ΚΟΥΪΖ

Ποιά εφημερίδα είναι το φερέφωνο της δημοτικής αρχής που της διαρρέουν μέχρι και γραμμένο το πρώτο θέμα, για να προβάλλεται -σε επίπεδο φαντασίας κι αυτό- το virtual reality έργο της;

(180511)




ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ
ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ


Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων φαίνεται σαν να έχει χάσει όχι μόνο το μέτρο, αλλά και τα όρια λόγω της εξέλιξης που έχει διαμορφωθεί, από τους δικούς του κακούς χειρισμούς.
Χθες το μεσημέρι πήρε πρωτοβουλία και τον επισκέφθηκε στο γραφείο του ο παραλήπτης των δύο επιταγών των απόρων, Παναγιώτης Παλαιολόγος, προτείνοντάς του να βγει στο βήμα της χθεσινής ενημερωτικής συζήτησης για τα οικονομικά στο δήμο, προκειμένου να δώσει ένα τέλος.
Ο Κώστας Λογοθέτης από την πλευρά του εξοργισμένος τον απείλησε ότι αν τολμήσει να το κάνει, έχει έτοιμους τους δικηγόρους για να τον πάνε στον εισαγγελέα. Οι τόνοι ανέβηκαν και τελικά ψυχραιμότεροι έδωσαν λύση στην ένταση με τον Παναγιώτη Παλαιολόγο να αποχωρεί, αντιλαμβανόμενος ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων δεν διαθέτει την απαιτούμενη ψυχραιμία να διαχειρισθεί και να αντιμετωπίσει μία κρίση.
Ο Κώστας Λογοθέτης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο γράφοντα, επισημαίνοντας στον Παναγιώτη Παλαιολόγο ότι «ο Ηλιακόπουλος σε παρασύρει, γιατί θέλει να αποκτήσει δημοσιότητα».
Κώστα Λογοθέτη πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η δημοσιότητα ούτε μου λείπει, δεδομένου ότι την προσδίδει καλώς ή κακώς το επάγγελμά μου, ούτε έχω πρόβλημα υπαρξιακό. Άλλοι έχουν πρόβλημα να υπογράφουν έγγραφα για να φαίνεται το όνομά τους, ή θέλουν να αναμειγνύονται χωρίς αποτέλεσμα στα πάντα και να τονίζεται η παρουσία τους!

(180511)




ΦΙΕΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΘΕΙ Ο… ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ

Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Λουτράκι Α.Ε., ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, έδωσε στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία, τα οποία όσοι ασχολούνται με τα κοινά, τα είχαν υπόψη τους πριν καν αναλάβει.
Στη χθεσινή ενημερωτική συνεδρίαση για τα οικονομικά του δήμου, είχε στηθεί ένα σώου, το οποίο γινόταν πολύ ευκολότερο όταν από το μεσημέρι είχε διαρρεύσει ότι δεν θα παρασταθεί ο συνδυασμός του Γιώργου Γκιώνη, με τα πράγματα να γίνονται πιο απλά και να κερδίζονται οι πρώτες εντυπώσεις.
Σε τίποτε απολύτως, ο Κώστας Λογοθέτης χθες το βράδυ στο σώου που στήθηκε δεν μας έκανε σοφότερους, πολύ δε περισσότερο εγείρονται πιο έντονα τα ερωτήματα αν είναι δυνατόν να αντιληφθεί ποιοί κίνδυνοι ελλοχεύουν για τόπο, από την καθυστέρηση, αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα του ιδίου στα εκκρεμή ζητήματα του τόπου.
Η πραγματικότητα είναι κι αυτό που ο γράφων εισέπραξε, ότι ο Κώστας Λογοθέτης αδυνατεί να αντιληφθεί τα προβλήματα, αλλά αυτό που τον ενδιέφερε ήταν το σώου και να εντυπωσιάσει τα πλήθη, κάνοντας χρήση ενός κεντροαριστερού θεωρητικού λογυδρίου παχέων λόγων σε περίοδο ισχνών αγελάδων, χωρίς να υπάρχει ουσία.
Προσπάθησε να καρπωθεί τα πάντα, χωρίς να αναγνωρίζει τις λύσεις που δόθηκαν είτε από την οξυδέρκεια κάποιων συνεργατών του, την ώρα που ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι γινόταν, είτε από την εξέλιξη των καταστάσεων που ο ίδιος δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να αναχαιτίσει, αλλά τελικά τον ευνόησαν. Τουλάχιστον, επιβαλλόταν για λόγους αβρότητας να ευχαριστήσει τους ανώνυμους αυτούς συνεργάτες του που συνέβαλαν να του τονωθεί το κύρος.
Το κυριότερο ήταν ότι στο λογύδριό του έκανε λόγο για ηθική, που μόνος του την έχει κάνει κουρέλι τόσο με την υπεξαίρεση δύο επιταγών απόρων για την κάλυψη προσωπικών του υποχρεώσεων, όσο και με τη συνεχιζόμενη κάλυψη που παρέχει σε αντιδήμαρχό του, ο οποίος έχει χρηματισθεί και το γνωρίζει και ο ίδιος.
Ο Κώστας Λογοθέτης κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί! Επομένως, όταν ο ίδιος τα έχεις κάνει μούσκεμα και τα πάντα είναι διάτρητα, δεν είναι δυνατόν να κάνεις λόγο και να ανφέρεσαι σε ηθική.

Ποια ηθική άραγε;
Μάλλον για ψευτοηθική πρόκειται…

Η καπήλευση επιτυχιών και η εύνοια της τύχης
Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, ο λόγος γίνεται για το περιβόητο δάνειο των € 7.000.000, που πολύ αμφιβάλει ο γράφων αν ο Κώστας Λογοθέτης έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται και ποιες είναι οι τακτικές κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν, όπως επισημαίνει στέλεχος του εν λόγω υποκαταστήματος, που έχει έλθει σε επαφή με το loutraki-press. Αδυνατεί να αντιληφθεί όλα αυτά που είπε δημόσια τι κινδύνους και καταστροφή μπορεί να επιφέρουν, την ώρα που γίνονται χειρισμοί ακρίβειας χειρουργείου για να μην γίνει η κατάσταση δυσμενής σε βάρος του δήμου. Όπως επεσήμαινε πρώην δημοτικός σύμβουλος, αν η κατάσταση λάβει δυσμενή εξέλιξη, αυτή θα οφείλεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τη χθεσινή επίδειξη που επεχείρησε να κάνει ο Κώστας Λογοθέτης.
Η δεύτερη περίπτωση, αφορά τη συρρίκνωση της λειτουργίας του Thermal Spa Λουτρακίου που δεν προέκυψε από την καταλυτική και δραστική παρέμβαση του Κώστα Λογοθέτη, αλλά από την αποχώρηση, λόγω τέλους των συμβάσεών του, του προσωπικού.
Επί τέσσερις ολόκληρους μήνες ο Κώστας Λογοθέτης κρυβόταν και απόφευγε να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. για να μην προκαλέσει συνεδρίαση του διαχειριστικού συμβουλίου, στο οποίο τελικά συμμετείχε συρόμενος κι όχι κατόπιν προσκλήσεως από τον ίδιο, καθ’ ότι η Λουτράκι Α.Ε. είναι η επισπεύδουσα.
Τελικώς, ο Κώστας Λογοθέτης δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά και ούτε έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, που αντί να κάνει τους ενδεδειγμένους χειρισμούς διοργανώνει φιέστες για να απολαμβάνει ζήτω!

(180511)




Η… ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Η γνώση από το μεσημέρι ότι ο Γιώργος Γκιώνης για δικούς του λόγους που ο ίδιος επέλεξε να είναι απών, μαζί με σύσσωμο το συνδυασμό του, μετέτρεψε τη χθεσινή οικονομική ενημέρωση σε φιέστα σφαγής του, προκειμένου να τονισθούν και να επαναληφθούν τα αρνητικά στοιχεία των δικών του ημερών, χωρίς να προστεθεί ούτε ένα πετραδάκι και το πόπολο να γίνει κατά τι πιο ενημερωμένο.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, από την πλευρά του αναφέροντας τα γνωστά οικονομικά αποτελέσματα δεν προέβη σε καμία απολύτως αποκάλυψη σε βάρος του Γιώργου Γκιώνη, αλλά δεν ανέδειξε και κάποια ατασθαλία του, σε σχέση με τα όσα διαδίδουν αριστερά και δεξιά στην πόλη τα φερέφωνά του.
Από την πλευρά του, μόλις πήρε το λόγο ο πρώην δήμαρχος Παύλος Παύλου, αν δεν υπήρχε η απαιτούμενη γνώση, κάποιος που θα άκουγε όλα αυτά τα στοιχεία θα νόμιζε ότι επρόκειτο για τον καλύτερο δήμαρχο που έχει περάσει από την Ελλάδα, θεωρώντας ότι οι Λουτρακιώτες είναι τρελοί που τον αντικατέστησαν. Και ο Παύλος Παύλου από την πλευρά αναφέρθηκε στους χιλιοειπωμένους ισχυρισμούς του, χωρίς να προσθέσει κάτι περισσότερο και να μας κάνει και τους παρισταμένους κατά τι σοφότερους.
Ο Παύλος Παύλου πρέπει να ευχαριστεί και να υμνεί τον Γιώργο Γκιώνη που δεν προχώρησε ως όφειλε, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του να επιδείξει με πλήρη λεπτομέρεια τι παραλαμβάνει, πόσα χρήματα διαχειρίστηκε ο δήμος μαζί με τους φορείς του τη δωδεκαετία, τι πραγματικά είχε συμβεί στις σχέσεις του με την Club Hotel Casino Loutraki.
Δυστυχώς, για το Γιώργο Γκιώνη, άκουσε κάποιους ανεγκέφαλους συμβούλους του, οι οποίοι όχι μόνο τον απέτρεψαν, αλλά τον ενέταξαν στην ίδια πεπατημένη, με συνέπεια σήμερα και ο ίδιος να κατηγορείται από τον Παύλο Παύλου για τα ίδια ακριβώς πράγματα που έκανε ο δεύτερος με το δημαρχείο.
Ακόμη ο Παύλος Παύλου έκανε αναφορά στον τρόπο τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της τότε ΑΤΕΚΛ Α.Ε., αλλά τις επόμενες ημέρες το loutraki-press θα δημοσιοποιήσει μερικά πρακτικά και τις αναντιστοιχίες που υπάρχουν μεταξύ προχείρων και καθαρογραμμένων, αλλά είναι σημαντικό και οι υπογραφές που υπάρχουν.
Όσοι παρακολούθησαν με προσοχή τη χθεσινή ενημερωτική συνεδρίαση, ομιλούσαν περί άτυπου «συνεταιρισμού» Κώστα Λογοθέτη με Παύλο Παύλου, τονίζοντας την υποτέλεια του πρώτου στον δεύτερο, ενώ έγινε αναφορά χωρίς να εμπλέκεται επί τω προκειμένω και στο νέο «σπασάρχη» και την υποτέλεια που επιδεικνύει και ο ίδιος έναντι του Παύλου Παύλου.
Πάντως πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος δεδομένο ότι θα υπάρξει απάντηση από το Γιώργο Γκιώνη στα όσα συντονισμένα του καταγγέλθησαν, αλλά αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία, αν τελικώς μιλήσει, είναι να εξηγήσει και να πείσει την κοινωνία ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισε να μην αναδείξει ενδελεχώς τι πραγματικά παρέλαβε από τον προκάτοχό του.

(180511)




Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ!

Εκεί τελικά στην Ιάσωνος έχουν πολύ μεγάλη πλάκα και οι άνθρωποι είναι ικανοί μόνο να στήνουν πανηγύρια, να επιδεικνύουν τη φασιστοειδή αντίληψή τους, ενώ αντίθετα όλη αυτή η κεντροαριστερή παρέα αναδεικνύεται ανίκανη να μοιράσει ακόμη και δύο γαϊδουριών άχυρα…
Με την ολοκλήρωση της δημοσιοποίησης των πιο πάνω αναρτήσεων, ο γράφων επεσκέφθη και το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο όπου διαπίστωσε ότι ακριβώς η ίδια ανακοίνωση έχει εκδοθεί τόσο από το φορέα που διοργανώνει μια πρωτοβουλία το ΔΟΑΛΠ, αλλά και από το γραφείο Τύπου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, για να δικαιολογεί την ύπαρξη και παρουσία δύο ατόμων, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, δημοσιοποιείται στο ΦΕΚ η πρόσληψη και τρίτου ατόμου, που επανέκαμψε πρόσφατα προς ενίσχυση του τεράστιου -κατά φαντασίαν έργου- που διατείνεται ότι πραγματοποιεί η δημοτική αρχή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, έρχεται με τον καλύτερο τρόπο να επιβεβαιώσει το γράφοντα με τον καλύτερο τρόπο στην αναφορά του πριν λίγη μόλις ώρα ότι ο Κώστας Λογοθέτης θέλει να υπογράφει έγγραφα για να φαίνεται το όνομά του, όπως επί τω προκειμένω έχει κάνει, υπογράφοντας το παρακάτω δελτίο Τύπου!

Το εργαστήρι πολιτικής
Πέραν από τις ανακολουθίες και την έλλειψη μέτρου της δημοτικής αρχής σημασία έχει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης για την απόφαση του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να συμμετάσχει στο ερευνητικό έργο «Εργαστήρι Πολιτικής» που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη».
Το «Εργαστήρι Πολιτικής» είναι ένα ερευνητικό έργο που υλοποιείται στα πλαίσια της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία», με τη συνεργασία επιλεγμένων δήμων στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Η «Πολιτική Τεχνολογία» εδρεύει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπό το συντονισμό του Επίκουρου Καθηγητή Νικήτα - Σπύρου Κουτσούκη.
Το Εργαστήρι Πολιτικής έχει διεθνή συμμετοχή και υλοποιείται σε μικρότερη κλίμακα και στη Ρουμανία, με τη συμμετοχή του δήμου Targoviste και του Τμήματος Νομικής και Κοινωνικών Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Valahia.
Το Εργαστήρι Πολιτικής αφορά σε δράσεις διαβούλευσης που συντονίζονται από πολιτικούς επιστήμονες και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων δράσης, που είναι εξειδικευμένα στις προτεραιότητες που θέτουν οι δημότες και τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος και οι φορείς του.
Η διαβούλευση στο επίπεδο κάθε δήμου γίνεται, τόσο δια ζώσης, όσο και ηλεκτρονικά και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.
Καθοριστικό ρόλο στο έργο και τα στάδια της διαβούλευσης έχει ομάδα εργασίας είκοσι (20) ατόμων, η οποία σχηματίζεται με την πρωτοβουλία του δήμου. Ωστόσο οι δημότες και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και να διαμορφώσουν τα αποτελέσματα του έργου μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, η οποία θα υπάρχει ειδικά γι’ αυτό σκοπό και για το δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων στην ιστοσελίδα του προγράμματος (http://politech.uop.gr/ergastiri).
Τα αποτελέσματα του έργου και το σχέδιο δράσης σε κάθε δήμο ανακοινώνονται σε ειδική εκδήλωση, με τη συμμετοχή μελών της ομάδας εργασίας, των πολιτικών επιστημόνων και του επιστημονικού υπευθύνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις φάσεις και τον τρόπο ολοκλήρωσης του στο δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ηλεκτρονικό τόπο του προγράμματος στο διαδίκτυο στη διεύθυνση: http://politech.uop.gr/ergastiri.

(180511)
Return top