ΚΟΥΙΖ

Πότε τελικά θα κλείσει ο απολογισμός για το 2011 τόσο για την πρωτοβάθμια, όσο και τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή; Έχει σκοπό η αντιπολίτευση να φέρει το θέμα προς συζήτηση ως έκτακτο στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσδοκώντας να πάρει μια σαφή και στοιχειοθετημένη απάντηση;
(310113)




Είπαν…

«Έχει να πέσει πολύ γέλιο στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, καθ’ ότι ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης έχει ανοίξει μόνος του τον ασκό του Αιόλου, ενώ η αντιπολίτευση περιμένει απαντήσεις σε πάρα πολλά θέματα, καθ’ ότι "πονούσε" ο λαιμός του δημάρχου, εκτός αν αύριο προκληθεί και κάποια αμνησία;»
(310113)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΧΕΣΗ»
ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ - ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η μεταφορά της εξέλιξης, της Γνωμοδότησης Τσοβόλα με το σκάνδαλο των € 10.000.000, στο Πρωτοδικείο Κορίνθου, έχει αρχίσει πλέον να συζητείται έντονα στον κόσμο της Θέμιδας, λαμβανομένου υπόψη ότι πάρα πολλοί τη χαρακτηρίζουν μεγάλη υπόθεση, ασχολούνται μαζί της κι ενδιαφέρονται για περισσότερη και πιο ενδελεχή ενημέρωση κι ως εκ τούτου θα ενδιαφέρει από τούδε και στο εξής κάθε τι που θα περιστρέφεται γύρω από αυτήν.
Η υπόθεση έχει αρχίσει να έρχεται σε γνώση ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, γεγονός που σημαίνει ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και από άλλο μέτωπο και δεν είναι απίθανο να δημοσιοποιείται στο πανελλήνιο, πέραν από τα στενά όρια της Κορινθίας κι ενδεχομένως της περιφέρειας Πελοποννήσου, που μπορεί να έχει υποπέσει στην αντίληψή τους.
Τόσο στους νομικούς, όσο και στους δικαστικούς κύκλους της Κορινθίας, αυτό που προκαλεί εντύπωση και διερωτώνται είναι: «Πώς είναι δυνατόν ένα από τα πρώην κορυφαία στελέχη της Club Hotel Casino Loutraki (CHCL), να βρίσκεται σήμερα, έστω και άτυπα ως σύμβουλος στο πλευρό του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη».
Ειδικότερα, νομικοί κύκλοι που παρακολουθούν πιο στενά τα τεκταινόμενα, ιδιαίτερα λόγω της τριβής τους και με συναδέλφους τους από το Λουτράκι, αυτό που διερωτώνται είναι: «Πώς είναι δυνατόν ο Κώστας Λογοθέτης να διατηρεί στο πλευρό του τον Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, όταν έχουν γίνει τόσο εγκληματικοί χειρισμοί για τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου στη Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι αφορούν χρονολογίες κατά τις οποίες ο ίδιος εξακολουθούσε να είναι κορυφαίο στέλεχος και μέλος του διαχειριστικού συμβουλίου της CHCL
(310113)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ
ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Η υπόθεση του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου (ΛΤΛ) δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που την κρατά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και συζητείται σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά στέκια του Λουτρακίου.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, στην πρώτη γραμμή βρίσκεται κυρίαρχα για δύο λόγους:
Ο πρώτος, είναι για τον τιτάνιο αγώνα που καταβάλλουν ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης με το σύμβουλό του Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, να καταφέρουν να θέσουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους τα περίπου € 500.000 που έχει διαθέσιμα το ΛΤΛ, δεδομένου ότι σ’ ένα εξάμηνο περίπου θα έχει υπαχθεί στην περιφερειακή ανώνυμη εταιρεία.
Πρόσχημα είναι ένα ευφάνταστο σχέδιο που θα παρουσιασθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, έτσι ώστε να μπορέσει να δικαιολογηθεί προκήρυξη μελέτης για να αιτιολογηθούν και να δικαιολογηθούν δαπάνες, οι οποίες θα χαρακτηρισθούν ως ανελαστικές. Φυσικά, οι πάντες είναι υποψιασμένοι και περιμένουν με ευήκοον ους να ακούσουν το ευφάνταστον σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Κώστας λογοθέτης, που εκ των προτέρων γνωρίζουν.
Ο δεύτερος, αν και πολιτικός εκτυλίσσεται σε επίπεδο κουτσομπολιού με αφορμή την προσπάθεια του μέλους του Δ.Σ. και οικογενειακής φίλης του δημάρχου Σταυρούλας Λέζου, προκειμένου να αποβληθεί της αιθούσης ο μόλις αφιχθείς τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς. Παράλληλα, σχολιάζεται με ιδιαίτερη έμφαση και το γεγονός ότι ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης παρενέβη τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΛΤΛ και χωρίς να έχει απόλυτη γνώση τι ακριβώς είχε προηγηθεί, προσπαθούσε να υπερασπισθεί την οικογενειακή του φίλη, στρέφοντας τα πυρά κατά του πολίτη Γιώργου Μαρίνη.
Όταν λοιπόν πολιτικά είσαι ανύπαρκτος και το έργο σου είναι οι απευθείας αναθέσεις, αναγάγεις το κουτσομπολιό ή την παραπολιτική σε πολιτική, θεωρώντας ότι το πόπολο καταπίνει κουτόχορτο, νομίζοντας ότι έτσι γίνεσαι αρεστός και αποδεκτός από την κοινωνία. Έλα, όμως, που οι «ιθαγενείς» έχουν ξυπνήσει και δεν τσιμπάνε πλέον με τα καθρεφτάκια!..
Ωστόσο, για την πλήρη γνώση της πραγματικότητας, έχει σημασία και αξίζει η καταγραφή του γεγονότος για την ενημέρωση του φιλοθεάμονος κοινού ή τουλάχιστον όσων ενδιαφέρονται να ξέρουν την πραγματικότητα ενός γεγονότος.
Στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, πριν ακριβώς μία εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού - Επαγγελματικού Συλλόγου Λουτρακίου είχε προσέλθει να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση, σχεδόν από την αρχή της. Μετά από περίπου μία ώρα προσήλθε στην αίθουσα και ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, γεγονός φαίνεται που προκάλεσε δυσφορία στην οικογενειακή φίλη του δημάρχου Σταυρούλα Λέζου, η οποία ισχυρίσθηκε ότι δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να παρακολουθούν τη συνεδρίαση του οργάνου. Τότε πήρε το λόγο ο Γιώργος Μαρίνης προβάλλοντας το επιχείρημα αν το καταστατικό -μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε, αλλά το ΛΤΛ είναι ΝΠΔΔ και κατά συνέπεια οι συνεδριάσεις του είναι ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθήσει οποιοσδήποτε πολίτης- προβλέπει οι συνεδριάσεις να είναι κλειστές, ισχυριζόμενος στη συνέχεια ότι δεν έχει γνώση όσων λέει και ισχυρίζεται, δεν ξέρουν τι τους γίνεται κι αν προσπαθούν να διοικήσουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι για τα μπάζα. Η διατύπωση αυτή αξιοποιήθηκε από τη Σταυρούλα Λέζου διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και ισχυριζόμενη ότι αυτά που είπε δεν αφορούσαν τον Γιώργο Κακαβά, αλλά τον Γιώργο Μαρίνη.
Απορία: Επί περίπου μία ώρα δεν την είχε ενοχλήσει η παρουσία του Γιώργου Μαρίνη κι αν την είχε ενοχλήσει γιατί δεν είχε πάρει προηγουμένως το λόγο και να μην επιτρέψει να παρίσταται στην εξέλιξη της συνεδρίασης, αλλά αυτό της συνέβη μόλις ενεφανίσθη ο Γιώργος Κακαβάς;
Φυσικά, το μεγάλο σώου, έγινε στη συνεδρίαση του οργάνου την περασμένη Δευτέρα, όπου ο Κώστας Λογοθέτης επί περίπου μία ώρα υπερασπιζόμενος την οικογενειακή του φίλη, καταφερόταν απόντος του Γιώργου Μαρίνη, χωρίς να έχει γνώση των πραγματικών γεγονότων και περιστατικών.
Τέλος, γέλιο πέφτει και με τη φράση του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, που ζητούσε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου να διαψεύσει τον εαυτό του και την αλήθεια που είχε παρουσιάσει.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρης Μαρίνης, αφού έχει προκληθεί τόσο ξεδιάντροπα από το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, κανονικά, θα πρέπει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΛΤΛ να βγει δημόσια και να αποκαλύψει ο ίδιος την πίεση που υπέστη ο ίδιος εν χορώ στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος από τα «εξαπτέρυγα» του δημάρχου. Επιβάλλεται να επιδείξει σθεναρή θέση κι αν ενδιαφέρεται να προχωρήσει πολιτικά, του έχει δοθεί η καλύτερη ευκαιρία που υπάρχει να σπάσει αυγά, όταν μάλιστα έχει ξεκινήσει με άκρα εντιμότητα και δεν επιθυμεί ψεγάδι πάνω του. Παράλληλα, υποχρέωση έχουν να τον προστατέψουν από τις επιθέσεις του κατά τη φαντασία του «αυτοκράτορα» Κώστα Λογοθέτη και της αυλή τους, τουλάχιστον όσα μέλη θεωρούν τους εαυτούς τους έντιμους και επιθυμούν ως έτσι να αξιολογούνται από την τοπική κοινωνία.
(310113)
Return top