ΚΟΥΙΖ

Ποιός φταίει που άφησε τη ντουλάπα ξεκλείδωτη και οι πολιτικοί «σκελετοί» κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Λουτράκι, ενώ η αβροφροσύνη του μπορεί να του γυρίσει και μπούμερανγκ;
(300712)




Είπαν…

«Παύλε Παύλου, έχουν παρέλθει εννέα ημέρες κι ακόμη δεν έχεις δημοσιοποιήσει τις κατηγορίες σου για τη "χολή" του γράφοντος στη "διάψευση" της συζύγου σου. Μήπως, τελικά Παύλε Παύλου η "χολή" είναι δική σου, σε βάρος του γράφοντος;»
Π. Η.
(300712)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




«ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ ΣΟΥΠΑ» Ή ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΕΣ
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ… ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2011;

Η λογική λέει ότι αύριο θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος ή θα γελάσει ο κάθε πικραμένος, όταν ο ηθοποιός με το σπαραξικάρδιο ύφος Κώωτσης, θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί σαν σχολιαρόπαιδο, να αποποιηθεί των τεράστιων κι εγκληματικών ευθυνών του σε βάρος του δήμου Λουτρακίου και των φορέων του, τις οποίες, ωστόσο, κατά την προσφιλή τακτική του, θα αποπειραθεί να μεταθέσει στους προκατόχους του.
Η αδράνεια με τη συνακόλουθη απραξία της δημοτικής αρχής του Κώωτση, σε συνδυασμό με τη μεθοδευμένη και σκόπιμη υπέρ τρίτων συμφερόντων αποποίηση διεκδικήσεων ωφελημάτων για το δήμο Λουτρακίου, επιταχύνει με πρόθεση την καταδίκη του, καθ’ ότι δεν υπάρχει υποψία διάθεσης για τη θετική προοπτική και το μέλλον του τόπου, λαμβανομένου υπόψη ότι αδυνατούν ν’ αντιληφθούν τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρουν.
Σε μια προβλέψιμη -σε σύνθεση παλαιότερων- ομιλία του, ο πολύ κακός ηθοποιός δεν θα προσδώσει την παραμικρή αισιόδοξη νότα, δεδομένου ότι από την παρουσία του είναι προφανές ότι αφενός δεν γνωρίζει πλήρως κι ενδελεχώς όλα τα θέματα του δήμου Λουτρακίου, αφετέρου δεν διαθέτει όραμα και προοπτική, ενώ δεν έχει και τη στοιχειώδη ικανότητα να αντιμετωπίσει τρέχοντα προβλήματα και να διοικήσει στοιχειωδώς το δήμο Λουτρακίου.
Το τελευταίο, επαναλαμβάνεται ακούραστα κι ακατάπαυστα στο loutraki-press, με δημοτικούς υπαλλήλους να επισημαίνουν μονότονα ότι τέτοια διάλυση, αν κι έχουμε δεκαετίες υπηρεσίας, δεν είχαμε ξαναζήσει ποτέ στο δήμο Λουτρακίου και τα πάντα να κινούνται μ’ αυτόματο πιλότο και την κεκτημένη ταχύτητα των προηγουμένων διοικήσεων. Είναι άνθρωποι που δεν σ’ εμπνέουν για το παραμικρό, αντίθετα με τη στάση τους σε ωθούν να τα βροντήξεις κάτω και να εξαφανισθείς. Ότι γίνεται κι ότι κινείται, είναι αποτέλεσμα από το προσωπικό φιλότιμο του καθενός ή της καθεμιάς υπαλλήλου. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο!
Ο γράφων θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να καταγράψει άλλη μία φορά τις εγκληματικές και σκόπιμες παραλήψεις ή ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής του Κώωτση, καθώς επίσης και την αδυναμία του να αντιληφθεί τι συμβαίνει στο δήμο του οποίου κρατάει το τιμόνι και τις τύχες του.
Η σημασία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της αυριανής συνεδρίασης στο δημοτικό συμβούλιο στις 18:00, επικεντρώνονται σε δύο κυρίαρχα σημεία:
Πρώτον, οι νέες δικαιολογίες που θα παρουσιάσει ι Κώωτσης, προκειμένου να πείσει ένα ακροατήριο -όταν ένας ολόκληρος δήμος δεν τον πιστεύει σε τίποτε για όσα εκστομίζει- ότι κάποια ΜΜΕ του κάνουν πόλεμο και δεν λένε την αλήθεια, για το μεγάλο έργο που νομίζουν ότι εκτελούν, αλλά υπάρχει μόνον στη φαντασία τους.
Δεύτερον, πώς θα σταθεί και θα κινηθεί η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου, αν ενθυμηθούμε τον τρόπο και με την ένταση που αντιπολιτευόταν το διάδοχό του Παύλο Παύλου.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος, η φορολογούμενος από το δήμο, έχει το δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό.
Επίσης, καλούνται να παρασταθούν και να τοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινότητας.

Η παρέμβαση του προέδρου της κοινότητας Λουτρακίου
Αξιοσημείωτη, είναι η δημόσια παρέμβαση στις αρχές του τρέχοντος μηνός, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Γιώργου Μπάκου, που είχε την ιδιαίτερη σημασία της καθ’ ότι είναι μέλος του συνδυασμού, ξεκίνησαν όλοι μαζί μ’ ένα στόχο, αλλά όπως αποδεικνύεται από το έως τώρα αποτέλεσμα, ι Κώωτσης με τους αυλικούς του είχαν διαφορετικό σκοπό, προκειμένου να εκδικηθούν και να «θάψουν» το δήμο Λουτρακίου.
Ας θυμηθούμε τι επισημαίνει στη δημόσια παρέμβασή του των οκτώ σημείων ο Γιώργος Μπάκος, μόλις πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Κώωτση.
«Δήμαρχε, αντί απολογισμού, σου προτείνω ένα σχέδιο δράσης 12 μηνών ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας και ως δημότης. Θα περιλαμβάνεται και στον ετήσιο απολογισμό της κοινότητας προς συζήτηση στο Δημοτικό  Συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες και στα πλαίσια της "δέσμευσης" της εσωτερικής τρόϊκα σε αυτήν του εξωτερικού για την εξεύρεση άλλων 11,5 δισ., μεταξύ άλλων θα απαιτηθεί η εξοικονόμηση πόρων κατά 1 δισ. από τους ΟΤΑ (δήμοι και περιφέρειες). Μεταξύ άλλων προτείνονται:
- η μείωση των ειδικών συμβούλων των δημάρχων (καλά εδώ δεν χάνουμε και κάτι)
- η περαιτέρω μείωση των μισθών όλων των αιρετών (ήταν που ήταν μειωμένη αφού ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι δίνουν το 20% στο φιλόπτωχο....), διαμορφώνοντας έτσι αυτές τις θέσεις μελλοντικά, είτε για συνταξιούχους, ή για βολεμένους ή για επιβουλευτές.
- την περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας με μείωση κατά 10% των συνταξιούχων (α ρε Θανάση τι σε περιμένει), και το ανακάτεμα της τράπουλας σε "ανενεργούς" υπαλλήλους (τώρα άντε κούνα τον πισινάρχη).
Αγαπητέ δήμαρχε Κ. Λογοθέτη και για όσους δεν το καταλαβαίνουν ακόμα, το παιχνίδι έχει αλλάξει από καιρό, και αλλάζει συνεχώς, με συνέπεια την απαίτηση και την αναγκαιότητα για συνεχή προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Ιδού το σχέδιο για να το υλοποιήσεις:
Κόψε επιτέλους την κακομοιριά περί του Καλλικράτη, του κακού κράτους, της κακιάς Τρόϊκας και του κακού δράκου. Έτσι είναι και έτσι θα μείνει. Όταν το κατανοήσεις και καταλάβεις ότι οι δημότες σε επέλεξαν για να δώσεις λύσεις στα δύσκολα, και όχι να διαπιστώνεις τα αυτονόητα, τότε θα είναι καλύτερα (για τον τόπο). Το εάν θα είναι αργά, είναι καθαρά και αποκλειστικά δική σου επιλογή.
Σταμάτα να μερψιμοιρείς και να ρίχνεις το φταίξιμο αποκλειστικά στους προηγούμενους. Ο κόσμος το κατάλαβε και το γνώριζε, για αυτό και έκανε επιλογές. Επίσης, μετά το πρώτο 6μηνο, τους το είχες εμπεδώσει. Έλεος πια. Μπορεί να μην τα διαχειρίστηκαν σωστά, αλλά άφησαν το καλύτερο δημοτικό SPA στην Ελλάδα, ένα συνεδριακό, ένα κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων και μια μαγιά για περαιτέρω εκμετάλλευση. Εσύ τι κάνεις με αυτά επιτέλους, εκτός από το να διαπιστώνεις και να κατηγορείς; Έχει γίνει κατανοητό ότι τα 2 επόμενα έτη, η οικονομία θα είναι χειρότερη, οι συμβασιούχοι λιγότεροι, τα έσοδα ανείσπρακτα και πάει λέγοντας;
Αν έχει γίνει έστω ελάχιστα κατανοητό, τότε Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα.
Είτε θεσμικά ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας ή ως δημότης ή ως οικονομολόγος, σύμβουλος και στέλεχος επιχειρήσεων ή τέλος ως γηγενής που ενδιαφέρεται για το αύριο του τόπου του, έχω να προτείνω τα εξής:
1 Να ξανανοίξουμε το προεκλογικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε. Δυστυχώς γρήγορα ξεχάστηκε ο βασικός λόγος της ανάδειξης του δημάρχου, ήτοι αυτά που έταξε προεκλογικά και αυτά που έγραψε στο πρόγραμμα του ως συμβόλαιο με τους δημότες. Βγες και πες, αυτά μπορώ να τα κάνω, αυτά τα έχω ξεκινήσει (;), αυτά δεν μπορούν να γίνουν λόγω κατάστασης και αυτά θα γίνουν τότε. Με τιμιότητα. Με ευθύνη. Και με δέσμευση για την οποία σύντομα θα κριθείς.
2 Σύσταση δημοτικής ομάδας ανάπτυξης και επιτροπής τουρισμού με σκοπό την εκμετάλλευση των κονδυλίων και προγραμματικών διατάξεων του Καλλικράτη. Συμμετοχή 2 μελών στο ΔΣ του LTO, καθώς και συμμετοχή της Λουτράκι ΑΕ ως θεσμικός εκπρόσωπος ανάπτυξης. Συζήτηση και πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συνεργασία της Επιτροπής Τουρισμού με τον LTO και αναγνώριση μέσω του συμβουλίου του ρόλου του LTO. Άμεση διαμόρφωση προτάσεων προβολής και ανάπτυξης όλων των μορφών τουρισμού και ανάπτυξης σε συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας και τα αντίστοιχα κονδύλια προβολής της Περιφέρειας. Δημιουργία κονδυλίου προώθησης και προβολής διανέμοντας το 10% των εσόδων που εισπράτει ο δήμος από τα τέλη επί των εσόδων των επισιτιστικών, του Καζίνο και των παρεπιδημούντων.
3 Άμεση σύσταση ομάδας αξιολόγησης επενδύσεων και εκμετάλλευσης υποδομών με τη συμμετοχή των επικεφαλής των συνδυασμών, και εμπειρογνωμόνων ή διεθνών εταιρειών, με σκοπό την εξέταση αξιοποίησης του SPA, του Συνεδριακού, του Κολυμβητηρίου, της Διώρυγας και του Πάρκου, σε συνεργασία με στρατηγικούς επενδυτές μέσω διεθνών διαγωνισμών για εκδήλωσης ενδιαφέροντος.Οι καιροί που όλοι φοβούνται τι θα πουν οι δημότες, τα blogs, οι κακεντρεχείς και όποιοι άλλοι, επειδή οι άρχοντες του δήμου συζητούν το ενδεχόμενο μίσθωσης ή συνεργασίας για ιδιωτική εκμετάλλευση, πρέπει να περάσουν, αν θέλουμε να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους δημότες μετά από χρόνια. Άσε που έτσι που το πάμε, μάλλον θα χαθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.
4 Άμεση αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας των νομικών προσώπων και της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου. Άμεση αλλαγή και επανασύσταση των Διοικητικών Συμβουλίων. Ο σκοπός είναι γνωστός, αλλά τον έχουμε ξεχάσει αφού καθείς σκέφτεται την αποκλειστικά δική του προβολή και την ψηφοθηρική του εκστρατεία, αντί να είναι αρωγός στο έργο. Δεν μπορεί να έχουμε μέλη του ΔΣ στον Προμηθέα που δεν έχουν μυρουδιά ούτε από αθλητισμό, ούτε από οργάνωση και λειτουργία χώρων και υποδομών αθλητισμού, ούτε από μουσική, ούτε από θέατρο, ούτε έστω από κάτι καλλιτεχνικό. Δεν μπορεί να έχουμε άσχετους με το σύγχρονο επιχειρείν στην αναπτυξιακή εταιρεία Λουτράκι ΑΕ, οι οποίοι προσπαθούν μόνιμα να διορθώσουν το αεροπλάνο ενώ πετάει. Δεν είναι δυνατόν να πετάμε 40.000 σε σχολικές επιτροπές για άχρηστα συστήματα και λογισμικά που θα τα έβρισκες με 5.000 ή που θα έκανες τη δουλειά σου με 2.000 ετησίως. Δεν μπορεί να οραματίζονται το αύριο του τόπου μη γηγενείς και άτομα που αποσκοπούν στο καθαρά προσωπικό τους συμφέρον, ή που δεν πατάνε στη περιοχή για την οποία αποφασίζουν. Όλα τα ΔΣ θα πρέπει να έχουν γνώστες του αντικειμένου, ένα ετήσιο και ένα τριετές σχέδιο δράσης και λειτουργίας και ένα τρόπο ελέγχου της πορείας ανά τρίμηνο. Αν θέλουμε αποτέλεσμα, πρέπει να δουλέψουμε σύγχρονα, με στόχο, με προγραμματισμό και με άτομα ικανά και με γνώση. Ειδάλως, άστο ως χωνευτήριο βολέματος του ψηφοδελτίου και των παρατρεχάμενων.
5 Συνεργασία με εμπειρογνώμονες και εταιρείες συμβούλους που θα αξιοποιήσουν άμεσα όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ΕΣΠΑ και κοινοτικών κονδυλίων. Πρόσκληση ενδιαφέροντος με συγκεκριμένα standards, και συνεργασία με αυτούς οι οποίοι θα πληρώνονται εφόσον υλοποιηθεί ο φάκελος (αμοιβή επί έργω). Τομείς όπως ενέργεια, ανάπτυξη, συγκοινωνία, απορρίματα, διαχείριση λυμάτων, διοικητική μεταρρύθμιση, παιδεία και περιβάλλον, μπορούν να αναπτυχθούν και να προσφέρουν μόνο μέσα από τα επιδοτούμενα και τα περιφερειακά αναπτυξιακά κονδύλια. Ειδάλλως, εδώ θα είμαστε να κατηγορούμε τους προηγούμενους και να κοιτάμε το χάλι μας.
6 Επιτέλους υλοποίηση και πλήρωση με επαγωγικά ικανά στελέχη των θέσεων Γενικού Γραμματέα του Δήμου (για να εποπτεύει των μεταρρυθμίσων διοικητικά και οργανικά), και του Συνήγορου του Δημότη και της Επιχείρησης, οι οποίοι θα μπορούν αφενός να ελαφρύνουν το έργο του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου διοικητικών υπηρεσιών στην καθημερινότητα, και αφετέρου εφόσον είναι ικανοί και γνώστες, να επιτελέσουν έργο. 
7 Ανάπτυξη και οργάνωση της εθελοντικής δράσης και μετατροπής της σε ΜΚΟ (ένα σχέδιο που είχες από τον 1ο μήνα και το είχα παρουσιάσει στο Αλεξάνδρειο, αλλά το αγνόησες και δεν το ενστερνίστηκες ίσως γιατί φοβόσουν ότι θα σου κλέψουν τη δόξα;), με σκοπό αφενός την βοήθεια του δημοτικού έργου και την εκμετάλλευση μελλοντικών δράσεων και κονδυλίων κοινωφελούς εργασίας.
8 Άμεση ίδρυση των δημοτικών γραφείων με ανάθεση γραμματείας και επιμερισμό αρμοδιοτήτων στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
Δήμαρχε, είναι 8 άξονες άμεσης δράσης. Μαζί με το ΓΠΣ, μπορούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να φέρουν αποτέλεσμα και να δημιουργήσουν ανάπτυξη και λύσεις.
Αν δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά τα απλά, γιατί π.χ είμαστε δέσμιοι άλλων πολιτικών ή επιδιώξεων, ενώ μπορούμε και να προσφέρουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα, τότε το κρίμα στο λαιμό σου. Θα ελπίζω απλά να βρεθεί ο επόμενος που θα μπορεί, γιατί ο τόπος είναι ευλογημένος και είναι κρίμα να μειώνονται συνεχώς η προοπτική του.»
(300712)




ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΘΜΙΑΣ

Συνεδριάζει την Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 19:00 με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη της η δημοτική κοινότητα Ισθμίας.
Τα θέματα προς έγκριση, είναι τ’ ακόλουθα:
1 «Λήψη απόφασης - γνωμοδότηση για αγορά έκτασης στον οικισμό Κυράς Βρύσης, για την δημιουργία νέου νεκροταφείου και χωροθέτηση αυτής»
2 «Λήψη απόφασης-γνωμοδότηση σχετικά με την οριοθέτηση τμήματος υδατορεμάτων εντός της ιδιοκτησίας Κληρονόμων Κων/νου Κίννα στην θέση «Μύτικας» Κάβου Ισθμίας»
3 «Λήψη ή μη απόφασης περί: Α) Ανώτατου αριθμού αδειών, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, που πρόκειται να χορηγηθούν το έτος 2013 και προσδιορισμό ισάριθμων, συγκεκριμένων θέσεων για την άσκηση των υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων. Β) Ανώτατου αριθμού των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Β΄, για το έτος 2013 και Γ) Ανώτατου αριθμού των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Α΄, για το έτος 2013»
4 «Χορήγηση ή μη άδειας χρήσης μουσικών οργάνων για το έτος 2012 στην Αθηνά Νέζη για κατάστημα Καφέ - σνακ μπαρ στο Καλαμάκι Ισθμίας»
5 «Χορήγηση ή μη άδειας χρήσης μουσικών οργάνων για το χρονικό διάστημα από 01-05-2012 έως και 31-10-2012 στην Ανδριανή Χατζηχρήστου για κατάστημα Καφέ - εστιατόριο - σνακ μπαρ στο Καλαμάκι Ισθμίας»
6 «Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων, για το έτος 2012, καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος Καφέ - εστιατόριο - σνακ μπαρ της Ανδριανής Χατζηχρήστου
7 «Εξέταση αιτήματος Κωνσταντίνου Ατζάρα σχετικά με μετατόπιση κάδων απορριμμάτων».
(300712)
Return top