Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η!
Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α




ΚΟΥΙΖ

Ποιόν πρώην δήμαρχο τον αποκαλούν ο δήμαρχος της μακέτας και των μελετών;
(100513)




Είπαν… 1

«Όλες οι υποθέσεις που βρίθουν διαφθοράς θα παραπεμφθούν, προκειμένου να επέμβει η αρμόδια εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου, συμπεριλαμβανομένης και μίας που γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο γ.γ. και θα έχει πάρα πολλά να πει!»
(100513)




Είπαν… 2

Καλόν θα είναι κάποιοι να μην στήνουν πανηγύρια ότι δήθεν το έργο παραπέμπεται στην επόμενη, 5 προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, γιατί στην ουσία παραπέμπεται στις καλένδες! Αν πανηγυρίζουν γι’ αυτός, ας το πουν ξεκάθαρα…
(100513)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Το τέλειο έγκλημα είναι αυτό που δεν διαπράχθηκε ποτέ, αλλά έμεινε… στα χαρτιά ως σχεδιασμός. Δυστυχώς, για τους δράστες, τα εγκλήματα έχουν ίχνη, με τις διωκτικές αρχές να βρίσκονται στο κατόπι τους και να τους συλλαμβάνουν, εκτός πλέον αν υπάρχει συνωμοσία κουκουλώματος, μεταξύ των διωκτικών αρχών.
Εν προκειμένω, στο «έγκλημα» του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, αν και υπάρχει διαπιστωμένη διάθεση για συνωμοσία σε βάρος της πόλης του Λουτρακίου, ακόμη και με τη συνέργεια κάποιων από τους ταγούς της - έστω και συγκαλυμμένα, αυτό που δεν υπολόγισαν και δεν έλαβαν όλοι μαζί υπόψη τους, είναι το γεγονός ότι διωκτική αρχή είναι οι ίδιοι οι πολίτες και επαγγελματικοί φορείς, που αναζητούν σανίδα σωτηρίας στην οικονομική λαίλαπα που βιώνουν.
Ο Πέτρος Τατούλης έχοντας κι απολαμβάνοντας της ένοχης σιωπής κάποιων εκ των ταγών της, είναι αυτός που ανέλαβε να βάλει τα στήθια του μπροστά, ώστε να συνεχισθεί η εξελισσόμενη οικονομική καταστροφή του Λουτρακίου, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να απολαμβάνει της εύνοιας και των ευχαριστιών τους, για κάτι που δεν έπραξαν κάποιοι εκ του πολιτικού προσωπικού της και της έχουν στερήσει το πλέον σύγχρονο παγκοσμίως συγκοινωνιακό μέσο, με όλες τις συνακόλουθες οικονομικές επιπτώσεις.
Μετά την παράβαση καθήκοντος του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργου Πουλοκέφαλου, που όλα παραπέμπουν ότι ενεργούσε κατ’ επιταγήν του πολιτικού του προϊσταμένου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, να μην συζητηθεί το σύννομο αίτημα τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, το θέμα εισάγεται στην ημερήσια διάταξη, οψέποτε πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του σώματος.
Εκεί, πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος σίγουρο, ότι θα γίνει απόπειρα να διασκεδασθούν οι αρνητικές εντυπώσεις, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε «ιθαγενείς» καθ’ ότι θα ισχυρισθούν ότι ο προαστιακός σιδηρόδρομος έρχεται στο Λουτράκι. Αυτό, όμως, τουλάχιστον τους παρισταμένους για εκείνη την ημέρα, που βίωσαν το δεκαοκτάμηνο εμπαιγμό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου δεν πρόκειται να τους πείσει, δεδομένου ότι υπάρχει πλέον, ως προς αυτό το θέμα και μόνον, έλλειμμα αξιοπιστίας στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη. Το «θα» του μελλοντικού αιτήματος του ΟΣΕ, είναι σαν να υπόσχεται στους «ιθαγενείς» χάντρες και καθρεφτάκια.
Κάποιοι από τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης του Λουτρακίου, επί σειρά ετών, αφού πρώτα συνέβαλαν να μην εισέλθει ο προαστιακός στην καρδιά της πόλης, ακόμη και σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται με το άνοιγμα κερκόπορτας στην τύχη του πλέον σύγχρονου συγκοινωνιακού μεταφορικού μέσου, άσχετα αν λεκτικά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κι επισημαίνουν το de facto της έλευσης του προαστιακού εντός της πόλης του Λουτρακίου.
Δυστυχώς, για τον Πέτρο Τατούλη, αν και είχε από την πρώτη στιγμή ενημέρωση και γνώση για την ανάπτυξη και εξέλιξη του έργου, τελικά επέλεξε να ευθυγραμμισθεί με τους εν λόγω ταγούς, έστω κι εξ’ αντανακλάσεως προς δίξαν των συμφερόντων, απογοητεύοντας πλήρως την τοπική κοινωνία και κυρίαρχα φίλα προσκείμενους του ψηφοφόρους, ότι πρόκειται για πρόσωπο που κομίζει φρέσκιες ιδέες στο νέο πολιτικό πόστο που αναλάμβανε εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Αυτό που δεν θα πρέπει να εκπλήξει, είναι αν ο Πέτρος Τατούλης και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του συνδυασμού του, λαμβανομένου υπόψη και του θεάτρου του παραλόγου στη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος της αντιπεριφέρειας Κορινθίας -στην κάλπη επιβάλλεται να αμειφθούν γι’ αυτό- αποπειραθούν με όχημα τον ΟΣΕ να βαφτίσουν το κρέας - ψάρι! Δηλαδή, να επιδοθούν σε νέες -στην ουσία αρρωστημένες ιδέες- επικαλούμενοι δήθεν μελέτη από το στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ για τη σύγχρονη αναγκαιότητα δημιουργίας σταθμού στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος. Μια επινόηση, που όπως επισημαίνουν υψηλά ιστάμενοι σιδηροδρομικοί κύκλοι, θα αποτελεί κατ’ αρχήν απιστία -διασπάθιση χρήματος για μια επένδυση άνευ οικονομικού οφέλους, μόνον για την εξυπηρέτηση ιδιοκτησιακών συμφερόντων- για τον ίδιο τον ΟΣΕ, ενώ κατά δεύτερο λόγο θα κινείται εκτός της παγκόσμιας σιδηροδρομικής πρακτικής και λογικής.
Σίγουρα, πάντως, ο Πέτρος Τατούλης με το συνδυασμό του, εξυπηρετώντας τα ιδιοκτησιακά συμφέροντα δύο μόνον προσώπων σε βάρος των συμφερόντων μιας ολόκληρης πόλης, παραπέμπουν μετά βαΐων και κλάδων την ένταξη του έργου να τη χειρισθεί η επόμενη αρχή της περιφέρειας Πελοποννήσου, για να το εντάξει στην 5η προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.
Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησε…
(100513)
Return top