ΧΩΡΙΣ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Όταν ως πολιτικός -συγνώμη ο Γιώργος Γκιώνης μόνος του έχει δηλώσει ότι δεν είναι- δεν διαθέτεις όραμα και φαντασία, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να εμπνεύσεις τους συνεργάτες, τους υφιστάμενους και τις υπηρεσίες των οποίων προΐστασαι.
Χθες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας συζητήθηκε ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός του υφιστάμενου δήμου, ο οποίος ήταν κομμένος και ραμμένος στις δυνατότητες Γκιώνη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τη δουλειά που είχαν καταβάλλει οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες με τους επικεφαλής Μάνο Μαυρογόνατο και Δημήτρη Μαυρίδη.
Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν, έλειπαν τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν γιατί απλά δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα τους εμπνεύσει να προχωρήσουν με τόλμη σε τομές και ανατροπές για την προοπτική και το ευοίωνο μέλλον του τόπου με μια προοπτική τουλάχιστον πενήντα ετών.
Ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο για να έχει αποτέλεσμα, δεν απευθύνεσαι στις υπηρεσίες σου -χωρίς να υπάρχει η διάθεση υποτίμησης- αλλά σε εξειδικευμένα μελετητικά γραφεία που θα σου σχεδιάσουν την απαιτούμενη υπέρβαση.
Τελικά, βάσει των κατευθύνσεων που είχαν οι υπηρεσίες κι αυτό το αποδεικνύει η θέση τους για τον προαστιακό, το ΓΠΣ διαχειρίστηκε το σήμερα, χωρίς να προβληματίζει και να μπαίνει ενδελεχώς η εξέταση για το αύριο.
Ο δήμαρχος της μειοψηφίας και των υπερβάσεων στο σύνολο σχεδόν των έργων, Γιώργος Γκιώνης, βρισκόμενος στον κόσμο το δικό του, μίλησε για τα δεκαπέντε έργα που συνεχίζονται -μόνο αυτός ξέρει ποια είναι τα τρία που εγκαινίασε από τα δεκαοχτώ που επαναλάμβανε- θα εννοούσε το αλιευτικό καταφύγιο που συμβολίζει πλέον το χάλι και το πώς κατάντησαν τη γραφική πλευρά της πόλης με το μώλο, το Δημοτικό Κολυμβητήριο που σταμάτησε, το δρόμο Αγ. Παρασκευής που επίσης σταμάτησε, το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας και του ΚΕΠ και πόσα άλλα που έχουν σταματήσει. Τα έργα που συνεχίζονται μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Επομένως ο δήμαρχος της μειοψηφίας τι λέει;..
Ευτυχώς, συμπεριελήφθη η αναστήλωση και προστασία του Αρχαίου Διόλκου, ο τερματικός σταθμός του Προαστιακού να γίνει στην Αιγαίου, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ο Νίκος Λόης ζήτησε να αποτυπωθεί και η χωροθετημένη μαρίνα έμπροσθεν της Σχολής Μηχανικού. Ακόμη, προβλέφθηκε, η ένταξη του κτήματος Διφωνή, η μετατροπή του γηπέδου του Ολυμπιακού Λουτρακίου και η μετεγκατάσταση της Pepsico.
Ο εμπαιγμός της κοινής γνώμης αποκαλύφθηκε, όταν η υπόθεση έφθασε στη Λίμνη Βουλιαγμένης όπου εκεί εμπλέκεται η αρχαιολογική υπηρεσία. Μια αρχαιολογική υπηρεσία «λάστιχο» που είναι ικανή από τη μία να διώξει πολίτη για ένα φρεσκάρισμα στους τοίχους, αλλά από την άλλη κλείνει τα μάτια και ξεφυτρώνει μία ολόκληρη επιχείρηση.
Είναι ακριβώς, όπως συμβαίνει και με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο -για τη συγκεκριμένη σύνθεση- όταν πρόκειται να εκδώσει τη μεθοδευμένη, κατευθυνόμενη και σκόπιμη απόφαση με το πρόσχημα της προστασίας του Αρχαίου Διόλκου, όπως ακριβώς συνέβη ένα χρόνο πριν και διεσύρθη ο δήμαρχος της μειοψηφίας Γιώργος Γκιώνης, προφασιζόμενος ότι δεν γνώριζε την εν λόγω συνεδρίαση!
Οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, με εξαίρεση τους Γιώργο Μάρκελλο, Νίκο Λόη και το νεόκοπο Γιώργο Κοντό, παρά τη διαφορετική εισήγηση της υπηρεσίας, υπερψήφισαν τροποποιήσεις τις οποίες γνωρίζουν και συνομολόγησαν ότι θα απορρίψει η Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Είναι προφανές, ότι χαϊδεύουν τα αυτιά οικοπεδούχων στη Λίμνη Βουλιαγμένης, προφασιζόμενοι ότι εμείς σας υποστηρίξαμε, αλλά φταίει η αρχαιολογία!
(060710)
Return top