ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Νίκο Στάμου, ποιός θα πληρώσει στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας τις νέες απώλειες των εσόδων του, δεδομένου ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε προς …τιμήν σας -όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- λόγω του περιεχομένου των αξιολογήσεων;
Όπως διαπιστώσατε, εσείς μαζί με τη διευθύντρια του gaming Devi Kerr και κάποιους «εγκάθετούς σας αξιολογητές pit boss που πήραν προαγωγές νύχτα», έχετε επιτύχει -από την πρακτική και τη μεθοδολογία που ακολουθείται- να βγάλετε όλο τον κόσμο του gaming στα κάγκελα!
Αυτός είναι ο λόγος, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, που «η χθεσινή συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία σημείωσε ακόμη υψηλότερα ποσοστά, έναντι της τελευταίας απεργίας». Διαμορφώθηκε γύρω στο 95%, με την ηγεσία της κοινοπραξίας να μην τηρεί τη δέσμευσή της έναντι των εργαζομένων ότι δεν θα χρησιμοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό!
Οι pit boss σε ρόλο dealer, δεν είναι απεργοσπαστικός μηχανισμός διερωτώνται;
Φυσικά, οι εργαζόμενοι είναι έξαλλοι με το Σωματείο Εργαζομένων που δεν προκήρυξε τη δίωρη στάση εργασίας, αλλά τονίζουν ότι θα απαιτήσουν -εάν δεν καταστραφούν άμεσα οι αξιολογήσεις- να προχωρήσει το Σωματείο από μόνο του -κι αν χρειασθεί θα το εξωθήσουν- σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, μέχρι να γίνει αντιληπτό από τη διοίκηση, ότι δεν είναι δυνατόν να επικρατούν συνθήκες εργασιακού Νταχάου, όχι μόνο στο gaming, αλλά και στα τμήματα food & beverage και house keeping.
Αναφέρονται χαρακτηριστικά στους εξαναγκασμούς σε παραίτηση που κοντεύουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο πλέον και δηλώνουν αποφασισμένοι εν μέσω θέρους, αν δεν αναστραφεί άμεσα αυτή η κατάσταση, να βγάλουν στα κάγκελα όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας.
Προϋπόθεση, από τούδε και στο εξής -για οποιοδήποτε πεδίο συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών- είναι η εξαφάνιση των αξιολογήσεων με έγγραφη βεβαίωση από την πλευρά της κοινοπραξίας, προκειμένου να ακυρώνει οποιοδήποτε ενδεχόμενο μελλοντικής χρήσης τους, όταν όλοι θα νομίζουν ότι αυτές είχαν καταστραφεί.
Απορίας άξιον για το loutraki-press σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων είναι, πώς ένας καθ’ όλα πανέξυπνος κι επιτυχημένος manager, ο διαχειριστής της κοινοπραξίας Αντώνης Στεργιώτης, μπαίνει από μόνος του στο κάδρο της στοχοποίησης;
«Γιατί καλύπτει τόσο απροκάλυπτα το διευθυντή Aνθρώπινου Δυναμικού Νίκο Στάμου; Μήπως τελικά, είναι αυτός που έχει μεθοδεύσει κι εκπονήσει αυτού του είδους τις αξιολογήσεις; Αδυνατούν προς το παρόν να το πιστέψουν και προτιμούν να αναμένουν την εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα».
Πώς δεν τον προβληματίζει, διερωτώνται οι εργαζόμενοι, η λαϊκή σοφία:
«Φωνή λαού, οργή Θεού»;
Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι όχι μόνο δεν τους φοβίζει, αλλά ούτε καν τους αγγίζει η ασκούμενη τρομοκρατία να μην οδηγηθεί σε πτώχευση η κοινοπραξία και χαθεί η άδεια του καζίνο. Ξέρουν πολύ καλά ότι και να πτωχεύσει -που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, γιατί απλά δεν τους συμφέρει κι αυτό είναι πιο πολύ επικίνδυνο να συμβεί λειτουργώντας ως ανώνυμη εταιρεία- την άδεια δεν τη χάνει ο δήμος και θα δημιουργηθεί άλλο κοινοπρακτικό σχήμα. Θεωρούν αυτονόητο ότι οι εγκαταστάσεις θα περάσουν αυτόματα στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας. Ποιός επενδυτής μετά δεν θα θέλει να μπει σ’ ένα σχήμα με έτοιμες υποδομές; Επιπρόσθετα, οι επενδυτές της Club Hotel Loutraki S. A., σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να απεμπολήσουν τα υπερκέρδη τους, δεδομένου ότι τα αρχικώς σχεδιαζόμενα κέρδη τα έχουν ήδη εκταμιεύσει προ πολλού, υπογραμμίζουν.
Μέχρι σήμερα -εκτός από παρανοϊκούς- κανείς δεν έχει βρεθεί ιστορικά να θανατώνει μια «χρυσοτόκο όρνιθα».
Όσον αφορά τα πρόστιμα για τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, έχουν γνώση ότι για αυτά υπόλογη είναι η Club Hotel Loutraki S. A. και δεν βαρύνεται η κοινοπραξία.
Ας ανακρούσουν πρύμναν, να μην επιβαρύνουν τους επενδυτές, καταλήγουν.

(090710)
Return top