ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο εκλεκτός σύμβουλος του δημάρχου, ο οποίος διαπραγματεύεται για λογαριασμό του και κανονίζει το τίμημα για την παραχώρηση του «Αλεξάνδρειου» Συνεδριακού Κέντρου;
(280113)




Είπαν…

«Στην καταστροφή που έχει οδηγήσει ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, του οποίου είναι ο πρώτος πολίτης, χαρακτηριστική είναι η είδηση που θα ακουσθεί τις επόμενες ημέρες, για μεγάλη, επώνυμη επιχείρηση που κλείνει και αποτυπώνει το μαρασμό που έχει περιέλθει ο τόπος.»
(280113)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΔΙΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ LOUTRAKI THERMAL SPA

Στις αρχές του μήνα το loutraki-press μ’ αφορμή τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η Λουτράκι Α.Ε., είχε καταγράψει ότι χρήματα δεν υπάρχουν στο ταμείο της εταιρείας, ο διακανονισμός που έχει συμφωνηθεί με τη ΔΕΗ δεν τηρείται, λόγω αυτής της έλλειψης πόρων, διαθέσιμοι πόροι να αγορασθεί πετρέλαιο για τη θέρμανση των χώρων δεν υπάρχει, ειμή μόνον για τη θέρμανση του νερού των πισίνων, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να ξαναπληρωθούν, ενώ άλλη μία υποχρέωση που δεν τηρείται είναι η εξυπηρέτηση του διακανονισμού με την οφειλή στην εργολήπτρια εταιρεία «Αλέξανδρος ΑΤΕ».
Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες θέλουν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Βλάχος, να είναι άκρως εξοργισμένος με τον πρόεδρο της Λουτράκι Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος πλέον αντελήφθη ότι τον εμπαίζει -σύμφωνα με τις πληροφορίες από το περιβάλλον του στο loutraki-press- κι απεφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του, που θα φέρουν, ωστόσο, την καταστροφή στον τόπο!
Χαρακτηριστικό αυτού του γεγονότος είναι ότι στις αρχές Δεκεμβρίου στην Κόρινθο -σύμφωνα πάντοτε με άλλες πληροφορίες του loutraki-press- ο Γιώργος Βλάχος έλεγε σε Λουτρακιώτη, ότι «αν συνεχίσει την ίδια τακτική να με κοροϊδεύει ο Κώστας Λογοθέτης, θα αναγκασθώ εκ των πραγμάτων να ενεργοποιήσω τις διαταγές πληρωμής», για τις οποίες ως γνωστόν κατέχει δικαστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τον κύκλο του Γιώργου Βλάχου, λέγεται ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδος εστάλη στον Κώστα Λογοθέτη εξώδικος πρόσκληση, με την οποία τον καλούσε και τον προειδοποιούσε ότι αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2013, προχωρεί στη συντηρητική κατάσχεση του Loutraki Thermal Spa (LTS). Πρόκειται για μια δυσάρεστη για τον τόπο εξέλιξη, η οποία παράλληλα αποδεικνύει περίτρανα την καταστροφική παρουσία του Κώστα Λογοθέτη μαζί με τους συμβούλους του και τα αλλότρια συμφέροντα που υπηρετούν, καθώς επίσης και σύμπασας της δημοτικής αρχής του.
Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, ότι στην περίπτωση που ο Γιώργος Βλάχος προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση του LTS, αυτόματα γίνεται απαιτητό εις ολόκληρον το δάνειο που έχει εκχωρηθεί από την Εθνική Τράπεζα στη Λουτράκι Α.Ε. Αυτό πρακτικά σημαίνει, νέες διαταγές πληρωμής και νέες συντηρητικές κατασχέσεις.
Ένας από τους πλέον έμπειρους παρατηρητές, στον οποίο περιήλθαν σε γνώση χθες το βράδυ αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις σχολίασε στο loutraki-press: «Σε τούτη εδώ την κρίσιμη κομβική στιγμή, αν εμφανισθούν από τη δημοτική αρχή ή δημοτικοί παράγοντες να πουν ότι μπορεί η Club Hotel Loutraki S.A. να μας διευκολύνει οικονομικά με την προϋπόθεση να προχωρήσουμε στη μετατροπή της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το παιχνίδι ήταν συνεννοημένο και μαθηματικά προσχεδιασμένο για το ξεπούλημα του τόπου. Εξάλλου εσείς τα γράφετε για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα. Γιατί δεν έχουν κινηθεί δύο χρόνια να διεκδικήσουν τα χρήματα που ανήκουν στη Λουτράκι Α.Ε. και σήμερα να οδηγούνται τα πάντα στην απόλυτη καταστροφή;»
Άκρως κρίσιμες οι ημέρες μέχρι την προσεχή Παρασκευή, για να διαπιστωθεί ποιές συμφορές κομίζει για το δήμο Λουτρακίου ο Κώστας Λογοθέτης με σύμπασα την αυλή του.
(280113)





ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΠΟΡΟΦΑΡΑΓΓΑ ΑΚΟΜΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ…

Του Δημήτρη Καραπατά*

Σε αυτό τον αποθηριωμένο κόσμο επιπλέουν εν είδη φελλού κάποιοι πολιτικοί «καριερίστες», χωρίς ιδεολογικό και ηθικό έρμα που μας έχουνε φθάσει χωρίς αισχύνη, ούτε και αιδώ στο ναδίρ, δηλαδή στην εσχάτη στιγμή προ της καταστροφής.
Φυσικά, για τη «δημοσιογραφία» που τους στηρίζει, δεν μπορεί να γίνεται λόγος σοβαρός, σαχλός ναι. Στην πολιτική ιστορία ενός τόπου, όμως, υπάρχουν απαρασάλευτοι κανόνες και δεν μπορούν οι προαναφερόμενοι να τους παραβαίνουν, γιατί ο ταγός μπορεί αν είναι μωρός (εξωνημένος) να αρέσκεται στην «τραμπάλα» και στο «κούνια μπέλα», αλλά με την ιστορία δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια παιχνίδια.
Η ιστορική γνώση, φέρνει την επίγνωση, ενώ η ιστορική άγνοια φέρνει την απόγνωση και την τίνσιν, δηλαδή την τιμωρία. Μια στρεβλή ιστορία, διαμορφώνει στρεβλές συνειδήσεις, διαμορφώνει στρεβλό ήθος. Έτσι λοιπόν και με την περίπτωση της δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη με τις εξωθεσμικές και αντιθεσμικές συμπεριφορές, που δεν διαθέτει αναγεννητική πνοή για τον τόπο, η ιστορία δεν μπορεί να κάνει καμία τιμητική εξαίρεση και να εκδώσει συγχωροχάρτια (inolugentia). Η ιστορία Θα την καταγράψει στα κιτάπια της με τον χαρακτηρισμό που της αξίζει, αφού παρά την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η δημοτική αρχή, σφαγείο οραμάτων του Λογοθέτη πορεύεται προς την σκλαβιά «με μια σκέψη δετή που της την πλάσανε οι δυνατοί» όπως θα έγραφε και ο Κώστας Βάρναλης.
Ο Κώστας Λογοθέτης και οι ανθύπατοι του, στα ηθικά ερείπια της πολιτικής μας ζωής, δεν διαμόρφωσαν ποτέ μια πολιτική φαρέτρας κατά παντός επιβούλου, αλλά αντιθέτως διαμόρφωσαν πολιτικές φέρετρου για τον τόπο, θυσιάζοντας τον σκοπό στον βωμό της σκοπιμότητας και «δολοφονώντας» οράματα και ελπίδες. Ωστόσο, ενώ ο τόπος βαίνει κατά κρημνών, ακόμη επικρατεί η κηφηνειακή τους «φιλοσοφία» και η ανορεξία τους για προσφορά, που τους έχει καταστήσει αντικείμενο χλεύης και πλάκας, κάνοντας το πολιτικό τους χάλι βούκινο. Κι ενώ ο εχέφρων παρατηρητής θα περίμενε κάποτε μια αλλαγή στην στάση τους, μπρος στον κίνδυνο των εμπτυσμών και των ύβρεων των πολιτών με επαναφορά στην ομαλότητα, στη νομιμότητα και στη σωφροσύνη, εκείνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι την πολιτική γλισχρότητα και δεν ανακρούουν πρύμναν, δίνοντας την εντύπωση πως ηδονίζονται με τον αυτοεξευτελισμό τους. Κι αντί να εξεγείρονται κατά του φαύλου και παθητικοποιημένου εαυτού τους, εξεγείρονται με τους δημοσιογράφους που δημοσιεύουν τα αποπλύματα τους, ενώ ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός που έχουνε να αντιμετωπίσουν είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Θα χρησιμοποιήσω μια λέξη αδόκιμη και βάναυση για το πως βλέπει ο Κώστας Λογοθέτης και οι «αποδομητές» του που εκκολάφθηκαν από τους κόλπους της παράταξης του, αφού κατέλαβαν τις θέσεις του δήμου προσφέροντας εις πάντες Γη και ύδωρ, κρέας. κρέας που οδηγείται στο σφαγείο. Γιατί και το ανθρώπινο κρέας μπορεί να επιφέρει κέρδος.
Ο Μακρυγιάννης, αρνείται κι αποστρέφεται το ρόλο του κρεοπώλη και να σκεφτεί κανείς πως οι γραμματικές γνώσεις του ήσαν φτωχές. Αυτό δεν το επιλέγει ο γραμματισμένος Κώστας Λογοθέτης και μετατρέπει την δημοτική του αρχή σε σφαγείο προσδοκιών κι ελπίδας, που καλλιεργήθηκαν στους πολίτες από το προεκλογικό πρόγραμμα του δημάρχου που τώρα εφαρμόζει την ρήση: «Λησμονεί Τιμολέων΄», διότι όστις λησμονεί δεν ενθυμείται πλέον, μετατρέποντας το βιβλίο των προεκλογικών του δεσμεύσεων, ωσάν να είχε γραφτεί για πρωτόπλαστους και παντελώς αδαείς δημότες.
Η ροπή τους προς την αποτυχία και την καταστροφή είναι η τρανότερη απόδειξη για τα προαναφερόμενα και κάνει ορατό, γιατί ποτέ τους δεν ενέσκηψαν στα προβλήματα του τόπου.
Δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ με πυγμή και, αντί να διαπρέψουν σε λύσεις, διαπρέπουν σε ύβρεις, σε απειλές και σε ανθολόγιο κακοήθειας. Ενώ, σε μια φυματική τακτική, προσπαθούν να κάνουν τους καρπούς της νοσηρής τους φαντασίας να ταυτίζεται με τη δήθεν αλήθεια, υιοθετώντας τον Γκέμπελς που λέει ότι:. «Όταν έχεις αποκλείσει τις μαρτυρίες και τα γεγονότα ή τα χρησιμοποιείς επιλεκτικά, τότε αυτό που μένει όσο απίθανο και αν φαίνεται, φαντάζει σαν αλήθεια».
Δεν αξίζει τον κόπο αναφορά στη δήθεν δημοσιογραφία που υπερασπίζει και υποστηρίζει τον Κώστα Λογοθέτη, γιατί τότε θα πρέπει η γραφίδα να βουτήξει στον κωκυτό.
Τη στιγμή που η φθίση προχωρά και ο τόπος με τη δημοτική αρχή Λογοθέτη μοιάζει με ένα ασθμαίνον ράκος, οι πιο άξιοι δεν μπορούν να εφαρμόζουν το επικούρειο πρόσταγμα «Κυάμων απέχεσθαι» και να αποσύρονται στην αγκαλιά της σιωπής.
Πρέπει να μένουν και να αντιπαλεύουν αυτή την κατάσταση, ενάντια σε όλους τους δρώντες σκοπιμοθηρικά πολιτικούς αρνησιπάτριδες, που μας οδηγούνε αλληλοδιαδόχως στο μηδέν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν το αίσθημα του πατριωτισμού από την ψυχή των πολιτών.
Ήδη έχουμε μπει σε μια διακεκαυμένη ζώνη, όπου οι πολιτικές που εφαρμόζονται, ομοιάζουν σαν ν’ αδειάζει κανείς ένα τενεκέ βενζίνη πάνω από μια αναμμένη σόμπα.
Όπως θα έγραφε και ο λογοτέχνης και ποιητής Ιωάννης Γρυπάρης: «Νύχτα στα ποροφάραγγα, ακόμη βασιλεύει…»

Υ.Γ. 1: Έγραφε στα τέλη του 19ου αιώνα ο Εμμανουήλ Ροΐδης: «Το μόνο που δεν κατόρθωσαν να χαλάσουν οι πολιτικοί είναι τα ωραία ηλιοβασιλεύματα».
Υ.Γ. 2: Το μόνο υγιές πολίτευμα είναι η αληθοκρατία.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(280113)
Return top