ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΙΞΙΑ, ΖΗΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΗΘΙΚΗ,
ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΤΑΓΕΣ € 100!

Όποιος πρόσεχε τις άριστα τοποθετημένες λέξεις στους ισχυρισμούς του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη, χωρίς να διαθέτει εμπειρία από πολιτικό λόγο, εύκολα αντιλαμβανόταν την ομολογία του στην υπόθεση των δύο επιταγών που παρέδωσε στον Παναγιώτη Παλαιολόγο.
Η τραγική ομολογία του Κώστα Λογοθέτη, προκάλεσε πρώην κορυφαίο θεσμικό παράγοντα που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, να πει ορθά κοφτά τα ακόλουθα: «Αν έχεις τη στοιχειώδη ευθιξία τουλάχιστον ζητάς συγνώμη και δεν προσπαθείς με νέα ψέματα να υπερβείς το αδιέξοδό σου. Φυσικά, αν διαθέτεις την ηθική που επικαλείται και προβάλλει ο Κώστας Λογοθέτης, τότε παραιτείσαι. Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν πρωταγωνιστείς σ’ ένα έργο που σ’ εκθέτει ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας νέα ψέματα στο σενάριο».
Το… σενάριο -υποτίμησης, υποβάθμισης έως και απαξίωσσης του θέματος- του Κώστα Λογοθέτη δίκην απαγγελίας ηθοποιού δεν έπειθε όσους γνώριζαν την υπόθεση, ενώ ο εμπλακείς στην υπόθεση παραλήπτης των επιταγών Παναγιώτης Παλαιολόγος -παρά το νεαρό της ηλικίας του- αναφέρθηκε στα γεγονότα χωρίς να επιχειρεί να στρογγυλέψει καταστάσεις, αλλά και να εντυπωσιάσει τα πλήθη, καθ’ ότι οι κλακαδόροι του… αυτοκράτορα μετέτρεπαν σε κάθε ευκαιρία την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε… ρωμαϊκή αρένα.
Ο Παναγιώτης Παλαιολόγος αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άπορος, ούτε ποτέ είχε ζητήσει να αναγραφεί σε τέτοιου είδους κατάλογο. Στην προσπάθεια που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος του Κώστα Λογοθέτη Παναγιώτης Βαρελάς να τον εμπλέξει για δημιουργία εντυπώσεων και υποβάθμισης και υποτίμησης του θέματος στη γραμμή του …κυρίου του, ο Παναγιώτης Παλαιολόγος είχε προλάβει να τοποθετηθεί στο γεγονός.
Ο γράφων, στο σημείο αυτό, οφείλει να καταθέσει την προσωπική του γνώση. Το βράδυ που ο Παναγιώτης Παλαιολόγος είχε βάλει την υπογραφή του στον κατάλογο που ισχυριζόταν χθες ο Παναγιώτης Βαρελάς, στη συνέχεια είχε επικοινωνήσει και είχε πει τα ακόλουθα: «Με αιφνιδίασε έξω από το Thermal Spa ο Παναγιώτης Βαρελάς και μου ζήτησε να υπογράψω σε έναν κατάλογο ότι έχω παραλάβει τις επιταγές, γιατί του λείπουν και θα έχει πρόβλημα άμα δεν το κάνω. Επειδή είχα πάρει τις επιταγές, απατεώνας δεν είμαι, προκειμένου να μην έχει πρόβλημα, υπέγραψα στον κατάλογο που μου υπέδειξε». Χθες, ο Παναγιώτης Βαρελάς προσπαθούσε να αφήσει υπονοούμενα, ότι ήταν σε γνώση του Παναγιώτη Παλαιολόγου ότι τις επιταγές τις ελάμβανε από αυτές που ήταν πλεονασματικές!
Ο Παναγιώτης Παλαιολόγος, ξεκαθάρισε ευθαρσώς για ποιο λόγο είχε δημιουργηθεί η οφειλή του Κώστα Λογοθέτη στο πρόσωπό του, ξεκαθαρίζοντας ότι τις δύο επιταγές τις παρέλαβε την Μεγάλη Πέμπτη από τα χέρια του Κώστα Λογοθέτη, ενώ την υπογραφή του στον κατάλογο του Παναγιώτη Βαρελά την έβαλε μόλις πριν λίγες ημέρες.
Κατά την άποψη του loutraki-press, ο Παναγιώτης Παλαιολόγος θα πρέπει να επιστρέψει τα € 100 υπέρ των απόρων -ο Κώστας Λογοθέτης να τα δώσει όπου θέλει- και να αυξήσει την απαίτησή του από τον Κώστα Λογοθέτη στα € 600, έναντι των € 500, που είναι σήμερα.
Την υπόθεση εισηγήθηκε η πρώην αντιδήμαρχος, νυν σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Πρωτοπαππά, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πρώτο θέμα συζήτησης σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου. Η Μαρία Πρωτοπαππά, αναφέρθηκε επίσης τι γινόταν στο παρελθόν, αλλά και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν την περασμένη τετραετία να ξεκαθαρίσει ο κατάλογος με τους πραγματικά δικαιούχους του βοηθήματος. Κάτι που επιβεβαίωσε και η σύμβουλος της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, Εβίτα Κούτμου.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων απείλησε ότι θα δείξει τους καταλόγους κι ακόμη αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο, δεν απάντησε αν οι επιταγές έφθασαν όλες στο ΔΟΥΚΑΛ ή χάθηκαν στο δρόμο στα χέρια επιλεγμένων αξιωματούχων της Ιάσωνος και συμβούλων υποτελών του Κώστα Λογοθέτη.
Εν κατακλείδι, ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος, άσχετα αν αυτή είναι η μέχρι σήμερα πεπατημένη και γίνεται για λόγους υπερπήδησης αξεπέραστων εμποδίων.

(200511)




ΕΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ

Ήταν υπέρ του δέοντος αναμενόμενο και δεν ήθελε μαντικές ικανότητες να αντιληφθεί κανείς ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις του Γιώργου Γκιώνη στη χθεσινή συνεδρίαση.
Οι πάντες ήταν έτοιμοι να τον υποδεχθούν, γνωρίζοντες άριστα -ενδεχομένως και δασκαλεμένοι- πως θα του δημιουργήσουν πανικό και να τον αποπροσανατολίσουν από το σχεδιασμό που είχε κάνει για να υπερασπίσει τον εαυτό και την τετραετία του, μετά την οικονομική ενημέρωση την περασμένη Τρίτη, που εξελίχθηκε σε μια καλοστημένη σε βάρος του σφαγή.
Οι σύμβουλοί του, καλόν θα είναι να αφήσουν την πολιτική κι ας ασχοληθούν με τα επαγγέλματά τους, δεδομένου ότι αυτοί είναι που τον καταδίκασαν και πολιτικά.
Διαπράττοντας μεγάλο λάθος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έγινε βούτυρο στο ψωμί του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κακαβά, κάνοντας διάλογο μαζί του για το χρόνο που είχε ανάγκη για την παρέμβασή του, καθ’ ότι αυτό θα το υπερασπιζόταν, άσχετα μετά αν στα προ ημερησίας η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και κράτησε περίπου τρεις ώωρες.
Ο αποπροσανατολισμός πλέον είχε επιτευχθεί κι αυτό φάνηκε άμεσα με τον τρόπο που ξεκίνησε να τοποθετηθεί ο Γιώργος Γκιώνης, έχοντας πια χάσει τον ειρμό και το σχεδιασμό του, ενώ μαζί κλώτσησε και τις εντυπώσεις που ήταν στο χέρι του να δημιουργήσει, αντιπαρερχόμενος της σφαγής του, την περασμένη Τρίτη.
Ο λαλίστατος Κώστας Λογοθέτης, ο εις εκ των σφαγέων του Γιώργου Γκιώνη, θα μπορούσε να τοποθετηθεί και στα κόστη των έργων και να προβεί σε συγκρίσεις; Γιατί, με μεγάλη ευκολία έλεγε ότι παρέλαβες στο Γιώργο Γκιώνη ένα έργο, το άλλαξες και κόστισε υπερδιπλάσια τιμή, δημιουργώντας εντυπώσεις, αλλά γιατί ο Κώστας Λογοθέτης δεν αναφέρθηκε στα κόστη των έργων του Παύλου Παύλου; Απλά εποίησε την νήσσαν γιατί ο πολιτικός μέντοράς του, όπως λέγεται στην πολιτική «πιάτσα», δεν θα του τραβούσε το ένα, αλλά και τα δύο αυτιά.

(200511)




Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ
ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΗΚΕΠΑΘ


Είναι γνωστό σε ολόκληρη την Κορινθία, το έχεις υπόψη σου προεκλογικά, κι αφήνεις να σέρνεται ένα πρόβλημα, το οποίο είναι προίκα και μπορείς να μην το αποδεχθείς. Η έλλειψη της ενδεδειγμένης κρίσης και αξιολόγησης, έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχούν η αναβλητικότητα και η αναποφασιστικότητα, με συνέπεια το πρόβλημα να το μετατρέπεις σε δικό σου κι εντάσσεις στο σώμα ένα διαβρωμένο κύτταρο που πανθομολογούμενα δεν έχει γιατρειά.
Ο λόγος, για το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη, και την αμαρτωλή ΔΗΚΕΠΑΘ του πρώην δήμου Αγ. Θεοδώρων, την οποία ο Κώστας Λογοθέτης θυμήθηκε μετά από έξι μήνες που εξελέγη. Γιατί αν διαβουλευόταν επί τόσους μήνες, τελικά χθες γιατί την ανέβαλε την υπόθεση και δεν παρουσίασε ολοκληρωμένη λύση;
Απλά ο Κώστας Λογοθέτης από την εκλογή του και για πέντε και πλέον μήνες απολαμβάνει τιμές και δόξες ως αυτοκράτωρ, που είναι και το μέλημά του, χωρίς να δίνει αποτελεσματικές λύσεις στο τεράστιο έργο που πρέπει να παράξει και κατά φαντασίαν και μόνο, έχει την αίσθηση μαζί με τους αυλοκόλακές του ότι διεκπεραιώνει.
Ένας άνθρωπος σώφρον, με πολιτική παιδεία και βούληση, με το πρώτο πράγμα που θα απασχολείτο μετά τις εκλογές και δεν θα ενέδιδε στις σειρήνες του πολιτικού κόστους, ήταν το θέμα της ΔΗΚΕΠΑΘ. Θα ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις, θα είχε πληροφορηθεί ενδελεχώς το θέμα και θα έπαιρνε αποφάσεις που θα υλοποιούσε σε έκτατη συνεδρίαση, αμέσως την επομένη της πρώτης πανηγυρικής συνεδρίασης.
Λέγεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί πρέπει όντως να πληρώσουν. Τι θα επιλέξεις τη συγκάλυψή τους; Τώρα το διαβρωμένο κύτταρο το έχεις καταστήσει μέρος του σώματος. Όσον αφορά τους εργαζόμενους; Υπήρχε η γνώση πότε λήγουν οι συμβάσεις στο Thermal Spa Λουτρακίου και μέσω αυτού θα δρομολογούσες την αποκατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Στη συνέχεια δεν θα εγκατέλειπες, αλλά θα κοιτούσες να αποκαταστήσεις κι όσους πραγματικά είχαν ουσιαστική ανάγκη και δεν είναι απαραίτητο μόνο σε δημοτική επιχείρηση.
Η λύση του προβλήματος έχει κόστος, μεγάλο, αλλά είτε αρέσει είτε όχι είναι μονοσήμαντη, πρέπει χωρίς υπεκφυγές και ομφαλοσκοπήσεις να είχε δοθεί από την πρώτη ημέρα. Τώρα, πλέον, ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης έχει γίνει μέρος του προβλήματος και δεν απέχει μακριά το διάστημα που θα αναζητηθούν ευθύνες και από τον ίδιο και δεν θα περιορίζονται μόνο σε πολιτικές.

(200511)




ΤΟ ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ


Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το λόγο ζήτησε και πήρε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας, Γιώργος Μπάκος.
Ο λόγος ήταν ένας και μοναδικός. Να υπερασπισθεί τον εαυτό του στη σπίλωση που προέρχεται από τα φασιστοειδή της Ιάσωνος με την… κεντροαριστερή κουλτούρα και τους δύο αντιδημάρχους που τον διαβάλουν στα καφέ της πόλης.
Διάχυτη είναι η φημολογία στην πόλη ότι ο Γιώργος Μπάκος, έχει ζητήσει να του καταβληθούν από το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη, πενήντα χιλιάδες (€ 50.000) ευρώ για το μοντέλο μελέτης που παρουσίασε, που αφορά στην τουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου.
Ο Γιώργος Μπάκος κατ’ επανάληψη μέσω ιστολογίων έχει βγει ευθαρσώς, χωρίς να έχει αντικρουσθεί κι έχει διαψεύσει, όλη αυτή τη φημολογία.
Χθες, προκάλεσε ανοικτά το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη, που δεν είχε άλλη επιλογή, παρά μόνον να τον αποκαταστήσει. Αυτό που μένει τώρα είναι ο Κώστας Λογοθέτης να συστήσει σ’ όλα αυτά τα φασιστοειδή που έχει μαζεμένα, να «ράψουν» το στόμα τους και οι αντιδήμαρχοι του να προσέξουν τι λένε πριν το ανοίξουν.

(200511)




ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στη χθεσινή συνεδρίαση, υποδείχθηκε στο γράφοντα ότι έχει γίνει σε κάποια ανάρτηση λάθος. Επειδή δεν το ενθυμούμαι, παρακαλώ πολύ να αποσταλεί η επισήμανση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην παραπάνω διεύθυνση κι ευθύς αμέσως θα αποκατασταθεί η πραγματικότητα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διάθεση για τα περί του αντιθέτου.
(200511)
Return top