Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΙΑΣΩΝΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ


Εμφύλιος επικρατεί στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος μεταξύ αυλικών και υπηκόων του αυτοκράτορα, οι οποίοι επί μονίμου βάσεως αφενός αναζητούν μεταξύ τους το «βαθύ λαρύγγι», αφετέρου προσπαθούν να αναδείξουν το βασικό υπεύθυνο της καταστροφικής, λόγω ανικανότητας όλων, πορείας του συνδυασμού τους.
Το μεγαλύτερο αστείο είναι ότι κανείς δεν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο, (να κοιτάζεσθε και λίγο στον καθρέφτη) δεδομένου ότι όλοι στη φαντασία τους νομίζουν ότι είναι αυθεντίες και στον καθένα φταίνε όλοι οι άλλοι, με συνέπεια τα… στιλέτα να εκτοξεύονται με δριμύτατα και ακατάπαυστα.
Όλοι τους, κατώτεροι των περιστάσεων, χωρίς να έχουν στοιχειώδη γνώση, αλλά και την ενδεδειγμένη νόηση για την επίλυση και αντιμετώπιση προβλημάτων πολιτικής, συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε παιδική χαρά.
Μέλημά τους, οι συνεχείς διαγκωνισμοί για αυτοπροβολή κι επίδειξη, μήπως επιτύχουν και εξέλθουν από την ανωνυμία και την ασημαντότητά τους, ενδεχομένως δε, μέσω της εμπλοκής τους στα δημοτικά πράγματα να αποκτήσουν και προσωπικότητα που μέχρι στιγμής, δυστυχώς για όλους αυτούς, δεν τη διαθέτουν.
Μάλιστα, κάποιος από την κεντροαριστερή παρέα, παρουσίαζε τον εαυτό θιγμένο γιατί είναι -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- ΠΑΣΟΚ και το loutraki-press τον ενέταξε στην κεντροαριστερή παρέα!.. Μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό τους και χιλιοστό πιο πέρα…
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ζοφερή, οι κατηγορίες του ενός για τον άλλον δίνουν και παίρνουν, ενώ ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, φαίνεται και σ’ αυτό το μέτωπο να έχει χάσει κάθε έλεγχο, δεδομένου ότι κυρίαρχο είναι οι διαλυτικές τάσεις. Λέγεται δε, ότι λάδι στη φωτιά και το κλίμα προς αυτή την κατάσταση και κατεύθυνση ωθεί -χωρίς φυσικά να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των λόγων του- ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος στις κατά μόνας συναντήσεις του με αυλικούς και υπηκόους, κατηγορεί στον έναν τον άλλον και πάει λέγοντας...

Η κοινωνία αδειάζει πλέον τη δημοτική αρχή
Η φτώχια φέρνει γκρίνια κι εν προκειμένω η παντελής απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας, με εξαίρεση όσους ακόμη αναμένουν να βολευθούν ή να τοποθετηθούν σε κάποιο διοικητικό συμβούλιο ή αναμένουν εναγωνίως κάποια καρατόμηση για να μπορέσουν να φθάσουν σε έμμισθη θέση.
Το μείζον για τον καθένα από αυτούς κι όλους μαζί, είναι η είσπραξη μισθού κι όχι το ενδιαφέρον και η αγάπη τους για τον τόπο, δεδομένου ότι αδυνατούν να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση και να δώσουν λύσεις σε καίρια προβλήματα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέλος της κεντροαριστερής παρέας που έχει ήδη εγκατασταθεί στην Ιάσωνος έλεγε ότι: «Εγώ το μισθό μου να παίρνω, δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται, στον Κώστα εγώ του κάνω ακόμη και…»
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι κανείς από όσους συνωστίζονται στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος δεν αντιλαμβάνεται και συμπεριφέρεται ως να μη γνωρίζει τι σημαίνουν θέματα ηθικής τάξης και ηθικοί κανόνες, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα σε τι χέρια βρίσκεται ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων και ποιοί τελικά είναι αυτοί οι άνθρωποι που καθορίζουν την τύχη του;

Ψιλά γράμματα για τέτοιου είδους ανθρώπους
Τόσο η υπόθεση των δύο επιταγών που παρέδωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, με την εμμέσως πλην σαφώς ομολογία του, όσο και η διατήρηση στη θέση του αντιδημάρχου που έχει χρηματισθεί, δείχνει το ποιόν ενός εκάστου σχεδόν του συνόλου εξ’ αυτών.
Αξιοσημείωτη, είναι πλέον και η τελευταία μόδα να μεταφέρουν κλακαδόρους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μετατρέποντάς το σε… ρωμαϊκή αρένα είτε να επευφημούν τους ανθρώπους του συνδυασμού τους, είτε να γιουχαΐζουν τους συμβούλους ή φίλα προσκείμενους πολίτες, σε αντίπαλους συνδυασμούς.
Δυστυχώς, ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων βιώνει την πιο ζοφερή ιστορικά περίοδό του, δεδομένου ότι έπεσε σε χέρια, «ανθρώπων» που δεν είναι ικανά να μοιράσουν στην κυριολεξία και στην πραγματικότητα δύο γαϊδουριών άχυρα.
Απλά, ευελπιστούν και πιστεύουν ως υβριστές και κοινοί συκοφάντες θα επιτύχουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, θα αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη κι έτσι ως δια μαγείας θα λυθούν τα προβλήματα.

(240511)




ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΤΟ THERMAL SPA;

Οι… άνθρωποι στην Ιάσωνος έχουν μεγάλη πλάκα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν με τις πράξεις τους το γέλωτα, μέχρι λιποθυμίας…
Ο λόγος για την προχθεσινή ανάρτηση του loutraki-press και τις εντολές που έδωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων στον πειθήνιο αντιδήμαρχό του στη μετακίνηση εργαζομένης.
Μόνο ΕΔΕ δεν έχουν στήσει μέχρι σήμερα για τη διαρροή που έγινε και πως έφθασαν αυτές οι πληροφορίες στο loutraki-press, δεδομένου ότι επειδή απηχούν στο 100% την πραγματικότητα, δεν μπορούν ούτε να τις διαψεύσουν.
Επειδή ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης εξετέθη στον πολιτικό μέντορά του -σύμφωνα με την επικρατούσα άποψή του- Παύλο Παύλου, έδωσε εντολή -σιγά τα αίματα- να μαθευθεί από πού έγινε η διαρροή.
Η πληροφορία έφθασε στο loutraki-press τηλεφωνικά χθες το βράδυ, με το πρόσωπο που έκανε τη διαρροή, αλλά και ενημέρωσε για τις αντιδράσεις του Κώστα Λογοθέτη, να ζητάει να αποκαλυφθεί ότι προέρχονται και τα δύο γεγονότα από μέλος της κεντροαριστερής παρέας και οι πληροφορίες δίνονται γιατί ο Κώστας Λογοθέτης δεν τηρεί τις υποσχέσεις του στο πρόσωπό του κι έχει την αίσθηση ότι τον κοροϊδεύει!
Είναι αποφασισμένος, αν τάχιστα δεν αποκατασταθεί, να προκαλέσει με τις πληροφορίες που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει κατάρρευση του συστήματος.
Μάλιστα, διαμηνύει στο loutraki-press ότι πλέον πρέπει να γνωρίζετε ότι «έχουμε να κάνουμε με… γυναικουλίτσες»!

(240511)




ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Τη θέση της γυναίκας στο Αφγανιστάν σήμερα, παρουσιάζει η θεατρική παράσταση με τίτλο η «Πέτρα της Υπομονής», που ανεβάζει την προσεχή Παρασκευή στις 9 μ.μ. στην αίθουσά του, το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου.
Σύμφωνα με την περσική μυθολογία, υπάρχει μια μαγική πέτρα που τη βάζεις μπροστά σου και της λες όλα σου τα βάσανα, τους πόνους, όλα σου τα μυστικά... Μέχρι που μια μέρα η πέτρα σκάει, εκρήγνυται.
Κι εκείνη ακριβώς τη μέρα λυτρώνεσαι.
Μια νεαρή γυναίκα μιλά στον άντρα της που είναι σε κώμα, για τη σχέση τους, τα όνειρά της, τη ζωή της, τα θέλω της, για τον πόλεμο, τη βία, τη θρησκεία, το φόβο, τον έρωτα ... Του εξομολογείται για πρώτη φορά αλήθειες που ίσως κάθε γυναίκα σ’ αυτόν τον κόσμο, θέλει να πει στο σύντροφο της αλλά δεν το τολμά... Και μάλλον κρύβει μέσα της, αλήθειες γυναικών από κάθε γωνιά της γης. Σ’ αυτό το παραλήρημα, αποφασίζει να του φανερώσει και το μεγάλο της μυστικό... Και ο άντρας της, γίνεται γι’ αυτήν η πέτρα της υπομονής…
Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Ατίκ Ραχίμι «Η πέτρα της υπομονής», που χαρακτηρίστηκε ένα μικρό αριστούργημα και το 2008 κέρδισε το βραβείο Goncourt, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας.
Η σκηνοθεσία του έργου -με δύο επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα- είναι του Γιώργου Νανούρη. Πρόκειται για ένα έργο που παρουσίασε δύο χρόνια μετά την μεγάλη του επιτυχία «Εδώ», που αφορούσε τους μετανάστες.
Πρωταγωνιστές είναι η Νεκταρία Γιαννουδάκη και ο Γιώργος Πούλης.

(240511)
Return top