ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ
Του Μιχάλη Πούλου*

Επιτέλους, κλείνουν τα ψηφοδέλτια. Μια περίοδος που ο πολιτικός διάλογος και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μπήκαν σε δεύτερη μοίρα τελειώνει. Αυτό που η κατάρτιση των ψηφοδελτίων ανέδειξε στα μάτια του κάθε δημότη είναι οι αρχές και τα πιστεύω κάθε υποψήφιου δημάρχου. Είχαμε περιστατικά εμπορικής συναλλαγής για να πειστούν σύμβουλοι να δουν το άσπρο - μαύρο, είχαμε περιπτώσεις πολιτικών και άλλων πιέσεων, ώστε να μην μείνουν πολιτικοί χώροι χωρίς εκπροσώπηση, είχαμε ακόμη και περιπτώσεις «αυθόρμητων» εντάξεων που όμως όλη η κοινωνία γνωρίζει από ποια κέντρα κατευθύνονται.
Τα αποτελέσματα όλης αυτής της διαδικασίας χώρισαν τους συνδυασμούς των υποψηφίων σε δύο κατηγορίες. Εκείνους που προτάσσουν τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους και τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους στα δημοτικά ζητήματα ως όπλο προσέγγισης δημοτικών συμβούλων και εκείνους που κατά βάση υπόσχονται δουλειές με φούντες, μισθούς προέδρων και αντιδημάρχων, προεδρίες δημοτικών εταιρειών και άλλες προσοδοφόρες ασχολίες δήθεν σε όφελος του τόπου. Ευτυχώς, για το δήμο και το μέλλον του, τη δεύτερη κατηγορία καταλαμβάνει αποκλειστικά ο συνδυασμός του Γκιώνη.
Η κοινή γνώμη του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, ακόμη προσπαθεί να καταλάβει και να εξηγήσει πως γίνεται αυτό που όλοι βλέπουν για ανεξήγητη υπερχρέωση του δήμου, κάποιοι να το βλέπουν σαν διαφάνεια. Παραμένει προς επιστημονική διερεύνηση πως γίνεται το ταμείο να είναι θετικό το 2006 και γεμάτο δάνεια το 2010 και αυτό να ονομάζεται σωστή διαχείριση.
- Με τι μάτια κοιτάνε οι σύμβουλοι του Γιώργου Γκιώνη το ανοιχτό κολυμβητήριο και βλέπουν σε αυτό πυρήνα ανάπτυξης, όταν με τα ίδια λεφτά θα είχαμε κλειστό κολυμβητήριο;..
- Πως μετράνε την ανάπτυξη όταν τα μαγαζιά της πόλης κλείνουν συνεχώς;..
- Που βλέπουνε τη δημιουργία υποδομών όταν έθαψαν τον προαστιακό και τη μαρίνα;..
Παγκόσμιες πατέντες που μόνο η κατηγορία «συνδυασμός Γκιώνη» μπορεί να εξηγήσει.Όπως και να έχει το πράγμα οι συνδυασμοί έκλεισαν και έχουμε καθαρή εικόνα για το ποιος πραγματικά έχει φρέσκα πρόσωπα και φρέσκιες ιδέες, ποιος συνδυάζει με το σωστό τρόπο εμπειρία και δυναμισμό και ποιος «γλύφει εκεί που έφτυνε».
Οι επόμενες ημέρες θα πρέπει να αναλωθούν σε αυτό που οι δημότες ενδιαφέρονται και που είναι οι προτάσεις, οι λύσεις, οι ιδέες για την καθημερινότητα του δημότη και το αύριο του δήμου.
Είναι η ώρα της αλήθειας. Για κάποιους είναι η ώρα ξανά των ψεύτικων υποσχέσεων, των διορισμών στο καζίνο και την Motor oil, των προσλήψεων και των ψεύτικων οικοδομικών αδειών, του νερού και ρεύματος στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Απομονώστε τους γνωστούς ψεύτες. Δείξτε ότι δεν περνάνε οι μέθοδοι του 2006. Την πατήσαμε μία φορά και φτάνει.
Θα επιστρατεύσουν τα πληρωμένα παπαγαλάκια τους.
Θα χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο μέσο γιατί έτσι ξέρουν
Θα χρησιμοποιήσουν τους γνωστούς επώνυμους «αβανταδόρους» που μόνο αυτοί βλέπουν υπέροχο το Γκιώνη.
Θα ρίξουν στη μάχη φανφάρες εγκαινίων για υπερχρεωμένα έργα.
Τα χρωστάμε όλα, θα τα πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα, εμείς και τα παιδιά των παιδιών μας.
Μας υποτιμάνε και μας θέλουν μόνο για τα χειροκροτήματα.
Ας τους δείξουμε λοιπόν και εμείς, που έχει η αχλάδα την ουρά της…

* Ο Μιχάλης Πούλος, είναι οικονομολόγος.
(161010)
Return top