Είπαν…

Η δημοτική αρχή και ειδικότερα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θανάσης Μουζάκης, θα πρέπει να ρίξουν αλάτι στους κάδους του περιμετρικού δρόμου, για να μετατραπούν οι άσχημες μυρωδιές σε… ευωδίες, καθ’ ότι έχουν να αποκομίσουν τα απορρίμματα περισσότερες από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων.

(290511)




ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΟΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Στο στόχαστρο των φασιστοειδών με το κεντροαριστερό φαίνεσθαι του 2ου ορόφου της Ιάσωνος, βρέθηκε από προχθές και χθες ολόκληρη την ημέρα ο εκτελών χρέη προέδρου, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου, δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου και συνεργαζόμενος με το συνδυασμό της πλειοψηφίας, Νίκος Λόης, με αφορμή την επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, στην πόλη του Λουτρακίου.
Ο Νίκος Λόης, δεν έκανε τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από το αυτονόητο που επιβαλλόταν να έχει κάνει από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, επιδεικνύοντας ότι υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, σεβόμενη παράλληλα, την εμπιστοσύνη που της επέδειξαν οι πολίτες.
Έχουν πια σχεδόν ολοκληρωθεί πέντε μήνες διαχείρισης της εξουσίας από την παρούσα δημοτική αρχή, η οποία προς αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία, απεναντίας μάλιστα αυλικοί - υπήκοοι - «παπαγαλάκια» - φερέφωνα, διαλαλούν και προπαγανδίζουν ως υπάλληλοι εχθρικών συμφερόντων προς την ανάπτυξη, την προοπτική και το μέλλον του τόπου, ότι ο προαστιακός θα φέρει την καταστροφή του Λουτρακίου.
Ενδεχομένως με το αζημίωτο, προωθούν την ιδέα της κατασκευής σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου στη θέση Βασιλόπουλος, θέση για την οποία η περιρρέουσα φημολογία θέλει να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, ενώ η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης, σιδηροδρομικά δεν ανταποκρίνεται σε καμία διεθνή συγκοινωνιακή πρακτική.
Επισημαίνεται, σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΣΕ, αλλά και την πρακτική που ακολουθεί πανελλαδικά στις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις, ότι η ενδεδειγμένη θέση κατασκευής σταθμού στην Ισθμία χώρα, είναι στη θέση Παράδεισος, ακριβώς στη διακλάδωση της παρακαμπτήριας τερματικής γραμμής προς το Λουτράκι.
Ωστόσο, στο σύνολό τους σχεδόν, οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής δεν κάνουν τίποτε λιγότερο ή περισσότερο, προκλητικότατα μάλιστα, να επιβεβαιώνουν ότι έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, προεκλογικό πρόγραμμα και εξαγγελίες, ενώ καθίσταται αυτονόητο πλέον ότι απολαμβάνουν τον εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας από την οποία υφάρπαξαν τη ψήφο.

Οι μεγαλύτερες ευθύνες ανήκουν στον Κώστα Λογοθέτη
Άμοιρος ευθυνών δεν είναι και ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος από άλλο επίπεδο ρίχνει λάδι στη φωτιά κι ενθαρρύνει όλους αυτούς που νομίζουν ότι ενέπαιξαν την κοινή γνώμη.
Ο Κώστας Λογοθέτης, πρώτος και καλύτερος αν σεβόταν τη ψήφο των συμπολιτών του που τον έστειλε στο υψηλότερο αξίωμα, μιας δια παντός θα είχε σταματήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, τη φημολογία των ανθρώπων του, επιδεικνύοντας με το σεβασμό των προεκλογικών του δεσμεύσεων και προγράμματος έναντι της τοπικής κοινωνίας, ότι διαθέτει ηθική και λέει αλήθειες!..
Ο Κώστας Λογοθέτης, αυτό θα το είχε επιτύχει, χωρίς να χρειάζεται ούτε να το απαιτήσει, ούτε να φανεί αντιδημοκρατικός. Απλά θα έκανε από τις πρώτης ημέρες της θητείας του, αυτό ακριβώς, το αυτονόητο, που έκανε και ο Νίκος Λόης.
Ο Κώστας Λογοθέτης, απεναντίας, ισχυρίζεται αριστερά και δεξιά ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη μελέτη ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, την ώρα που οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού -του ιδίου κόμματος με τον Κώστα Λογοθέτη- ασκούν πιέσεις για την προώθηση του κύριου άξονα του προαστιακού σιδηροδρόμου προς Πάτρα, έτσι ώστε να καλυφθεί σιδηροδρομικά και το τελευταίο παρακείμενο στη σιδηροδρομική γραμμή χωριό του νομού Κορινθίας.
Την ίδια ώρα, που ο Κώστας Λογοθέτης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη μελέτη του έργου, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, εξαγγέλλει την κατασκευή της γραμμή 4 του μετρό Αθηνών ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, και περισσοτέρων των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ για το μετρό Θεσσαλονίκης. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα χρήματα δεν μπορούν να εκταμιευθούν από το ΕΣΠΑ και το Ελληνικό Δημόσιο θα προσφύγει για δανεισμό στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων! Ωστόσο, η κατασκευή της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου για την έλευσή του στο Λουτράκι, θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Την ώρα λοιπόν που το τρένο είναι ένα χαμηλότατου κόστους για τους πολίτες -και παράλληλα ταχύτατο- πράσινο μέσο μεταφοράς, με την ελληνική πολιτεία να προωθεί την ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς, την Ευρωπαϊκή Ένωση να προωθεί και να ενισχύει οικονομικά αυτόν τον προσανατολισμό, ποιός είναι πραγματικά ο λόγος και τι υποκρύπτεται που ο Κώστας Λογοθέτης τάσσεται ενάντια στην έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, ενώ παράλληλα ο συρφετός του βγήκε από προχθές, έβριζε και κατηγορούσε κι ολόκληρη ημέρα χθες το Νίκο Λόη;
Πότε επιτέλους Κώστα Λογοθέτη θα σεβασθείτε τις προεκλογικές σας εξαγγελίες δεσμεύσεις και θα ξεκινήσετε να τις κάνετε πράξη, σεβόμενος κατ’ αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών;

(290511)




ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΡΟΥ!

Στη νέα του έκδοση η τοπική δεκαπενθήμερη εφημερίδα Το Βήμα, που ρίχνει κι εκλέγει δημάρχους, σύμφωνα με παλαιότερους ισχυρισμούς του εκδότη της Σπύρου Γιαλοψού, μ’ ένα περίτεχνο κείμενο που δεν είναι γραμμένο από τον ίδιο, επαναφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή την υποψηφιότητα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές του Δημήτρη Γέρου.
Αποτελεί πραγματικότητα, ότι το τελευταίο διάστημα το όνομα του Δημήτρη Γέρου ακούγεται όλο και πιο συχνά να επανακάμψει στην τοπική πολιτική σκηνή. Αν ο Δημήτρης Γέρου επανακάμψει το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σπύρος Γιαλοψός θα είναι στο πλευρό του και θα τον υποστηρίξει.
Παράλληλα, ο Σπύρος Γιαλοψός με τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης φημολογίας, στέλνει και μήνυμα στο διασπαστή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λογοθέτη, όπως τον αποκαλούσε πριν αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα για τους γνωστούς λόγους στην υγεία του, ο Δημήτρης Γέρου.
Από την πλευρά του το loutraki-press και ο γράφων εύχονται ολόψυχα ο Δημήτρης Γέρου να έχει ξεπεράσει απολύτως το πρόβλημά του, να είναι καλά στην υγεία του που αυτό προέχει, να τον χαίρεται η οικογένειά του κι αυτός ξέρει τι θα πράξει.

(290511)
Return top