ΚΟΥΙΖ

Τι είδους κουνήματα κάνει στην Ιάσωνος η Χουρέμ στον Σουλεϊμάν και τον έχει τρελάνει κάνοντας τον να επιμένει να προχωρήσει στην αντικατάσταση του λογιστή;
(180113)




Είπαν…

«Δεν θα απαντάτε εσείς όταν παίρνει το λόγο ο Γιώργος Κακαβάς και θα τον αφήνετε σε μένα» είπε στη συνάντηση της δημοτικής ομάδας την περασμένη Δευτέρα ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης στα "βαλσαμωμένα πουλιά" του. Όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ο δήμαρχος, όταν πιέζεται ή στριμώχνεται ξεκαθαρίζει τα πάντα και δίνει όλες τις εξηγήσεις στην κοινή γνώμη δια της σιώπής του!
(180113)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

Μέσα σε αυτοκίνητο VAN βρίσκεται και περιφέρεται εντός της πόλης, το αρχείο του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου.
Περίπου τριακόσια κιλά έγγραφα που παρελήφθησαν από το δημαρχείο με προοπτική να μεταφερθούν στο Β΄ όροφο του κτιρίου του ΚΕΠ, απέναντι δηλαδή, δεν επιτρέπεται να ξεφορτωθούν, σύμφωνα με εντολή του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press, ο Κώστας Λογοθέτης, ο θεματοφύλακας υποτίθεται των θεσμών στο δήμο Λουτρακίου, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης και δεν επιτρέπει τα έγγραφα να τα αποθέσουν στο χώρο που επελέγη.
Ο λόγος ένας και μοναδικός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ο Κώστας Λογοθέτης δεν επιτρέπει στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη να εγκατασταθεί στο χώρο, αν δεν δεχθεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του λογιστή και να δεχθεί να τοποθετήσει λογιστή την πρώην έμπιστη συνεργάτιδα του συμβούλου του Γιώργου Γιαννιτσόπουλου. (Αύριο η αναλυτική ενημέρωση ποιος την προστατεύει και ποιος μετ’ επιτάσεως την προωθεί κι επιμένει να καταλάβει αυτή τη θέση).
Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση που κινεί κάθε είδους υποψίες, με αφορμή το γεγονός ότι το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου έχει να διαχειρίζεται πλέον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κι όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Λογοθέτης ενδεχομένως επιδιώκει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον έλεγχό τους.
Η υπόθεση φαίνεται ότι έχει πολύ ψαχνό και το loutraki-press θα επανέλθει με νεότερες πληροφορίες.
(180113)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ,
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Θεώμαι πως με τις ακολουθούμενες πρακτικές ορισμένων παράταιρων αστυνομικών οργάνων στο Λουτράκι, το τοπικό αστυνομικό μας τμήμα ενέχει τον κίνδυνο να μεταλλαχθεί σε… λόμπι της ανομίας.
Διαρρήδην, η πρόθεση ορισμένων εκεί μέσα, τίθεται ευθέως υπό αμφισβήτηση από σωρεία γεγονότων που αποδεικνύουν πως δεν δίνατε apriori να ευθυγραμμιστούν με την νομιμότητα, το καθήκον, αλλά και τις προσδοκίες των πολιτών.
Η αλήθεια και η δυναμική της μέσα από αναρίθμητα παραδείγματα μαρτυρούν την τέλεια σύγχυση (απόρροια του ψυχισμού τους και των νοητικών τους δυνατοτήτων) στην οποία βρίσκονται τα εν λόγω κατ’ επίφασιν όργανα της τάξεως και κατ’ ουσίαν της αταξίας, που ουσιαστικά λειτουργούν ως μια καταπιεστική δομή, με σοβαρές τάσεις αποστασίας από την νομιμότητα, το καθήκον και από την υπεράσπιση του πολίτη. Μάλιστα, εν ασκήσει των καθηκόντων τους, ψυχολογικά ανίκανοι και επικίνδυνοι να αστυνομεύσουν, πράττουν τα αίσχιστα εις βάρος αθώων πολιτών, μέσα από διαδικασίες και πρακτικές πέραν της νομιμότητας και της λογικής με φυσικό επακόλουθο την παραπομπή αρκετών από αυτούς στην Δικαιοσύνη, αλλά και στην βάσανο των ΕΔΕ.
Η κατάσταση αυτή προστιθέμενη και σε μια αναρχική αντίληψη η οποία πάει να επιβληθεί, δημιουργεί τον έσχατο κίνδυνο στην τοπική κοινωνία, να αλωθεί παντελώς από την ανομία και την εγκληματικότητα, αμαυρώνοντας παράλληλα εκ νέου το ήδη τρωθέν κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας από ένστολους που εμφορούνται από τέτοιες σκέψεις και πρακτικές και βγάζουν τα προσωπικά και υπαρξιακά τους αδιέξοδα πίσω από μια στολή.
Προς επίρρωσιν των προαναφερομένων, έρχεται το ανήκουστο και αβυσσαλέων σκοπιμοτήτων άρθρο πρώην αστυνομικού στην τοπική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» που δίνει τα εύσημα στους συναδέλφους τους που έχουν καταλύσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) στο Λουτράκι, παραθέτοντας μάλιστα και mot a mot τα λόγια τους, με καταστρεπτικό αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή αναρχία στην πόλη, η οποία  λειτουργεί αποτρεπτικά στην ελκυστικότητα της, αφού υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών. Ενώ το πρωτοσέλιδο τής ίδιας εφημερίδας έχει σαν θέμα την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στον τόπο μας και χαρακτηρίζεται πολύ εύστοχα «Μεγάλο έγκλημα». Τα γεγονότα της νύκτας της 16 Ιανουαρίου και ώρα 23:54΄ εξηγούν το γιατί, αφού ο φωτογραφικός μας φακός «συνέλαβε» επ’ αυτοφώρω δύο αστυνομικούς να έχουν διπλοπαρκάρει παράνομα το υπηρεσιακό τους όχημα σε κεντρικό δρόμο στο Λουτράκι (και μάλιστα χωρίς προειδοποιητικό φωτισμό) και να τα πίνουν σε καπηλειό.
Οι θιασώτες του νόμου δεν σταματάνε όμως εκεί, αφού σε άλλη περίπτωση, άλλος αστυνομικός δεν διστάζει σε έγγραφο της αστυνομίας να βεβαιώσει ψευδώς για «εκλεκτό» του μπαρ πως διαθέτει πολύ μικρότερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων από τον πραγματικό, για να μην αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες η εν λόγω επιχείρηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε βροχή καταγγελιών για ηχορύπανση εις βάρος της ίδιας επιχείρησης που οχλεί τις μεταμεσονύκτιες ώρες αρκετούς δημότες, άλλος αστυνομικός που κλήθηκε να εφαρμόσει το νόμο, με βαθύ και ανομολόγητο πόθο χαριετίζονταν μέχρις εσχάτων με τη σχεδόν γυμνόστηθη σερβιτόρα του μπαρ κυοφορώντας φρικτές υποψίες με την στάση του.
Αλλοδαπός, επικίνδυνος σύμφωνα με πληροφορίες κακοποιός, δραπέτευσε με καταγέλαστο τρόπο μέρα μεσημέρι μέσα από τα χέρια των τοπικών αστυνομικών σαϊνιών, ενώ απαιτήθηκε η επέμβαση ισχυρών δυνάμεων από την Κόρινθο για τη σύλληψη του που έγινε μέσα στους δρόμους της πόλης μας.
Πρόσφατα, μεγάλο φορτηγό που εκλάπη από χώρο στον υδροφόρο ορίζοντα, οδηγήθηκε με σηκωμένη την ανατροπή (καρότσα) προς τον Ισθμό, διερχόμενο από την κεντρική λεωφόρο Αθηνών, δίχως να υπάρχει κανείς να το σταματήσει, γεγονός που έχει καταγραφεί και σε κάμερα επιχείρησης κοντά στο συνεδριακό κέντρο.
Πρέπει να αναφερθεί ότι καμία σύλληψη, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει πραγματοποιήσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα στα περιθωριακό άτομα που κατά κόρον κυκλοφορούν τα βράδια και καταστρέφουν τα φωτιστικά σώματα της πόλης και λερώνουν με μπογιές τις περιουσίες και τα σπίτια των άτυχων συμπολιτών.
Απροσμέτρητα παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν κι όλα δείχνουν πως η γενεσιουργός αιτία της εκτόξευσης της εγκληματικότητας στην περιοχή μας που διασαλεύει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, είναι κυρίως η συγκεκριμένη κάστα αυτοαναιρούμενων «αστυνομικών» που πάσχει από άμβλυνση συνείδησης και που μέσα στην ομιχλώδεις, ασαφείς και απροσδιόριστης αποστολής δεν ξέρουν  τι τους γίνεται (quo vadimus, quid facimus). «Αστυνομικοί», οποίοι εφαρμόζουν επιλεκτικώς τους νόμους, ξυλοκοπώντας και στέλνοντας στο νοσοκομείο αθώους πολίτες και δεν μπορούν να συμβάλουν στην προάσπιση του πολίτη πίνοντας κρασί εν ώρα υπηρεσίας, στα καπηλειά της πόλης.
Στο απυρόβλητο της κριτικής και της δικαιοσύνης δεν θα μείνει κανείς που υπονομεύει τα δημόσια συμφέροντα. Και για να μην σπεύσει κανένας λεπτοστόμαχος δάνδης του πνεύματος σε ρόλο ερίτιμης κυρίας να μου προσάψει εμπάθεια κατά του συνόλου των αστυνομικών, δηλώνεται πως το παρόν κείμενο στόχο έχει πρωτίστως την ενημέρωση των πολιτών, για να μην υπάρχει η πεπλανημένη εντύπωση πώς όλοι οι αστυνομικοί εκτελούν νομίμως και επαρκώς τα καθήκοντα τους και πως όλοι τους είναι άμοιροι ευθυνών για την εκτόξευση της εγκληματικότητας στον τόπο μας.
Είναι αναγκαία η επαναφορά της νομιμότητας και της ισονομίας στον τόπο, που έχει υπονομευθεί από συγκεκριμένους ένστολους, χωρίς αυτό να στοχοποιεί και απαξιώνει το σύνολο των αστυνομικών που με αυταπάρνηση ανταποκρίνονται στο καθήκον τους και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επιχειρηματίας.
(180113)
Return top