ΕΓΓΡΑΦΟ - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ


Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει τι θα πάνε να πουν στους οικιστές ο Γιώργος Γκιώνης κι όλοι αυτοί του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», μετά τη γνωμοδότηση - καταπέλτη του Δασαρχείου Κορίνθου, που στην κυριολεξία ευτελίζει για την τακτική του τόσο το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας ως θεσμικό φορέα, όσο και τον ίδιο το δήμαρχο προσωπικά Γιώργο Γκιώνη.
Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση εξαπάτησης και εμπαιγμού κοινωνικών ομάδων με σκοπό να τους υφαρπάξουν τη ψήφο τους, εν όψει των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, καθ’ ότι δεν πρόκειται να πάρουν εντολή να συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο της 14ης Νοεμβρίου.
Ζητούμενο είναι πώς δέχθηκαν οι υπηρεσίες να επεξεργαστούν τέτοιου είδους εντολές, δεν αντέδρασαν και δεν έσπευσαν να καταγγείλουν για τις παρανομίες που τους ζητούντο όχι μόνο τον πολιτικό τους προϊστάμενο Γιώργο Ρουμελιώτη, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη. Έχουν ευθύνη, δεομένου ότι οι παρανομίες είναι κατάφωρες και ενδεχομένως να έχουν ποινικές ευθύνες για συνέργεια.
Πρόκειται για μια γνωμοδότηση - κόλαφο, με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου που υπογράφει ο δασολόγος με α΄ βαθμό, δασάρχης Κορίνθου, Παναγιώτης Μπούλιας και αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Γκιώνης κι όλοι αυτοί μαζί του, όχι μόνο δεν έχουν περιθώριο να ζητήσουν τη ψήφο των πολιτών, αλλά καλύτερα θα ήταν για το καλό του τόπου, για το κύρος του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, για το καλό των πολιτών και της πόλης γενικότερα, για το καλό τέλος της προσωπική τους αξιοπρέπειας να φύγουν σήμερα κιόλας και να μη διανοηθούν να ζητήσουν τη ψήφο των συμπολιτών τους.
Κανένας πολίτης του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να νιώθει υπερήφανος, όταν μια αρχή, εν προκειμένω το Δασαρχείο Κορίνθου σου πετάει κατάμουτρα ότι: «ο δήμαρχος… κατά παράβαση των νόμων και της χρηστής διοίκησης παρ’ ότι γνωρίζετε, εντάξατε στις προαναφερθείσες κατηγορίες επιχειρώντας έτσι την αλλαγή χρήσης του δάσους.
»Ούτε επίσης λάβατε υπόψη τις οριογραμμές των δασών και των δασικών εκτάσεων με συνέπεια δάση, δασικές εκτάσεις να έχουν ενταχθεί στο ΓΠΣ ως αγροτικές εκτάσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η έλλειψη του δασολογίου δεν μπορεί να αποτελέσει αιτιολογία για το πρόχειρο και ανεύθυνο, εκ μέρους σας σχεδιασμό των δασών και δασικών εκτάσεων επί του Γ. Π. Σ. της περιοχής του δήμου σας».
Καταλήγοντας την επιστολή του, το Δασαρχείο Κορίνθου αναφέρει:
«Συνοψίζοντας η υπηρεσία μας, για όλους τους ανωτέρω λόγους, δεν εγκρίνει το Γ. Π. Σ. του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας».
Τέλος, στη σημερινή τελευταία του ουσιαστική συνεδρίαση ως δήμαρχος ο Γιώργος Γκιώνης θα μπει στον κόπο ομιλώντας στο Σώμα και τους δημότες μέσω των τηλεοράσεων να δικαιολογηθεί για τον προσωπικό του ευτελισμό, αλλά και τον ευτελισμό του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας;

(061010)




Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Με γνώμονα όχι μόνο την πλήρη αποδοχή των 11 θέσεών του, αλλά και την παρουσία του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το Κίνημα Ενεργών Πολιτών επέλεξε την προγραμματική συνεργασία για τριάμισι χρόνια με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Με τους Πολίτες Μπροστά», του οποίου επικεφαλής είναι ο Κώστας Λογοθέτης.
Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών πριν την τελική απόφασή του, ως όφειλε, συνομίλησε τόσο με το συνδυασμό «Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία» του Γιώργου Πετρίτση, όσο και με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση του Παύλου Παύλου.
Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Κώστα Λογοθέτη και το επιτελείο του, καθοριστικό ήταν όχι μόνο η αποδοχή των 11 θέσεων, αλλά του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος μας, καθώς και η ταύτιση απόψεων στον τρόπο υλοποίησης των βασικών μας θέσεων με κριτήριο την οικολογική στροφή και στόχο τη δημιουργία ενός πράσινου με καθαρά τουριστικό προφίλ, δήμου.
Κοινές και ταυτόσημες είναι επίσης οι θέσεις μας, όσον αφορά το θεσμικό ρόλο που πρέπει να έχει ο δήμος μας και την αποκατάσταση του κύρους του. Ακόμη, επιβάλλεται να γίνει κατανοητό απ’ όλους και προς πάσα κατεύθυνση, ότι όλοι πρέπει να σέβονται τους θεσμούς.
Στην κοινή παρουσία που θα έχουμε από την 2α Ιανουαρίου, με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου και την παράλληλη επίλυση απρόσμενων προβλημάτων που δημιούργησε σε βάρος του δήμου μας η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα συμβάλλουμε με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας να αποκτήσει η πόλη μας το κύρος που της αρμόζει.
Στα προσεχή τριάμισι χρόνια, το Κίνημα Ενεργών Πολιτών στο πλαίσιο συνύπαρξης με το συνδυασμό «Με τους Πολίτες Μπροστά», θέλει και μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά με προτάσεις, θα αναλάβει και θα προωθήσει δράσεις, ενώ θα παρακολουθεί στενά το σχεδιασμό και την εκπόνηση μελετών, για την προώθηση και υλοποίηση των 11 θέσεων μας.Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, το Κίνημα Ενεργών Πολιτών θα προκαλέσει Ημερίδα, όπου θα εξετασθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σειρά προτάσεων για δράσεις, τις οποίες αφού επεξεργαστούμε θα καθορίσουμε ως πλαίσιο δράσης για τα προσεχή τριάμισι χρόνια.

(061010)




ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΚΙΩΝΗ

Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εν’ όψει των διπλών εκλογών για το δήμο μας της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου 2010.
Σήμερα, παράλληλα, στο τελευταίο προεκλογικά δημοτικό συμβούλιο, είναι και η τελευταία ουσιαστική παρουσία στη θέση του δημάρχου, του Γιώργου Γκιώνη, δεδομένου ότι όλα δείχνουν ο Γιώργος Γκιώνης να μην είναι ο επόμενος δήμαρχος και ο συνδυασμός του, να μην έχει εκλεγεί ως δημοτική αρχή.
Σίγουρα, θα υπάρξουν τουλάχιστον άλλες δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τέλους του έτους, αλλά η σημερινή δημοτική αρχή της μειοψηφίας που δεν έχει καταρρεύσει γιατί τη στηρίζουν όρθια τα δεκανίκια της, δεν θα μπορεί και δεν νομιμοποιείται να πάρει καμία απόφαση από την επομένη των εκλογών.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη 14η Νοεμβρίου, στα δημοτικά συμβούλια που θα ακολουθήσουν, η λειτουργία της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας θα πρέπει αφενός να έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα κλείνοντας τις εκκρεμείς υποθέσεις, αφετέρου να καθοδηγείται από τη δημοτική αρχή που θα αναδείξουν οι κάλπες της 14ης Νοεμβρίου, προκειμένου να προετοιμάζεται το έδαφος για να μην χάνει άλλο χρόνο ο τόπος, δεδομένου ότι τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί από την τετραετία Γιώργου Γκιώνη και θα κληρονομήσει στο διάδοχό του, είναι πάρα πολλά, χρειάζονται πολύ δουλειά και το κυριότερο, πρέπει να καλυφθεί χαμένος χρόνος.
Η τετραετία Γκιώνη είναι ένα πισωγύρισμα για τον τόπο και η σελίδα που γύρισε στις εκλογές του 2006, ήταν μαύρη. Υπάρχει ανάγκη να εκλεγεί μια νέα δημοτική αρχή που θα δώσει προοπτική για να μπορέσει ο τόπος να δει και να ελπίζει σε άσπρη ημέρα.
Χρειάζεται ο νέος δήμαρχος να μπορεί να εξασφαλίσει ελπίδα, χωρίς μεγάλα λόγια και αποπροσανατολισμούς, αλλά με ουσία, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα δημιουργώντας ρήξεις με το χθες και καθιστώντας σαφές ότι συναλλαγή και συνδιαλλαγή δεν θα υπάρχουν ούτε καν ως σκέψη από την 15η Νοεμβρίου.
Ακόμη, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι ο Γιώργος Γκιώνης τίναξε τη μπάνκα στον αέρα και από τις καταγγελίες τις δικές του για δάνεια που ήθελε να πάρει ο προκάτοχός του, τελικά σήμερα έχει φεσώσει το δήμο και ζητούμενο είναι πώς θα τα καταφέρει ο επόμενος δήμαρχος να απαλλαγεί από αυτή τη δυσάρεστη και δυσβάσταχτη κατάσταση;

Πάλι θα ακούσουμε τα 18 έργα, αλλά όχι για τις υπερβάσεις
Σήμερα στην… κύκνεια ομιλία του ο Γιώργος Γκιώνης θα βγει από το έδρανό του να μας υπενθυμίσει το θεάρεστο έργο του, είναι υπέρ του δέοντος σίγουρο -σύμφωνα με το λογίδριο που θα του συντάξουν- ότι θα αναφερθεί και στην επιστροφή του «Ράλι Ακρόπολις» και τα οφέλη που θα έχει ο τόπος;..
Αυτοί λοιπόν που θα του τα γράψουν και θα τον βάλουν να μας πείσει ότι θα γίνει κοσμοπλημμύρα, όπως ακριβώς έγινε και το 2009 -όλοι το θυμούνται ποιος κοίταξε να ωφεληθεί και να καρπωθεί από το μεγάλο αθλητικό γεγονός προβάλλοντας το φορέα του με τα 300.000 ευρώ του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας με αποκλειστική και μόνη ευθύνη Γκιώνη, αλλά τι να κάνει διαφορετικό ο άνθρωπος;- καλόν θα είναι με την άνεση που τους διακρίνει να πείσουν εκεί που πρέπει ότι ο Αρχαίος Δίολκος δεν είναι πρόβλημα και μπορεί να κατασκευασθεί ο Τουριστικός Λιμένας Λουτρακίου, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο του κράτους.
Πριν λοιπόν σκεφθούν να συμπεριλάβουν στο σημερινό λογίδριο των έργων το «Ράλι Ακρόπολις», ας σκεφθούν πρώτα τον Αρχαίο Δίολκο για να έχει και κάτι να μείνει στους ιθαγενείς από την τελευταία επίσημη ομιλία του Γιώργου Γκιώνη, ως δημάρχου, μήπως και διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τη γνώμη που έχει διαμορφώσει στην κοινωνία για υποτέλεια, υποδούλωση όπως έχει καταγγελθεί πάμπολλες φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
(061010)




ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Του Μιχάλη Πούλου*

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 τελειώνει για το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας η μαύρη εποχή.
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου για τελευταία ουσιαστική φορά πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Ανακούφιση, είναι η μόνη λέξη που περιγράφει ανάγλυφα τα αισθήματα της πόλης.
Σιχαθήκαμε τα καμώματα του εμπαθέστατου και ελάχιστα αποτελεσματικού προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπη Γεωργίου.
Σιχαθήκαμε να ζούμε τη προγραμματισμένη φίμωση κάθε, αντίθετης με το Γκιώνη φωνής.
Μας εκνεύρισε η δήθεν τυχαία, αλλά αυστηρά σχεδιασμένη προβοκάτσια των «αγανακτισμένων» συμβούλων Θυμή, Ρουμελιώτη, Πέρρα κάθε φορά που αποκαλύπτονταν οι αδιαφάνειες και εγκληματικές παραλείψεις του «αφέντη» τους.
Μας αηδίασε η «πολιτική αναξιοπρέπεια» των γνωστών και μη εξαιρετέων πρώην αριστερών της Παρέμβασης.
Είναι λοιπόν πραγματική ανακούφιση η Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010.
Αυτό που θα μείνει πίσω, μαζί με τις δικές μας ενοχές για την αναρρίχηση του Γιώργου Γκιώνη, θα είναι η παράλογη και αναιτιολόγητη υπερχρέωση του δήμου.
Δυστυχώς, για όλους και για τις επόμενες δημοτικές αρχές, το μέλλον του δήμου είναι υποθηκευμένο.

Η θητεία Γκιώνη υπέσκαψε τα θεμέλια της υγιούς ανάπτυξης, χρεώνοντας τρελά δάνεια σε μια περίοδο που εν γνώσει τους τα έσοδα διαρκώς πέφτουν.
Η πολιτική του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών»:

- Είναι η πολιτική του τώρα σε βάρος του αύριο.
- Είναι η πολιτική του υποσχέσου και μετάνιωνε.
- Είναι η πολιτική που θεωρεί τους δημότες χαχόλους και επιρρεπείς σε συναλλαγές, μόνο και μόνο γιατί τέτοιοι ενδεχομένως είναι οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες.
Τα περίφημα έργα Γκιώνη θα τα πληρώσει χρυσά όλος ο νέος δήμος. Θα αποδειχτούν μοιραίες οι εξωπραγματικές υπερβάσεις κόστους, αλλά αυτούς… τί τους νοιάζει;..
Στην πολιτική πάντα είναι πολύ σημαντικό, το έργο που παράγει κάποιος αφού αυτό απολαμβάνουν οι πολίτες. Έχει αποδειχτεί όμως εξαιρετικά σημαντικό και το ΠΩΣ το παράγει. Φυσικά εννοώ και όλοι το καταλαβαίνουν, ποιές μεθόδους χρησιμοποιεί για να πετύχει; Σε ότι αφορά το παραγόμενο έργο η ιστορία έχει δείξει ότι οι δημότες μπορούν να συγχωρήσουν κάποιες αστοχίες αν όμως αναγνωρίζουν τίμια προσπάθεια.

Στις ημέρες Γκιώνη και μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» που ζούμε, βασιλεύει η προσωπική σπίλωση κάθε διαφωνούντα με άπειρα παραδείγματα, ακόμη και στελεχών τους (Παπακωνσταντίνου - Γιαννούλης - Μάρκελλος - Παπαθεοδώρου, κλπ).
Έχει γίνει καθεστώς η αδιαφάνεια σε κάθε ανάθεση, σε κάθε έργο, σε κάθε δραστηριότητα που ενέχει κόστος με κύρια παραδείγματα τις απίστευτες υπερβάσεις παντού.
Οι ψευτουποσχέσεις έχουν βρει τους αυθεντικούς ερμηνευτές τους.
Είναι ο Γκιώνης που υποσχόταν από τηλεοράσεως ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΑ για να μας φεσώσει μέχρι το λαιμό.
Είναι το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» που ευαγγελιζόταν την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, για να εφαρμόσει την στείρα οικογενειοκρατία σαν καθεστώς σε όλες τις επιλογές τους.
Είναι όλοι τους που υποσχέθηκαν άδειες οικοδομής στα αυθαίρετα και τους οικισμούς και εισέπραξαν ήδη την απόρριψη της ψευτιάς τους από το δασαρχείο.
Όλα αυτά τα ζούμε σχεδόν τέσσερα χρόνια, άλλοι από μακριά, άλλοι από κοντά, αλλά τα ζούμε ΟΛΟΙ μας.
Όλοι έχουμε να διηγηθούμε ιστορίες προσωπικής σπίλωσης από τους ανίκανους.
Όλοι έχουμε να θυμόμαστε ιστορίες προσωπικών επιθέσεων από άλαλους, όταν απλά δεν μπορούσαν να αντικρούσουν επιχειρήματα.
Συνήθης «φασιστική» αντίδραση.
Όλοι έχουμε ζήσει ακόμη και επιδείξεις κούφιας βίας από ανθρώπους με «ελεγχόμενη πολιτικά» δράση. Όλοι έχουμε υποστεί επιθέσεις απαξίωσης από έμμισθα παπαγαλάκια ξένων κέντρων που με πάθος στηρίζουν τον Γκιώνη.
Φαντάζομαι ότι θα έχουν καλούς λόγους για να τον στηρίζουν!..
Συμπερασματικά αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της τετραετίας Γκιώνη:
1 Θεσμική απαξίωση, που οφείλεται στον ίδιο και τον αδαή συνοδοιπόρο του, Μπάμπη Γεωργίου, τους κατ’ εξοχήν τηρητές της θεσμικής θωράκισης του δήμου.
2 Ψέματα και υποσχέσεις του αέρα όπως το δήθεν ΓΠΣ.
3 Υποθήκευση του μέλλοντος του δήμου από την αλόγιστη και αναίτια υπερχρέωση με… πρόσχημα τα έργα.
Για τους λόγους αυτούς η Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 θα είναι σημαντική ημέρα γιατί ουσιαστικά θα σημάνει επιτέλους, το πολυπόθητο ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ Γκιώνη και μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών».

* Ο Μιχάλης Πούλος είναι οικονομολόγος.
(061010)




ΤΑ ΛΑΘΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΑΕΤ

Έντονο προβληματισμό, αλλά και παραφιλολογία έχει αναπτύξει η εξαγορά της μίας μετοχής της ΔΑΕΤ Α. Ε. από τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Δημοτικής Κίνησης Παύλο Μίχα.
Αιτία αυτής της παραφιλολογίας, δυστυχώς είναι, ότι κανείς δεν εμπιστεύεται τα λόγια και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει δημόσια ο πρώτος πολίτης του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης, με συνέπεια να θίγεται λόγω της εμπλοκής του και ο Παύλος Μίχας.
Παρά την παρέμβασή του και τη διευκρίνιση που έδωσε για τις προθέσεις του με τη μία μετοχή στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η παραφιλολογία και οι υποθέσεις εκτράπηκαν σε άλλη διάσταση, που μάλλον δεν συμβάλλει σε θετική προοπτική για τον τόπο.
Εξ’ αρχής θα έπρεπε, αν υπήρχε υγιής νους στο «παλάτι» κι αν λειτουργούσε με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου κι αν τέλος διέθεταν πολιτική σκέψη, αφενός να διασφαλίσουν στην κυριότητα του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας τη μία μετοχή και αφετέρου να αποτρέψουν όλη αυτή την παραφιλολογία, προστατεύοντας και τον Παύλο Μίχα.
Θα μπορούσαν για παράδειγμα να πάρουν απόφαση η μία μετοχή να μεταβιβάζεται στον εκάστοτε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων, από τον προκάτοχό του.

(061010)
Return top