ΚΟΥΙΖ

Ποιά θέση θα δώσει ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης στο συγχωριανό του δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Βαρελά, όπως λέγεται ότι του έχει υποσχεθεί;
(070113)




Είπαν…

«Η τρίτη ηλικία είναι για να πίνει το πρωί τον καφέ της σε καφέ ή το ΚΑΠΗ και για κανά ταξιδάκι αναψυχή!»
(070113)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;






ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΡΩΝ ΤΟ LOUTRAKI THERMAL SPA

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η ρήση του Ρήγα Φεραίου: «Όποιος συλλογάται ελεύθερα συλλογάται καλά», ισχύει για όσους δεν είναι διαπλεκόμενοι ή δεν εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από οικονομικά συμφέροντα, με συνέπεια να έχουν τη δυνατότητα να δουν την αλήθεια και την πραγματικότητα κατά πρόσωπο. Διαθέτουν τη δυνατότητα να δουν όλα τα δυσάρεστα που πρόκειται να διαδραματισθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, να τα θεωρούν ως απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενη κατάληξη, πρακτικών που δεν υπερασπίζονταν, αλλά αντίθετα ξεπουλούσαν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου.
Πρόκειται στην παρούσα φάση για μία ευθεία πολιτική καταγγελία του γράφοντος, προς πάσα κατεύθυνση -όποιος έχει μάτια να το διαβάσει και νου να το αντιληφθεί έχει καλώς- κατά της δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη, η οποία απολαμβάνει τη συνένοχη σιωπή σύμπασας της αντιπολίτευσης, πλην από κάποιες κορώνες οι οποίες σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν και να δικαιολογηθούν οι επαΐοντες απέναντι στην κοινή γνώμη κι απλά να ισχυρισθούν ότι «εμείς το καταγγείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο, τι άλλο να κάνουμε;» Στο πλευρό πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης και κυρίαρχα των δύο πολιτικά συνεταίρων, συγκεκριμένο έντυπο που δεν αρκέστηκε όχι μόνον να αποπροσανατολίσει, αλλά έσπευσε τόσο σε ρόλο εισαγγελέα, όσο και δικαστή να αποφανθεί για την τύχη των ένδικων μέσων.
Έτσι λοιπόν το 2013 μπαίνει με το αριστερό για το 2013 και θα αναδειχθεί η πιο καταστροφική του ιστορικά χρονιά, ακόμη και από αυτή του σεισμού το 1981, δεδομένου ότι μπαίνει λουκέτο στο ακριβότερο μεταπολεμικά έργο στο δήμο Λουτρακίου.
Οι παρατηρητές που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο δήμο Λουτρακίου έχουν και διαθέτουν πλήρη επίγνωση ότι μετά τη μεθοδευμένη και σκόπιμη κατάρρευση της Λουτράκι Α.Ε., παρασύρεται μαζί της και μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός, όπως εκτιμούν στελέχη της εταιρείας, θα έχει κλείσει και το σύγχρονο στολίδι του τόπου το Loutraki Thermal Spa (LTS).
Η προοπτική αυτή δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπως άλλωστε ο γράφων έχει κατηγορηθεί από το βετεράνο δήμαρχο Παύλο Παύλου ότι είναι πολύ κακός στη συγγραφή μυθιστορημάτων, αλλά η φυσιολογική εξέλιξη των προβλημάτων που υπάρχουν και αποτελεί κοινό μυστικό σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους στην Λουτράκι Α.Ε. Αξίζει να επισημανθεί εδώ, ότι η σύζυγος του Παύλου Παύλου, Αικατερίνη Παύλου Πέτρου είναι ως γνωστόν αναπληρώτρια διευθύντρια τους LTS με συνέπεια ο σύζυγός της να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι, αλλά να μην εκστομίζει λέξη! Φυσικά, δεν παραβλέπεται η καταλυτική μεσολάβησή του να διασωθεί η Λουτράκι Α.Ε. λόγω των τριών ζημιογόνων χρήσεων.
Η δυσάρεστη εξέλιξη για το δήμο Λουτρακίου οφείλεται στις παρακάτω αιτίες:
Η Λουτράκι Α.Ε. δεν διαθέτει ρευστότητα να καλύψει ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες, ενώ και τα χρέη δεν εξυπηρετούνται.
Το χρέος στη ΔΕΗ είναι γύρω στις € 100.000 και δεν εξυπηρετείται ο διακανονισμός που έχει συμφωνηθεί, με συνέπεια από στιγμή σε στιγμή να αναμένεται η διακοπή ρεύματος.
Στην εργολήπτρια Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ καταβλήθηκαν τα μισά χρήματα που εισέρευσαν από την τέως ΔΕΚΕΛΠ Α.Ε. κι από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλα χρήματα να της καταβληθούν.
Σε λίγες μόλις ημέρες δεν θα υπάρχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου, προκειμένου να ζεσταθεί το νερό των δύο πισίνων, λαμβανομένου υπόψη ότι οι χώροι εντός του LTS δεν θερμαίνονται από καιρού και ως εκ τούτου οι επισκέπτες που βγαίνουν από τις πισίνες τουρτουρίζουν και η αίσθηση αυτή να τους απωθεί να το επισκεφθούν εκ νέου.
Οι εργαζόμενοι έχουν εξοφληθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και είναι ψυχολογικά έτοιμοι ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν ευρώ από το LTS, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και αναζητούν αλλού εργασία.
Επειδή τέτοιου είδους θαύματα δεν υπάρχουν, μία και μόνη λύση μπορεί να εμφανισθεί, η οποία θα λειτουργήσει ως σωσίβιο για το μέλλον του LTS. Η εν λόγω λύση έχει ακουσθεί έντονα μάλιστα, λέγεται ότι έχει συζητηθεί, απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης τοπικών παραγόντων, είναι καλά σχεδιασμένη, μεθοδευμένη να καταρρεύσει η Λουτράκι Α.Ε. κι ακολουθείται ευλαβικά για να ξεπουληθούν τα συμφέροντα του τόπου.

Πώς μεθοδεύεται το ξεπούλημα του Λουτρακίου
Το σωσίβιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press λέγεται ότι προτίθεται να πετάξει η Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. Ένα σωσίβιο που δεν θα εξοφλεί, όπως θέλουν οι πληροφορίες ούτε καν τις απαιτήσεις της εργολήπτριας εταιρείας, καθότι το τίμημα θα είναι πολύ χαμηλότερο - σχεδόν τζάμπα για τη μετατροπή του νομικού καθεστώτος της Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) από κοινοπραξία σε ανώνυμη εταιρεία.
Μια παράμετρος που δεν λαμβάνεται υπόψη στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το υπόλοιπο του δανείου που έχει λάβει η Λουτράκι Α.Ε. από την Εθνική Τράπεζα, η σύμβαση του οποίου δεν επιτρέπει καμία απολύτως μεταβολή στο καθεστώς των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας του δήμου Λουτρακίου, δεδομένου ότι το δάνειο καθίσταται αυτομάτως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό εις ολόκληρον το ποσό.
Επομένως, σε οποιαδήποτε απόπειρα μεταβολής του συγκεκριμένου καθεστώτος, η Εθνική Τράπεζα πρέπει να εξοφληθεί εις το ακέραιον, διαφορετικά να υπογραφεί νέα δανειακή σύμβαση η οποία θα χώσει ακόμη πιο βαθιά στο βούρκο τη Λουτράκι Α.Ε.
Αν τα χρήματα που διαθέσει -σύμφωνα πάντοτε με τα σενάρια που κάνουν κύκλους στην πόλη- η CHCL οδεύσουν στην εξόφληση του δανείου, η εργολήπτρια εταιρεία και πάλι θα προχωρήσει στη δήμευση του LTS. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ακουσθεί: «Ίσως είναι καλύτερα για να παραμένει ανοιχτό και να λειτουργεί!»
Οι επόμενες ημέρες είναι εξόχως κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον του τόπου και από την ανεπαρκή και επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου πολιτική ηγεσία, κινδυνεύουν όχι μόνον το παρόν, αλλά και το μέλλον του δήμου Λουτρακίου κι ολόκληρης της επικράτειάς του.

Πώς φθάσαμε όμως ως εδώ;
Η οικονομική ασφυξία της Λουτράκι Α.Ε. έχει προκληθεί με προσωπική ευθύνη του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος εις επήκοον δημοτικών συμβούλων και πολιτών σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη των νομικών χειρισμών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαλλάσσονται των όποιων ευθυνών τους οι σύμβουλοί του, καθ’ ότι ο Κώστας Λογοθέτης δεν είναι νομικός.
Κατ’ αρχήν με εντολή του Κώστα Λογοθέτη δεν επετράπη να συζητηθεί και αποσύρθηκε τον Οκτώβριο του 2011 η αγωγή του 2008 ύψους περίπου € 1.650.000 εκατ. πλέον τόκων € 650.000, η οποία δεν είχε άλλο περιθώριο αναβολής και θα συζητείτο. Μια διαδικασία τυφλοσούρτης, λαμβανομένου υπόψη ότι στο παρελθόν με όλες τις ανάλογες αγωγές γινόταν εξωδικαστικός συμβιβασμός και η Λουτράκι Α.Ε. (ΔΑΕΤ τότε) εισέπραττε τα απαιτητά κεφάλαια, πλέον τόκων.
Αντ’ αυτού υπέβαλαν «μουσαντένια» (όπως αρέσκεται να λέει ο μυστικοσύμβουλός του Κώστα Λογοθέτη, δηλαδή ψεύτικη) αγωγή με πλαστογραφημένη ακόμη και την υπογραφή του Δημήτρη Τσοβόλα για να κοροϊδέψουν την τοπική κοινωνία, μέχρι που τους πήρε στο τηλέφωνο τους πέρασε γενεές δεκατέσσερις κι αναγκάσθηκαν να την αποσύρουν. Στο μεταξύ με τη «μουσαντένια» αγωγή που κατέθεσαν σκόπιμα δεν διεκδικούσαν τους τόκους της αρχικής αγωγής, με συνέπεια να χάσει η Λουτράκι Α.Ε. οριστικά κι αμετάκλητα τους τόκους των € 656.000 που προέκυπταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.
Υπενθυμίζεται ότι γέλαγε όλος ο νομικός κόσμος σε Αθήνα και Κορινθία για το περιεχόμενο της αγωγής την οποία χαρακτήριζαν αόριστη κι αντιφατική που δεν θα την έγραφε ούτε πρωτοετής φοιτητής της νομικής, γιατί απλά θα κοβόταν!
Όπως επίσης ο νομικός κόσμος γέλαγε σύμπας τόσο με το περιεχόμενο των ασφαλιστικών μέτρων, όσο και των δύο προσωρινών διαταγών. Και οι τρεις διαδικασίες απορρίφθησαν.

Ο Κώστας Λογοθέτης έκαψε σκόπιμα όλους τους άσους!
Ωστόσο, το ισχυρό χαρτί που θα έκανε το colpo grosso και θα έβγαζε τη Λουτράκι Α.Ε. από το αδιέξοδο ήταν η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, την οποία ο Κώστας Λογοθέτης υπό την καθοδήγηση ενδεχομένως των συμβούλων του έσπευσε να την καύσει ξεπουλώντας στην κυριολεξία τα συμφέροντα του τόπου υπέρ των οφειλετών της εξανεμίζοντας ταυτόχρονα και το πλεονέκτημα που του έδινε αναγορεύοντάς τον σε κυρίαρχο του παιχνιδιού. Όταν όμως δίπλα του έχει συμβούλους που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της απέναντι πλευράς φυσικό κι επόμενο είναι όλες οι κινήσεις του να οδηγούν σε καταστροφή του τόπου.
Έτσι, ο Κώστας Λογοθέτης επέλεξε να ξεπουλήσει το πλεονέκτημα που του έδινε η Γνωμοδότηση Τσοβόλα αποστέλοντάς τη κενή ουσίας στην Εισαγγελία Κορίνθου κι ευελπιστώντας όλοι μαζί να τεθεί στο αρχείο, αντί να κινηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της και να διεκδικήσει τα εκατομμύρια ευρώ που όχι μόνον θα έβγαζαν τον τόπο από το αδιέξοδο, αλλά θα του έδιναν και τη δυνατότητα να εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά.
Από την πλευρά της και η αντιπολίτευση με την ένοχη σιωπή της συμπεριφέρεται σαν να συναινεί με την απεμπόληση των συμφερόντων του τόπου, δεδομένου ότι επί δεκαοχτώ ολόκληρους μήνες δεν έχει ανοίξει ρουθούνι, ενώ αν σκέπτονταν και λειτουργούσαν υπέρ του τόπου, θα έπρεπε να έχουν κινήσει Γη και Ουρανό κατακεραυνώνοντας τον Κώστα Λογοθέτη για την τακτική που ακολουθεί σε βάρος του δήμου Λουτρακίου, υποκινούμενος από τους συμβούλους του.
Προκειμένου να μπορέσει να αντιληφθεί ο κάθε αναγνώστης το σκέλος των ποινικών ευθυνών που υπάρχουν στο δήμο Λουτρακίου σε σχέση με τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, καλόν είναι να αναλογισθεί ο καθένας τι είχε πει ο Κώστας Λογοθέτης σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: «Δεν μπορώ να δω συμπολίτες μου να μεταφέρονται εξαιτίας μου σιδηροδέσμιοι».
Δηλαδή Κώστα Λογοθέτη, αν ο Χ συμπολίτης σου έχει υπεξαιρέσει χρήματα (δεν εννοώ κάποιον που αναφέρεται στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, ο φόβος για ψύλλου πήδημα μηνύσεων και αγωγών) κι έχει ζημιωθεί από τις ενέργειές του ο δήμος Λουτρακίου, θα λάβει άφεση αμαρτιών και η κατάσταση θα μετατραπεί σε σκυταλοδρομία υπόθαλψης των εγκληματιών του δήμου Λουτρακίου;
Κώστα Λογοθέτη αυτό που εκστόμισες, έχεις αντιληφθεί πολιτικά που παραπέμπει;
Δηλαδή, επειδή εγώ συγκάλυψα προκατόχους μου αν και είχαν υποπέσει σε απιστία, έχουν υποχρέωση και οι επόμενοι να με συγκαλύψουν αν παρ’ ελπίδα εν τη ρύμη της διοίκησης έχει διαπραχθεί κάποια ανομία.
Κώστα Λογοθέτη, μ’ αυτή τη νοοτροπία η Ελλάδα είναι εδώ που βρίσκεται σήμερα από τα λαμόγια τους πολιτικούς, αλλά και από τα λαμόγια τους εκδότες και τους δημοσιογράφους που όχι μόνον τους συγκάλυπταν, αλλά έκαναν και το άσπρο μαύρο για να συμμετέχουν στη νομή της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος.

Ο ρόλος μιας τοπικής εφημερίδας
Η ασθένεια των ΜΜΕ της κεντρικής πολιτικής σκηνής διαπερνάει και τα επαρχιακά ΜΜΕ που θέλουν να αποτελούν μέρος της εκάστοτε εξουσίας και να τη σιγοντάρουν με το αζημίωτο, βλέποντάς τα όλα καλά κι άγια.
Χαρακτηριστική αυτής της περίπτωσης η φίλα προσκείμενη στους πολιτικούς συνεταίρους Κώστα Λογοθέτη και Παύλο Παύλου μηνιαία τοπική εφημερίδα του «ανάλαφρου αρθρογράφου» Παντελή Μνηματίδη, ο οποίος χωρίς να έχει στα χέρια του και χωρίς να έχει διαβάσει τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, έσπευσε να τη χαρακτηρίσει φούσκα. Ένας χαρακτηρισμός που σπεύδει να προκαταβάλλει τόσο την Εισαγγελία Κορίνθου, καθ’ ότι έχουν κατατεθεί δύο μηνυτήριες αναφορές εμπεριστατωμένες και ακέραιες, όσο και την έδρα του Τριμελούς Εφετείου στην περίπτωση εκείνη που οι δύο αναφορές παραπεμφθούν στο ακροατήριο.
Ο «ανάλαφρος αρθρογράφος» που φοβάται και τη σκιά του στα γλυκανάλατα κείμενά του, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει έχει παραβλέψει:
Την παρέμβαση της συμβούλου του πολιτικού του μέντορα Παύλου Παύλου Εβίτας Κούτμου, η οποία απειλούσε τη δημοτική αρχή πριν δεκαέξι μήνες ότι αν δεν καταθέσει μήνυση, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Γνωμοδότησης Τσοβόλα θα αναγκασθεί να στραφεί η ίδια κατά της δημοτικής αρχής.
Την παρέμβαση του Παύλου Παύλου πριν έξι επτά περίπου μήνες που ισχυρίσθηκε -κατά την εκτίμηση του γράφοντος για το θεαθήναι, επειδή γνωρίζει από πρώτο χέρι ποια οδό και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσει, άλλωστε τα έχει κάνει στο παρελθόν- ότι πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των νομικών που συνέταξαν τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα.
Την τοποθέτηση του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη που προαναφέρθηκε, ότι δεν θέλει να είναι αιτία που θα μεταφέρεται κάποιος σιδηροδέσμιος.
Την οξύτατη παρέμβαση του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κακαβά, ο οποίος διαθέτει ενδελεχή γνώση για το περιεχόμενο της Γνωμοδότησης Τσοβόλα.
Φαίνεται ότι ο «ανάλαφρος αρθρογράφος» Παντελής Μνηματίδης απαξιώνει τη νομική κατάρτιση των τριών έγκριτων κι αναγνωρίσιμων στους νομικούς κύκλους των Αθηνών και καλόν θα ήταν να αναφερθεί, ποιος είναι αυτός που του έχει υποδείξει ότι είναι φούσκα η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, με την οποία αν γίνουν ακόμη και σήμερα οι ενδεδειγμένοι χειρισμοί θα σωθεί ο δήμος Λουτρακίου!
Ο γράφων επειδή γνωρίζει πάρα πολύ καλά και από πρώτο χέρι πώς σκέφτεται ο Παντελής Μνηματίδης, του επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα κατ’ επανάληψη, δημόσια, να τοποθετηθεί ότι δεν πρόκειται να φιλοξενήσει διαφήμιση της CHCL.
Μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει, αλλά ούτε πρόκειται και να το πράξει, γιατί ο μόνος πόθος του είναι πώς θα φθάσει στην πηγή να πιει… διαφήμιση. Μακάρι να το πράξει, να διαψεύσει το γράφοντα, να τρέχει και να μην φθάνει να τον αποκαταστήσει, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει περισσότερες ημέρες των δύο εβδομάδων και δεν έχει πει λέξη.
Χαρακτηριστικό του είναι ότι σε φίλους και γνωστούς, ζητάει κι επίμονα πολλές φορές, να τον φέρουν σε επαφή με γνώριμές τους τοπικές επιχειρήσεις για να του δώσουν διαφήμιση.
Ας συλλογισθεί ο καθένας με το δημοσίευμά του φούσκα η Γνωμοδότηση Τσοβόλα τι μπορεί να επιδιώκει;
(070113)
Return top