ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, το νέο σου κατόρθωμα να εκθέσεις γι άλλη μια φορά πρόσωπα από την οικογένειά σου για ένα ευτελές ποσόν, οι νουνεχείς, ξέρεις πώς το χαρακτηρίζουν και πώς σε χαρακτηρίζουν;
(180712)




Είπαν…

«O "αυτοκράτορας" έει ξεφύυγει για τα καλά... Χθες κάλεσε όλο το προσωπικό της Λουτράκι Α.Ε. ότι σε μισή ώρα, στις 14:30 θα πάει εκεί για να τους μιλήσει. Έπεσε συναγερμός, πήγε κόσμος από τα σπίτια του, αλλά άνθρακες ο θησαυρός. Αφού περίμεναν περισσότερο από μία ώρα, τους ειδοποίησαν ότι η συνάντηση ματαιώνεται. Τιμή ήταν για τους "ιθαγενείς" εργαζομένους και μόνη η σκέψη του "αυτοκράτορα" ότι θα πάει να τους μιλήσει…»
(180712)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΟΡΓΗ ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ loutraki-press,
ΕΝΩ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΡΡΟΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Πανικός χθες το μεσημέρι στην Ιάσωνος, μόλις αποκαλύφθηκε η νέα γκάφα ολκής του Κώωτση, που μόνος του, άλλη μια φορά, εκθέτει μέλη της οικογένειάς του, προκειμένου ν’ αποφύγει την καταβολή € 36, γεγονός που θα διασφάλιζε παράλληλα την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά του;
Ι Κώωτσης, κόκκινος σαν παπαρούνα στην αρχή φώναζε κι έβριζε πώς έφθασε αυτή η πληροφορία στο loutraki-press και στη συνέχεια εκστόμιζε απειλές κατά του προσωπικού του Loutraki Thermal Spa λέγοντας ότι θα δουν τι θα πάθουν και θα ανακαλύψω εγώ ποιος το είπε!.. (Σιγά Κώωτση, μην σκίσεις καμιά κάλτσα.) Κώωτση, κάνε ΕΔΕ!..
Στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος στοχοποιούν και συκοφαντούν τον εργαζόμενο Χαράλαμπο Βαρελά, αδελφό του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Βαρελά, ο οποίος φέρεται κατά την αυλή του Κώωτση να ισχυρίσθηκε ότι αν δεν του καταβληθεί η άδεια και το επίδομα θα προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας. Ως loutraki-press ο γράφων οφείλει να διευκρινίσει ότι τον Χαράλαμπο Βαρελά ούτε καν τον γνωρίζει κατ’ όψιν και ουδέποτε έχει επικοινωνήσει μαζί του.
Ι Κώωτσης είναι άκρως ενοχλημένος από την αντίδραση των εργαζομένων στο Loutraki Thermal Spa λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν τους έκανα καμία μείωση στο μισθό κι αυτοί αντιδρούν έτσι;» Πάντως, από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι διαπνέονται από τη βεβαιότητα ότι ι Κώωτσης δεν έχει πρόθεση να τους πληρώσει, θα καταβληθεί προσπάθεια να παρουσιασθούν στα μάτια της τοπικής κοινωνίας ως οι κακοί εργαζόμενοι κι αυτός να προσπαθήσει να ωφεληθεί επικοινωνιακά τις εντυπώσεις. Σε μια περίοδο που στους εργαζόμενους ο μισθός δεν φθάνει ούτε για ζήτω, ακόμη και να καλυφθούν οι τρέχουσες αναπάντεχα αυξημένες υποχρεώσεις τους, ι Κώωτσης κάνει παιχνίδια με την καθημερινή τους επιβίωση. Άραγε, γιατί δεν τους πληρώνει, δεδομένου ότι και τα συγκεκριμένα χρήματα είναι πολύ πιθανόν να κατασχεθούν τις επόμενες ημέρες από τον εργολάβο, ενώ στο στολίδι του τόπου είναι πολύ πιθανόν να μπει λουκέτο;
Οι εργαζόμενοι στο Loutraki Thermal Spa αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους έχει συμβεί. Από το πουθενά, λόγω της ανικανότητας του Κώωτση να χάνουν τη δουλειά τους. Η προοπτική αυτή τους έχει ιδιαίτερα εξοργίσει και γελούν με την παιδαριώδη κι αστεία δικαιολογία του Κώωτση ότι για όλα φταίει ο προκάτοχός του, επισημαίνοντας κι αυτοί από την πλευρά τους την ανικανότητα του, η οποία όπως υποστηρίζουν είναι άκρως επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου. Οι εργαζόμενοι είναι επίσης εξοργισμένοι μαζί του, για το που θα βρουν εργασία σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν καθημερινά η ανεργία αυξάνεται;

Γέλαγαν στην «πιάτσα» με τα καμώματα του Κώωτση
Η αποκάλυψη, ι Κώωτσης να μην προσφερθεί να καταβάλλει την είσοδο των € 36, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και στην τοπική κοινωνία, με πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες να κάνουν λόγο για μοναδική περίπτωση που χρήζει πλέον ειδικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι δεν σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες του φέρεσθαι από τη θέση του πρώτου πολίτη. Ένας εξ’ αυτών χαρακτηριστικά είπε: «Ευτελίζει το κύρος του θεσμού».
Όπως ήταν φυσικό όλοι θυμήθηκαν και την περίπτωση των δύο επιταγών που υπεξαίρεσε με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν σε βάρος του, αντιλαμβανόμενοι πλέον ότι έχουν να κάνουν μ’ έναν άνθρωπο που από εδώ και πέρα στο πρόσωπό του θα διασύρεται και η πόλη του Λουτρακίου.
Το ερώτημα που τίθετο ήταν γιατί δεν επέστρεψε την αξία των δύο επιταγών να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις και γιατί χθες, αφού η υπόθεση των € 36 έλαβε αυτές τις διαστάσεις, δεν έσπευσε να καταβάλλει τα χρήματα και να κλείσει η όποια συζήτηση.
Όλοι τώρα στην πόλη του Λουτρακίου συνειδητοποιούν, γιατί εκεί παραπέμπει η απλή, μέση κοινή λογική, ότι αντιμετωπίζει την πόλη του Λουτρακίου, το δήμο Λουτρακίου ως φέουδό του.
Το loutraki-press από τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του Κώωτση είχε κάνει λόγο για το μεγαλοϊδεατισμό του και την αίσθησή του να αντιμετωπίζει τα πάντα και τους πάντες σαν να είναι «αυτοκράτορας». Το δυστύχημα είναι ότι αυτή του τη συμπεριφορά αδυνατεί να την αντιληφθεί και συνεχίζει ακάθεκτος προκαλώντας με τα καμώματά του τα γέλια και τα κλάματα της κοινής γνώμης.
(180712)
Return top