνεύοντας τις προτιμήσεις της τοπικής κοινωνίας σε Λουτράκι και Περαχώρα, το μόνο που μπορεί να ξεκαθαρίσει είναι ότι ο συνδυασμός της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών δεν θα μπορεί ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας να σκέφτεται ότι έχει ελπίδα να βρεθεί στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Αυτό, αν στο «παλάτι» υπήρχε το στοιχειώδες μυαλό και δη πολιτικό μυαλό, θα είχε γίνει αντιληπτό από τώρα, όχι μόνο για το τι τους επιφυλάσσει η κάλπη, αλλά και τις αντιδράσεις που εισπράττουν κι αδυνατούν να τις ερμηνεύσουν.
Πρώτον, θα πρέπει να ερμηνεύσουν και να αντιληφθούν τη στάση των λιγδωμένων κονδυλοφόρων που έχουν κάνει αισθητή πλέον την αλλαγή της προτίμησής τους σε άλλον συνδυασμό και φυσικά αυτό δεν γίνεται χωρίς πρότερη συνεννόηση με τους αφεντάδες-χρηματοδότες τους.
Δεύτερον, ο Γιώργος Γκιώνης έχει ακουστεί να εκμυστηρεύεται ότι έχει μαυρίσει από βρισιές και κατάρες πολιτών -ακόμη και κάποιων που τον είχαν προτιμήσει έναντι του Παύλου Παύλου- ή ο ίδιος να ισχυρίζεται σε φιλικά του πρόσωπα όταν τον ρωτάνε πως βλέπει να εξελίσσεται η αναμέτρηση να λέει: «βλέπω ότι θα χάσω»!
Τρίτον, το γεγονός ότι από το Γιώργο Γκιώνη έχουν απομακρυνθεί χωρίς υποψία επιστροφής όχι μόνο τα πολύ στενά στελέχη του που συνέβαλαν στην εκλογή του, αλλά και μακροχρόνιοι προσωπικοί του φίλοι που δεν θέλουν να ακούν για Γιώργο Γκιώνη. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την εκτίμηση έμπειρου αυτοδιοικητικού παράγοντα ότι ο Γιώργος Γκιώνης μπορεί ούτε καν να είναι επικεφαλής υποψήφιος του συνδυασμού του, άποψη που προβληματίζει για περισσότερο από δύο χρόνια το loutraki-press κι αυτό έχει καταγραφεί σ’ εντελώς ανύποπτο χρόνο, ότι αναζητείται νέο πρόσωπο για τις προσεχείς εκλογές.
Τέταρτον, άλλο εκ μετεγγραφής στέλεχος όταν καλεί συγχωριανούς του στο τηλέφωνο να τον επισκεφθούν στην επιχείρησή του, οι μισοί δεν του σηκώνουν το τηλέφωνο ή δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, ενώ από τους άλλους μισούς οι μισοί αυτών τον επισκέπτονται για να του διατυπώσουν τη δυσφορία και την αγανάκτησή τους που άλλαξε στρατόπεδο και προσχώρησε στου Γιώργου Γκιώνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι και ο ίδιος έχει εκμυστηρευθεί σε φιλικό του πρόσωπο ότι ο Γιώργος Γκιώνης έχει αποδείξει ότι δεν διαθέτει την ικανότητα να είναι δήμαρχος, αλλά έχω «δεσμευθεί, είμαι αναγκασμένος και δεν μπορώ να κάνω πίσω».
Πέμπτον, με αφορμή την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε ότι ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος ανακοίνωσε την προσχώρηση και κάθοδό του με το συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, το loutraki-press επικοινώνησε πριν από λίγο με τον Δημήτρη Πρωτονοτάριο, ο οποίος διέψευσε σε όλους τους τόνους τη φημολογία, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τίποτε και είναι πολύ νωρίς!

(260710)
Return top