ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Την ώρα που άλλοι δήμοι τρέχουν με γοργούς ρυθμούς να προλάβουν το τραίνο του μέλλοντος, το Λουτράκι με τις πολιτικές Λογοθέτη καταδικάζεται στον αναχρονισμό και την υστέρηση.
Το χειρότερο, είναι ότι κρυσταλλοποιείται κάθε έννοια και προσπάθεια ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων των πολλών, καπηλεύοντας τα εν κατακλείδι. Κατάσταση που τείνει να παγιωθεί κι αν συνεχιστεί θα μιλάμε για μια κατάσταση που θα είναι μη αναστρέψιμη. Είναι προφανές, πως αυτός ο δήμαρχος αδυνατεί να βγάλει το δήμο από τα πολλά αδιέξοδα που έχουν προκύψει κυρίως, από τις δικές του πολιτικές επιλογές.
Μια δημοτική αρχή που παραπαίει και που είναι, όχι απλά τραυματισμένη, αλλά σε προθανάτια κατάσταση, θέλοντας η ίδια να απαγγείλει τον επικήδειο της!
Μια δημοτική αρχή που αυτοενοχοποιείται, που βρίσκεται σε εμφανή κατάσταση πανικού και ανασφάλειας διαχέοντας τις παθογένειές της στους πολίτες.
Αυτή η δημοτική αρχή, παράγει ημέρα με την ημέρα, όλο και περισσότερες αιτίες προβληματισμού και ανησυχίας στους πολίτες. Σφυρηλατώντας ανελέητα την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη αποτελώντας για ολόκληρο τον δήμο έντονο ατροφικό παράγοντα.
Μια δημοτική αρχή που αλληλοεμπλέκεται σε μονοσήμαντες και ανούσιες καταστάσεις που πάσχει από αίσθηση υψηλής ευθύνης και κάνει πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη ανάκτησης της πολιτικής κατεύθυνσης του δήμου, δεδομένου ότι με τις άκρως ανεδαφικές πολιτικές της υλοποιεί μια εξαιρετικά άγονη περίοδο για το δήμο. Καθιστώντας εαυτόν απεχθή στους πολίτες, προκαλώντας τους έντονη θυμηδία, καθώς διασαλεύεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Που δεν βλέπουμε να διαπραγματεύεται και να διεκδικεί τίποτα για τους δημότες της και μετατρέπεται σε σφετεριστές της εμπιστοσύνης των δημοτών.
Που μοιάζει σαν να θέλει να ζωντανέψει τα φαντάσματα της μισαλλοδοξίας και της φαυλότητας.
Που φέρεται σαν να βρίσκεται σε κομματική δουλεία, μεταφέροντας τις χρεοκοπημένες πολιτικές της κυβέρνησης στις πλάτες των δημοτών της.
Επιδιώκοντας ίσως την απρόσμενη κοινωνική σιωπή, ώστε να μετατρέψει τους δημότες της σε αγάλματα της θλίψης, με απώτερο σκοπό να τους καταστήσει ανίκανους να αντιδράσουν και να διεκδικούν.
Αυτή η δημοτική αρχή χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο αυτοπεποίθησης και αξιοπιστίας με τους πολίτες. Ώστε να προκαλέσει ένα ευχάριστο και δημιουργικό σοκ στους δημότες της, γεφυρώνοντας το κενό που έχει δημιουργηθεί με αυτούς. Αλλά είναι αμφίβολο αν διαθέτει την κατάλληλη βούληση και ικανότητα να το πράξει.
Είναι προφανές ότι προωθούνται βελούδινοι σχεδιασμοί καταστροφής, που με φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα, απώτερο σκοπό έχουν να τις καθαγιάσουν στα μάτια των δημοτών μετριάζοντας το πολιτικό κόστος.
Συγκεκριμένοι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Λογοθέτη, μοιάζουν να μην έχουν συναίσθηση και να μην υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ λόγων και πράξεων. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει δημιουργική αύρα, κοινή στόχευση και δημιουργική κατεύθυνση.
Αυτό που αποδεικνύεται μέχρις στιγμής, είναι ότι αυτή η δημοτική αρχή είναι αναπτυξιακά στείρα, έχει έντονο δημοκρατικό έλλειμμα και παθογένεια, ενδεχομένως λιμνάζει τεχνηέντως όλες τις σοβαρές υποθέσεις του δήμου. Απεναντίας, απεμπολεί, δαιμονοποιώντας χρήσιμα εργαλεία ανάπτυξης του τόπου, όπως ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων το ήθος, το ύφος και το περιεχόμενο των πολιτικών τους ενέχουν σοβαρές εξουσιαστικές διαθέσεις, κοινωνικό ρατσισμό, αποδομώντας τελικώς το κοινωνικό σύνολο.
Αυτή η δημοτική αρχή, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των στρατευμένων δημοσιογράφων της, αυτοαναγάγεται σε ακανθώδη πολιτική βάτο για τον τόπο.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(210511)
Return top