ΚΟΥΙΖ

Στις 13 Ιανουαρίου δεν έληγε η σύμβαση λειτουργίας της "Νεραϊδοχώρας"; Με ποία απόφαση δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου παρατείνεται η παραμονή της επιχείρησης ή το αποφάσισε ο «αυτοκράτορας» για τη… "μπανανία" του;
(220113)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΑΓΩΓΕΣ;

Έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθεί η τοπική κοινωνία πως οι ταγοί της λειτουργούν σε σχέση πάντοτε με την προστασία, χρηστή διαχείριση κι αξιοποίηση του δημοτικού χρήματος, που δεν είναι δικό τους, δεν τους ανήκει, απλά το διαχειρίζονται επ’ αμοιβή προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Ο λόγος για την πολύπαθη Λουτράκι Α.Ε. κι όσα βιώνει -τα χειρότερα από καταβολής της- επί των ημερών του προέδρου της δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος την οδήγησε μία φορά στο γκρεμό και τώρα μια δεύτερη προσπαθεί να τη ρίξει στο κενό.
Από τα τέλη Ιουνίου 2011, εφιάλτης για τον Κώστα Λογοθέτη είναι η Γνωμοδότηση Τσοβόλα κι όσα αυτή επιτάσσει υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας και κατ’ επέκταση του δήμου Λουτρακίου, κάτι που απεμπολεί συνειδητά ο ίδιος ο πρώτος πολίτης. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβανομένου υπόψη ότι ήδη έχει προκαλέσει προσωπικά ο ίδιος ζημία € 656.000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 από τη συνειδητή απώλεια των τόκων της αγωγής για το οικονομικό έτος 2006, στην κυριολεξία συρόμενος και μη έχοντας άλλη επιλογή, εξαναγκάσθηκε υπό τη «Δαμόκλειο σπάθη» της Γνωμοδότησης Τσοβόλα να καταθέσει τέσσερις αγωγές παραμονές των Χριστουγέννων! Αγωγές, οι οποίες από την πρώτη ανάγνωσή τους -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων της Κορίνθου- είναι για το θεαθήναι κι όχι επί της ουσίας, όπως ακριβώς υποδεικνύει το εν λόγω προτρεπτικό νομικό κείμενο, προκειμένου να απαιτηθεί το maximum των απαιτήσεων που δικαιούται η δημοτική εταιρεία.
Το αξιοπερίεργο εδώ είναι ότι ως γνωστόν κατατέθηκαν για τα οικονομικά έτη 2007 - 2008 - 2009 - 2010 της θητείας του Γιώργου Γκιώνη (στοχοποιημένη αντεκδίκηση, ενώ κλείνει τα μάτια για τα προηγούμενα έτη, έχοντας ο ίδιος προκαλέσει ζημία στην εταιρεία) τέσσερις αντί μίας αγωγής, γεγονός που βάζει σε σκέψεις ως προς τη δεδηλωμένη τέρψη του Κώστα Λογοθέτη με τους νομικούς του συμβούλους.
Στο πλαίσιο αυτό καλείται ο πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. και δήμαρχος Λουτρακίου να δώσει εξηγήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα, που καλόν θα ήτο να τεθούν κυρίαρχα από τους νομικούς του σώματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:
1 Αμοιβή θα εισπράξουν και οι δύο νομικοί ο «συγγενής» κουμπάρος Δημήτρης Κονομόδης και ο έτερος Φίλιππας Στάμου;
2 Ο κάθε νομικός θα εισπράξει € 2.000 για την κάθε αγωγή ή για το σύνολον των τεσσάρων αγωγών, δεδομένου ότι δεν συντρέχει λόγος αγωγής κατ’ έτος;
3 Ο «συγγενής» κουμπάρος Δημήτρης Κονομόδης, θα αμειφθεί για τις αγωγές; Τότε γιατί πληρώνεται το νομικό του γραφείο με πάγια αντιμισθία από την Club Hotel casino Loutraki (CHCL);
4 Γιατί ο συγγενής κουμπάρος εισπράττει μηνιαία αντιμισθία από την CHCL, όταν σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. είχε εκφρασθεί η δέσμευση ότι δεν θα λαμβάνει καμία πρόσθετη αμοιβή πέραν των € 1.000 που είχαν εγκριθεί;
5 Είναι σύννομη ή παράνομη η «πρόσληψη» του «συγγενούς» κουμπάρου του δημάρχου και ποίος ο ρόλος της αντιπολίτευσης που του επιτρέπεται παρανόμως να παρίσταται στις συνεδριάσεις του σώματος;
Ο «μίτος της Αριάδνης» όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε και ξετυλίγεται, παρακολουθείται στενά και θα υποστηρίζεται σε όλα τα επίπεδα, ήδη οι τέσσερις αγωγές βρίσκονται στο μικροσκόπιο νομικών τόσο της Κορίνθου όσο και των Αθηνών και μακάρι για το καλό του τόπου να μην επαναληφθεί η γελοιοποίηση που συνέβη με τα ασφαλιστικά μέτρα το Φεβρουάριο του 2012.
(220113)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Η ΕΤΕΡΟΓΩΝΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΛΟΓΟΘΕΤΗ,
ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΜΕ ΚΟΛΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Όταν ένας δήμαρχος εκφράζει το χθες, τη μικροψυχία, στηρίζεται σε αυτοαναιρούμενες πολιτικές και με πόθο βαθύ και ανομολόγητο δεν βάζει όρια στον ορίζοντα της πολιτικής ασυναρτησίας, έχει ως αποτέλεσμα άλλα να λέει, άλλα να κάνει και τούμπαλιν. Τότε η διοίκηση του, κάνει ρεσάλτο στην αποσταθεροποίηση κι αποτελεί την περίληψη και την επιτομή της πολιτικής αθλιότητας, μ’ αυτό να είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας.
Ο λόγος, φυσικά, για τον Κώστα Λογοθέτη και τη δημοτική αρχή του, της οποίας τα αλληλοσπαρασσόμενα στελέχη, αλληλοστοχοποιούνται βρισκόμενα σε πολυεπίπεδη σύγκρουση με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Αλίμονο για τον τόπο μας αν αυτά που πράττουν αποτελούν το νέο, το προοδευτικό, και τη μεταρρύθμιση…
Όλα τα δείγματα γραφής της προαναφερόμενης κάστας πολιτικών, αποδεικνύουν πως δεν θέλουν με τίποτα να βοηθήσουν να αναπνεύσει ο τόπος και να γυρίσει σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης, κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό, το γιατί; Όμως, αφού περιήλθαν νέα στοιχεία για τη δράση του Κώστα Λογοθέτη και βάζοντας τα πράγματα σε μια λογική σειρά γίνεται ορατό το γιατί.
Συγκεκριμένα, άτυπες πληροφορίες που αργά το βράδυ της Παρασκευής μετετράπησαν σε κατακλυσμό αποκαλύψεων, έφεραν το δήμαρχο, που ψευδώς δηλώνει πως στηρίζει το έργο της σύνδεσης της ιστορικής μας λουτρόπολης με το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου, να συναντάται με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε και να μην κάνει, ούτε για λόγους αυτοπροστασίας μια διαδικαστική και εθιμοτυπική μνεία για την τύχη του εν λόγω έργου που λέει πως προωθεί. Μπαίνοντας, έτσι, δικαίως και πάλι, στο στόχαστρο της καλύτερης εποπτικής δομής για τα συμφέροντα του τόπου που είναι η ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία.
Το θέαμα που παρουσιάζει η διοίκηση του Κώστα Λογοθέτη μοιάζει με διαπλεκόμενη ολιγαρχία, είναι αποκαρδιωτικό για τις προσδοκίες των δημοτών, ενώ αποτελεί και ένα μέγιστο ανατριχιαστικό θεσμικό γεγονός με εμφανή ετερογωνία αβυσσαλέων σκοπιμοτήτων, που τους κάνει άχρηστους να παράγουν οφέλη για τον τόπο.
Κορυφαία πολιτική χυδαιότητα για τον τόπο μας αποτελεί το γεγονός πως η παραπαίουσα δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, κινούμενη στα όρια της αυτοενοχής για να καλύψει το πραγματικό της ανύπαρκτο «έργο», δεν διστάζει να μετατραπεί σε ένα άθλιο γκεμπελίστικο δίκτυο συκοφαντικών διαρροών με οργανωμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Στήνοντας, μάλιστα, προγεφυρώματα με τους κατάλληλους «κονδυλοφόρους» (τα εκλεκτά της όργανα), οι οποίοι αποσκοπούν στην αποδραματοποίηση των αποπλυμάτων της διοίκησης Λογοθέτη και στην κατασυκοφάντηση όλων όσων αντιδρούν, «χοροπηδάνε» ευχαριστημένοι γύρω από αυτούς.
Ανίερο το δικαίωμα του σκευωρού και χονδροειδή τα μέσα πίεσης πολιτικής σκευωρίας για να επιβιώσει ο αρχιστράτηγος της συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων Κώστα Λογοθέτης.
Η Λέρνη συμφορών για τον τόπο μεγαλώνει καθώς τα άκριτα στελέχη που συναγελάζονται ακόμη με τον Κώστα Λογοθέτη, τηρούν θωπευτική στάση, αφού δέχονται την ετεροκατεύθυνση των πεποιθήσεων που εκφράζονται κυρίως με λόγια ατμούχα, αεριούχα, αλλά και με υφολογικές παρατηρήσεις. Σκοπός, συλλήβδην των προαναφερομένων, είναι η αποχώρηση των άριστων και η άνοδος των άχρηστων στην πολιτική σκηνή του τόπου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα φρόκαλα και για αυτό δεν επιθυμούν την αρωγή των πολιτών. Κατά μίμηση το αυτό ισχύει και για αρκετούς ακόμη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Και ας μην βαυκαλιζόμαστε πως στον τόπο μας έχουμε δημοκρατία. Γιατί, το πραγματικό πολίτευμα, είναι η ανευθυνοκρατία και κάθε νίκη -αν επιτευχθεί- του Κώστα Λογοθέτη, είναι μια ήττα για τον τόπο, αφού ο δρόμος που διάλεξε να περπατήσει από την χαραυγή της θητείας του ως δήμαρχος, ήταν η οδός της απωλείας.
Μετά την καταιγιστική - κατολισθητική διετία Λογοθέτη, πολλοί θα ήθελαν να φυσήξει ένας ισχυρός άνεμος που θα σάρωνε και θα έπαιρνε μαζί του τους θεατρίνους και των θεατρώνα υποβολέα του Κώστα Λογοθέτη.

Υ.Γ. 1: Άσκεφτος ο νους διπλός ( και ίσως μάταιος με τον Κώστα Λογοθέτη), ο κόπος.

Ανάξιος όποιος δεν μπορεί μεσ’ στο σεισμό, το χαλασμό, κάστρο την γνώμη του να στήσει.
Κωστής Παλαμάς

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(220113)
Return top