ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ποια είναι η νέα βόμβα που θα σκάσει αύριο και θα δει το φως της δημοσιότητας;
(220712)




Είπαν…

«Ο λύκος κι αν εγέρασε το τρίχωμά του άλλαξε… νοοτροπία και συνήθειες ο ίδιος!»
(220712)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΑΥΛΕ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΘΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟ 2014;

Την κουρτίνα του παρασκηνίου τράβηξε και βγήκε σε πρώτο πλάνο, ερμηνεύοντας πολιτικά, τη χθεσινοβραδυνή επιστολή που απέστειλε στο loutraki-press ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου, ενώ στην ουσία αναμένονταν απάντηση για τα ερωτήματα που προέκυψαν από το υπηρεσιακό σημείωμα της συζύγου του αναπληρώτριας διευθύντριας του Loutraki Thermal Spa (LTS) Κατερίνας Παύλου Πέτρου.
Σ’ ένα καλογραμμένο κείμενο με πολιτικά κενά που δημιουργεί κι έντονο προβληματισμό για τη νοοτροπία του, που το υπογράφει ως δημοτικός σύμβουλος κι όχι ως επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης (υπάρχει κάποια εξέλιξη σ’ αυτό το μέτωπο;) ο Παύλος Παύλου παίρνει τη σκυτάλη από τους σχολιασμούς που δημιούργησε το υπηρεσιακό σημείωμα της συζύγου του προς τον Κώωτση, κάνοντας λόγo για χολή του γράφοντος, χωρίς να την κατονομάζει (θα κάνει τον κόπο ο Παύλος Παύλου να την καταγράψει;) στη δήθεν «διάψευση» του ρεπορτάζ της περασμένης Τρίτης.
Με αφορμή την επιστολή που ήδη έχει δημοσιοποιηθεί από άλλα τοπικά blogs και το περιεχόμενό της είναι πλέον γνωστό, ο γράφων θα σχολιάσει και θα αντικρούσει το περιεχόμενό της και στο τέλος θα δημοσιοποιήσει την πλέον γνωστή στην τοπική κοινωνία επιστολή.
Ουδέποτε ζήλωσα τη δόξα είτε απλών σεναριογράφων, είτε πιο προχωρημένων αυτών που συντάσσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το loutraki-press στο χθεσινό του ρεπορτάζ μετέφερε κι αποτύπωσε απόψεις, εκτιμήσεις και εικασίες τοπικών παρατηρητών που σχολίαζαν το περιεχόμενο του υπηρεσιακού σημειώματος διαθέτοντας και σχετική γνώση των τοπικών πολιτικών πραγμάτων.
Όταν ο Παύλος Παύλου, που ενδεχομένως κατά την άποψή του είναι ορθό μόνον ότι αυτός επιθυμεί να δημοσιοποιείται, διαψεύδει την αξιοπιστία των «πηγών» του γράφοντος διαψεύδει και τον εαυτό του; Κατά το παρελθόν και πολύ πριν τις εκλογές, ο γράφων έχει συνομιλήσει μαζί του επί των πολιτικών πραγμάτων έχει καταγράψει απόψεις του, χωρίς να κάνει χρήση του ονόματός του. Όλοι ενθυμούνται την κουταμάρα που «παπαγαλιζόταν», ακόμη και στις δημοτικές εκλογές, ότι ο γράφων τα ’χει βρει με τον Παύλου, ενώ ποτέ δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.
Όπως προκύπτει από τη χθεσινοβραδυνή επιστολή του Παύλου Παύλου, πρέπει να γνωρίζει ότι με την ευκολία που σήκωνα το τηλέφωνο και συνομιλούσα μαζί του, μ’ ακόμη μεγαλύτερη ευκολία συνομιλούσα και συνομιλώ μ’ άλλους πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες. Ο Παύλος Παύλου έχοντας αναγάγει σε καθεστώς τη μεταφορά της πολιτικής συζήτησης στη Δικαιοσύνη και μάλιστα όχι στα ποινικά, αλλά στ’ αστικά δικαστήρια -Νίκος Μανός, Λάμπρος Παπαθεοδώρου, Σπύρος Γιαλοψός, Πάνος Ηλιακόπουλος- δείχνει ότι δεν ξεχνάει τις συνήθειά του ή τη στάση ζωής του. Άξια επισήμανσης είναι και η αναφορά της συζύγου του Κατερίνας Παύλου Πέτρου στο υπηρεσιακό της σημείωμα προς τον Κώωτση, όπου χαρακτηριστικά γράφει: «…παρακαλώ όπως θεωρήσετε τη μαρτυρία μου δεδομένη σε κάθε περίπτωση. Κι όχι μόνο τη δική μου προσωπικά κ. πρόεδρε, αλλά και των συναδέλφων μου, όπως και της ιατρού που ήταν υπηρεσία στη συγκεκριμένη ημέρα». Ζητούμενο για τον Παύλο Παύλου είναι ότι δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την προάσπιση των συμφερόντων της Λουτράκι Α.Ε. που είναι δημοτική περιουσία κι εγκληματικά σε βαθμό κακουργήματος απεμπολεί ι Κώωτσης; Γιατί άραγε, όταν μάλιστα θέλει κι επιδιώκει να ξαναγίνει δήμαρχος;
Για το πρωτόδικο σχέδιο της δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, ο γράφων έχει ενημερώσει πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες, αλλά και τοπικούς παρατηρητές, που συνομιλεί μαζί τους τόσο για το ύψος της ποινής των € 15.000, όσο και για το περιεχόμενο του σχεδίου που δέχεται ως αληθές το ρεπορτάζ, κάτι άλλωστε που συμβαίνει και στην πρωτόδικη δικαστική απόφαση του ιδίου δικαστηρίου σε βάρος του Σπύρου Γιαλοψού -την οποία σημειωτέον αν κι έχουν παρέλθει δύο χρόνια ο Παύλος Παύλου δεν την έχει κοινοποιήσει;- για το οποίο ο Παύλος Παύλου ενσυνείδητα το αποκρύπτει(;) ή του ξέφυγε, ενώ προβάλλει ενσυνείδητη υπέρβαση του δημοσιογραφικού δικαιώματος με σκοπό εξύβριση και προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, όπως έκρινε το πρωτόδικο δικαστήριο, κάτι που όμως δεν ήταν στην πρόθεση του γράφοντος δεδομένου ότι υπήρχαν γεγονότα και η οποιαδήποτε εξύβριση θα ήταν ηλίθια ενέργεια, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως χαρακτηρισμός, σ’ όλα ανεξαιρέτως τα κείμενα που είχαν γραφεί προεκλογικά την περίοδο του 2006 και ως εκ τούτου αποκλειστική και μόνη πρόθεση ήταν η διάδοση των γεγονότων και η προσέλκυση ενημέρωσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας της κοινής γνώμης. Κάτι άλλωστε που θα επιχειρηθεί να υπενθυμηθεί κι εν’ όψει των δημοτικών εκλογών του 2014, αλλά σε πιο ήπιους τόνους για να μην κινδυνεύουμε με νέες διώξεις, όπως αντιλαμβάνεται ενδεχομένως την πολιτική ο λαλίστατος κατά τα άλλα Παύλος Παύλου. Δευτέρα ή Τρίτη θα καταβληθεί προσπάθεια να δημοσιοποιηθούν τα αιτήματα της αγωγής του Παύλου Παύλου, θα δημοσιοποιηθεί και μια άποψη του σχεδίου της απόφασης για να βγάλει ο κάθε πολίτης μόνος του τα συμπεράσματά του.
Όταν λοιπόν Παύλε Παύλου οι αξιότιμοι δικαστές δέχονται τα γεγονότα, τότε το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες του γράφοντος ήταν αξιόπιστες!
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αφενός καθαρογραμμένη απόφαση. Αφετέρου από το νομικό μου ενημερώθηκα την περασμένη Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, οπότε όπως αντιλαμβάνεσθε μέλημά σας είναι τα δικαστήρια και μπορείτε να πληροφορηθείτε αν οχλούσα το νομικό μου για το περιεχόμενο της απόφασης.
Την απόφαση θα δημοσιοποιήσω αυτοστιγμεί όταν θα μου την κοινοποιήσετε, προκειμένου να ασκήσω και το δικονομικό μου δικαίωμα της έφεσης.
Σε κάθε περίπτωση, έφεση θα ασκηθεί προκειμένου όχι μόνον να απαλειφθεί ο βαρύς όρος της εξύβρισης, καθ’ ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν σε καμία των περιπτώσεων στις προθέσεις μου, αλλά μέχρι και την πλήρη αθώωσή μου ακόμη κι αν χρειασθεί μία δεκαπενταετία δικαστικών προσφυγών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο γράφων είναι δικομανής, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο γράφων θα ήτο και θα είναι υπέρμαχος των καταστάσεων ζούγκλας…

Η επιστολή στον τοπικό Τύπο του Παύλου Παύλου
Η επιστολή του Παύλου Παύλου παραπέμπει σε σκέψεις ότι «νόμος είναι αυτό που λέει ο ίδιος», ενώ φαίνεται ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από την προσφιλή του τακτική των δικαστικών διώξεων, κάτι που δεν έχει κάνει όμως μέχρι σήμερα για την προάσπιση και υπεράσπιση της Λουτράκι Α.Ε., ενώ θα έπρεπε λόγω και της εμπειρίας που διαθέτει να είναι η κυρίαρχη πολιτική του κίνηση από τον Ιούνιο του 2011 που παρελήφθη η γνωμοδότηση Τσοβόλα και δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια ισχυριζόμενος ότι τα δικαστήρια δεν μου έχουν βγει σε καλό…
Η αποστολή δε της επιστολής σ’ όλo τον τοπικό Τύπο, παραπέμπει σε σκέψεις ότι πρόθεσή του ήταν περισσότερο να δημοσιοποιήσει το σχέδιο της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του γράφοντος, χωρίς να αποκαλύπτει όλη την αλήθεια, για να μπορέσει όπως άλλωστε χαρακτηριστικά γράφει, να μειώσει την αξιοπιστία των δημοσιοποιούμενων πληροφοριών και κατ’ επέκταση του γράφοντος.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:
Λουτράκι 21/7/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ουδέποτε αμφισβήτησα τη δημοσιογραφική δεινότητα του Πάνου Ηλιακόπουλου. Το αντίθετο μάλιστα.
Του αμφισβητώ όμως την ικανότητα συγγραφής σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, όπως το σημερινό, για τις τάχα πολιτικές μου σχέσεις και συμφωνίες με τον κ. Κ. Λογοθέτη, που απαιτεί φαντασία πλέον των προηγουμένων ορίων.
Του αμφισβητώ και την αξιοπιστία των «πηγών» του, αλλά και την προθυμία του να τις επαληθεύει πριν την δημοσίευση τους. Ας μην ψάχνει συνεπώς αλλού τις ευθύνες και ας μη «βγάζει χολή» σε όσους - για πολλοστή φορά - τον διαψεύδουν.
Όσον αφορά τους «τοπικούς παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων» και τους «πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες» που πάντα επικαλείται σαν «πηγές» του, με μοναδικό σκοπό να αποφεύγει την προσωπική ευθύνη από τυχόν περαιτέρω δικαστικές εμπλοκές, ερωτηματικό αποτελεί αν τους έχει μέχρι σήμερα πληροφορήσει για την πρωτόδικη καταδίκη του από το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου και τη δικαίωση μου για όσα υπαίτια, με ενσυνείδητη υπέρβαση του δημοσιογραφικού δικαιώματος και με σκοπό εξύβρισης και προσβολής της τιμής και της υπόληψής μου - όπως αναφέρει και η απόφαση - διέδιδε στις παραμονές των Δημοτικών εκλογών του 2006.
Δεν θα έπρεπε λοιπόν και οι ίδιοι να ενημερωθούν, αλλά και όλοι οι αναγνώστες να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, για την ποιότητα και την αξιοπιστία των πληροφοριών του δημοσιογράφου; Ή όχι;
Το ερώτημα τίθεται γιατί, ενώ η σχετική καταδικαστική απόφαση έχει δημοσιευτεί από το δικαστήριο στις 28/06/2012, ακόμα δεν υπάρχει σχετική αναφορά στο ιστολόγιο που διατηρεί.
Και αυτή η καθυστέρηση είναι σίγουρα μεγαλύτερη των 49 ωρών.
Παύλος Παύλου
Δημ. Σύμβουλος

Υ.Γ.: Παύλε Παύλου που ανέσυρες στη μνήμη μου το φόβο του Νίκου Λόη που μου ζήτησε να φύγουμε άρον άρον από το προεκλογικό γραφείο σου με την αντίδρασή σου σε κάποια αιτήματά του στις διερευνητικές συζητήσεις για ενδεχόμενα και προϋποθέσεις εκλογικής συνεργασίας.
(220712)
Return top