Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΚΙΩΝΗ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ…

Άλλη μία συνεδρίαση -προχθές Δευτέρα- του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας που αποδείχθηκε πόσο υποτιμάται η πόλη στο πρόσωπο της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, όπως επεσήμανε τέως θεσμικός παράγοντας.
Κορυφαία στιγμή, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπης Γεωργίου, στην αποκλειστική συνεδρίαση για το Γιώργο Γκιώνη, τον απολογισμό των πεπραγμένων του δημάρχου -τα δεκαοχτώ έργα με τις υπερβάσεις που προσπαθούσε να δικαιολογήσει σύμφωνα με το λογίδριο που του είχαν συντάξει και δεν έπειθε ακόμη και τον εαυτό του- ανακοίνωσε προς τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού δημοτικούς συμβούλους, ότι το Σώμα συνεδριάζει χωρίς να έχει απαρτία.
Ο Γιώργος Γκιώνης, πρέπει να έχει υπόψη του, ότι ο πολιτικός κρίνεται εκ του αποτελέσματος κι όχι από τις δικαιολογίες που προβάλλει και ποιος κατά τη γνώμη του φταίει. Αλλά, όπως έχει δηλώσει στο ναό της πολιτικής, ο ίδιος δεν είναι πολιτικός! Επομένως, τί ζητάει η αλεπού στο παζάρι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας; Ο Γιώργος Γκιώνης και η απολιτίκ δημοτική αρχή της μειοψηφίας, ας αφήσουν αυτούς που αντιλαμβάνονται την πολιτική να ασχοληθούν μ’ αυτά τα πράγματα, για να μην βασανίζεται μια πόλη και διακυβεύεται το μέλλον της.
Οι εκπλήξεις, όπως άλλωστε αναμενόταν έγιναν. Ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μάρκελλος χαρακτήρισε παράνομη τη σύγκλιση του οργάνου, δεδομένου ότι είχε προσκληθεί ο έκπτωτος Περικλής Θηβαίος κι όχι ο νεοορκισθείς Γιώργος Κοντός, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρανομία αποχώρησε της συνεδρίασης. Από την πλευρά του ο Γιώργος Μάρκελλος τους επεσήμανε ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση ένστασης προκειμένου να ακυρωθεί ως παράνομη κι αυτή η συνεδρίαση.
Η δεύτερη έκπληξη ήλθε από τον Παύλο Μίχα που επεσήμανε την αδιαφορία του δημάρχου της μειοψηφίας Γιώργου Γκιώνη, να ενημερώσει τρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση το Σώμα για την έκθεσή του, γεγονός που τον εξώθησε να αποχωρήσει από το έδρανό του κι αναγκάσθηκε να παρακολουθήσει μέρος του υπολοίπου από τις θέσεις του κοινού.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, προερχόμενος από το συνδυασμό της αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, Θανάσης Γεωργίου έδειξε ότι τα σπάει οριστικά με τον επικεφαλής Παύλο Παύλου, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρίσει γιατί ψήφισε υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης, που είχε προτείνει νωρίτερα ο Γιώργος Μάρκελλος.
Ο Θανάσης Γεωργίου καταπατώντας κάθε έννοια ευνομίας, σεβασμό του θεσμού που υποτίθεται ότι υπηρετεί, πήρε το λόγο με το έτσι θέλω, αγνοώντας επιδεικτικά τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπη Γεωργίου -ο οποίος μάλλον νόμιζε… ότι ψιχάλιζε- για να επιτεθεί στον πρώην ηγέτη του, Παύλο Παύλου.
Ο Μπάμπης Γεωργίου, άλλη μια φορά απέδειξε -όπως άλλωστε έχει καταγγελθεί πολλές φορές- ότι αδυνατεί να διαχειριστεί με την απαιτούμενη επάρκεια τη θέση του θεσμού που υπηρετεί. Ειδικότερα τη Δευτέρα, αν διέθετε το απαιτούμενο πολιτικό ανάστημα, στοιχειωδώς θα είχε αφαιρέσει το λόγο από τον εξάδελφό του Θανάση Γεωργίου και θα ζητούσε τη διακοπή της συνεδρίασης για την εκτόνωση της έντασης.
Αξιοσημείωτο ήταν, ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση, δεν είχαν προσέλθει ούτε οι τακτικοί θεατές των συνεδριάσεων, δείχνοντας εμφανώς μ’ αυτόν τον τρόπο την αποστροφή τους στη δημοτική αρχή της μειοψηφίας. Φυσικά, σημαντικό ρόλο, έχει παίξει και ο προπηλακισμός που δέχθηκε από το Γιώργο Γκιώνη και τους δύο αντιδημάρχους του δίκην «μπράβων», ο Μιχάλης Πούλος.
Χαρακτηριστική ακόμη ήταν -μέχρι εκεί έφθασε- η φραστική επίθεση -λόγω ύφους- από το δήμαρχο της μειοψηφίας Γιώργο Γκιώνη κατά του πρώην δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Καλλίρη, επειδή πήρε το λόγο να μιλήσει, ρωτώντας τον με έντονο τρόπο αν είχε παρέμβει στο παρελθόν ποτέ επί των ημερών του Παύλου Παύλου;
Τα αίματα άναψαν για τα καλά όταν ξέφυγε από το Γιώργο Γκιώνη ότι την Πέμπτη έχει ραντεβού με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για το μουσείο της Περαχώρας, ρωτώντας το Σώμα τι θέλετε να του πω για τη μαρίνα μετά από δύο αποφάσεις του ΚΑΣ; Άλλος ένας που κρύβεται πίσω από τις κατάπτυστες, μεθοδευμένες, κατευθυνόμενες, υπαγορευμένες -χωρίς να γνωρίζουμε τα ανταλλάγματα- αποφάσεις του ΚΑΣ και δεν διεκδικεί τα στοιχειώδη για τον τόπο του. Ένα έργο ζωής, προοπτικής και ανάπτυξης του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας χάνεται για τον τόπο με πρώτο υπεύθυνο ανοιχτά και ομολογημένα πλέον από το δήμαρχο της πόλης Γιώργο Γκιώνη.
Αν είναι ποτέ δυνατόν στην ιστορία, ο πρώτος πολίτης όχι μόνο να μην ξεσηκώνεται πρώτος και καλύτερος και να μην ξεσηκώνει τους συμπολίτες του να διεκδικήσουν τα συμφέροντα του τόπου τους, αλλά περί άλλων να τυρβάζει;
Ποιά τύχη και ποιά προοπτική μπορεί να έχει αυτός ο τόπος όταν απεμπολεί ένα έργο ουσιαστικής αναπτυξιακής υποδομής -δώρο της πολιτείας- προς όφελος ιδιοτελών συμφερόντων;
Μήπως είναι η ώρα ολόκληρη η πόλη να διερωτηθεί τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό της;
Μήπως έφθασε η ώρα να ανακρούσουν πρύμναν όλοι ανεξαιρέτως, να αφήσουν πίσω ιδιοτελή μικροσυμφέροντα και μικροσκοπιμότητες για να μπει επιτέλους ο τόπος σε τροχιά ανάπτυξης;
Αυτό φυσικά, μην αναμένει κανείς να το κάνει η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη. Εξετάσεις έδωσε. Το έργο, οι δυνατότητες και τα κατορθώματά της, έχουν αποτυπωθεί στο μώλο, με τον οποίο κατέστρεψαν τη γραφικότητα της πόλης.
Δυστυχώς, μόνο αυτό είναι ικανοί να κάνουν.

(300610)
Return top