KOYIZ

Ι Κώωτσης, για ποιό στέλεχος -επ’ εσχάτοις δεν τον πάει- φορέα που έχει ζητήσει διοικητικά μετάθεση σε άλλο νομό για να είναι μαζί με την οικογένειά του, διαδίδει σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ότι τον «έφαγα» κι αυτόν;
(060712)




Είπαν…

«Σιγά ι Κώωτσης, ολόκληρος "αυτοκράτορας" -μόνον στη φαντασία του- μην πήγαινε να παρευρεθεί σε μια συνάντηση με κάτι δημαρχίσκους που μιλάγανε για τα σκουπίδια από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου. Τους "υποτακτικούς" τι τους έχει άλλωστε;»
(060712)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΔΣΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ιδιοτελείς, αρχομανείς και ψυχολογικά ανίκανοι να ηγηθούν της διοίκησης του δήμου, οι συφοριασμένοι μας πολιτικοί Κώστας Λογοθέτης και ο αντιδήμαρχος - σοφέρ του για την καθαριότητα Θανάσης Μουζάκης, χωρίς να φαίνονται να σκοτίζονται πολύ για τον τομέα της καθαριότητας -όπως άλλωστε δείχνουν και από τα τελικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα- απείχαν από την κορωνίδα των συναντήσεων για την ανάδειξή διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου που έλαβε χώρα προχθές στην Τρίπολη, σε μια λερναία εμμονή να μην συμμετέχουν σε μεγάλες συναντήσεις για προβλήματα που αφορούν το δήμο μας.
Στη συνάντηση αυτή που παραβρέθηκαν όλοι οι δήμαρχοι των μεγάλων και σοβαρών δήμων της Πελοποννήσου, όπως των Κορίνθου, Τριπόλεως, Καλαμάτας, Άργους κ.λπ. Τα δύο προαναφερόμενα καλοβολεμένα πολιτικά πρόσωπα, άγνωστο που βολόδερναν κατά την διάρκεια της σοβαρής αυτής συνάντησης(;) λες κι ο δήμος ΔΕΝ αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και επί των ημερών τους έγιναν όλα καλά καμωμένα, λες και καμία εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας δεν έχει ασχοληθεί με την εκτεταμένη ρύπανση του περιβάλλοντος του δήμου και παγιδευμένοι στον μικρόκοσμο τους, ίσως έκριναν πως μια βόλτα όπως συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό στον κεντρικό δρόμο με το δίκυκλο του Θανάση Μουζάκη και των Κώστα Λογοθέτη να κάθεται στο πίσω μέρος χωρίς κράνος -ο δήμαρχος το καλό παράδειγμα για τους δικυκλιστές- κι ο αέρας να χαϊδεύει την πλούσια κόμη του, ήταν μια απείρως καλύτερη επιλογή.
Σε μια διαφαινόμενη αθόρυβη αναπροσαρμογή αρμοδιοτήτων, αντί για τον Κώστα Λογοθέτη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, στην Τρίπολη βρέθηκε ο αρμόδιος για το Περιβάλλον πρόεδρος του «Προμηθέα» Νίκος Λόης. Την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, τέως αντιδήμαρχος καθαριότητας Σωτήρης Πέρρας, του οποίου ήταν απολύτως δικαιολογημένο το ξέσπασμα για την τελική διαδικασία που επιλέχθηκε ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ.
Τα σχέδια που ζήτησε επίμονα να του γνωστοποιήσει ο δήμαρχος στην πρόσφατη συνεδρίαση του ανωτάτου θεσμικού συμβουλίου για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον δήμο Λουτρακίου, ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου είπε ακριβώς αυτό που βιώνουμε στην πραγματικότητα. Δηλαδή ο Κώστας Λογοθέτης δια της λαλούμενης σιγής και της ωκεάνιας παράλυσης εξωθεί τις καταστάσεις στο απροχώρητο και αφήνει τους άλλους να τρέχουν για τον ίδιο.
Η σημερινή διοίκηση δεν θέλει να ξεφύγει από την εγγενή της παθογένεια και το μόνο της μέλημα είναι να αναμοχλεύονται τα προνόμια κυοφορώντας ένα εκρηκτικό κλίμα.
Ο Κώστας Λογοθέτης έπαιζε θέατρο, κωμωδία, η οποία όμως εξελίχθηκε σε τραγικό δράμα για τον πολύπαθο δήμο και κανένας πολίτης όσο και αν προσπαθήσει δεν μπορεί να είναι εγκρατής με τον Κώστα Λογοθέτη.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(060712)




ΣΤΗΝ ΙΑΣΩΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Γράφει ο conpater*

Έτσι όπως πάει η κατάσταση στη χώρα, σε λίγο καιρό η πρόσβαση σε αναγκαία αγαθά για επιβίωση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το να μπω σε λεπτομέρειες για το που βλέπω εγώ να καταλήγουμε δεν το κάνω.
Είναι αντίθετο σ’ αυτό που έλεγα τόσο καιρό, για τον κάθε τυχάρπαστο που έβγαινε στα κανάλια κι έλεγε ότι του κατέβαινε. Είτε κινδυνολογώντας, είτε καθησυχάζοντας, πάντα θεωρητικά, χωρίς τεκμηρίωση για τα όσα έλεγαν για ώρες.
Εγώ κρίνω και σχολιάζω με βάση αυτά που βλέπω και στο που οδηγούν.
Κι ένα απ’ αυτά που βλέπω, αλλά δεν βλέπω τη δημοτική αρχή να ενδιαφέρεται, είναι τι θα γίνει με το νερό.
Υπάρχουν εταιρείες που έχουν ενδιαφερθεί για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν τις πηγές, ενδιαφέρονται για τη διαχείριση κι ότι άπτεται αυτής. Πράγμα που σημαίνει, πως θα έχει κάθε δικαίωμα να διαχειρίζεται αυτός -ο ιδιώτης- την τιμή, τον έλεγχο καθαρότητας, την καταλληλότητα δικτύου κ.τ.λ.
Ήδη έχει γίνει η πρώτη επαφή, μεταξύ μιας γαλλικής εταιρείας και της «Άκτωρ» του Γιώργου Μπομπολα, για την ΕΥΔΑΠ και την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης, με προοπτική όλες τις ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα.
Εκεί στο δημαρχείο, έχουν πάρει χαμπάρι τι έχει μεθοδευθεί και τι πρόκειται να γίνει; Ή απλά δεν έχουν προλάβει να δώσουν σημασία; Γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις, θα γίνουν με νόμο του κράτους, παράλληλα με τα «κομμάτια» της ΔΕΗ, που κι αυτή ελέγχει υδάτινους πόρους μέσω των φραγμάτων και των ταμιευτήρων της.
Έχουν μήπως ακούσει κάτι για τις Οικονομικές Ζώνες Περιφερειών, όπως η Πελοπόννησος και η οποία είναι σε πρώτη συζήτηση για τα νέα σχέδια οικονομικού σχεδιασμού;
Πρέπει η δημοτική αρχή να κάνει τώρα κάποιες κινήσεις, σε συντονισμένες προσπάθειες με άλλους δήμους που έχουν υδροφόρους ορίζοντες η υδρεύονται από ποτάμια και λίμνες μέσω δικτύων. Να βάλουν κάτω τα πράγματα να δουν πως μπορούν να αποτρέψουν την πώληση της διαχείρισης του νερού, σε συνεργασία με ευρωπαίους βουλευτές κάθε χώρας που κι αυτοί είναι αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Γιατί στη Ευρώπη, υπάρχουν και κάποιοι που είναι αντίθετοι στον «αφανισμό» του κόσμου. Στην Ελλάδα θα έλεγα να μην ασχοληθούν καθόλου, ούτε να αρχίσουν τα σούρτα-φέρτα σε κόμματα και «σωτήρες» βουλευτές του νομού. Γιατί πολύ απλά... δεν υπάρχουν!..

* Ο conpater, είναι φίλος αναγνώστης του loutraki-press.

Η πληροφόρηση του loutraki-press θέλει, εκεί στην Ιάσωνος να έχουν ενημερωθεί από τη ΔΕΥΑΛ - Π ενδελεχώς για όλες αυτές τις προοπτικές, αλλά λόγω ανικανότητας θα πάνε όπου πάει και το ρεύμα, χωρίς να διαθέτουν καμία δυνατότητα παρέμβασης. Γιατί άλλωστε να προβληματισθούν, αφού έτσι κι αλλιώς το μηνιαίο μισθό τον εισπράττουν;
(060712)
Return top