ΕΤΡΕΧΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Του Μιχάλη Πούλου*

Παραδοσιακά η διαδικασία των εγκαινίων των εκλογικών κέντρων.
Είναι ένα καθιερωμένο βήμα που σηματοδοτεί τη στρατηγική των υποψηφίων απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές του αξιώματος του δημάρχου.
Από τις πρώτες συγκεντρώσεις στον δήμο μας είναι οφθαλμοφανής και ευδιάκριτη η διαφορά απόψεων.
Ο συνδυασμός της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης με επικεφαλής τον Παύλο Παύλου, δείχνει σαφή προσανατολισμό έντονης αλλά εξαιρετικά στοιχειοθετημένης κριτικής κατά του εν ενεργεία δημάρχου Γιώργου Γκιώνη. Βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την τετραετή εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο και την συνεπέστατη προάσπιση των συμφερόντων του δήμου.
Αποκαλυπτικός σε ότι σχετίζεται με τις επιπολαιότητες, τις παραλήψεις και τις υπαναχωρήσεις του δημάρχου. Καταγγελτικός όπου με στοιχεία αποδεικνύονται τα ψέματα και οι πολιτικές απάτες σε βάρος των δημοτών.
Ο συνδυασμός του Γιώργου Γκιώνη αντιλαμβανόμενος την οικτρή γι’ αυτόν πραγματικότητα, με την αποτυχία του να πραγματοποιήσει κάθε του υπόσχεση προς τους δημότες, προσπαθεί να πετάξει το βάρος των ευθυνών του στην. Κακή αντιπολίτευση. Νέο φρούτο πολιτικής στρατηγικής.
Ξαφνικά η ένταση της αντιπολίτευσης μπορεί να ακυρώνει τη θέληση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου;
Καινοτομία Γκιώνη. Για όλα φταίνε οι αντίπαλοι.
Επί τέσσερα χρόνια είμαστε μάρτυρες ενός δημάρχου που «έτρεχε μόνος του και έβγαινε… δεύτερος» και τώρα του φταίει η κακή αντιπολίτευση!
Ο συνδυασμός του Κώστα Λογοθέτη Με τους Πολίτες Μπροστά σε όλη τη μέχρι σήμερα προεκλογική του στρατηγική έχει προκρίνει την «ημίτυφλη στάση».
Πιστεύουν ότι στα κακώς κείμενα της πόλης… δεν υπάρχει πατρότητα. Δεν αναγνωρίζουν ως κύριο και μοναδικό υπεύθυνο της τετραετίας τον Γκιώνη, αλλά γενικά και χωρίς κανένα προσδιορισμό, το επάρατο παρελθόν.
Αυτή είναι μια στάση χαρακτηριστική, όποιου πιστεύει «ας τα έχω καλά με όλους» που βέβαια δεν πάει παρέα με το επικαλούμενο υψηλό συναίσθημα αγάπης για τον τόπο.
Δηλαδή ο Κώστας Λογοθέτης δεν γνωρίζει ποιος έγινε υποχείριο στις διαθέσεις κάποιων εξωγενών συμφερόντων;
Δεν άκουσε τίποτα για την παραλίγο τραγωδία μετατροπής της πόλης σε χαβούζα 9 Δήμων;
Μα ήταν παρών στην τραγική εκείνη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που οι Μιχάλης Δρίτσας, Ηλίας Κοφινάς, Μιχάλης Θυμής , Μπάμπης Γεωργίου και άλλοι αλαφροϊσκιωτοι μας έλεγαν πόση ανάπτυξη θα φέρουν… τα σκουπίδια.
Δεν θυμόταν τα ονόματα;
Μήπως δεν γνωρίζει ο Κώστας Λογοθέτης ποιοι είναι αυτοί που εκτόξευσαν τα χρέη του Δήμου στα ύψη χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση;
Μήπως δεν θυμάται ποιοι χρησιμοποίησαν τη σπίλωση ανθρώπων ως το κατ’ εξοχήν επικοινωνιακό τους εργαλείο;
Πιστεύω ότι ο σεβασμός στην ενημέρωση των δημοτών απαιτεί αλήθειες και μάλιστα με ονόματα, γιατί διαφορετικά η ευθύνη των καταγγελλομένων πράξεων διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα και αποπροσανατολίζει τους δημότες.
Ο συνδυασμός της Συνένωσης Προόδου - Νέα Πορεία του Γιώργου Πετρίτση, με ένα λόγο χαμηλών τόνων προσπάθησε να αποβάλει από πάνω του την σκιά της φημολογούμενης κρυμμένης σκοπιμότητας ύπαρξής του. Ξεκαθάρισε την άποψή του αναδεικνύοντας τις ευθύνες του Γιώργου Γκιώνη για τα προβλήματα της πόλης και μάλιστα ξεκαθαρίζοντας ανεπίσημα ότι αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα ταχθούν υπέρ της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών. Πραγματικά υψηλής αισθητικής και καθαρότητας λόγος που όμως ενισχύει την απορία: γιατί θέλησε και μάλιστα τώρα να αποσχιστεί από την κοιτίδα του;
Παρατηρώντας τις μέχρι σήμερα θέσεις και εκδηλώσεις πιστεύω ότι στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας &Αγ. Θεοδώρων, έχουν αποκρυσταλλωθεί δύο βασικά ρεύματα:
Το ρεύμα που εθελοτυφλεί πιστεύοντας ότι ο Γιώργος Γκιώνης εξακολουθεί να είναι «το καλό παιδί» που το καημένο δεν το άφησε η κακή αντιπολίτευση να κάνει… θαύματα. Υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Γκιώνης δικαιούται και δεύτερη ευκαιρία για να καταφέρει τα υπεσχημένα του 2006.
Κάποιοι πιστεύουν ότι ήταν νέος και καινούργιος και… δεν ήξερε, τώρα έμαθε. Ξεχνάνε ότι προεκλογικά οι ίδιοι καυχιόνταν ότι η τότε Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών ήταν συνδυασμός με τρεις προέδρους δημοτικών συμβουλίων και τρεις υποψήφιους δήμαρχους.
Είναι το ίδιο ρεύμα Γκιώνη που στηρίζεται σε γνωστά παράκεντρα εξουσίας, αυτά που με κάθε τρόπο προσπαθούν να στρέψουν τους δημότες σε μια κατεύθυνση, χρησιμοποιούν δε τα γνωστά αμειβόμενα «παπαγαλάκια» τους και τις φυλλάδες τους. Είναι οι ίδιοι που, κατά δήλωσή τους, πετούσαν το 2006 τις γνωστές ανένταχτες προκυρήξεις, και τα αμφίβολης καταγωγής gallop.
Είναι τόσο αδίσταχτοι που ενδεχόμενα επαναλάβουν τις ίδιες μεθόδους.
Αυτό είναι το ρεύμα που ουσιαστικά υποτάσσει το συμφέρον της πόλης και του δήμου στις ατομικές τους επιδιώξεις. Αυτό το ρεύμα που την οργανωμένη λαίλαπα Γκιώνη, επιμένει να την βλέπει σαν έργο ουσίας.
Πόσο κοντόφθαλμοι και καταθλιπτικοί είναι!..
Όμως, ο δήμος και οι δημότες είναι πλέον πληροφορημένοι και ώριμοι. Είναι τόσο πλέον προσβεβλημένοι από τα καμώματα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων που μαζικά και με μεγάλη πλειοψηφία εντάσσονται στο ρεύμα εκείνο της ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΓΚΙΩΝΗ.
Στο ρεύμα εκείνο που απαιτεί εδώ και τώρα τέλος στην αναξιοπρέπεια και υποτέλεια, στο δήμαρχο μαριονέτα ,στη κακοδιαχείριση, στην υπερχρέωση του δήμου.
Οι δημότες δείχνουν το δρόμο σε εκείνους που… .ντρέπονται ή φοβούνται να πούνε ονόματα. Οι δημότες με την συμμετοχή τους και τη συμμετοχή των παιδιών τους σηματοδοτούν την απαλλαγή του δήμου από τα δήθεν «καλά παιδιά» και τις δοκιμές τους.
Οι δημότες που επιτέλους επιλέγουν εκείνους που θέλουν και μπορούν να «κάνουν τη δουλειά» με ανιδιοτέλεια και διαφάνεια.

* Ο Μιχάλης Πούλος, είναι οικονομολόγος.
(261010)




ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι πρέπει και επιβάλλεται να γνωρίζουν ότι τα blogs δεν έχουν κανέναν απολύτως κόστος συντήρησης και λειτουργίας.
Παράλληλα, όποιος θέλει να διαθέτει blog ή είναι συνδιαχειριστής σε blog, το κάνει γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα του αρέσει ως hobby.
Έτσι, δεν είναι δυνατόν, να απαιτούνται ποσά από υποψηφίους συμβούλους, ακόμη και δημάρχους για να αναρτηθεί και να προβληθεί η υποψηφιότητά τους, η φωτογραφία τους ή οτιδήποτε άλλο.
Ακούστηκε στην πόλη του Λουτρακίου ότι ζητήθηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ σε συνδυασμούς, ενώ σε υποψηφίους συμβούλους ζητούνται μέχρι και 100 ευρώ για να δημοσιευθεί η φωτογραφία τους και μια ανακοίνωσή τους.
Τα νούμερα είναι εξωφρενικά, όχι μόνο λόγω οικονομικής συγκυρίας. Πρόκειται για πραγματική εκμετάλλευση - ληστεία των υποψηφίων λόγω του πάθους τους να διακριθούν στις εκλογές.
Μέχρι 10 ευρώ ο υποψήφιος με κέρασμα μια μπύρα για τον κόπο, είναι μια πολύ λογική και φυσιολογική τιμή.
Γιατί οι bloggers κατά τη λογική που επιδιώκουν να εισπράττουν χρήματα από διαφήμιση, κατά την ίδια λογική θα πρέπει να πληρώνουν και τους αναγνώστες τους είτε που λειτουργούν ως ρεπόρτερ και τους δίνουν διάφορες ειδήσεις, είτε ως αρθρθογράφοι!
Οι bloggers, εξάλλου, έχουν το πρόβλημα και το άγχος με τους μετρητές να ανακοινώνουν επισκεψιμότητες και να διαλαλούν ποιο blog έρχεται πρώτο και ποιο δεύτερο.
Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι όταν καταβάλλουν χρήματα θα πρέπει να ζητούς θεωρημένο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που αναφέρεται το blog και είναι καταγεγραμμένο στην εφορία και όχι το προσωπικό δελτίο παροχής του blogger.

(261010)
Return top