Είπαν...

Που να ήξερα ότι θα γνωρίσω τον Κώστα Λογοθέτη για να αγαπήσω τόσο πολύ τον Γιώργο Γκιώνη;

(270511)




«ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΣΩ»;

«Μήπως ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να μετονομάσει το συνδυασμό του Με τον Παύλο Μπροστά και τους Πολίτες Πίσω;
»Πριν τις εκλογές ομιλούσαμε όλοι για την υποτέλεια Γκιώνη έναντι του καζίνο. Η υποτέλεια του Κώστα Λογοθέτη έναντι του Παύλου Παύλου, όμως, δεν έχει προηγούμενο ιστορικά»!

Το ερώτημα, αλλά και τη διαπίστωση διατύπωσε χθες το απόγευμα στο loutraki-press πρώην κορυφαίος, πρώτος τη τάξη θεσμικός παράγοντας που παρακολουθεί από κοντά και στενά τα τεκταινόμενα, με αφορμή όσα διημείφθησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε.
Αυτό άλλωστε, ήταν χθες, ολόκληρη την ημέρα, το μόνιμο θέμα συζήτησης στην πόλη, με αφορμή το σχεδιασμό για αναβάθμιση και τοποθέτηση ως αναπληρώτριας διευθύντριας στο Thermal Spa, από τον Κώστα Λογοθέτη της συζύγου του Παύλου Παύλου, υπό την επίβλεψη του ιδίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις υπερψηφίσθηκε το συγκεκριμένο θέμα ημερήσιας διάταξης κι είχε ικανοποιηθεί στο απόλυτο η επιθυμία του, ο Παύλος Παύλου αποχώρησε επικαλούμενος λόγους ανωτέρας βίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Παύλος Παύλου και Κώστας Λογοθέτης διακωμωδούσαν και χλεύαζαν τα αναγραφόμενα σ’ έντυπα και ιστολόγια περί υποτέλειας του δευτέρου προς τον πρώτο, σχολιάζοντας μάλιστα ο Κώστας Λογοθέτης ότι: «λένε ότι μιλάμε και συνεννοούμεθα». Γεγονός, που εξελήφθη ως ειρωνεία προς τους παρισταμένους.
«Φθάσαμε στο σημείο, μια ολόκληρη εταιρεία, την ώρα που είναι έτοιμη να βουλιάξει και απειλείται με λουκέτο, να φτιάχνει κανονισμό λειτουργίας -που δεν υπήρχε τόσα χρόνια κι είχε εξωθήσει σε παραίτηση συμβούλους- να αναδεικνύεται κομμένος και ραμμένος, προκειμένου η σύζυγος του πρώην δημάρχου να απολάβει ευνοϊκών για την ίδια ευεργετημάτων».
(Το loutraki-press, άλλη μία φορά τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η εργαζόμενη, η οποία και καλώς επιδιώκει γι’ αυτήν το καλύτερο, αλλά τόσο ο σημερινός «πρώτος πολίτης», όσο και ο πρώην δήμαρχος, εκ των οποίων κανενός η στάση δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων, λόγω του θεσμικού τους ρόλου).

Αλλαγές ειδικοτήτων προσωπικού με το νέο οργανόγραμμα
Ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Λουτράκι Α.Ε. που υπερψηφίσθηκε προχθές από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, περιλαμβάνει και το οργανόγραμμα όλων των επιχειρήσεων που ανήκουν στην εταιρεία. Έτσι, προκαλούνται λόγω έλλειψης αντικειμένου, μετακινήσεις κι αλλαγές ειδικοτήτων μόνιμου προσωπικού, που αν θα συναινέσει, θα παραμείνει στην εταιρεία.
Στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος, σχεδιάσθηκε και η νέα φωτογραφική θέση επιθυμίας του Παύλου Παύλου, για τη σύζυγό του. «Δηλαδή, έραψαν το νυφικό για τη νύφη, αλλά δεν ξέρουν το όνομά της;» διερωτήθηκε με νόημα ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.
Στη συνεδρίαση ερωτήθηκε ο Κώστας Λογοθέτης πώς μετακινήθηκε η σύζυγος του Παύλου Παύλου στο Thermal Spa -απαιτείται για τη μετακίνηση απόφαση διοικητικού συμβουλίου- και δεν έδωσε σαφή απάντηση, αν και η εντολή είναι καθαρά δική του και την εκτέλεσε ο λέγων στα πάντα «ναι» αναπληρωτής αντιδήμαρχος, Γιώργος Γλυκοφρύδης.

Ποια είναι η μεθόδευση που θα ακολουθηθεί
Η θέση του αναπληρωτή διευθυντή του Thermal Spa απαιτεί πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ξένης γλώσσας. Τα συγκεκριμένα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα η σύζυγος του Παύλου Παύλου δεν τα διαθέτει, με συνέπεια η θέση να της χορηγηθεί by pass. Δηλαδή, η θέση θα της κατοχυρωθεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου!
Πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα έργα και τις ημέρες του Παύλου Παύλου, υποστήριξε στο loutraki-press, ότι «ο πρώην δήμαρχος αν και η σύζυγός του δεν διαθέτει τα προαναφερόμενα ουσιαστικά προσόντα - τίτλους σπουδών, ωστόσο, της κατέβαλε τα επιδόματα 10% του πτυχίου και 5% για το πτυχίο σπουδών ξένης γλώσσας».

Ο «κουρασμένος» θέλει να είναι… κριτική επιτροπή
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., συζήτηση έγινε για την παραλαβή ενός ακόμη τμήματος του Thermal Spa από τον εργολάβο. Στην επιτροπή συμμετέχει και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Γλυκοφρύδης, ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθεί, ισχυριζόμενος ότι έχει κουρασθεί.
Ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, την ίδια κούραση δεν έδειξε να αισθάνεται όταν η συζήτηση ήρθε στην επιλογή προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, για την πλήρωση των κενών θέσεων στο υδροθεραπευτήριο.
Αυτό πρακτικά, όπως επεσήμανε το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, παραπέμπει σε ενδεχόμενη πρόθεση για την εξυπηρέτηση κάποιων γνωστών;
Είναι έτσι ή όχι;

(270511)




Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ
ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΟΛ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΥΛΟΥ


Θέμα συζήτησης προς εξέταση στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., ήταν και η αίτηση του γράφοντος προς όλα τα μέλη του σώματος, αν έχουν πρόθεση, σύμφωνα πάντοτε με το πόρισμα του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη;
Παράλληλα, με το αίτημα, ζητείται από τα μέλη του σώματος να υλοποιήσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας για τη διενέργεια οικονομικοτεχνικής πραγματογνωμοσύνης κατασκευής του δημαρχιακού μεγάρου και του πεζόδρομου έμπροσθεν αυτού.
Ο Κώστας Λογοθέτης ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχει στην εταιρεία επίσημα το πόρισμα του ΣΟΛ, αν και η πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. το είχε παραγγείλει και παρά το γεγονός ότι είχε μπροστά του στο τραπέζι ακριβές αντίγραφό του. Με την παραπάνω πρόφαση επεχείρησε να αποφύγει το αίτημα, αλλά αποδείχθηκε ότι το πόρισμα του ΣΟΛ είχε συζητηθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. στις 25 Ιουνίου 2008 και είχε έλθει προς συζήτηση στη γενική συνέλευση της εταιρείας την 30ην του ιδίου μήνα.
Είναι προφανές, ότι ο Κώστας Λογοθέτης δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον πολιτικό μέντορά του κι επεχείρησε να παραπέμψει το θέμα στις καλένδες.
Τελικά, αποφασίσθηκε να υπάρξει γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της εταιρείας Γιώργου Πέτρου, η οποία θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Επισημαίνεται, ότι για το εν λόγω πόρισμα ο γράφων έχει υποβάλλει αναφορές στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συνέπεια από τρεις διαφορετικές πλευρές να βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη.
Ο Κώστας Λογοθέτης από την πλευρά του θα υπερασπισθεί τα συμφέροντα της εταιρείας και κατ’ επέκταση του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων ή θα προσβληθεί από αιφνίδια… αχρωματοψία;

(270511)




ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, με τα περισσότερα θέματα στην ημερήσια διάταξη να είναι εξ’ αναβολής -μεσολαβούν έντεκα ημέρες για τα ίδια θέματα, μπράβο ρεφλέξ- από την προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος.
Κορυφαίο θέμα, τόσο η λύση της αμαρτωλής Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗΚΕΠΑΘ), όσο και η μεταφορά του προσωπικού της εταιρείας, σε άλλες εταιρείες του δήμου κι ας ελπίσουμε ότι η συζήτηση του θέματος δεν θα γίνει… στο σκοτάδι με κλειστές κάμερες και κλειστά μικρόφωνα. Ενδεχόμενα που δεν προάγουν στο ελάχιστο τη Δημοκρατία.
Ζητούμενο, αν η λύση που θα προτείνει η δημοτική αρχή θα είναι σύννομη και θα λύνει μιας δια παντός με την υπογραφή συμβάσεων, τη ρευστή κατάσταση που υπήρχε για τους εργαζομένους στη ΔΗΚΕΠΑΘ, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ακόμη, ενδιαφέρον έχει να γίνει γνωστός ο τρόπος που θα καταβληθούν οι μισθοί στους εργαζομένους από την αρχή του έτους.
Εκείνο όμως που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι, αν ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, θα αναδείξει σ’ ολόκληρη την έκτασή του το πρόβλημα κι ανάλογα με τη γνωμοδότηση που θα έχει από το «παρεάκι», αν θα το παραπέψει αρμοδίως στη Δικαιοσύνη.
Τα είκοσι πέντε θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη για την προσεχή Τρίτη, είναι τα ακόλουθα:
1 Λύση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων.
2 Μεταφορά προσωπικού της υπό λύση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων.
3 Συγχώνευση υφιστάμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού, σε νέο Δημοτικό ΝΠΔΔ.
4 Συγχώνευση υφιστάμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, σε νέο δημοτικό ΝΠΔΔ.
5 Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του νέου ΝΠΔΔ του δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού.
6 Ορισμός μελών διοικητικού συμβουλίου του νέου ΝΠΔΔ του δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας.
7 Λήψη απόφασης για την μη εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 17 του Ν. 3868/2010.
8 Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών (ΕΚΥ) της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ.
9 Καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δήμου.
10 Τροποποίηση & συμπλήρωση του κανονισμού λειτουργίας παραχωρούμενων για απλή χρήση χώρων αιγιαλού & παραλίας & καθορισμού αυτών, στη Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου - Περαχώρας.
11 Παράταση ή μη του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δήμου μας.
12 Αναστολή ή μη χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ορισμένες χρήσεις.
13 Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη δημοτικού χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από γειτονική επιχείρηση, στο Λουτράκι, για το έτος 2011.
14 Γνωμοδότηση επί της χορήγησης άδειας παραχώρησης θαλασσίου χώρου προς κατασκευή και τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη Λίμνη Ηραίου - Βουλιαγμένης.
15 Λήψη Απόφασης για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και ΠΕΣΥΔΑΠ για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σχετικά με τη στείρωση & την περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Διάθεση πίστωσης. Ορισμός δύο δημοτικών συμβούλων με τους αναπληρωτές τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης υλοποίησής της.
16 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.
17 Έγκριση πίστωσης για ηλεκτροδότηση δημοτικού κτιρίου επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Περιάνδρου & αύξηση ισχύος ηλεκτρικής παροχής στην υπηρεσία ύδρευσης Αγ. Θεοδώρων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Διάθεση πίστωσης. Τροποποίηση Π.Ε.Ε.
18 Έγκριση οικονομικών απολογισμών Σχολικών Επιτροπών δήμου, έτους 2010.
19 Αποδοχή ποσού #49.751,66# €, προερχομένου από τακτική επιχορήγηση υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων του δήμου (Β΄ κατανομή έτους 2011) και κατανομή αυτού. Διάθεση πίστωσης.
20 Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής εξ υπαλλήλων για την επιθεώρηση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών Δήμου μας.
21 Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Επιστημονικής Επιτροπής Προγράμματος προστασίας δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα, για τα έτη 2011 - 2013.
22 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Βελτίωση - ανακαίνιση Ε.Ο. Περαχώρας - Λ. Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Ε.Ο. Περαχώρας (Τμήμα β΄ και δ΄)».
23 Διαγραφή ή μη χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών νεκροταφείου, ετών 2001 & 2003 στη Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας.
24 Διαγραφή ή μη χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τελών Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), ετών 2006 - 2008 στη Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας.
25 Επιστροφή ή μη ποσού #144,62# € στον Λιώνη Ευάγγελο, από Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
Επιστροφή συνολικού ποσού #585,00# € σε δικαιούχους από παράβολα διαμονής αλλοδαπών.

(270511)
Return top