Eίπαν...

«Ι Κώωτσης, κάνει τα πάντα να επιβεβαιώσει ότι είναι πιστό παρακολούθημα εκείνου του ανεγκέφαλου Γιωργάκη, που χειρότεροι αυτού, όλοι οι νεοέλληνες, τον χρήσαμε πρωθυπουργό και καμαρώναμε για να μας καταστρέψει χειρότερα από κάθε άλλον στην ιστορία αυτής της χώρας, εκχωρώντας την ανυπεράσπιστη στους βαρβάρους της διεθνούς τοκογλυφίας, καθιστώντας παράλληλα τους υπηκόους της «ιθαγενείς» στην πατρίδα τους. Ακριβώς, όπως ο ανεγκέφαλος Γιωργάκης κατέστρεψε τη χώρα και την οικονομία της, παραδίδοντάς την στα δόντια της διεθνούς τοκογλυφίας κι ήρθε εκ των υστέρων δήθεν να τη διασώσει. έτσι κάνει κι αυτό το φαινόμενο ι Κώωτσης, με το Loutraki Thermal Spa και σε λίγο θα ακούσουμε ενέργειες για τη διάσωση της Λουτράκι Α.Ε.»
(050712)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΜΙΜΝΗΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑ
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ;

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ταράττεται η ψυχή μας με τις σφαλερές δημιουργίες της παρακωλυτικής, επιζήμιας και περιττής διοίκησης του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη που σώνει το παράλογο και δίνει την εντύπωση πως εχθρεύεται τον τόπο κι εμφανώς δεν πορεύεται έμπλεος πατριωτικών συναισθημάτων.
Στη ρότα του δημάρχου με τις δονκιχωτικές φαντασιώσεις και μέσα από την δίνη της πολιτικής κρίσης του, κοινωνικές ομάδες και πολιτικοί σχηματισμοί προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκοπιμότητα του πολιτικού του Αρμαγεδώνα για να αντιδράσουν.
Παρακολουθώντας προσεκτικά τη ρητορική του Κώστα Λογοθέτη και αποκωδικοποιώντας την, βλέπουμε ότι έρχεται σε ρήξη και σε αντίθεση με τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει στους πολίτες και που όχι μόνο δεν μπόρεσε ποτέ  να αναπτύξει την πανθομολογούμενη απαίτηση για αυτοτέλεια και νομοτέλεια στην εξουσία του τόπου, όχι μόνο ήταν αναποτελεσματική, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν τρομερά επιβλαβής για τα συμφέροντα του.
Ειρήσθω εν παρόδω η δημοτική αρχή του φυγά των ευθυνών Κώστα Λογοθέτη έχει υπερβεί τα όρια της πολιτικής και φανερά έχει συνδεθεί με την καθιέρωση νέων κέντρων και πεδίων υποπολιτικής, τα οποία βρίσκονται πέρα από θεσμούς και μορφές της Δημοκρατίας. Το οροπέδιο του μικρομεγαλισμού και η πυθμιαία γραμμή που ενώνει τα χαμηλότερα σημεία της αμφιλεγόμενης σημερινής διοίκησης, θεωρεί την εξάπλωση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των δημοτών ανυπέρβλητο εμπόδιο για την αποτελεσματικότητα του πραγματικού τους στόχου κι έχουν ως αποτέλεσμα οι δημότες να μην αποκομίζουν όχι μόνο το μέγιστο αλλά ούτε το ελάχιστο της παρουσίας της στο τιμόνι του δήμου.
Η εξασθένιση του φυσικού της ρόλου, οι θεωρητικές αποφάνσεις, οι αποκλίνουσες συμπεριφορές (από αυτές που υποδεικνύουν οι νόμοι της χριστής διοίκησης) των θιασωτών της δημοτικής αρχής, αλλά και η υπέρμετρη προβολή των παραστρατημάτων της κυοφορούν υποψίες ότι εξυπηρετούνται άλλου τύπου σκοπιμότητες με ανταλλάγματα πολιτικά ή και άλλα. Ο πλασματικός θεματοφύλακας των συμφερόντων του τόπου Κώστας Λογοθέτης, πλειστάκις κατά το παρελθόν απείλησε εμμέσως πλην σαφώς με παραπομπή σε δίκη όλους όσους δεν υποκύπτουν στη χειραγώγηση του, δεν συνθηκολογούν στις αδιέξοδες, τυφλές κι επικίνδυνες επιλογές του και διαρκώς αναδεικνύουν τις αβελτηρίες της, χωρίς άμβων εξουσίας του. Παρά το γεγονός πως η σημερινή δημοτική αρχή έχει μετατραπεί σε νησίδα ανομίας, ορισμένοι δημαρχολάτρες, τον τελευταίο καιρό ξανά επαναφέρουν αυτήν την κατάπτυστη μέθοδο τρομοκρατίας, με σκοπό να αμβλύνουν επικριτικά δημοσιεύματα κατά της δημοτικής αρχής, όμως παρά το γεγονός πως έχουν στρατέψει αρκετούς δικηγόρους για άλλους σκοπούς που δεν αφορούν τον πολίτη δεν ρώτησαν για να μάθουν ότι «το άρθρο 14, παρ.1,2 και 3 του Συντάγματος προστατεύει την ελευθερία έκφρασης και διαδόσεως των στοχασμών και απαγορεύουν την κατάσχεση, την λογοκρισία ή κάθε άλλο ισοδύναμο μέτρο σε βάρος του Τύπου και ρητώς ανακηρύσσεται ελεύθερος». Η προστασία των ως άνω ελευθεριών, επειδή αποσκοπεί στη διασφάλιση ύψιστων κοινωνικών αγαθών, καλύπτει (νομιμοποιεί) και προσβολές του δικαιώματος της προσωπικότητας που τυχόν ενυπάρχουν στην ενάσκηση τους, οι οποίες έτσι, εφόσον δεν προσβάλλεται η αξία του ανθρώπου δεν είναι παράνομες, διότι η προσωπικότητα και αν θίγεται έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση υποδεέστερη σημασία σε σχέση με το αγαθό των ως άνω ελευθεριών.
Μετά από όλες τις αμφιταλαντευόμενες εκφάνσεις της δημοτικής αρχής που διασπείρει σε ολόκληρη την ενδοχώρα του δήμου εύλογα αναρωτιόμαστε για ποιά λευτεριά των αδέσμευτων μιλάτε στην δημοτική αρχή και πως να αναμιμνήσκεται κανείς με χαρά το παρελθόν του Κώστα Λογοθέτη;

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(050712)




ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ
ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΣΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

Γράφει ο conpater*

Αυτό θα πει δείγμα πολιτικού ανδρός. Αυτό θα πει υπόδειγμα ηθικής.
Η σταθερότητα των απόψεων κρίνουν τον πολιτικό σε βάθος χρόνου. Όλα τα παραπάνω, έρχεται και τα «επιβεβαιώνει» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βλέποντας το κόμμα του, έτσι όπως το κατάντησαν -μάλλον για απόκομμα μοιάζει, αλλά και τον ίδιο προσωπικά να εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή της χώρας, προχώρησε σε μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα, λέγοντας πως είναι αντίθετος με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Είναι ο ίδιος που έλεγε πριν μήνες, υπερασπιζόμενος τα μέτρα που η κυβέρνηση του ψήφισε, πως πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο 50.000 άτομα, γιατί έτσι έλεγε η τρόικα. Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν που έλεγε με ύφος χιλίων καρδιναλίων στην Βουλή, πως αν δεν φύγουν άμεσα όλο το βάρος θα πέσει στους υπολοίπους πολίτες, προσπαθώντας να συνεχίσει το διαίρει και βασίλευε, που είχαν αναγάγει σε επιστήμη μέσα στο κόμμα του εδώ και χρόνια.
Όταν ρώταγε τον Αλέξη Τσίπρα, από που θα βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν, απάντηση ουσιαστική δεν πήρε. Ας τη δώσει τώρα ο ίδιος, αφού το γύρισε στο τσάμικο, βλέποντας πως στις επόμενες εκλογές, που πιθανόν να μην αργήσουν και πολύ, θα έχει την τιμή να είναι ο πρώτος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό.
Και καλό θα ήταν για το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη να σταματήσει να θέλει να μοιάζει σ’ αυτούς που κάποτε πίστευε πως ήσαν οι σωτήρες της χώρας. Γιατί αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του, ακολουθεί πιστά τα βήματα τους, εκθέτοντας όχι μόνον τον ίδιο, αλλά βάζοντας και σε κίνδυνο την πόλη. Μια πόλη η οποία έχει μπει ο Ιούλιος και παραμένει τις καθημερινές σαν το Βελιγράδι βομβαρδισμένο.
Το θέμα αγαπητέ δήμαρχε, δεν είναι να έχεις λεφτά όπως ο προ-προκάτοχος της δημαρχιακής καρέκλας, για να κάνεις έργα. Είναι να έχεις λιγοστά, όπως τώρα, αλλά να δίνεις στον κόσμο να καταλάβει πως συνέχεια γίνονται προσπάθειες να παρουσιαστεί κάτι καλό για το μόνιμο πληθυσμό, αλλά και για τους τουρίστες. Μέσα στη μιζέρια και την κακομοιριά που περνάει ο Έλληνας σήμερα, δυστυχώς δεν θα ήταν άσχημο να το ρίχναμε στον "άρτον και θεάματα".
Να πάρει λίγο χρώμα, λίγο ζωντάνια η πόλη.
Σταμάτα επιτέλους τα "ήξεις - αφήξεις" και κάτσε σκέψου τρία - τέσσερα πράγματα να ζωντανέψει η κατάσταση. Απαίτηση δεν έχω να σκεφτούν οι αντιδήμαρχοι, οι "διπλανοί σου" κι όσους διάλεξες για συνεργάτες. Έχουν πολύ περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα, προσωπικού ενδιαφέροντος, να σκεφτούν!..
Έχεις δώσει "αρμοδιότητες" σε ιδιώτες, οι οποίοι λειτουργούν εις βάρος του δήμου και βάζοντας πάνω απ’ όλα το προσωπικό τους συμφέρον. Πέρνα μια βόλτα από τα ξενοδοχεία να σου πουν. Όχι στον οργανισμό που έφτιαξαν κατ’ ανάγκην. Από τους ξενοδόχους πέρνα κι απ’ όσους εμπλέκονται με τον τουρισμό στην πόλη.
Σταμάτα επιτέλους να λειτουργείς σαν υπάλληλος και φέρσου σαν δήμαρχος...

* Ο conpater, είναι φίλος αναγνώστης του loutraki-press.
(050712)
Return top