ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, η επέκταση του μέτρου απόσυρσης των ζαρντινιερών θα επεκταθεί σ’ ολόκληρη την πόλη ή το μέτρο άρχισε και τελειώνει στον Δημήτρη Καραπατά;
(190712)




Είπαν…

«Είναι δυνατόν ο πρώτος πολίτης του δήμου μας, που έπρεπε να είναι το παράδειγμα προς μίμηση, να διαμορφώνει μόνος του το σε βάρος του κλίμα και να ευτελίζεται μόλις για € 36, όταν έχει το κακό προηγούμενο της υπεξαίρεσης των δύο επιταγών των απόρων;»
(190712)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΩΤΣΗ;

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ…

Μία εβδομάδα μετά τις νικηφόρες εκλογές του 2010 ι Κώωτσης καθόταν σε μαγαζί της κεντρικής λεωφόρου κι έπινε μπύρες με τα «εξαπτέρυγά» του. Τυχαία περνούσε πολιτικός τους φίλος που τους βοήθησε και τον προσκάλεσαν μαζί τους να τον κεράσουν ένα ποτήρι κι αυτόν. Τι φαντάζεσθε ότι έκανε ο γαλαντόμος Κώωτσης; Αντί να παραγγείλει ένα καινούργιο μπουκάλι να προσφέρει στον προσκεκλημένο του - στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας, προσπαθούσε να γεμίσει το ποτήρι από τα τρία μπουκάλια που υπήρχαν πάνω στο τραπέζι!..
(190712)




ΟΡΕ… ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Ο «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ… ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ

Το δυστύχημα για τον τόπο είναι ότι η νοοτροπία Κώωτση έχει διαπεράσει οριζόντια τους αξιωματούχους της δημοτικής αρχής κι αυτός είναι ο πρόσθετος λόγος που δεν αφήνει τίποτε να ξεχωρίζει κι όλοι μαζί κάνουν τα πάντα για να κολλήσουν όσο πιο καλά γίνεται στο βυθό το καράβι του Λουτρακίου.
Αν και οι γκάφες ή οι παρανομίες διαδέχονται η μία την άλλη, κυρίαρχο και πρώτιστο μέλημά τους δεν είναι πώς θα διορθωθούν, αλλά πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να διαρρέουν στο loutraki-press κι έχουν επιδοθεί όλοι μαζί σε ρόλο αστυνόμου Σαΐνη για να ανακαλύψουν το «βαθύ λαρύγγι».
Σ’ όλους, όμως διαφεύγει ότι κυρίαρχος των διαρροών είναι ο ίδιος ο «αυτοκράτορας» που δεν κρατάει τίποτε το στόμα του, γιατί θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις!
Σίγουρα το πρόβλημα των διαρροών χρήζει αντιμετώπισης και καλόν θα ήτο να φωνάξετε έναν υδραυλικό, που μάλλον δεν θα μπορέσει να σας δώσει λύση!..
(190712)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ
Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!

Το έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με ημερομηνία 10/07/2012 και αρ. πρωτοκόλλου 245/Φ.701.14 προς 32 αποδέκτες της πόλης του Λουτρακίου, μεταξύ των οποίων 30 επιχειρήσεις, ο δήμος Λουτρακίου και το οικείο αστυνομικό τμήμα, θα έπρεπε να χαροποιεί το loutraki-press γιατί επιβεβαιώνει στο έπακρο τις απόψεις απομάκρυνσης των κολωνακίων που είχε προβάλλει πριν περίπου ένα μήνα.
Ωστόσο, σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει και δεν εκδηλώνεται χαροποίηση ένεκα αυτού του γεγονότος, δεδομένου ότι η Π.Υ. Κορίνθου επιτάσσει για το αυτονόητο. Αντίθετα, η κατάσταση είναι για λύπηση μ’ όσους κρατούν στα χέρια τους τις τύχες αυτού του τόπου, λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων τους από τις ενέργειές τους στην υγεία και ασφάλεια προσώπων κι ενδεχομένως περιουσιών, καθώς επίσης και τη φήμη της ίδιας της πόλης.
Ο λόγος για την εγκληματική ενέργεια των άνοων της δημοτικής αρχής του Κώωτση, που έσπευσαν να τοποθετήσουν - εμφυτεύσουν κολωνάκια με τσιμέντο στους «πεζόδρομους» - απόληξη των κάθετων δρόμων στον παραλιακό πεζόδρομο, με την Π.Υ. να τους ζητεί τώρα να τα ξηλώσουν, καθ’ ότι θ’ αδυνατεί να έχει πρόσβαση στην απευκταία περίπτωση πυρκαγιάς ή σε περίπτωση που κάποιος έχει την ατυχία να κλειστεί στο ασανσέρ.
Η Π.Υ. Κορίνθου, αντιλαμβανόμενη προφανώς από τις πρακτικές τους ότι έχει να κάνει μ’ άνοες ανθρώπους, τους επιβάλλει με το εν λόγω έγγραφο ότι στην περίπτωση που θέλουν να προχωρήσουν σε νέα πεζοδρόμηση, θα πρέπει να αποστείλουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια προς έγκριση.
Χαρακτηριστικά στο έγγραφό της η Π.Υ. αναφέρει: «Στον οικείο δήμο και στο Α.Τ. που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται να βρουν τρόπους όπως π.χ. αφαίρεση των πασάλων, δυνατότητας πρόσβασης των πυρ/κών οχημάτων στους πεζοδρόμους και ότι κάθε φορά που προβαίνουν σε πεζοδρόμηση, να ζητούν τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας μας, στέλνοντας τα αρχιτεκτονικά σχέδια…».

Το έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου
1 Απαντώντας στην παραπάνω σχετική (εννοεί την ομαδική καταγγελία πολιτών), σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από αυτοψία που διενήργησε η υπηρεσία μας στις 06-07-2012 και περί Ω/11:00΄, αναφορικά με τη δυνατότητα προσπέλασης πυρ/κών οχημάτων σε πεζόδρομους της Δ/Κ Λουτρακίου, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
α) υπάρχουν μεταλλικοί πάσσαλοι στις εισόδους πεζοδρομίων που αποτελούν συνέχεια των καταληκτικών, προς την παραλία Λουτρακίου, οδών, (Αλκυωνίδος, Κατσώνη, Παπανικολή, Κουντουριώτου, Πέην, Δαμασκηνού, Τομπάζη, Ήρας & Μιαούλη) που εμποδίζουν την είσοδο και επέμβαση των πυρ/κών οχημάτων σε κατοικίες και καταστήματα επί των προαναφερομένων οδών.
β) δεν υπάρχει δυνατότητα προσπέλασης πυρ/κών οχημάτων σε κατοικίες & καταστήματα επί των προαναφερομένων οδών.
2 Στον οικείο δήμο και στο Α.Τ. που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται να βρουν τρόπους όπως π.χ. αφαίρεση των πασάλων, δυνατότητας πρόσβασης των πυρ/κών οχημάτων στους πεζοδρόμους και ότι κάθε φορά που προβαίνουν σε πεζοδρόμηση, να ζητούν τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας μας, στέλνοντας τα αρχιτεκτονικά σχέδια και στη συνέχεια η υπηρεσία μας θα προβαίνει σε τυχόν παρατηρήσεις όταν διαπιστώνεται η παρεμπόδιση της προσπέλασης των πυρ/κών οχημάτων σε πεζόδρομους.

Υ.Γ.: Κώωτση, η διαρροή του εγγράφου έγινε από την Ιάσωνος, αλλά δεν σου λέω ποιος το έστειλε στο loutraki-press και μετά διανεμήθηκε… Αφήσαμε πρώτα να περάσουν λίγες ημέρες και μετά το έγγραφο στον αέρα…
(190712)




Ο ΦΘΟΡΟΠΟΙΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ «ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ»
ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ!

Του Δημήτρη Καραπατά*

Διαρρήδην οι ιδέες του Κώστα Λογοθέτη και της ταιριαστής του ομήγυρης αρνούνται τη γνωσιολογική σπουδή για την ανακάλυψη της ουσίας των πραγμάτων και εν γένει αρνούνται την διάκριση μεταξύ ουσίας και γεγονότων άνευ αυτής, απορρίπτοντας, παράλληλα, την ουσιοκρατία και απαλείφοντας το ποθητό απαράμιλλο πολιτικό ύφος επιβεβαιώνοντας την κατακερματισμένη εικόνα.
Μέσα από ασυγχώρητη «λησμονιά» η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη και της αλλοτρίωσης, ίσως όχι αθέλητα, ποντάρει σε επιζήμιες λανθασμένες πληροφορίες, σε αυτάρεσκες μυθολογίες και πλανητικές πολιτικές, ενώ ο πρώτος πολίτης του δήμου δυστυχώς ετεροπροσδιορίζεται σε θύμα «εχθρών της φαντασίωσής του» για να γλυτώσει τον πολιτικό του βίο. Ο δίψυχος πολιτικά δήμαρχος κινείται κατά τρόπον υπόρρητο πλην όμως επικίνδυνο, ενώ η εξουσία του χωρίς να δίδει τις ευκταίες λύσεις είναι έμφορτη από μονογενείς ενέργειες που «γκριζάρουν» το αξίωμα του και το μετατρέπουν σταδιακά σε μηδενικό!
Ο Κώστας Λογοθέτης εγκυμονεί μέγιστα δεινά ακόμη και για την πολιτική ελευθερία των πολιτών επιδιώκοντας την παντελή αδιαφορία της κοινωνίας και εμποδίζοντας την να μετατραπεί σε βουλησιαρχική, μεθοδεύοντας την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού συστήματος χειραγώγησης του τοπικού Τύπου με βάση μόνο τις πληροφορίες της περιθωριοποιημένης πολιτικής του πραγματικότητας.
Με την ολιστική παρουσίαση των προβλημάτων από τον Κώστα Λογοθέτη, επιδιώκεται η αναγωγή των λεπτομερειών για ζέοντα θέματα σε ασάφειες, γενικότητες, και αοριστίες. Με τη σημερινή διοίκηση, οι νομοτελειακές πτυχές που διακρίνουν τις κοινωνικές ορίζουσες της υποκειμενικότητας στο γίγνεσθαι του πολιτισμού και της προσωπικότητας παραγνωρίζονται και δημιουργείται ένα χαώδες πεδίο υπερβολικής σύντμησης των συμφερόντων του τόπου.
Ο ρασιοναλισμός είναι ανύπαρκτος στην δημοτική αρχή Λογοθέτη κι αυτό γιατί εις πλείστας των περιπτώσεων δεν υπάρχει λογική σκέψη. Οι προαναφερόμενες τακτικές και μέθοδοι του αντιφατικού Κώστα Λογοθέτη δεν θα συνεπιφέρουν τον κατευνασμό των αντιθέσεων, παρά μόνο τη μετατόπιση τους σ’ ένα πεδίο όχι στοιχειακό, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκονται απροκάλυπτα τα προβλήματα της κατανομής των αγαθών από ένα σύστημα ανορθολογικό που δεν λειτουργεί ως διανεμητικό σύστημα ανταπόδοσης για τους πολίτες. Και φυσικά, δεν αποτελεί ένα συγκροτημένο σύστημα εύνοιας και λογικής για τον τόπο, αλλά συνυφαίνεται στενά με τον ιδεολογικό ατομικισμό.
Ο εμφορούμενος από τέτοιες λογικές και πρακτικές  Κώστας Λογοθέτης και η αφοσίωση του σε ένα ψευδές ιδεώδες, κάποτε θα αναγνωρίσει, έστω και εκών άκων, πως οι πολίτες δεν μπορούμε να αναγνωρίζουμε ως ευταξία κάθε τι ευτράπελο και αναποτελεσματικό.
Η ημέρα της τελικής πολιτικής κρίσεως για τον Κώστα Λογοθέτη και τους άκρως συναινετικούς ζεστοθεσούληδες συνεργάτες του πλησιάζει… Ο αδιαφοροποίητης ταυτότητας συνδυασμός συνεχίζει να κυοφορεί μια κυρίαρχη κατάσταση ως αναπόδραστη και συνεχίζει να συνηγορεί υπέρ της μοιρολατρίας.
Εμφανώς, επιδιώκουν να καταστήσουν την ελπίδα, πρακτική επιβίωσης, αλλά το ευδόκιμο αποτέλεσμα είναι η απόγνωση στους πολίτες με ολέθριες συνέπειες και για την ίδια τη δημοτική αρχή Λογοθέτη.

Δεν θα χρειασθεί να συγχωρέσω τους εχθρούς μου, γιατί θα τους σκοτώσω όλους…
Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι μόνον συνεχίζουν…
Αννίβας
(Καρχηδόνιος στρατηλάτης)

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(190712)




ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΟΙ ΔΟΘΕΙΣΕΣ
ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;

Αν και στη δημοτική αρχή του Κώωτση υπάρχουν δύο πρώην ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, το έργο της δημοτικής αστυνομίας είναι ακατανόητο κι ελεγχόμενο, δεδομένου ότι δεν φροντίζει να τηρεί την ισονομία, έστω και για τα μάτια του κόσμου.
Την Δευτέρα, Λουτρακιώτης με οικογενειακή επιχείρηση επί της κεντρικής Λεωφόρου που επαγγελματικά δραστηριοποιείται είτε στην Αθήνα, είτε στο εξωτερικό είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του με πινακίδες κυκλοφορίας Αθηνών παράνομα στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Μπολέτη.
Σε διάστημα λιγότερο της μίας ώρας εισέπραξε δύο κλήσεις των € 150 η καθεμία, ενώ την ίδια ώρα, με τη δημοτική αστυνομία σε λίγα μέτρα απόσταση, υπήρχαν άλλα επτά αυτοκίνητα παράνομα παρκαρισμένα, με τη διαφορά ότι έφεραν τοπικές πινακίδες κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, το ένα εξ’ αυτών ήταν παράνομα σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο του ΚΕΠ. Σε κανένα από τα επτά αυτοκίνητα δεν δόθηκε κλήση.
Οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν ο εν λόγω πολίτης να είναι έντονα ενοχλημένος, τη διαφορά αντιμετώπισης από τη δημοτική αστυνομία -σύμφωνα με τα στάνταρ του μέσου κοινού- να την εκλαμβάνει ως διωγμό των επισκεπτών στην πόλη, που στην ουσία πρόκειται για πολιτική της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι αυτή είναι που δίνει τις κατευθύνσεις.
Ο εν λόγω Λουτρακιώτης, λόγω των υψηλών γνωριμιών του προτίθεται να προβεί σε διαμαρτυρία δια του πανελλαδικού Τύπου, επισημαίνοντας ότι στο Λουτράκι διώχνουν με τις πρακτικές τους, τους εγχώριους τουρίστες.
Καλόν θα είναι αφενός να παρέμβουν οι πρώην αξιωματικοί για να βρεθεί μέση λύση στο θέμα και να εκτονωθεί η κατάσταση, αφετέρου να αποφευχθεί να γίνει η δημόσια καταγγελία καθ’ ότι αυτό που θα θιγεί και θα πληγεί θα είναι το Λουτράκι. Γιατί ο πρώτος πολίτης του τόπου μπορεί να είναι δυστυχώς άνους, ωστόσο, μην την πληρώνει περαιτέρω ο τόπος ένεκα των πλείστων όσων αρνητικών ενεργειών του.
(190712)
Return top