ΚΟΥΪΖ

Ποιός είναι ο εκδότης που διατεινόταν ότι ήταν αυτός που έριξε τον Γιώργο Γκιώνη και τώρα είναι αποφασισμένος να ρίξει και τον Κώστα Λογοθέτη;
Ποιός είναι ο άλλος εκδότης που έδωσε συγχωροχάρτι τριών τετραετιών στον Παύλο Παύλου, ενώ τον Γιώργο Γκιώνη δεν τον άφησε να απολαύσει ούτε μία τετραετία και γιατί;

(170511)




ΕΡΩΤΗΜΑ

Η παρουσίαση των «μαύρων» οικονομικών ευρημάτων όπως διατείνονται τα «παπαγαλάκια» της δημοτικής αρχής, θα αφορά μόνο την τετραετία Γιώργου Γκιώνη ή τα… νερά ζεματάνε για βουτιά σε παλαιότερα χρόνια;

(170511)




ΟΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΙΑΣΩΝΟΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΘΗΣΑΝ


Η αθλιότητα του συστήματος Λογοθέτη με τους υπηκόους και τους αυλικούς του δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.
Αφενός ότι το σύστημα Λογοθέτη συγκαλύπτει τη λαμογιά, αφετέρου όσους χαλούν την ομερτά προσπαθούν είτε να τους επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, είτε να τους βαφτίσουν τρελούς.
Από την περασμένη Δευτέρα, μόλις άρχισε να συζητείται και να παίρνει έκταση στην πόλη το θέμα με τις επιταγές των απόρων, ο Κώστας Λογοθέτης έβαλε μπρος το σχέδιο για να μαζέψει το θέμα.
Πρώτος και καλύτερος δράση ανέλαβε ο λιγδωμένος αντιδήμαρχος που ζήτησε από τον παραλήπτη των επιταγών να ανασκευάσει και να δοθεί τέλος στο θέμα, ασκώντας πιέσεις με ενοχλητικό ύφος.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε έτερος αξιωματούχος της Ιάσωνος ο οποίος επίσης ζήτησε το λόγο από τον παραλήπτη των επιταγών γιατί έδωσε διάσταση και συνηγόρησε στη δημοσιοποίηση του θέματος;
Στη μάχη και πιστοί σύμβουλοι και συγχωριανοί του Κώστα Λογοθέτη, οι οποίοι έσπειραν λάσπη στην πόλη κι εκστόμιζαν απειλές του τύπου «θα τον πλακώσουμε», «θα δει τι θα πάθει» κι ούτω καθ’ εξής…
Φυσικά, ο λιγδωμένος αντιδήμαρχος δεν περιορίσθηκε μόνο σ’ αυτό, αλλά επανήλθε ισχυριζόμενος προς τον παραλήπτη των δύο επιταγών ότι ο γράφων θα τον πουλήσει, κρίνοντας προφανώς εξ’ ιδίων τα αλλότρια, όταν δημοσιοποιούσε κατευθυνόμενη ανακοίνωση, με στόχο να διασπάσει το μέτωπο των συναδέλφων του εργαζομένων κι αυτός ήταν ο λόγος που στις επόμενες εκλογές όχι μόνο δεν επανεξελέγη, αλλά βούλιαξε από πλευράς σταυροδοσίας.
Πέραν όλων των άλλων, επιχειρούν στη λεγόμενη «πιάτσα» όχι μόνο να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη, αλλά αφήνουν και κάποια υπονοούμενα ότι το παιδί δεν είναι στα καλά του και κάτι τέτοια.
Δηλαδή, περίπου ενάμισι μήνα που βοηθούσε στο εκλογικό κέντρο, όλα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρονται δεν είχαν διαπιστωθεί;
Επί τέσσερις μήνες τον έχετε τοποθετήσει στην επιτροπή καθαριότητας ως ελεγκτή, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος των επιταγών καταλάβατε ότι δεν είναι καλά;
Αιδώς Αργείοι…

Επιχείρηση υποτίμησης και υποβάθμισης του θέματος
Επειδή η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, το θέμα των επιταγών των απόρων είναι μόνιμο θέμα συζήτησης όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο καθένας. Ιδιαίτερα δε, στην πατρώα Γη του Κώστα Λογοθέτη, που πολλοί εκδηλώνουν τον αποτροπιασμό τους, αποφεύγοντας να συζητούν το θέμα, θεωρώντας ότι στο πρόσωπό του προσβάλλεται ολόκληρο το χωριό. Μόνη εξαίρεση, οι φίλα προσκείμενοι στη δημοτική αρχή που κάνουν έναν άνευ προηγουμένου θόρυβο μήπως κι επιτύχουν να αναστρέψουν το κλίμα.
Στο πλαίσιο αυτό, τα φασιστοειδή της Ιάσωνος, έχουν επιδοθεί για την αναστροφή του κλίματος προβάλλοντας με ειρωνικό ύφος ως επιχείρημα το χαμηλό του ποσού κι όχι αυτή καθ’ εαυτή την πράξη, με στόχο είτε να αποσιωπήσουν είτε να μειώσουν και να αποπροσανατολίσουν για το ηθικό μέρος της υπόθεσης που είναι και το κυρίαρχο.
Την αντίδραση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους λαλίστατους αυλικούς και υπηκόους της Ιάσωνος, θα την εισπράξει η κοινή γνώμη από έδρας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, όταν κάποιος θα τολμήσει να απευθύνει τέτοιου είδους ερώτημα.

(170511)




ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ…

Με τους Πολίτες Πίσω*

Οι αυλικοί του δημάρχου μας συνεχίζουν να κάνουν το… ιεραποστολικό τους έργο τάζοντας θέσεις στο δημόσιο, σε άτομα και γειτονιές του Λουτρακίου.
Όπως πληροφορούμαι, διαδίδουν στην πόλη ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο ξεκουκούλωμα της δημοτικής αρχής Γκιώνη, στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι απίθανο και στη σημερινή ενημέρωση για τα οικονομικά του δήμου.
Όσον αφορά τις «ατασθαλίες» στην πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. και για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη τετραετία κι εκεί η δημοτική αρχή Λογοθέτη ετοιμάζεται να προβεί σε αποκαλύψεις.
Κύριε Λογοθέτη, σας αναμένουμε με κομμένη την ανάσα!..
Πόσα ψέματα θα πείτε ακόμα στον τόπο;
Κοροϊδεύετε ακόμη και τους ίδιους τους συντοπίτες σας τους Περαχωρίτες, στους οποίους με κροκοδείλια δάκρυα στην προεκλογική εκστρατεία υποσχεθήκατε ότι δεν θέλατε να παραμείνει στο περιθώριο η πατρίδα σας, η Περαία χώρα;
Δεν θέλω να προβώ σε μεγάλα λόγια για το τι εστί ο καθένας από τους συνεργάτες σας.
Σύμβουλός σας είναι κύριε δήμαρχε αυτός που λέγεται ότι λύνει και δένει στη λίμνη Βουλιαγμένης; Το προσωνύμιό του είναι πλέον «λιμνάρχης». Οι φημολογίες θέλουν να μην μπορείς να κάνεις τίποτε αν δεν πάρεις… την ευχή του.
Αντιδήμαρχός σας είναι κύριε Λογοθέτη αυτός που σε συνδικαλιστικές εκλογές βγήκε μόλις 16ος στο συνδυασμό του. Φαντασθείτε στον ίδιο τον εργασιακό του χώρο. Και γιατί; Γιατί μονίμως έθαβε το προβλήματα των συναδέλφων του. Τώρα, τολμά κι αντικρίζει τον κόσμο από το θώκο του αντιδημάρχου.
Σύμβουλός σας είναι αυτός που μονίμως τριγυρνάει στα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης μας και λέει, λέει, λέει… Προφασίζεται ότι γνωρίζει απόρρητα θέματα του δήμου, εκ των οποίων απολύτως κανένα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προσελκύοντας με χιούμορ το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, διαστρεβλώνοντας αλήθειες, αριθμούς κ.λπ.
Ας πάμε παρακάτω και θέτω κάποια καίρια ζητήματα…
- Τι θα γίνει με τους ναυαγοσώστες τους καλοκαιρινούς μήνες; Πόσοι θα είναι; Θα γίνουμε πανελλαδικώς ρεζίλι;
- Με την καθαριότητα τι γίνεται; Ξαφνικά γίναμε Δανία και Σουηδία και θυμηθήκαμε τον εθελοντισμό; Έχουμε γίνει όλοι εθελοντές; Που ήσασταν κύριε Λογοθέτη να το προτείνετε αυτό και στον κ. Γκιώνη όταν ήταν δήμαρχος;
- Τι θα γίνει με το ΚΤΕΛ;
- Τι θα γίνει με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο όλου του δήμου; Τόσο των αστικών κέντρων, όσο και των οικισμών.

Θα μου πείτε «Καλλικράτης» και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε… Είμαστε όμηροι της περιφέρειας. Τα γνωστά… ποιηματάκια.
Αυτά είναι τα πρώτα θέματα για τις επόμενες ημέρες.
Γιατί ο δήμος έχει πολλά αγκάθια στο μέλλον.
Αυτά… και καλό σας μεσημέρι. Με αγάπη ο υποψήφιος «από τους Πολίτες πίσω»…

Υ.Γ.: Κύριε δήμαρχε είστε σίγουρος ότι έχετε εξοφλήσει όλους όσους είχαν εργαστεί για την εκλογή σας; Για πείτε μας. Πάντως, αν όχι, τότε δώστε όσες επιταγές απόρων έχουν μείνει ακόμη διαθέσιμες!

* Ο αρθρογράφος Με τους Πολίτες Πίσω, ήταν υποψήφιος του συνδυασμού του Κώστα Λογοθέτη, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

(170511)




Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ
ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Η ανάπτυξη του εθελοντισμού και ο τρόπος οργάνωσής τους σε τέσσερις βασικούς τομείς με περιορισμένο έως ανύπαρκτο κόστος, για όλους τους οικισμούς της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του εν λόγω φορέα.
Η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου έδωσε έμφαση για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κι επέλεξε τους τομείς πυρόσβεση, καθαριότητα, πολιτισμός και υγεία. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δράσεων, η ΔΚΛ πρότεινε αυτές να οργανωθούν με γνώμονα τη γεωγραφική περιοχή, με τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων από κάθε σύλλογο.
Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Γιώργος Μπάκος, στη συζήτηση με τους προέδρους και μελών των συλλόγων από τις περιοχές Φιλοθέη, Άνω Καρμπουνάρι, Καρμπουνάρι, Όαση, Στραβά, Σκάρπα, Πούσι Μεϊντάνη, Φλοίσβος κ.α. επέτυχε να βρει το απαιτούμενο modus vivendi για να προχωρήσει και να αναπτυχθεί ο σχεδιασμός.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις του εθελοντισμού και ευχαρίστησαν για την - πρώτη φορά- οργανωμένη συνάντηση όλων των συλλόγων με φορέα της δημοτικής αρχής. Περαιτέρω αναφέρθηκαν σε σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν όπως: δημοτικός φωτισμός, δημοτική συγκοινωνία, θέματα υδροφόρου ορίζοντα, καθαριότητα, αποψίλωση και απομάκρυνση θάμνων και χορταριών αφενός από τους δρόμους (για αποφυγή πλημμύρας) και αφετέρου για λόγους πυροπροστασίας.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τέτοιων συναντήσεων, στην σπουδαιότητα του εθελοντισμού και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο δήμος.

(170511)
Return top