ΠΑΜΕ ΓΙ’ ΑΛΛΑ

Του Μιχάλη Πούλου*

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 στη τελευταία προ εκλογών συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας, έκλεισε η εποχή Γκιώνη και του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών».
Ακόμη και σε αυτή την «επιμνημόσυνη» τελετή της, η δημοτική αρχή της μειοψηφίας και οι συν αυτή, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους κακούς εαυτούς τους.
Ακούσαμε και πάλι τις επιθετικές, αλλά άναρθρες κραυγές του έμμισθου Σωτήρη Πέρρα, που προσπαθούσε να αποδείξει… ότι «ο άδειος τενεκές κάνει μεγάλο θόρυβο».
Ζήσαμε και πάλι τον απελπιστικό πρόεδρο Μπάμπη Γεωργίου να φέρνει εννέα θέματα προ ημερησίας διάταξης όταν μόνος του κατηγορούσε την αντιπολίτευση γι’ αυτό. Με τέτοιες αμετανόητες τακτικές μας έπεισαν για άλλη μια φορά ότι: «το γαϊδούρι όταν ψοφά τινάζει τα πέταλα».
Νομίζω ότι μετά το τέλος της εποχής παγετώνων ο προεκλογικός αγώνας θα πρέπει να κινηθεί στο πεδίο που αρμόζει στο νέο διευρυμένο δήμο. Στο πεδίο της αντιμετώπισης της κρίσης και στο εξ’ ίσου σημαντικό πεδίο της ανάπτυξης. Είναι όμως εξαιρετικής σπουδαιότητας να δοθεί βάρος στον τρόπο αντιπαράθεσης των απόψεων.
Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι οι υποψήφιοι (πλην της γνωστής εξαίρεσης Γκιώνη) διαθέτουν το απαραίτητο ήθος και γνώσεις για να καταθέσουν με πολιτισμένο τρόπο τις απόψεις τους, τις διαφορές τους, αλλά και τα πραγματικά τους κίνητρα.
Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ κρίσιμος, δεδομένου ότι σε αυτή την αντιπαράθεση οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καλούνται να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα, μα πάνω από αυτό πρέπει να δείξουν στους πολίτες, ότι ο διάλογος σε μια δημοκρατική κοινωνία, όσο έντονος και αν είναι, μπορεί να είναι πολιτισμένος, μπορεί να αποφύγει τις ακραίες καταστάσεις, μπορεί να διδάξει στη νεολαία μας ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν είναι εχθροί, όπως αντιμετωπίζονται από το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών». Την επόμενη ημέρα των εκλογών ο δήμος θα πρέπει ενωμένος και δυνατός να αρχίζει να αποκαθιστά τις πληγές του.
Μετά την λήξη της περιόδου Γκιώνη, όπου οι αντιφρονούντες αντιμετωπίζονταν ως μιαρά πλάσματα με προσωπικές επιθέσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη εκ μέρους του επικοινωνιακού διευθυντηρίου του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», μετά λοιπόν την λήξη αυτής της επάρατης περιόδου, ο δήμος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την κρίση και τις επιπτώσεις στη ζωή των δημοτών. Ο δήμος, πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του, να ξαναχτίσει την ενότητα των δυνάμεών του, αφού σε τέτοια κρίση δεν περισσεύει κανένας.
Στην Δημοκρατία η ψήφος των πολιτών δεν είναι μια απλή χρονοβόρα δραστηριότητα. Δεν είναι μια ευκαιρία συναλλαγής παρά τις περί του αντιθέτου φωνές από το απώτατο παρελθόν. Η ψήφος είναι ένα δικαίωμα που καθορίζει και την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη. Καθορίζει την ευθύνη του απέναντι στον εαυτό του, απέναντι στα παιδιά του, απέναντι στην κοινωνία, μα και απέναντι στο δήμο του. Η ψήφος μας είναι που καθορίζει αν τελικά θα πάμε μπροστά η πίσω, αν θα βγούμε από τα χρόνια της σήψης και της υποτέλειας Γκιώνη ή θα επαναλάβουμε τα λάθη μας. Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή θα υπάρξουν και οι γνωστές «σειρήνες», που θα μας λένε πόσο καλή επιλογή είναι για το δήμο το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών». Θα χρησιμοποιήσουν τις ιδιότητές του σαν καθηγητές -γιατροί - έμποροι, για να παρουσιάσουν τις προσωπικές επιδιώξεις τους σαν δήθεν καλό της πόλης.
Είναι στο χέρι μας να μη «φάμε τη φόλα» που προετοιμάζουν μαζί τους τα γνωστά ξένα κέντρα.
Με τη δύναμη της ψήφου πρέπει να καταδικαστούν οι γονυπετείς υπηρέτες, οι έμμισθοι τραμπούκοι, οι δήθεν αριστεροί, που επί τέσσερα χρόνια «λερώνουν» την πολιτική σκηνή του δήμου.
Με τη δύναμη της ψήφου πρέπει να απομονώσουμε εκείνα τα δήθεν νέα πρόσωπα, που δουλεύοντας διασπαστικά, βάζουν σε πρώτη γραμμή τα μικροσυμφέροντά τους και ουσιαστικά εξυπηρετούν τη …Γκιώνειο σχολή.
Με τη δύναμη της ψήφου να επιλέξουμε το σωστό μίγμα πείρας και δυναμισμού, θέλησης και αποτελεσματικότητας που είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον του δήμου.
Η δύναμη της ψήφου είναι και η δύναμη της ευθύνης του απλού καθημερινού δημότη απέναντι στο αύριο της πόλης, του δήμου, της περιοχής.
Ας τους δείξουμε ότι τα στημένα παιγνίδια δεν πιάνουν τόπο, οι στημένες μετεγγραφές ενίσχυσης των «πεθαμένων» δεν αγγίζουν τα αυτιά μας, οι μικροφιλοδοξίες και τα προσωπικά συμφέροντα δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από δήθεν συνενώσεις και νέες πορείες, είναι εύκολα αναγνωρίσιμες, ιδιαίτερα μετά την εμπειρία του Πρωτονοτάριου το 2006.

* Ο Μιχάλης Πούλος είναι οικονομολόγος.
(091010)




Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Ανήκω σε μια νέα γενιά ανθρώπων που θέλει να παραμείνει στον τόπο της, που πιστεύει στις προοπτικές ανάπτυξης που έχει το Λουτράκι και έχει τη διάθεση να συμμετάσχει ενεργά και αποφασιστικά στην ανανέωση.
Σε μια αντικειμενικά δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, τα αιτήματα μας για το ρόλο του Δήμου μας στην καθημερινότητα μας έχουν αλλάξει.
Ως νέοι απαιτούμε πλέον άμεσες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, έργα καινοτόμα και νέες ιδέες.
Διεκδικούμε ένα δήμο που θα συμβάλει αποφασιστικά:
Στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών, ώστε να φέρει νέες θέσεις απασχόλησης για τους νέους μας και να επεκτείνει την τουριστική περίοδο.
Στην προβολή του τόπου μας μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων που να ελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικού με τη φιλοξενία διεθνούς φήμης καλλιτεχνών.
Στην ανάληψη δράσεων που προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη και την ένταξη της Τοπικής Ατζέντα 21 στην καθημερινότητα μας, η οποία εξασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις και αξιοποιεί τους φυσικούς μας πόρους με σεβασμό στο περιβάλλον.
Αναλαμβάνουμε τις Ευθύνες μας. Απαιτούμε την ανανέωση αντιλήψεων. Αποφασίζουμε για τον Δήμο μας.

Το who is who
Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1975 στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.
Μεγάλωσε σε τετραμελή οικογένεια με γονείς το Σάββα και τη Μάνια Μιχαηλίδη.
Είναι απόφοιτος του University College του Λονδίνου από όπου απέκτησε το πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο (City University of London) με την ειδίκευση Πολιτικού Μηχανικού.
Το 2001, εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, με την ειδικότητα του βοηθού ελεγκτή πτήσεων. Από το 2001 μέχρι και το 2004, με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού, εργάστηκε στην εταιρία «Λαρσινός Α.Ε. - Λατομεία - Έτοιμο Σκυρόδεμα». Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την εταιρεία, μέσα από διευθυντικές θέσεις εργάστηκε μεταξύ άλλων στη Β’ Φάση Βιολογικού Καθαρισμού Αποβλήτων Αττικής (Νήσος Ψυτάλλεια) και στην κατασκευή τμήματος των Ολυμπιακών έργων (αθλητικές εγκαταστάσεις, Τράμ).
Το Φεβρουάριο του 2004, ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, με την ίδρυση της εταιρείας Digital Computer Screens Α.Ε (D.C.S. Α.Ε), η οποία δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της διαφήμισης, στο Λουτράκι και στην Κόρινθο.
Τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι το 2006, ανέλαβε τη θέση του γενικού τεχνικού διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΕΚΕΛΠ).
Τον Μάρτιο του 2006 επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε ένα διαφορετικό χώρο. Ανέλαβε για το νομό Κορινθίας (franchise), μια από τις πιο αναγνωρισμένες αλυσίδες κατασκευής γρήγορου φαγητού στον κόσμο, την Domino’s Pizza.
Παράλληλα, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Μητρώου Εμπειρίας Κατασκευαστών.

(091010)
Return top