ΚΟΥΙΖ

Κώστα Λογοθέτη, πώς θα κλείσει η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή τον απολογισμό του 2012, όταν δεν έχει κλείσει αυτός του 2011; Γιατί τα οκτώ μέλη αρνούνται να υπογράψουν τις δαπάνες; Τι συμβαίνει εκεί;
(030113)




Είπαν…

«Επειδή ανεπίσημα ξεκινάει πλέον η προεκλογική περίοδος για την κούρσα των δεκαεπτά μηνών, να δούμε ποιοι θα αντέξουν και ποιοι θα ξεφουσκώσουν από αυτούς που ανήκουν στην τρίτη ηλικία; Με την ευκαιρία, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία σ’ όλους αυτούς που έχουν φάει τον τόπο και μπουρδολογούν, το loutraki-press τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι παρών στην καθημερινότητα τουλάχιστον μέχρι και τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2014, όχι για να υποδείξει ποιος είναι ο καταλληλότερος, αλλά για να καταγράφει και αποκαλύπτει ποιοι είναι οι επικίνδυνοι που αν εκλεγούν θα φέρουν ζημιά και καταστροφή στο δήμο Λουτρακίου με γνώμονα το ιδιοτελές όφελος. Μην αγωνιάτε λοιπόν, θα είμαστε απέναντι με θέσεις, επιχειρηματολογία και αποδείξεις, για να μην ρημάξει κι άλλο αυτός ο τόπος.»
Π. Η.
(030113)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2014

Είναι γνωστό στους εμπλεκόμενους στην τοπική πολιτική σκηνή ότι με την είσοδο του νέου έτους θα ξεκινούσε ανεπίσημα η προεκλογική περίοδος αρχής γενομένης από τους εν ενεργεία συνδυασμούς και στη συνέχεια να αρχίσουν να κάνουν δειλή την παρουσία τους νέα πρόσωπα προκειμένου να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη διοίκηση του δήμου Λουτρακίου.
Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα και με όσων έχουμε γίνει μάρτυρες να συμβαίνουν στο δήμο Λουτρακίου, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συνθήκες ευνοούν το νέο ή τα νέα πρόσωπα που θα αποφασίσουν να εμπλακούν στα κοινά της τοπικής πολιτικής σκηνής, με την προϋπόθεση ότι έχουν φροντίσει το όνομά τους να μην έχει εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις, πολύ δε περισσότερο να απολαμβάνουν αναγνώρισης κι εκτίμησης από την τοπική κοινωνία.
Έτσι, από τα πρόσωπα και τους συνδυασμούς που θα εκτεθούν στην προεκλογική κούρσα μέχρι την επίσημη ανακήρυξή τους τα νέα πρόσωπα θα είναι πιο εύκολο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι τα γνωστά πρόσωπα σύρουν μαζί τους βάρη κι όσο παλαιότερα είναι τα πρόσωπα στην τοπική πολιτική σκηνή τόσο πιο βαριά είναι.
Ειδικότερα τα βάρη είναι ασήκωτα για τους συνδυασμούς των δύο πολιτικών συνεταίρων Κώστα Λογοθέτη και Παύλου Παύλου, εκ των οποίων ο νυν δήμαρχος συναγωνίζεται να ισοσκελίσει τα βάρη που σύρει ο βετεράνος δήμαρχος λόγω της δωδεκαετούς θητείας του και του περιορισμένου σε όγκο έργο σε σχέση και με τους ποταμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίστηκε στη διάρκεια της πολυχρονεμένης θητείας του.
Ωστόσο, οι δύο πολιτικοί συνέταιροι έχουν ένα πρόσθετο λόγο να τους βαρύνει κι αυτός δεν είναι άλλος από την κομματική τους πολιτική εξάρτηση, εκ των οποίων ο πρώτος αυτοδιαφημίστηκε και στηρίχθηκε από την κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος πιο συγκαλυμμένα, αλλά στην πραγματικότητα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή και οι δύο πολιτικοί συνέταιροι προέρχονται από τα δύο μέχρι πρότινος μεγάλα κόμματα εξουσίας που είναι τα κατ’ εξοχήν υπεύθυνα για την εξαθλίωση όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων με τα τρία μνημόνια που έχουν ψηφίσει παραδίδοντας την Ελλάδα βορά στους αλλοεθνείς βαρβάρους.
Κατά συνέπεια, οι συνδυασμοί των εν λόγω δύο πολιτικών συνεταίρων θα πληγούν ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος βέβαιο ότι τα ποσοστά που θα λάβουν θα είναι σημαντικότατα χαμηλότερα σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2010 και φυσικά ραγδαία θα είναι η κάμψη των ποσοστών του συνδυασμού του Κώστα Λογοθέτη. Ένας συνδυασμός, ο οποίος σε δύο μόλις χρόνια μπορεί να κομπάζει ότι συναγωνίζεται τον πολιτικό του συνέταιρο Παύλο Παύλου, που έσπευσε να ξεκινήσει πρώτος την προεκλογική κούρσα, θυμίζοντας έντονα τους λαγούς στις κούρσες αντοχής του στίβου που δίνουν γρήγορο ρυθμό και στη συνέχεια εγκαταλείπου γιατί λειτουργούν πάνω και πέρα από τις φυσικές τους δυνάμεις και κυρίως αντοχές, λαμβάνοντας υπόψη και τις δεκαετίες που κουβαλούν στα πόδια τους οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν και παρουσιάζονται ως «αιχμή του δόρατος» του συνδυασμού του.
Οι εν λόγω δύο επικεφαλής των συνδυασμών, που μάλλον δεν θα τρέχουν αντικειμενικά με αξιώσεις, αλλά στην ουσία θα συμπληρώνουν την προεκλογική κούρσα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν το συνδυασμό του τέως δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος αν δεν ανανεωθεί ριζικά και δεν απαλλαγεί από τα βαρίδια της δημαρχιακής του θητείας, θα τρέφει φρούδες ελπίδες ότι θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση του δήμου Λουτρακίου.
Άγνωστο είναι γιατί δεν έχει κινηθεί τόσο έντονα, όσο με την ευκαιρία που του έχουν δώσει οι σημερινές συνθήκες, ο Γιώργος Πετρίτσης, ο οποίος αν θα είχε ανεβάσει στροφές, αλλά κι αν δεν είχε το βάρος με την αποζημίωση που κυρίαρχα ανακινείται και προβάλλεται από παλαιούς πολιτικούς του αντιπάλους, θα μπορούσε να διέθετε και να έχει οικοδομήσει ένα προβάδισμα αξιώνοντας να φθάσει πρώτος στον τερματισμό της εκλογικής πλέον κούρσας.
Στην προεκλογική κούρσα ακούγεται ότι προτίθεται να συμμετάσχουν με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, το οποίο θα εμπλουτισθεί με πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους, κυρίαρχα από το γειτονικό ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου η κίνηση αυτή να έχει απήχηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες και τα στελέχη της κομματικής οργάνωσης βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή κι απευθείας συνεννοήσεις με τα στελέχη του κόμματος στους Αγ. Θεοδώρους. Μια προσπάθεια η οποία, ωστόσο, στην αφετηρία της έχει πολλές φυγόκεντρες παραμέτρους, όσον αφορά την κομματική ενότητα των στελεχών, με συνέπεια να υποσκελίζεται η όποια προσπάθεια ξεκινήσει και να έχει αξιώσεις.
Πέραν λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που συζητείται ότι θα κατέβει με έντονο το χρώμα του κόμματος, επίσης ανοιχτά με την κομματική ταυτότητα, ως γνωστόν θα είναι υποψήφιο το ΚΚΕ, το οποίο στη σημερινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου επέτυχε να εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο και κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί.
Αυτό που θα είναι καθοριστικό και θα καθορίσει πλέον το συνδυασμό που θα είναι η νέα δημοτική αρχή, θα είναι το κύρος και η βαρύτητα των νέων επικεφαλής συνδυασμών προσώπων, αλλά και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ή και αυτά που θα κινούνται δίκην συμβούλων στο στενό τους πυρήνα.
Εν αναμονή λοιπόν των νέων προσώπων που θα επιδείξουν διάθεση, αλλά και σε ποια πρόσωπα θα στηρίζονται για να πάρουν το προβάδισμα στην προεκλογική κούρσα και να διεκδικήσουν τη διοίκηση του δήμου Λουτρακίου.
(030113)




ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»
ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΗΣ

Στο στόχαστρο μερίδας της κοινής γνώμης που έχει άποψη κι εμπλοκή άμεση ή έμμεση με τα πολιτιστικά δρώμενα στο δήμο Λουτρακίου, έχει βρεθεί από την πολιτική που ακολουθεί στη διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Άθλησης - Περιβάλλοντος ο «Προμηθέας» Νίκος Λόης.
Σίγουρα, αν και ο Νίκος Λόης από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του βρισκόταν στο στόχαστρο των μελών του συνδυασμού που συνέβαλε υπέρ του δέοντος καθοριστικά για να εκλεγεί δημοτική αρχή, ωστόσο, του έριχναν λάσπη αφήνοντας υπονοούμενα ακόμη και παράνομη διακίνηση χρήματος.
Παρ’ όλα αυτά έμεινε στη θέση του, το παλεύει με το δικό του τρόπο που μπορεί να μην συμβαδίζει με τις απόψεις άλλων μελών ή και πολλές φορές να υπερβάλλει με τις αντιδράσεις του στην άσκηση των καθηκόντων του, όμως η πραγματικότητα είναι ότι έχει δημιουργήσει απέναντί του ένα ποικιλότροπο θερμό μέτωπο, το οποίο δεν τον κάμπτει από τις πεποιθήσεις του και συνεχίζει αυτό που πιστεύει.
Ο πρόεδρος του «Προμηθέας»Νίκος Λόης, όπως ακριβώς η κάθε μία και ο καθένας που εκτίθενται, δεν μπορεί να αποφύγει την κριτική της κοινής γνώμης και μ’ αφορμή τα φάλτσα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε στην ανάγκη να παραθέσει τις δικές του απόψεις, εκδίδοντας ανακοίνωση -δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καμία των περιπτώσεων ως πανάκεια- στην οποία τονίζει τα ακόλουθα:
Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Λόης, αναφέρεται σε επτά σημεία στα οποία τονίζει τα ακόλουθα:
1 Καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια με πενιχρά έσοδα για να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές πολιτιστικό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε κάθε περιοχή του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.
2 Είναι εύκολο να παρουσιάζεσαι ως «σπουδαίος» όταν έχεις να διαθέσεις € 300.000 για το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων κι άλλα τόσα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Αυτό εμείς δεν το συναντήσαμε.
Είναι δύσκολο να οργανώσεις τις ίδιες εκδηλώσεις και μάλιστα με την προσθήκη των Αγ. Θεοδώρων, περισσότερες για το καλοκαίρι και τις Απόκριες, με ελάχιστο κόστος. Αυτό εμείς το καταφέραμε.
3 Όλα τα τμήματα του Οργανισμού τ’ αντιμετωπίζουμε επί ίσοις όροις και παλεύουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας τους και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες οργάνωσής τους. Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.
4 Αναγνωρίζουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας και με παρρησία ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτές. Αυτό πράξαμε και για την άτυχη στιγμή της συναυλίας της Φιλαρμονικής Περαχώρας στο Παραλιακό πάρκο.
5 Η συναυλία της ίδιας Φιλαρμονικής στους Αγ. Θεοδώρους έτυχε της καλύτερης δυνατής οργάνωσης και της αντίστοιχης διαφήμισης, αφού σχετικά δελτία τύπου είχαν αποσταλεί σε όλα τα blogs και ΜΜΕ μέσω του δήμου, ενώ είχε αναρτηθεί και αριθμός αφισών σε εμφανή σημεία.
6 Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Ρίζο και τα παιδιά-μέλη της Φιλαρμονικής Περαχώρας που ανταποκρίνονται χωρίς διαμαρτυρία σε κάθε κάλεσμα μας και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
7 Οι εκδηλώσεις μας μπορεί να χαρακτηρίζονται ως «μικρές», αλλά ακόμα κι αν ισχύει αυτό, ανταποκρίνονται πλήρως στην αναβάθμιση του τοπικού πολιτισμού. Προτιμάμε μια μικρή εκδήλωση από το να παρουσιάσουμε οτιδήποτε πολυδάπανο χωρίς όμως την ανάλογη ποιότητα, αποτέλεσμα και φιλοσοφία. Το σπουδαιότερο; Χωρίς την ανάδειξη των δικών μας παιδιών που ασχολούνται με τον Πολιτισμό.
(030113)




ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Οι προκαθορισμένες διημηρεσίες για την ανανέωση προσώπων σε όργανα του δήμου Λουτρακίου, θα πραγματοποιηθούν σε ειδική συνεδρίαση την προσεχή Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 στις 17:30 και θα συγκληθεί υπό την προεδρεία του πλειοψηφούντος δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού της δημοτικής αρχής.
Εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει έκπληξη ως προς το πρόσωπο του νυν προέδρου του σώματος Σπύρου Νικολάου και θα παραμείνει στη θέση του, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί όταν επρόκειτο να ανεξαρτητοποιηθεί μετά την παραίτηση - ανεξαρτητοποίηση του τέως προέδρου του σώματος Γιώργου Κακαβά και ως αντάλλαγμα της παραμονής του εχρίσθη από τον Κώστα Λογοθέτη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου. Επίσης, αλλαγή θα υπάρξει τόσο στο πρόσωπο του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ερώτημα θα παραμείνει με το δέον γενέσθαι για τη θέση του γραμματέα του σώματος.
Αλλαγή θα υπάρξει στα πρόσωπα των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Η ημερήσια διάταξη της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συνβουλίου του δήμου Λουτρακίου, έχει ως ακολούθως:
1 Εκλογή μελών προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως τη λήξη της δημοτικής περιόδου.
2 Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής & της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως τη λήξη της δημοτικής περιόδου.
(030113)
Return top