ΚΟΥΙΖ

Τι σημαίνουν € 1.500 δήθεν για την πληρωμή μιας αγωγής κι από πού έχουν προέλθει αυτά τα χρήματα;
(290113)




Είπαν…

«Είναι δυνατόν επί μία ολόκληρη ώρα ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης να απασχολεί τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, προκειμένου να υποστηρίξει την οικογενειακή του φίλη δημοτική σύμβουλο Σταυρούλα Λέζου, για προσωπική της αντιπαράθεση με πολίτη; Οι πληροφορίες θέλουν ότι η πρόταση για αποπομπή από την αίθουσα ήταν ευθέως κατά του προσώπου του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κακαβά, η Σταυρούλα Λέζου εκείνη την ώρα αξιοποίησε την παρέμβαση με τα… γαλλικά του τέως προέδρου του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Λουτρακίου Γιώργου Μαρίνη, ισχυριζόμενη ότι την αποπομπή τη ψηφοφορία για αποπομπή τη ζήτησε σε βάρος του Γιώργου Μαρίνη;
(290113)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΙΤΑΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΕ ΑΡΗ ΜΑΡΙΝΗ!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, κατέφθασε και ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης, συνοδευόμενος από το μόνιμο «εξαπτέρυγό» του τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θανάση Μουζάκη.
Παρουσία όλων των μελών και των παρισταμένων, ο Κώστας Λογοθέτης συμπεριφέρθηκε με σκαιότατο τρόπο κατά του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη, λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι: Τι ψέματα είναι αυτά που λες; -φαίνεται, εξ ιδίων κρίνει τ’ αλλότρια και θέλει όλους ομοίους του- ενώ με απειλητικό τρόπο τον πρόσταζε: Έλα επάνω στο γραφείο μου να τα πούμε!
Η αλήθεια είναι ότι γενεσιουργός αιτία όλων αυτών των δεινών για τον τόπο, είναι τα χρήματα περίπου € 500.000 που έχει να διαχειρισθεί το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου που προκαλούν ίλιγγο στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος και κυρίαρχα στο δήμαρχο και τον εκλεκτό σύμβουλό του…
Αξίζει να αναφερθεί για άλλη μια φορά ότι ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρης Μαρίνης κάνει υπέρ του δέοντος καλά τη δουλειά του κι ως ώρας ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια των απαιτήσεων.
Καλόν λοιπόν για την ευνομία και την ύπαρξη χρηστής διοίκησης στον τόπο κι όπου είναι αυτό δυνατόν, να αφήσει τον πρόεδρο να επιτελέσει το έργο του και να μην παρεμβαίνει από τούδε και στο εξής στις αρμοδιότητές του. Είναι άκρως σημαντικό, σε καμία των περιπτώσεων ο Άρης Μαρίνης να υποκύψει σε όλες αυτές τις ασφυκτικές πιέσεις που υπόκειται καθημερινά, να επιδείξει σθεναρή αντίσταση και να είναι σίγουρος ότι όλη η πόλη θα είναι στο πλευρό του. Επιπρόσθετα, ο Άρης Μαρίνης θα πρέπει να γνωρίζει ότι δίνει εξετάσεις έναντι της κοινωνίας, κι αν συνεχίσει να τηρεί αταλάντευτα την ανιδιοτελή στάση του λειτουργώντας υπέρ των συμφερόντων του τόπου, να έχει υπόψη του από τη στιγμή που ενεπλάκη στα πολιτικά πράγματα, η κοινωνία θα του το ανταποδώσει στο έπακρον. Αυτό θα το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι στην κάλπη τη νύχτα της 15ης Ιουνίου 2014, συγκρίνοντας τη σταυροδοσία του, μ’ αυτή που θα λάβουν αυτοί που σήμερα τον πιέζουν για τα μετρητά του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου!
Στο σπίτι του κρεμασμένου -ορυμαγδός ψεμάτων- Κώστα Λογοθέτη δεν μιλάνε για σχοινί...
(290113)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ € 10.000.000 ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑ

Λουτράκι θα γεμίσει σήμερα -πιο ακριβές πρώην και νυν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε.- το Πρωτοδικείο Κορίνθου, καθ’ ότι είναι η τελευταία προθεσμία για της έγγραφες χωρίς όρκο εξηγήσεις στην προανάκριση που έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία Κορίνθου, για τη γνωστή πλέον υπόθεση της Γνωμοδότησης Τσοβόλα. Πρόκειται για το οικονομικό σκάνδαλο των περίπου € 10.000.000 -κεφάλαιο με τόκους- κι αναμένεται μ’ ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Πιο συγκεκριμένα, είχαν ζητήσει και λάβει προθεσμία για την τελευταία ημέρα που μπορούσε να κρατήσει ο πταισματοδίκης το φάκελο στα χέρια του, σχεδόν τα περισσότερα μέλη του πρώην διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. Έτσι στην Κόρινθο θα βρεθούν σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας και δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, μαζί με το νυν σύμβουλο Δημήτρη Πέτρου και το πρώην μέλος του Δ.Σ. της πλειοψηφίας Γιώργο Γλυκοφρύδη. Ξεχωριστά ο καθένας, τις έγγραφες εξηγήσεις τους θα δώσουν ο πρώην αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρης Κοντός και το πρώην μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Δοσσαράς, ενώ από την πρώην πλειοψηφία την προηγουμένη Τρίτη τις εξηγήσεις του έχει δώσει το επίσης πρώην μέλος Γιώργος Κακαβάς.
Από την αντιπολίτευση τις δικές τους, χωρίς όρκο εξηγήσεις θα δώσουν επίσης σήμερα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας ο πρώην δήμαρχος επικεφαλής της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών Γιώργος Γκιώνης, ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης» Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου και ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Γιώργος Πετρίτσης.
Πάντως, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. μέχρι την 3η Αυγούστου δεν έχουν ευθύνες, δεδομένου ότι άλλοι έπραξαν ως όφειλαν και με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας και κατ’ επέκτασιν του τόπου, άλλοι σύρθηκαν και συμφώνησαν κι άλλοι έστριψαν… Έτσι, με την καρατόμηση του πρώην νομικού συμβούλου Γιώργου Πέτρου στις 15 Ιουλίου 2011 και από το διορισμό του «συγγενούς» - κουμπάρου του δημάρχου Δημήτρη Κονομόδη, άλλαξε εκ βάθρων ή καλύτερα «πάγωσε» εντελώς η προώθηση της Γνωμοδότησης Τσοβόλα. Τότε στο Δ.Σ. μέλη της εταιρείας άρχισαν να εκφράζονται αντιδράσεις, με συνέπεια να σημειωθεί η παραίτηση του Γιώργου Κακαβά στις 15 Ιουλίου 2011 και στις 3 Αυγούστου 2011, προκλήθηκε η «βιαία» -δεδομένου ότι από τη γενική συνέλευση της εταιρείας είχαν υπερψηφισθεί τα νέα μέλη του Δ.Σ. στις 27 Ιουνίου 2011, τριάντα επτά ημέρες πριν για την ακρίβεια- αντικατάσταση του αντιπροέδρου Δημήτρη Κοντού και του μέλους Χαράλαμπου Δοσσαρά. Επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Γλυκοφρύδης αντικαταστάθηκε κατόπιν επιθυμίας του, η οποία σημειωτέον είχε εκδηλωθεί πριν από πολύ καιρό.
Υπενθυμίζεται ότι σε αντικατάσταση των προαναφερομένων προτάθηκαν από τον πρόεδρο της εταιρείας κι έγιναν αποδεκτοί από τη γενική συνέλευση ως αντιπρόεδρος ο «εξάδελφος» κατά τον Κώστα Λογοθέτη Δημήτρης Λογοθέτης ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε, ο πρώτος εξάδελφος του δημάρχου και νυν πλέον αντιπρόεδρος της εταιρείας Κώστας Δόσχορης, ο τότε αντιδήμαρχος και νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Νικολάου και ο δημοτικός σύμβουλος νυν αντιδήμαρχος, Γιάννης Κακούρος.
Την ευθύνη για τη μη προώθηση ή πιο ορθά το πνίξιμο της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, το φέρουν ακέραια τα μέλη του παρόντος διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. και ειδικότερα όλοι ανεξαιρέτως οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς επίσης και οι σύμβουλοι του προέδρου της εταιρείας δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, άσχετα αν είναι επίσημοι ή ανεπίσημοι.
Καλόν θα είναι, να επισημανθεί στη Δικαιοσύνη με τις έγγραφες εξηγήσεις και η παράμετρος της αντικατάστασης μελών του Δ.Σ. της εταιρείας την 3η Αυγούστου 2011, σε τούτη τη φάση της διαδικασίας, εκτός αν η Εισαγγελία Κορίνθου επιλέξει να το πράξει αυτό στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί κύρια ανάκριση για το τεράστιο σκάνδαλο, που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το δήμο Λουτρακίου.
(290113)




ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ» Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Όποιος φορέας ενδιαφέρεται να συμφωνήσει για μία του δραστηριότητα να ενοικιάσει το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο, με τον άνθρωπο που θα πρέπει να έλθει σ’ επαφή είναι ο ανεπίσημος σύμβουλος -που στην ουσία έχει εμπλοκή με την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή- Γιώργος Γιαννιτσόπουλος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του loutraki-press o Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου, απευθύνθηκε πριν περίπου δύο μήνες στο δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη και του ζήτησε να του παραχωρήσει το «Αλεξάνδρειο» προκειμένου να ανεβάσουν μια σύνθετη θεατρική παράσταση, με το δήμαρχο να του παρέχει το ελεύθερο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, όταν πριν λίγες ημέρες ο Πολιτιστικός Σύλλογος απευθύνθηκε πάλι στον Κώστα Λογοθέτη, βρήκε μπροστά του το σύμβουλο του δημάρχου Γιώργο Γιαννιτσόπουλο. Εκεί ο δημαρχιακός σύμβουλος ξεκαθάρισε στον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Παπαδάκη, ότι το «Αλεξάνδρειο» έχει λειτουργικό κόστος και κατά συνέπεια πρέπει και να έχει έσοδα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν ο σύμβουλος του δημάρχου να ζήτησε από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου να καταβάλλει το 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων των εισιτηρίων που θα κόψουν οι παραστάσεις. Σημειώνεται ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συντελεστές της παράστασης -ηθοποιοί και χορωδία- σαράντα τον αριθμό -μια υπερπαραγωγή για τα δεδομένα του Λουτρακίου- είναι παιδιά του τόπου και αφιλοκερδώς επιχειρούν να παρουσιάσουν κάτι το πρωτοποριακό.
Το loutraki-press απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου Γιάννη Παπαδάκη, να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο οποίος χωρίς να τις διαψεύσει, αρκέσθηκε να περιορισθεί σ’ ένα: «ουδέν σχόλιον»! Βλέπετε είναι οι επιχορηγήσεις στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και ο φόβος φυλάει τα έρμα.
Λύση στο αδιέξοδο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου έδωσε ο Προμηθέας, δια του προέδρου του Νίκου Λόη, ο οποίος δέχθηκε να φιλοξενήσει αφιλοκερδώς την παράσταση και να συμβάλλει ως συνδιοργανωτής. Μια απόφαση που είναι στην ορθή κατεύθυνση και συμβάλλει στην ενθάρρυνση κι ανάπτυξη του Πολιτισμού στο δήμο Λουτρακίου.
Με την ευκαιρία, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης και ο σύμβουλος του Γιώργος Γιαννιτσόπουλος που ενδιαφέρονται να έχει έσοδα το «Αλεξάνδρειο», αν κι ο γράφων είναι υπέρ της όπερας, μπορούν να τοποθετηθούν πόσο είναι το κόστος που επιβαρύνει τη Λουτράκι Α.Ε. η τηλεοπτική παρουσίαση των παραστάσεων της Metropolitan Opera;
Παράλληλα, μπορούν να τοποθετηθούν πόσα χρήματα ζημίωσε τη Λουτράκι Α.Ε. η παρουσίαση των τηλεοπτικών παραστάσεων την προηγούμενη χρονιά κι αφού επέφερε ζημίες, γιατί επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί για άλλη μια χρονιά κι αν κάποιος ωφελήθηκε από αυτή την απόφαση; Γιατί, ούτε η Λουτράκι Α.Ε. ωφελήθηκε, αλλά ζημιώθηκε, ούτε το Λουτράκι, ούτε το ανάλογο ενδιαφέρον επιδείχθηκε από την ντόπια κοινωνία γι’ αυτό το υψηλότατου επιπέδου θέαμα. Ενδεχομένως, το εισιτήριο να είναι υψηλότατο, όπως άλλωστε έχει σχολιασθεί και ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί σ’ αυτού του είδους την πρόσθετη δαπάνη, επί των μηνιαίων οικονομικών του.
(290113)
Return top