ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, πότε έχεις σκοπό να δώσεις το εκχωρημένο υπόλοιπο των € 500 της οφειλής σου από την προεκλογική περίοδο του 2010, στον άνθρωπο που οι νταήδες σου πήγαν να του βγάλουν το μάτι -ακόμη δεν το έχει σώσει οριστικά- ενώ επειδή δεν δουλεύει έχει κι έντονο πρόβλημα επιβίωσης;
(140712)




Είπαν…

«Κώωτση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος του κόμματός σου ήταν υπουργός μέχρι το 2004. Έστω κι αν πέρασαν οκτώ χρόνια, το 2012 είναι γνωστό που παραθερίζει… Ας μην τα παραβλέπουμε κι ας μην διαφεύγουν της προσοχής μας αυτά τα γεγονότα.»
(140412)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΩΩΤΣΗ, ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΑΕΤ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ SPA!..

Προσημειώθηκαν από χθες το πρωί οι δύο όροφοι -πάνω από την Αγροτική Τράπεζα- του πράσινου γυάλινου κτιρίου της Λουτράκι Α.Ε. (πρώην ΔΑΕΤ) από την εργοληπτική εταιρεία «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.».
Στον Κώωτση αξίζουν τα θερμότερα όλων των συγχαρητηρίων -δεδομένου ότι με μεθοδικότητα και σκοπιμότητα, άλλως η ηλιθιότητα δεν έχει προηγούμενο- που καταστρέφει τον τόπο και τα περιουσιακά του στοιχεία θα βγουν στο σφυρί. Αιτία η μεθοδευμένη και σκόπιμη ενέργειά του με άγνωστα τα ανταλλάγματα να μην διεκδικήσει τα ποσά που απορρέουν από τη γνωμοδότηση Τσοβόλα, μπορεί να ανέλθουν και στα € 10.000.000 σε συνδυασμό με τους τόκους τους περισσότερους των € 650.000 της αγωγής για ποσά του 2006 που διεκδικούσε ο Γιώργος Γκιώνης, τα οποία χάρισε(!..) στους επενδυτές της Club Hotel Loutraki S.A. που συμμετέχουν στην Club Hotel Casino Loutraki.
Συγχαρητήρια αξίζουν για την αδράνειά της και στην αντιπολίτευση, αρχής γενομένης από τον εμπειρότερο όλων Παύλο Παύλου με τις τρεις δημαρχιακές θητείες και τις ισόποσες θητείες στο τιμόνι της πρώην ΔΑΕΤ -επομένως το γνωρίζει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι- αλλά κυρίαρχα με τη γνώση που διέθετε από την άσκηση αγωγών και απεκόμιζε τα διεκδικούμενα κεφάλαια κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού. Περίεργο, σήμερα, που δεν αντιδρά ως ενδείκνυται για την άσκηση των καθηκόντων του μ’ επάρκεια από τη θέση της αντιπολίτευσης;
Κατά δεύτερο λόγο στον Γιώργο Γκιώνη με τη σαφώς μικρότερη εμπειρία της μιας θητείας και στους δύο φορείς, που επίσης έπρεπε κι επιβαλλόταν να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, τουλάχιστον μόνος του. Γιατί δεν το ’χει κάνει άραγε, να μπορέσει επιπρόσθετα ν’ αποτινάξει από πάνω του και πολύ λάσπη;
Κατά τρίτο λόγο στον Γιώργο Πετρίτση, που επίσης δεν ανταποκρίνεται με την απαιτούμενη επάρκεια, δεδομένου ότι ησχολείτο επί χρόνια στην πρώην δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση κι επομένως διαθέτει γνώση και ξέρει πως πρέπει ν’ αντιδράσει, αλλά κι αυτός δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να βγει μπροστά έναντι των άλλων δύο βασικότερων αντιπάλων του, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014.
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» που κάνει τη δουλειά της και διεκδικεί τα κεφάλαιά της από ένα δήμο, τον οποίο ο πρώτος πολίτης του κάνει τα πάντα να τον καταστρέψει και να τον κολλήσει στο βυθό της θάλασσας και ήδη το έχει επιτύχει σε σημαντικό βαθμό.
Σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες του loutraki-press η «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» προσανατολίζεται στις επόμενες ημέρες να προχωρήσει στη δέσμευση των καθημερινών εισπράξεων του Loutraki Thermal Spa, ενώ θα προχωρήσει και στην προσημείωσή του. Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, ωθεί στην κατεύθυνση της προσημείωσης και την δανείστρια τράπεζα Εθνική, δεδομένου ότι οι εξελίξεις οδηγούν στο κλείσιμο της Λουτράκι Α.Ε.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του loutraki-press προβλέπεται το Loutraki Thermal Spa να μην μπορέσει να λειτουργήσει περισσότερο των δέκα ημερών, καθ’ ότι δεν θα υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι κάλυψης ανελαστικών πρώτης προτεραιότητας δαπανών, με συνέπεια στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου να μπει λουκέτο στο τουριστικό στολίδι του τόπου.

Το σχέδιο σωτηρίας -στη φαντασία Κώωτση- της Λουτράκι Α.Ε.
Η τακτική που ακολουθεί ι Κώωτσης, έχει εξαγριώσει με τις ενέργειές του και το επιτελείο του στην Ιάσωνος, που διαπιστώνουν πλέον να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
Ι Κώωτσης, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των ενεργειών της «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.», συμπεριφέρεται, ως όλα αυτά να μην συμβαίνουν στο δήμο Λουτρακίου. Έτσι, ο άνους Κώωτσης θεωρεί ότι έχει επεξεργαστεί το ιδανικό σχέδιο σωτηρίας τη Λουτράκι Α.Ε., με την περιστολή των «αναίτιων» δαπανών της. Εξάλλου, την πεποίθησή του αυτή, χωρίς σίγουρα να γνωρίζει περί ποίου πράγματος ομιλούσε, κατ’ ουσίαν παίζοντας θέατρο για αδαείς, εξέφρασε και στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Θα σώσει την εταιρεία»!
Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο του Κώωτση προβλέπει το αργότερο μέχρι τέλους του τρέχοντος μηνός, να απολύσει όλο το διοικητικό προσωπικό της Λουτράκι Α.Ε. και η εταιρεία να μείνει με το διοικητικό συμβούλιο κι ένα σύμβουλο -θα εκτελεί χρέη τηλεφωνήτριας, γραμματέως κ.λπ.- του Κώωτση πρόκειται για το μυστικοσύμβουλό του και οι πληροφορίες θέλουν να είναι ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος (η πληροφορία αυτή μεταφέρεται μ’ επιφύλαξη), του οποίου η αμοιβή θα ανέρχεται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ!.. Σκέφτεται δε, επειδή πλέον η Λουτράκι Α.Ε. δεν διαθέτει ρευστό, να ζητήσει από το υπό απόλυσιν προσωπικό να μην απαιτήσει εφάπαξ την καταβολή της αποζημίωσής του, αλλά να συμβιβασθεί σε ένα διακανονισμό κάποιων μηνών.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το διοικητικό προσωπικό της Λουτράκι Α.Ε. από την άνοιξη και μετά ψάχνει εργασία σ’ άλλες εταιρείες υποβάλλοντας ο καθένας το βιογραφικό του.
Το δυστύχημα είναι ότι η αντιπολίτευση δεν αντιδρά ουσιαστικά κι αποφασιστικά, με συνέπεια ι Κώωτσης να συνεχίζει ανενόχλητος το καταστροφικό του έργο.
(140712)




«ΑΠΩΝ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ 5ΜΗΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 70 ΑΝΕΡΓΩΝ

Γράφει ο conpater*

Η γκρίνια και η καχυποψία βρίσκονται στο DNA του Έλληνα. Όπως και πολλά άλλα βέβαια, που δεν η ώρα τώρα να τα αναλύσουμε. Την Παρασκευή αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που έκανε η ΜΚΟ της «Ουνέσκο Πειραιώς και νήσων», στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας, σε συνεργασία με τον δήμο. Εβδομήντα άνεργοι, καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, βρήκαν δουλειά έστω και για 5 μήνες.
Είμαι από τους πρώτους που κατέκριναν αυτό το νέο είδος απασχόλησης, πιστεύοντας πως γίνεται μια κακή αρχή, αφού με τη λήξη του πενταμήνου ο εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα στην επιδότηση της ανεργίας παρά μόνο να ξαναγραφτεί στα κατάστιχα του ΟΑΕΔ, περιμένοντας έναν καινούργιο διαγωνισμό από μια άλλη ΜΚΟ η κάποιες θέσεις συμβασιούχων σε κάποιον φορέα του δημοσίου η των ΟΤΑ. Όπως επίσης, για το γεγονός πως κονδύλια της Ευρώπης, τα διαχειρίζονται πλέον ιδιωτικοί φορείς, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς τη λειτουργία κι αξιοπιστία του ελληνικού κράτους.
Αυτό όμως που μου έκανε φοβερά καλή εντύπωση, ήταν όταν περνώντας έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ, επί της οδού Αγ. Ιωάννου, είδα αναρτημένα όλα τα αποτελέσματα. Και των επιτυχόντων, αλλά και όλων αυτών που απορρίφθηκαν για λόγους που έχουν να κάνουν είτε με την έλλειψη δικαιολογητικών κατά την κατάθεση της αίτησης, είτε γιατί δεν πληρούσαν κάποιες προϋποθέσεις που έθετε το ΑΣΕΠ.
Την απορία την είχα, γιατί είναι τόσο αναλυτικά τα αποτελέσματα και τηλεφώνησα στα γραφεία της ΜΚΟ στον Πειραιά.
Η απάντηση που πήρα ήταν πως "σε περίπτωση μη αναγραφής αναλυτικά των αποτελεσμάτων, καθώς επίσης και η τυχόν δικαίωση σε περίπτωση ενστάσεως κάποιου απορριφθέντα, υποχρεώνει την ΜΚΟ σε καταβολή προστίμου της τάξης των 70.000 ευρώ!..
Και η «Ουνέσκο Πειραιώς και νήσων», δεν είναι διατεθειμένη για κανέναν λόγο και για καμιά μεσολάβηση να διακινδυνεύσει τη φήμη της και το όνομά της...
Να σημειώσω εδώ, πως ρωτώντας για το αν η δημοτική αρχή βοήθησε στην όλη την διαδικασία, η απάντηση ήταν καταπέλτης. Όχι μόνο δεν βοήθησε, όχι μόνο δεν εξυπηρέτησε ως όφειλε, αλλά ήταν απούσα από όλο το εγχείρημα, χώρια ότι περιμένουν να δουν που θα στεγαστεί το κοινωνικό παντοπωλείο κι απάντηση δεν έχουν πάρει.
Θεωρώ, πως κάπως έτσι θα ’πρεπε να είναι οι ανακοινώσεις όλων των αποτελεσμάτων σε διαγωνισμούς, τουλάχιστον στους ΟΤΑ.
Μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, καταλαβαινόμαστε νομίζω. Όταν ο άλλος που νομίζει που αδικήθηκε, βλέπει γραμμένο το λόγο της απόρριψης του, όπως βλέπει και το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσε, αλλά παράλληλα έχει τη δυνατότητα να δει και τα μόρια που συγκέντρωσε κάποιος ο οποίος πέτυχε και μάλιστα αναλυτικά τότε δεν νομίζω πως χωράει αμφιβολία για το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Μια βόλτα από τα γραφεία θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο για τα όσα αναφέρω.

* Ο conpater, είναι φίλος αναγνώστης του loutraki-press.
(160712)
Return top