ΚΟΥΙΖ


Κώωτση ποιά θα είναι η πιο ηχηρή ανεξαρτητοποίηση που θα γίνει από το μεταλλαγμένο συνδυασμό Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω;
(040712)




Είπαν…

«Κώωτση, οι γεωτρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα δεν θα πρέπει να νομιμοποιηθούν και να περάσουν στον άμεσο κι απόλυτο έλεγχο του δήμου Λουτρακίου; Κώωτση παιδάκι θα αρθείς επιτέλους -τουλάχιστον στο πιο σπουδαίο δώρο της φύσης- στο ύψος των περιστάσεων για να διαφυλάξεις τον υδροφόρο ορίζοντα του Λουτρακίου;»
(040712)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΩΣΗ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Τα όρια της δικαιοδοτικής του εξουσίας υπερβαίνει πλέον ο άφραστος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης που κατάντησε το δεδομένο διεκδικούμενο κι αρνείται πεισματικά, έστω και την ενάτη, να μας απαλλάξει από τα λύμματα του (τα πολιτικά και της Βόχας).
Ο άρρητος Κώστας Λογοθέτης που καταδυναστεύει την αλήθεια και την παραμορφώνει, με τη γνώριμη πολιτική του αναίδεια που είναι ακατάργητη σταχυολογεί αθόρυβα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ολισθαίνοντας αδιάκοπα σε πολιτικό ανορθολογισμό.
Μια ενδελεχή ματιά στο προεκλογικό του πρόγραμμα της σελίδας 5, έκανε λόγο για πράσινες, λευκές και γαλάζιες σημαίες, για τα δάση, το περιβάλλον και τις ακτές. Δείτε όμως την πραγματικότητα για να καταλάβετε το μέγεθος της αναντιστοιχίας λόγων και έργων του δημάρχου με την απέθαντη ανεπάρκεια.
Παλεύει ακατάπαυστα, ασταμάτητα με αλλεπάλληλες προσπάθειες παραπλάνησης του σώματος του δημοτικού συμβουλίου να μεταφέρει τα βοθρολύμματα όλων των χωριών της Βόχας στην πιο τουριστική πόλη του νομού και να την μετατρέψει σε Ψυτάλλεια της Κορινθίας.
Η παράνομη χωματερή του δήμου Λουτρακίου, όχι μόνον λειτουργεί κανονικά και μ’ εντατικούς ρυθμούς, αλλά δέχεται και τα τρισάθλια φορτία από όγκους σκουπιδιών του γειτονικού δήμου της Κορίνθου. Ο δήμαρχος, που δεν είναι υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης, καταγγέλθηκε σε περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος του αρμόδιου υπουργείου, πως επί των ημερών του έχουν μετατραπεί περιοχές του Λουτρακίου σε τοξικές βόμβες, ενώ για ανεξέλεγκτες χωματερές έκανε λόγο σε ένα από τα τελευταία της δελτία Τύπου ως βουλευτής και η τέως βουλευτής του νομού Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη που μάλιστα, όλως τυχαίως για να αμβλύνει η κατάσταση πρότεινε σε μια ύποπτη συγχορδία ο δήμαρχος να επισπεύσει την μεταφορά  των βοθρολυμμάτων της Βόχας στο Λουτράκι. Ενώ είναι περιττό να περιγράψουμε την κακή κατάσταση της παραλίας μας, όταν στην περιοχή μας πνέουν άνεμοι. Αφού η σημερινή διοίκηση δεν έχει μεριμνήσει για τις προαπαιτούμενες ενέργειες, όπως λ.χ. η εγκατάσταση για τα θαλάσσια δίκτυα, ώστε να παρεμποδίζεται ο σωρός από το τρισάθλιο φορτίο του Κορινθιακού να ξεβράζεται στις ακτές της πόλης μας.
Η κορωνίδα όμως του (οικολόγου) δημάρχου και ακτιβιστή της γειτονιάς, είναι το γεγονός της προτροπής του περιφερειάρχη Πελοποννήσου λήψης αρνητικής απόφασης για το αίτημα μεγάλης χημικής βιομηχανίας να μην επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της, αλλά ο αλλόκοτος Κώστας Λογοθέτης ποτέ του δεν ενστερνίζεται αυτήν την προτροπή και προχώρησε σε λήψη απόφασης με την ακριβώς αντίθετη άποψη. Κι αυτά, όταν για πολύ μικρότερης βιομηχανίας εγκατάσταση ο δήμαρχος με τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά και την επιλεκτική ανησυχία για την υγεία των πολιτών, προχώρησε σε κλείσιμο δρόμων, γραμμών του προαστιακού σιδηροδρόμου και οι ομοϊδεάτες του βεβήλωσαν το περιφερειακό συμβούλιο και ελεεινολόγησαν τον περιφερειάρχη. Και οι αβελτηρίες του Κώστα Λογοθέτη δεν σταματούν εκεί, αφού μετά από όλα αυτά και με  πρόσχημα τη δήθεν προστασία του περιβάλλοντος «ανοίγει μαγαζί» και μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί με ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το υστέρημα του πολίτη και που αντί να αφορίζονται από τον τυφλό δήμαρχο ευλογούνται.
Η θύελλα της δυσωδίας των σκανδάλων της σημερινής διοίκησης σκεπάζει όλες τις προαναφερόμενες μπόχες που αποτελούν εν τοις πράγμασι η γενεσιουργός αιτία της κάκιστης εικόνας της σημερινής διοίκησης του δήμου, μ’ επώδυνες επιπτώσεις και με τις αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις με τα συμφέροντα του δήμου.
Ο Κώστας Λογοθέτης και οι διαπλεκόμενοι δημοσιοκάφροι του, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.
Ο τόπος και οι πολίτες του βρίσκονται μπροστά σ’ ένα δυσεπίλυτο πολιτικό γρίφο μιας εξουσίας που δεν διαθέτει αλικόπλαστη μορφή, ενώ είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως οδεύει προς τον δρόμο της μεγάλης κένωσης για να μας απαλλάξει από τη στέρεη και αδιάσειστη της επικινδυνότητα.

Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανόητους το οίημα
Σωκράτης

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(040712)




ΣΤΟ POSEIDON RESORT ΤΟ 5Ο ΛΑΪΚΟ
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ

Το 5ο Λαϊκό Μουσικοχορευτικό Σεργιάνι στους Δρόμους της Παράδοσης πραγματοποιεί το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 & ώρα 20:30 στο Αμφιθέατρο του Hotel Poseidon Resort, o Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν το χορευτικό τμήμα "ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ" του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου, το χορευτικό εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ν. Ιωνίας και ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος "Κάστρου".
Υπεύθυνος διδασκαλίας είναι ο Γιάννης Καρφής.
Τα χορευτικά τμήματα θα πλαισιώσουν οι μουσικοί, Αλέξανδρος Λιοκάτης κλαρίνο - φλογέρα - καβάλι, ο Δημήτρης Καζάνης βιολί, ο Κωστής Καλαϊτζάκης λαούτο - τραγούδι, Θανάσης Λάκκας ντέφι - νταούλι - τουμπερλέκι, Μαρία Ζιάκα τραγούδι, Βασίλης Γραμματικός γκάιντα - τσαμπούνα και Κώστας Φωτιάδης λύρα Πόντου.
Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο χώρο του θεάτρου καθώς και η μεταφορά των θεατών που θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Η μεταφορά από το Λουτράκι προς το Hotel Poseidon Resort θα γίνει ως εξής:
1 Με το πλοίο Albona από το λιμάνι, μπροστά στο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου όπου θα γίνει και η μεταφορά των χορευτικών και ώρα 19:30 μ.μ.
2 Από την πλατεία ΟΣΕ μπροστά από το φαρμακείο της κυρίας Στελλάτου με λεωφορείο (Heraion Tours) κι ώρες 19:00 το πρώτο δρομολόγιο και 19:45 το δεύτερο.
Με τους ίδιους τρόπους θα γίνει και η επιστροφή μετά το πέρας της εκδήλωσης.
(040712)
Return top