ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




ΚΟΥΙΖ

Σήμερα, θα βρεθεί κάποιος να κάνει ερώτηση για το σκάνδαλο Λογοθέτη με τη λυματολάσπη, που θέλουν να μετατρέψουν το Λουτράκι σε «σκαταποθήκη» της Κορινθίας;
(010213)




Είπαν…

«Η πληροφοριακή πινακίδα προορισμού για το Loutraki Thermal Spa, δείχνει πόσο η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, σέβεται την περιουσία του τόπου, όταν μάλιστα το ακριβότερο έργο του τόπου, το σύγχρονο στολίδι του, προβάλλεται ως… αγγαρεία, λαμβανομένου υπόψη ότι οι απευθείας αναθέσεις στη διετία 2011 - 2012, έφθασαν, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί έργα, τα € 2.160.000 μεταξύ αυτών σε γνωστούς και φίλους.»
(010213)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΜΑΖΕΨΑΝ(;) ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ
ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011 ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ!

Με καθυστέρηση δέκα και πλέον μηνών, ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις μέχρι αγανάκτησης, μέλος σχολικής επιτροπής καταγγέλλει στο loutraki-press ότι: «Εξαναγκασθήκαμε να υπογράψουμε, γιατί η πίεση που υποστήκαμε δεν πήγαινε άλλο, να κλείσει τσάτρα πάτρα η υπόθεση κι αν θέλουν ας επέμβουν οι πιο αρμόδιοι που έχουν γνώση της υπόθεσης». Στο ερώτημα, έχετε ευθύνες που βάλατε την υπογραφή σας, η απάντηση ήταν: «Αντιδράσαμε όσο μπορούσαμε. Τα πολιτικά πρόσωπα τι κάνουν; Τα γνωρίζουν, έχουμε απευθυνθεί και δεν μιλάει κανείς τους! Εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα;»
Το μέλος της σχολικής επιτροπής επεσήμανε στο loutraki-press, σύμφωνα με την εκτίμησή του, ότι: «Μπορεί να έχει εξασφαλισθεί η πλειοψηφία, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να μη λυγίζουν και δεν έχουν σκοπό τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια επιτροπή, να μην βάλουν την υπογραφή τους»!
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μπορεί να αναρτηθούν οι απολογισμοί του 2011 για τις δύο σχολικές επιτροπές, ωστόσο, της υπόθεσης είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι διευθυντές της αποκεντρωμένης περιφέρειας, με συνέπεια μόλις υποβληθούν να τεθούν υπό το δικό τους μικροσκόπιο, κατά πάσα πιθανότητα επειδή στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή υπάρχει -σύμφωνα με τις πληροφορίες- μηνυτήρια αναφορά, οι έλεγχοι που θα γίνουν να είναι πιο ενδελεχής και πιο εμπεριστατωμένοι.
Καλόν είναι πάντως, να μην βιαζόμαστε και να αναμένουμε τι θα αναδείξει η έρευνα που εκτιμάτε ότι θα πραγματοποιήσουν οι διευθυντές της αποκεντρωμένης περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ζητούμενο είναι, εάν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης θα ευαρεστηθούν να μπουν στον κόπο, προκειμένου να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη, τι από αυτά είναι αλήθεια και τι ψέματα;
(010213)





ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΣ «ΑΣΣΟΣ» ΟΙ
ΚΑΛΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ;

Του Δημήτρη Καραπατά*

Εξ υπαρχής ο γράφων είχε διακρίνει και κατακρίνει μετά βδελυγμίας την μετάλλαξη της δημοτικής αρχής Λογοθέτη σε ένα μόρφωμα που θυμίζει πλέον κουφάρι πολιτικό, κουβάρι «ιδεολογικό» και το οποίο μετάτρεψε το δημαρχείο σε άσυλο εκείνων που δεν ήσαν άξιοι να κάνουν τίποτε προς όφελος του τόπου.
Ο δε περιβόητος «προοδευτισμός» των αυλικών και των δήθεν «δημοσιογράφων» του Κώστα Λογοθέτη συνίσταται μόνο στην ικανότητα της προσκολλήσεως στον εκάστοτε ισχύοντα, κρατούντα, επικρατούντα και μάλιστα με την τέχνη της έρπουσας αναρρίχησης μετερχόμενοι του κάθε μέσου κι ούτε καν με την τεχνική της δι’ άλματος ανόδου!
Το ακατάλυτο «Ούτις» που είπε ως όνομα στον Πολύφημο ο Οδυσσέας, έγινε τελικά το στίγμα της δημοτικής αρχής Λογοθέτη με τραγικό αποτέλεσμα να αλωνίζουν οι εχθροί του τόπου και να εφορμούν από όλα τα σημεία του ορίζοντα με… γυμνές λόγχες. Γιατί φυσικά, απόγονους δεν άφησε μόνο ο Λεωνίδας, άφησε και ο Εφιάλτης. Όπως λ.χ. έγινε με αυτούς που ελεεινολόγησαν το πολύτιμο και φημισμένο αγαθό του τόπου μας, το νερό και που χάρις στην ωκεάνια αποχαύνωση της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, (που ξέρει να απειλεί και να μηνύει μόνο «δημοσιογράφους»), ακόμη αιωρούνται στην ατμόσφαιρα νεφελώδης ερεσχελίες σχετικά με το νερό
Ο σάλος που είχε ξεσπάσει τότε, οδήγησε σε ακυρώσεις παραγγελιών ακόμα και από το εξωτερικό, τα τοπικά εργοστάσια εμφιαλώσεως όπως έγινε π.χ. με την παραγγελία 600.000 μπουκαλιών νερού από εταιρία της Κύπρου στο μεγαλύτερο και το πιο παραδοσιακό εργοστάσιο εμφιαλώσεως. Γεγονός, που είχε ως  τραγικό αποτέλεσμα το κλείσιμο της συγκεκριμένης ιστορικής μονάδας, αφήνοντας άνεργους αρκετούς συμπολίτες μας. Κι όλα αυτά, επειδή η δημοτική αρχή Λογοθέτη βρίσκεται σε νήδυμο ύπνο, ενώ χρίζει διερεύνησης (ίσως και ιατρικής) πως με εκατόμβη λαθών ο Κώστας Λογοθέτης εξακολουθεί και ομιλεί από καθέδρας.
Εξ απαλών ονύχων, ο Κώστας Λογοθέτης και οι πολιτικοί του «διάττοντες αστέρες» με το να μην σέβονται τη λογοδοσία, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την ελευθερόφρωνη άποψη του πολίτη που πρέπει να διατυπώνεται και στις συνεδριάσεις του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου, έδειξαν πως εκτός των άλλων, τους λείπει και το ανάλογο δημοκρατικό έρμα.
Όμως, οι φιλόδοξοι «ανθοί» του Λογοθέτη δεν σταματούν με τίποτα τον κατήφορο που πήραν με σημαίες και ταμπούρλα. Συνεχίζουν με ποταπές εκφράσεις και λόγο, που παραπέμπει σε κυνός ύλακα και σε κάνει να αναρωτιέσαι όχι ποιάς σχολής, αλλά ποιάς φυλακής είναι απόφοιτοι οι άνθρωποι αυτοί, αφού δεν δίστασαν να απαγορεύσουν σε πολίτη και δημοτικό σύμβουλο την είσοδο στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, που είναι ΝΠΔΔ.
Η δημοκρατική αναιμία του Κώστα Λογοθέτη και των στελεχών του, πιθανόν να μην είναι χρόνια ασθένεια, όπως διαφαίνεται, αλλά ένας ακόμη εξοντωτικός «άσος» του Λογοθέτη στην ατέρμονη προσπάθεια που κάνει να μην εξεμετρήσει το ζην πολιτικά. Οι καλπαστικές αντιδημοκρατικές κρούσεις του Λογοθέτη, μας βάζουν σε μια διακεκαυμένη ζώνη, ενώ οι τακτικές του μοιάζουν σαν ν’ αδειάζει κάποιος ένα τενεκέ βενζίνη πάνω από μια αναμμένη σόμπα. Όλα συγκλίνουν, πως η σημερινή διοίκηση έχει μετατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα του τόπου, σε δημαρχοκεντρικό. Εν μέσω μάλιστα του ακατάλυτου «Ο δήμαρχος δεν λέει ψέματα ποτέ» κι όταν ο αρχιτέκτονας του κακού και με τις αμοιβές «μαμούθ» για την εποχή στελέχη του, έχουν κάνει λεκτικό τους έμβλημα το ψέμα.
Η κατάσταση, όμως, δεν είναι τόσο φρικτή όσο φαίνεται. Είναι ακόμη χειρότερη. Αφού η παράταξη Λογοθέτη, η οποία όζει κομματικής κινάβρας, παρά το γεγονός πως η μια μετά την άλλη οι επιχειρήσεις της πόλης κλείνουν, (15 Φεβρουαρίου κλείνει και η τράπεζα Κύπρου σύμφωνα με πληροφορίες), από την έλλειψη πελατείας - στέγνωσαν όλες ανεξαιρέτως οι τοπικές επιχειρήσεις, εξακολουθεί και αντιστέκεται στην έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εντός της πόλης του Λουτρακίου. Έργο που για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της πόλης θεωρείται ως εκ των ων ουκ άνευ σε αντιδιαστολή με την διοίκηση Λογοθέτη που πρέπει να θεωρείται εκ του περισσού.
Ο έκπαγλος δήμαρχος ετοιμάζεται τώρα, 25 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να στήσει επικοινωνιακό πυροτέχνημα δήθεν ενδιαφέροντος για το εν λόγω έργο, που βρίσκεται προ της αβύσσου.
Ζητώντας, μάλιστα, εν κρυπτώ (όπως το συνηθίζει άλλωστε), από τους έγκριτους συγκοινωνιολόγους  της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Πόλη του Λουτρακίου, (που το Δεκέμβρη του 2011 στην σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο παρουσία του Παύλου Παύλου και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε, τους έδιωξε σχεδόν κακήν κακώς και δεν τους πρόσφερε ούτε ένα ποτήρι νερό), να του ετοιμάσουν  έγγραφο για να καλέσει σε  σύσκεψη  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μάλιστα, 25 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος, ο Κώστας Λογοθέτης, (δήθεν θιασώτης του προαστιακού) ακόμη δεν γνωρίζει ποιοί είναι οι φορείς που εμπλέκονται για την υλοποίηση του έργου.
Οι ανεξάρτητοι κι ελεύθεροι πολίτες, όμως, εκ του σύνεγγυς θα αντισταθούν και δεν θα αφήσουν τους «τζελάτηδες» (δήμιοι, αποκεφαλιστές), του τόπου να συνεχίσουν και μετά να παριστάνουν τους ξεπεσμένους αγγέλους που με λιγεία και παραπονετική φωνή, που μοιάζει με μινύρισμα (άσμα σιγανό), θα ανακοινώσουν πως δεν είχαν καμία ευθύνη για όλα τα δεινά που βρήκαν τον τόπο κατά την διάρκεια της απεχθούς τους εξουσίας. Ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα δηλώσουν με εμβρίθεια πιγκουίνου, το ακαταλαβίστικο για αυτούς mea maxima culpa (λάθος μας μεγάλο), νομίζοντας ότι έτσι θα ξεφύγουν από αυτή την ιστορία αβρόχοις ποσί.
Οι τοποθετήσεις του Κώστα Λογοθέτη, συνεχίζουν να μοιάζουν σαν ψαλμωδία του τύπου «άμωμος εν οδω αλληλούια» ή του άλλοτε βαρυπενθούς «Θέλω να πεθάνω, θέλω να πεθάνω για να μην πονώ» και λαϊκιστί. Ακόμη ή του άλλου λαϊκού άσματος «Στον άλλο κόσμο που θα πας» που δένουν και με την μετατροπή του Λουτρακίου από θέρετρο σε… φέρετρο.
Ο Κώστας Λογοθέτης και η δημοτική του αρχή, ως κύμβαλον αλαλάζον, φανερά έχει ασπασθεί με παραλλαγή την περιλάλητη φράση της αυτοκράτειρας Θεοδώρας: ''Καλόν εντάφιον... η διοίκηση Λογοθέτη''.
Υ.Γ.: Η Δημοκρατία δεν είναι κλωτσοσκούφι μιας δράκας «πολιτικών» και δήθεν «δημοσιογράφων» με υπηρετική νοοτροπία.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(010213)




ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πέραν όλων των άλλων η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, έχει και μεγάλη πλάκα, δεδομένου ότι με χαρακτηριστικό την έλλειψη στοιχειώδους λογικής στην αυλή του κατά φαντασίαν «αυτοκράτορα», αυτό έχει συνέπεια να προκαλούν σε βάρος τους το γέλωτα.
Την ώρα που έχει δημιουργηθεί τόσο μεγάλος σάλος στην πόλη του Λουτρακίου κι όλοι συζητούν για τις απευθείας αναθέσεις, έρχονται και βάζουν ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, την Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου 2012 - 2014 (Β΄ φάση), που ο κάθε πολιτικά υποψιασμένος το ερμηνεύει ως τη Β΄ φάση του προγράμματος απευθείας αναθέσεων του δημάρχου. Και δεν φθάνει μόνον αυτό. Ακολουθούν από πίσω οι εισηγήσεις περί αναπροσαρμογών -το τεράστιο θράσος τους την ώρα που έχουν καταντήσει την πόλη κοιμητήριο- που δημιουργεί συνειρμούς ότι θέλουν να συγκεντρώσουν περισσότερο χρήμα, προκειμένου να αυξηθούν τα κονδύλια των απευθείας αναθέσεων για προμήθειες και υπηρεσίες του δημάρχου.
Αξίζει να επισημανθεί ότι αύριο για άλλη μία ημέρα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, δεδομένου ότι στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, υπό κανονικές συνθήκες κι αν η αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, προβλέπεται να γίνει του «κουτρούλη ο γάμος».
Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου θα ξεκινήσει στις 18:00 και τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1 Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου 2012 - 2014 (Β΄ φάση).
2 Περί αναπροσαρμογής ή μη του δικαιώματος εμπορίας νερού, για το 2013 κι εφεξής.
3 Περί αναπροσαρμογής ή μη του δικαιώματος βοσκής, για το 2013 κι εφεξής.
4 Περί αναπροσαρμογής ή μη του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για το 2013 κι εφεξής.
5 Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών καθαριότητας και φωτισμού, για το 2013 κι εφεξής.
6 Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών νεκροταφείου, για το 2013 κι εφεξής.
7 Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών διαφήμισης, για το 2013 κι εφεξής.
8 Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για το 2013 κι εφεξής.
9 Περί αναπροσαρμογής ή μη του τέλους άρδευσης, για το 2013 κι εφεξής.
10 Περί αναπροσαρμογής ή μη του τέλους ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Θεοδώρων, για το 2013 κι εφεξής.
11 Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του Δήμου, για το 2013.
12 Αποδοχή ποσού #10.766,02# € από ΥΠ.ΕΣ. για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης και κατανομή αυτού.
13 Ορισμός ορκωτού ελεγκτή μετά του αναπληρωτή του για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2010 (οικονομικού έτους 1/1-31/12/2010) της λυθείσας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ).
14 Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων περιόδου 1/1/2011 - 31/5/2011 (ημερομηνία ΑΔΣ για λύση της Επιχείρησης) και σύνταξη οικονομικών καταστάσεων - Ισολογισμού έναρξης εκκαθάρισης της 1/6/2011 της λυθείσας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ).
15 Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 192/2011 Α.Δ.Σ. Ορισμός νέων εκκαθαριστών της λυθείσας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ).
16 Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.” για την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, τριετίας 2013-2015. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης.
17 Λήψη Απόφασης για συνεργασία του Δήμου με εξουσιοδοτημένο Κέντρο Ανακύκλωσης Οχημάτων (ΟΤΚΖ).
18 Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας («ΜΕΡΙΜΝΑ»)”.
19 Συμμετοχή ή μη του Δήμου στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου ελιάς, για το έτος 2013.
20 Γνωμοδότηση για εκμίσθωση δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως στο Λουτράκι.
21 Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 357/2012 Α.Δ.Σ., περί διαγραφής ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τ.Α.Π., ετών 2000-2008, στη Δ.Κ. Ισθμίας.
22 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης, έτους 2011, στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
23 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης και νεκροταφείου στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
24 Συγχώνευση 6ης δόσης του αριθ. 475/2006 χρηματικού καταλόγου, διαγραφή 1ης δόσης από τον αριθμ. 195/2004 χρηματικό κατάλογο και επαναβεβαίωση ως 10η δόση για την ιδιοκτησία (8) της 6/1998 Πράξης Αναλογισμού στους Αγ. Θεοδώρους.
25 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Βελτίωση - ανακαίνιση Ε.Ο. Περαχώρας - Λίμνης Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Ε.Ο. Περαχώρας (τμήμα Β’ και τμήμα Δ’)” (αρ. μελ. 169/2003).
26 Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Φεβρουάριος 2013).
(010213)
Return top