ΚΟΥΙΖ

Δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη, ενδιαφερόμενος να ενοικιάσει για εκδήλωση το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο, που θα βρει και πώς θα επικοινωνήσει με το σύμβουλό σου Γιώργο Γιαννιτσόπουλο;
(050213)




Είπαν…

«Το παραλιακό πάρκο Λουτρακίου έχει αλλάξει ονομασία; Ποιός είναι ο λόγος που παραμένει η πύλη της "Νεραϊδοχώρας"; Τι δουλειά έχουν τα σπιτάκια να είναι αποθηκευμένα στο οικόπεδο του Θρουβάλα; Ο ιδιοκτήτης της "Νεραϊδοχώρας" καταβάλλει φύλακτρα στο δήμο Λουτρακίου; Επίσης πλήρωσε ενοίκιο για την παραμονή του, πέραν από την 13η Ιανουαρίου; Πάντως, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης και ο σύμβουλός του Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν θέλουν να εγκαταστήσουν εκ νέου τη "Νεραϊδοχώρα", θα πρέπει να δημοσιεύσουν ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, για την τήρηση της στοιχειώδους νομιμότητας!»
(050213)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

Η «ΤΕΧΝΗ» ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ!

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης, αρέσκεται να ισχυρίζεται ότι από υπερβάλλουσα φιλανθρωπία και αλτρουισμό, έκοψε πόρους από τους απόρους του Λουτρακίου, προκειμένου να ανακουφίσει και τους συνανθρώπους μας του δήμου Κορινθίων βοηθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο και τον ομόλογό του, του όμορου δήμου, Αλέκο Πνευματικό!
Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσεται μέσω της Unesco και δικαιούχοι του στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι δήμοι με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων. Δηλαδή, δικαιούχοι δήμοι της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι οι δήμοι Καλαμάτας και Κορίνθου.
Το κονδύλι, λοιπόν, προορίζεται για το δήμο Κορίνθου και ο Αλέκος Πνευματικός το 30% των πόρων αυτών τους διέθεσε στο Λουτράκι.
Κατά συνέπεια, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, για τον Κώστα Λογοθέτη!..
Όμως, ο Αλέκος Πνευματικός, πρέπει να έχει υπόψη του ότι η Κόρινθος είναι αυτή που οφείλει στο Λουτράκι κι από την πλευρά μας δεν υπάρχει διάθεση αντιπαλότητας, αν και:
Η χωματερή Λουτρακίου, εξυπηρετεί και καταπίνει τα απορρίμματα του δήμου Λουτρακίου.
Η έδρα του βιολογικού καθαρισμού, είναι εντός της επικράτειας του δήμου Λουτρακίου.
Η λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού ενταφιάζεται στην επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.
Ο δήμος Κορίνθου, οφείλει στο δήμο Λουτρακίου το ήμισυ του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει καταβληθεί στη ΔΕΗ πριν από το 2007.
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, ο Αλέκος Πνευματικός θα πρέπει κι επιβάλλεται να έχει κατά νουν ότι άπαντες στο δήμο Λουτρακίου είναι υπέρμαχοι της καλής γειτονίας, παρά τα τέσσερα και ουσιώδη βασικότατα θέματα μείζονος σημασίας.
Ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, ωστόσο, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι άλλο πράγμα να εξυπηρετείται η γειτονική Κόρινθος κι άλλο πράγμα να μεσολαβεί να επιφορτισθεί το Λουτράκι με τα βοθρολύματα της Βόχας, προκειμένου να μην ενοχλούν οι δικές τους «ευωδίες» κατά τον παραθερισμό τους στις πατρογονικές εστίες χωριών του δήμου Βόχας τους Πάνο Μπεγλίτη και Ανδρέα Ανδρεαδάκη.
Οι δύο κύριοι, μαζί τους και ο Αλέκος Πνευματικός θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το έργο πρέπει να σπάσει σε δύο φάσεις και το αποχετευτικό του δήμου Βόχας μπορεί να εξυπηρετηθεί από το βιολογικό καθαρισμό του δήμου Κιάτου. Σε διαφορετική περίπτωση η προσφυγή στην Ε.Ε. θα ματαιώσει το έργο, καθ’ ότι ο αγωγός των περίπου 30 χλμ. αντιβαίνει τις κοινοτικές οδηγίες, όταν μάλιστα η μεγαλύτερη απόσταση του υπό κατασκευή αποχετευτικού δικτύου Βόχας, δεν υπερβαίνει τα 15 χλμ. από το βιολογικό καθαρισμό του δήμου Κιάτου!
Έτσι, λοιπόν, δήμαρχε Αλέκο Πνευματικέ, ας τελειώνουν εδώ τέτοιου είδους αξιώσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι αξιώσεις αυτές που θα ζημιώσουν το Λουτράκι, αποτελούν casus belli!
(050213)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, η αντιπεριφέρεια Κορίνθου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
Όπως ήταν φυσικό, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όλοι οι δήμαρχοι της Κορινθίας μαζί με τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Ηχηρότατη, η απουσία όχι μόνον του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, αλλά κι όλων ανεξαιρέτως των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, γεγονός που είναι απαγορευτικό, όλοι αυτοί να πολιτεύονται!
Πέραν από το εθιμοτυπικό, υπάρχει άλλο ένα γεγονός, που αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης, πολιτικά είναι ένα μηδενικό!
Το παρακάτω αναφερόμενο γεγονός έχει μεγάλη σημασία για να αντιληφθεί η κάθε μία και ο καθένας, μαζί μ’ όλους αυτούς που τον πλαισιώνουν το ποιόν του ανθρώπου που κρατάει στα χέρια του τις τύχες του τόπου.
Την κοπή της πίτας και ειδικότερα την παρουσία Πέτρου Τατούλη στην Κόρινθο, πληροφορήθηκε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι Δημήτρης Καραπατάς, ο οποίος μετά από ασφυκτική πίεση, επέτυχε να κλείσει τριακονταπεντάλεπτη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Την επόμενη ακριβώς ημέρα, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης που είχε πληροφορηθεί το γεγονός, κάλεσε στο τηλέφωνο μέλος της Πρωτοβουλίας που παρίστατο στη συνάντηση και τον ρωτούσε λέγοντάς του: «Έπρεπε να το έχετε πει και σε μένα, να έλθω κι εγώ».
Όπως αντιλαμβάνεται η καθεμία και ο καθένας, πρόκειται για απύθμενο θράσος, δεδομένου ότι είναι πρωτάκουστο φορείς και πολίτες να υποκαθιστούν τη δημοτική αρχή, με τον πρώτο πολίτη του τόπου, τον Κώστα Λογοθέτη, αντί να ντρέπεται για την υποκατάστασή του, με περισσό θράσος να λέει ότι έπρεπε να με είχατε πάρει μαζί σας!..
Επισημαίνεται ότι η έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι αποτελούσε έναν εκ των πυλώνων του προεκλογικού προγράμματος του Κώστα Λογοθέτη, αλλά ουδέποτε έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα χάλια του Κώστα Λογοθέτη, των αυλικών του και σύμπασας της δημοτικής αρχής, είναι γνωστά για τη στάση του στο μείζονος σημασίας θέμα για τον τόπο, όταν είχε μεταβεί σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, στην ημερήσια διάταξη του οποίου ήταν η κατασκευή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου για το Λουτράκι. Στο φάκελο που είχε μαζί του ο Κώστας Λογοθέτης, ως γνωστόν, περιεχόταν μόνον έναν έγγραφο, άσχετο με τη συζήτηση!
Αντί λοιπόν ο δήμαρχος, να είναι αυτός που τραβάει μπροστά, χαράσσει δρόμους και η πόλη ακολουθεί, διαπιστώνουμε ότι φορείς της πόλης ανοίγουν δρόμους και ο δήμαρχος ασθμαίνοντας προσπαθεί να ακολουθήσει και να κρατηθεί από κάπου, για να δικαιολογήσει το ρόλο του, ενώ εκ των υστέρων κομπορρημονεί συχνά καπηλευόμενος όχι μόνον κάτι που δεν του ανήκει, αλλά και πράγματα για τα οποία δεν διέθετε στοιχειώδη γνώση, απλά έχει την αίσθηση ότι μαγεύει τα… πλήθη.
(050213)




ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Πέραν του πολιτικού της σκέλους από τη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, με την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, υπάρχει νέα τροπή στη μεθόδευση κατασκευής του έργου.
Ας ελπίσουμε ότι τη νέα τροπή που δεσμεύθηκε εκ νέου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, την πιστεύει και θα προχωρήσει στην υλοποίησή της. Κι αυτό γιατί κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και του χρόνου που παρήλθε άκαπνος, ο Πέτρος Τατούλης αν κι έχει ενδελεχή γνώση των διαδικασιών που έπρεπε να είχαν αναληφθεί για την προώθηση του έργου, δεν ανέλαβε απολύτως καμία πρωτοβουλία. Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ακόμη και του ιδίου του περιφερειάρχη, ότι αν είχε κινηθεί έγκαιρα, όταν ενημερώθηκε κι έγινε γνώστης του έργου, σήμερα θα συζητούσαμε για το χρόνο παράδοσής του, δεδομένου ότι θα βρισκόταν στο κατασκευαστικό του στάδιο.
Στην έκτακτη συνάντηση της Παρασκευής, την πόλη του Λουτρακίου εκπροσώπησαν ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι Δημήτρης Καραπατάς και το μέλος Παρασκευάς Παύλου, ενώ προεξάρχοντος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου παρευρίσκονταν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λάκης Παπαφωτίου, ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, Λάμπρος Μπούκλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Έγινε διεξοδική συζήτηση για την κατασκευή του έργου, οι παρόντες υπεισήλθαν σε τεχνική επεξεργασία των διαδικασιών μεθόδευσης και δρομολόγησης του έργου, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει χρόνος και διαθέσιμοι πόροι, ενώ πλέον όλα εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνον από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη αν θα γίνει το έργο ή εξαιτίας του θα εκτροχιασθεί δια παντός.
(050213)
Return top