ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΑΧΑΤΗ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ


Ποτέ δεν βάζεις όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι… λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Φυσικό είναι, οι νοήμονες άνθρωποι να μην παραβαίνουν αυτή την αρχή, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, που το ρίσκο έχει αναλογικά, μικρότερο κόστος από το απευκταίο.
Στο πλαίσιο αυτό, μ’ αφορμή τις αρνητικές προοπτικές που προδιαγράφονται για το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», η ανάληψη του ρίσκου είναι πολύ προτιμότερη, από το να αφήσεις την εξέλιξη των πραγμάτων ως έχουν.
Έτσι, ο διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Club Hotel Casino Loutraki Γιάννης Βραχάτης, ενόψει της μάχης των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, επέλεξε να παίξει από το πρώτο ποντάρισμα τα ρέστα του. Τους πιστούς μισθοφόρους του, να τους εντάξει στο στρατό του δικού τους δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, για να ενισχύσουν την τσακισμένη διμοιρία του.
Η επιλογή αυτή του Γιάννη Βραχάτη, θα αποδειχθεί δώρο Θεού για τον τόπο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τα μηνύματα από ολόκληρο το δήμο θέλουν τρίτο τον Γιώργο Γκιώνη. Αυτό πρακτικά θα σημάνει, ότι ο Γιώργος Γκιώνης στην καλύτερη των περιπτώσεων, πέραν του εαυτού του, θα εκλέξει άλλους δύο συμβούλους, ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν το δρόμο της αποστρατείας παρασύροντας κι όλα τα παράσιτα του τόπου, που δρουν στο παρασκήνιο, αλλάζοντας τον ένα μετά τον άλλο δήμαρχο, ενώ λειτουργούν ως βαρίδια για την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Ακόμη δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Γιάννης Βραχάτης όπως καταγγέλλεται από δύο συνδυασμούς διαθέτει και τον «Δούρειο ίππο» του, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες, με αποτέλεσμα να έχουν εντοπισθεί από τους επικεφαλής των συνδυασμών και παρακολουθούνται επιμελώς οι κινήσεις τους.
Είναι πολύ σημαντικό, σημαντικότατο η τοπική κοινωνία να προσμετρήσει αυτή την εκδοχή, προκειμένου να ξεθεμελιώσει το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα κι ανοίγοντας το δρόμο να μπουν στην τοπική πολιτική σκηνή νέα πρόσωπα.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, θα ξεκαθαρίσει οριστικά και δια παντός, το τοπίο στην τοπική πολιτική σκηνή.

(051010)
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Καλές εντυπώσεις άφησε η ομιλία του Κώστα Λογοθέτη, αλλά και η μίνι συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Με τους Πολίτες Μπροστά».
Με την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού, στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού Κώστας Λογοθέτης πήρε το λόγο τονίζοντας ότι εγκαινιάζει τη λογική που αρνείται κομματικές κηδεμονίες και χειραγωγήσεις και χαράζει δρόμους πολυσυλλεκτικούς, δρόμους ανεξάρτητους, δρόμους υπερκομματικούς.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Με τους πολίτες Μπροστά», μεταξύ άλλων είπε ότι εγκαινιάζει τη φιλοσοφία που δεν αποθεώνει το τυχαίο, το εφήμερο, το αποσπασματικό, το πρόχειρο, αλλά βασίζεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη δημιουργία και την κατοχύρωση μιας ενιαίας ταυτότητας στο νέο διευρυμένο δήμο.
Ο Κώστας Λογοθέτης με σαφείς αιχμές κατά της σημερινής και των προηγούμενων δημοτικών αρχών είπε ότι εγκαινιάζει μια καινούργια πολιτική που:
- συνεργάζεται αλλά δε συναλλάσσεται,
- συνομιλεί αλλά δεν υποτάσσεται,
- προασπίζεται τα δημόσια αγαθά από κάθε είδους επιβουλές,
- λογοδοτεί στην κοινωνία και ελέγχεται μόνο από την κοινωνία.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Κώστας Λογοθέτης πριν περάσει στο πρόγραμμά του επεσήμανε ότι εγκαινιάζει μια καινούρια πρακτική που δεν δημιουργεί μεγάλες δυνάμεις και υποτελείς, αλλά προάγει την ισοτιμία και σέβεται τα επιμέρους στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες όλων των διοικητικών μονάδων του νέου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.
Στο τέλος της ομιλίας του ο Κώστας Λογοθέτης, παρουσίασε το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του, ενώ αναφέρθηκε κι ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους στα τριάμισι προσεχή χρόνια το Κίνημα Ενεργών Πολιτών.

Η ομιλία του Κώστα Λογοθέτη
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του επικεφαλής του συνδυασμού «Με τους Πολίτες Μπροστά» Κώστα Λογοθέτη, έχει ως ακολούθως:
Συνδημότισσες και συνδημότες,
ο συνδυασμός μας «Με τους Πολίτες Μπροστά» άνοιξε πανιά.
Μαζί ξεκινήσαμε αυτό το μεγάλο ταξίδι.
Μαζί κι εδώ σήμερα, που εγκαινιάζουμε μια καινούρια λογική.
Τη λογική που αρνείται κομματικές κηδεμονίες και χειραγωγήσεις και χαράζει δρόμους πολυσυλλεκτικούς, δρόμους ανεξάρτητους, δρόμους υπερκομματικούς.
- Εγκαινιάζουμε μια καινούρια φιλοσοφία:
Τη φιλοσοφία που δεν αποθεώνει το τυχαίο, το εφήμερο, το αποσπασματικό, το πρόχειρο, αλλά βασίζεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη δημιουργία και την κατοχύρωση μιας ενιαίας ταυτότητας στο νέο διευρυμένο δήμο.
- Εγκαινιάζουμε μια καινούρια πολιτική φυσιογνωμία:
Τη φυσιογνωμία που δε συγκροτείται από φθαρμένα υλικά, που με πείσμα αρνείται τα πάσης φύσεως βαρίδια, και κατακλύζεται από δυνάμεις νέες, από πρόσωπα που ήρθαν για να υπηρετήσουν και όχι να υπονομεύσουν το δημόσιο συμφέρον
- Εγκαινιάζουμε μια καινούρια πολιτική:
* Την πολιτική που συνεργάζεται αλλά δε συναλλάσσεται,
* Την πολιτική που συνομιλεί αλλά δεν υποτάσσεται,
* Την πολιτική που προασπίζεται τα δημόσια αγαθά από κάθε είδους επιβουλές,
* Την πολιτική που λογοδοτεί στην κοινωνία και ελέγχεται μόνο από την κοινωνία.
- Εγκαινιάζουμε μια καινούρια πρακτική:
Την πρακτική που δεν δημιουργεί μεγάλες δυνάμεις και υποτελείς, αλλά προάγει την ισοτιμία και σέβεται τα επιμέρους στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες όλων των διοικητικών μονάδων του νέου Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Φίλες και φίλοι,
Η πρόθεσή μου είναι σήμερα να μιλήσω με απλές αλήθειες.
Τις δικές μας αλήθειες, τις αλήθειες του συνδυασμού μας.
Είναι αναμφισβήτητη πραγματικότητα ότι ζούμε στην πλέον δύσκολη και επιθετική συγκυρία.
Η ανασφάλεια, η απογοήτευση, που σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπονται και σε θυμό, σε απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος. Είναι κυρίαρχα χαρακτηριστικά.
Η αγωνία για το μέλλον, κυρίως από τη νέα γενιά αποτελεί καθημερινό βρόγχο για όλες τις οικογένειες.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε τέτοιες εποχές περισσεύει η α-να-ξιο-πι-στί-α.
Τέτοιες εποχές η αμφιβολία καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση.
Εκφράσεις όπως και «ποιος είσαι εσύ», όπως «όλοι το ίδιο είστε» βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Θέλω να σας εμπιστευθώ ευθύς εξαρχής το λόγο που αποφάσισα να διεκδικήσω το νέο μας δήμο.
Πεισματικά και εκ των προτέρων σας διαβεβαιώνω ότι δεν ήθελα να αποτελέσει ο συνδυασμός μας, άλλον έναν συνδυασμό που εισέρχεται στο προσκήνιο από πολιτική ματαιοδοξία, από πολιτική σκοπιμότητα, από πρόθεση εξαργύρωσης της δύναμής μας.
Μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, όπως και πολύ άνθρωποι της γενιάς μου με μία πίστη για τα κοινά, για την αξία των συλλογικών διεκδικήσεων, για την αξία ενός εμπνευσμένου οράματος.
Αυτές οι αρχές εμπλουτίστηκαν στο πέρασμα του χρόνου με τη γνώση, με την εμπειρία, με την τεχνοκρατική κατάρτιση.
Και βέβαια το αναγκαίο συστατικό αυτού του κράματος είναι η αγάπη για τον τόπο και η πίστη που έχω ότι ο τόπος μας έχει όλες τις δυνάμεις, αλλά και τις δυνατότητες να ξεχωρίσει.
Αυτές είναι οι τρείς κινητήριες δυνάμεις: το όραμα, η γνώση και η πίστη στον τόπο μας.
Και κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, που από την άλλη πλευρά, εντόπιζα αδράνεια, εγκατάλειψη, καθεστωτισμό.
Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, που από την άλλη πλευρά εντόπιζα ότι στην πορεία παραμορφώνονται οι δεσμεύσεις, αθετούνται οι υποσχέσεις, παραχαράσσονται οι αρχές και οι θέσεις.
Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό παγιωνόταν, φίλες και φίλοι, όλο και περισσότερο η πρόθεσή μου αυτά τα τρία χαρακτηριστικά να βρουν κοινωνούς, να βρούν έδαφος, ώστε να αναπτυχθούν.
Και είμαι σήμερα εδώ μαζί σας, είμαστε σήμερα όλοι εδώ, «Με τους Πολίτες Μπροστά» γιατί τελικά οι κοινωνοί αυτού του οράματος γίναμε πολλοί, πάρα πολλοί, γιατί το έδαφος είναι γόνιμο και άνθισε αμέσως, με τη δική σας συνεισφορά, τη δική σας συμβολή, με τη δική σας συμμετοχή.
Και αυτό δεν είναι τυχαίο.
Αυτός ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάστηκε η δημοτική μας κίνηση αποκαλύπτει πράγματα.
Αποκαλύπτει τελικά ότι αυτή ανάγκη για να εισέλθει κάτι νέο στην πολιτική μας ζωή, με συγκεκριμένες προτάσεις και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με διαφορετική φιλοσοφία και με άλλες πρακτικές είναι ανάγκη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι,
για μας, για τους πολίτες μπροστά η τοπική αυτοδιοίκηση είναι τρία πράγματα.
Είναι πρώτον πολιτικός προσανατολισμός.
Εμείς μιλάμε για αυτό τον προσανατολισμό ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές.
Μετασχηματίζουμε την περιοχή του νέου δήμου, αποκτούμε ταυτότητα στέρεη και ολοκληρωμένη.
Δεσμευόμαστε για τα νευραλγικά κέντρα του δήμου μας σε μια ξεκάθαρη πολιτική γης, που διαφυλάσσει τα δημόσια αγαθά.
Ο ορεινός όγκος των Γερανείων, το εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο, η Διώρυγα, το Ηραίο, η λίμνη Βουλιαγμένης, το Σουσάκι, τα Πευκάκια αποτελούν αναμφισβήτητα δημόσια αγαθά που τελούν κάτω από την απόλυτη προστασία μας.
Δημόσια αγαθά, όχι όμως εγκαταλελειμμένα και αφημένα στην τύχη τους, αλλά δημόσια αγαθά που αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, αποτελούν τους στρατηγικούς μας πόλους πάνω στους οποίους θα οικοδομήσουμε τη νέα μας ταυτότητα.
Κρίσιμο σημείο σε αυτήν την καινοτόμο ανάπτυξη είναι η Σύνδεση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με το Λουτράκι (παλιά γραμμή μέχρι την Αιγαίου),
είναι η επανασχεδίαση και επέκταση γραμμών για τη διασύνδεση όλων των διοικητικών μονάδων, είναι η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου και διασύνδεση Αγίων Θεοδώρων - Καλαμακίου και Λουτρακίου.
Και το νούμερο ένα, αυτό που εμείς ονομάζουμε κόκκινη γραμμή είναι η κοινωνική μας συνοχή.
Άλλωστε πρόοδος χωρίς ενδυναμωμένους πολίτες είναι άλμα στο κενό.
Η δημιουργία δομών, τα εξειδικευμένα μέτρα που αναπτύσσουμε στο πρόγραμμά μας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, για την ενίσχυση των αδύναμων πληθυσμών, είναι πολιτική μας υποχρέωση. Και στη βάση αυτή παιδεία, υγεία, πολιτισμός και αθλητισμός δεν αποτελούν προϊόντα κέρδους, αλλά θεμελιώδη υποχρέωση της Δημοτικής αρχής προς τους δημότες.

Φίλες και φίλοι
Έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός που από μόνο του το δόγμα «ήλιος και θάλασσα» δημιουργούσε τόπους ισχυρούς.
Έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός που ένας τόπος προόδευε με τη δύναμη του τυχαίου και με τη βοήθεια μόνο της φυσικής του ομορφιάς.
Έχουμε περάσει πλέον σε μια εποχή πολύ πιο σύνθετη, πολύ πιο απαιτητική, και σαφώς πολύ πιο ανταγωνιστική.
Σκεφτείτε μόνον τον τεράστιο γαλαξία των δήμων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Δήμων που σε αδρές γραμμές αξιοποιούν τα ίδια φυσικά πλεονεκτήματα με εμάς.
Με αυτούς τους δήμους πρέπει να συγκρινόμαστε.
Πιστεύω ότι η σύγκριση με τον εαυτό μας, μας κρατάει χαμηλά.
Η σύγκριση με τις γύρω περιοχές, μας αδικεί όλους.
Δεν ανεβάζει τον πήχη για κανένα, παρά δημιουργεί έριδες και ανταγωνισμούς άνευ ουσίας.
Έχουμε έναν μοναδικό δήμο και η σύγκριση πλέον για να είναι δυναμική πρέπει να ξεφύγει από τη μετριότητα, από την προχειρότητα, αλλά και από την κακοδιαχείριση.
Πρέπει να τολμήσουμε !..
Πρέπει να τολμήσουμε όλοι πολίτες και τοπική αρχή.
Πρέπει να δουλέψουμε.
Πρέπει να σχεδιάσουμε ώστε να συγκρινόμαστε με το καλύτερο.
Ώστε να ξεπερνάμε το καλύτερο!
Και είναι αδύνατο να κινήσουμε μπρος, είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε το καλύτερο εάν δεν εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με κέντρο αναφοράς τα μοναδικά μας στοιχεία:
Το νερό και τη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας.
Το νερό μας, τόσο το φυσικό μεταλλικό, όσο και το ιαματικό, καταρχήν το προστατεύουμε, ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε τη σύγχρονη πόλη των νερών.
Εφαρμόζουμε όλες τις απαιτήσεις της σημαντικής Οδηγίας Πλαίσιο για μείωση της υδατικής ρύπανσης, για την εντατική παρακολούθηση και αναβάθμιση της ποιότητας των υδάτινων σωμάτων, για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.
Ιδρύουμε Επιστημονικό Παρατηρητήριο με τη συμμετοχή του δήμου και φορέων για την προστασία και τη διαχείριση των μεταλλικών και ιαματικών νερών και δημιουργούμε υδάτινα φράγματα για την ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα των Αγίων Θεοδώρων.
Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πολιτικής είναι και ο θεραπευτικός τουρισμός, ο θερμαλισμός, ο οποίος μέχρι σήμερα σε μας χαρακτηρίζεται από μία έντονη εποχικότητα, με μικρό μέσο όρο παραμονής.
Ο ιαματικός τουρισμός είναι δυνατό να αποτελέσει και μέσο ξεκούρασης, αναζωογόνησης και ανανέωσης εκτός από μέσο θεραπείας.
Εμείς δίνουμε αυτή τη νέα ταυτότητα ώστε να εξελιχθεί το Λουτράκι σε κέντρο τουρισμού υγείας, αλλά και σε κέντρο αναψυχής και ηρεμίας για όλες τις ηλικίες τους περισσότερους μήνες του χρόνου.
Ο τουρισμός μακράς παραμονής είναι και αναγκαίος είναι και εφικτός.

Φίλες και φίλοι,
Έρχομαι στο Σουσάκι και στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, στη γεωθερμία.
Το Σουσάκι, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πεδία υψηλών θερμοκρασιών, για παραγωγή γεωθερμικής ενέργειας.
Ενέργειας, που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διεύρυνση και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενισχύοντας το λουτροτουρισμό,
βοηθώντας στα τεράστια προβλήματα ύδρευσης της περιοχής, με τη λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού.
Η συμβολή της γεωθερμίας στη θέρμανση-ψύξη οικισμών και στη λειτουργία θερμοκηπίων, στην ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είναι καθοριστική για την περιοχή μας, με σοβαρά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.
Η γεωθερμική ενέργεια πρέπει να θεωρηθεί και αποτελεί για μας παράγοντα αποκέντρωσης και περιφερειακής ανάπτυξης.
Το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή δεν μεταφέρεται, απαιτώντας την επί τόπου εκμετάλλευση, αποτελεί την αντικειμενική προϋπόθεση, που χρόνια τώρα αφήναμε ανεκμετάλλευτη.
Την προϋπόθεση ισχυρής ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας, ως οικονομίας παραγωγής ενέργειας, ως οικονομίας που δημιουργεί θέσεις εργασίας, που δεν καταστρέφει το περιβάλλον, που περιορίζει την αλόγιστη χρήση ενεργοβόρων πηγών ενέργειας.
Μιας οικονομίας πράσινης, πρότυπης, με κέντρο το Σουσάκι.

Φίλες και φίλοι,
Καμία καινοτομία δεν μπορεί να είναι στέρεη, εάν δεν έχει τους ιστορικούς της πυλώνες.
Εμείς έχουμε ένα μοναδικό πυλώνα, ένα μοναδικό στην Ελλάδα μνημείο, έχουμε τη Διώρυγα.
Και μάλιστα τη Διώρυγα με τον αρχαίο Δίολκο.
Εμείς έχουμε θέση!
Για μας η Διώρυγα αποτελεί τον άξονα πολιτισμού, αναψυχής και εκπαίδευσης.
Τον άξονα που διασυνδέει ακμάζουσα την ιστορία με τον πολιτισμό και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Πρώτο μας μέλημα η εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη της περιοχής, την προστασία του ιστορικού μας πλούτου, την αξιοποίηση του μνημείου.

Τέλος φίλες και φίλοι,
αναγκαίο και καινοτόμο στοιχείο του πολιτικού μας προσανατολισμού είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.
Διαχείριση απορριμμάτων με την ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας, καθώς και έμμεση τριτοβάθμια επεξεργασία των υγρών αποβλήτων του βιολογικού καθαρισμού για νερό δεύτερης χρήσης είναι ο όρος της καινοτόμου αστικής ανάπτυξης.
Αυτός φίλες και φίλοι είναι ο δικός μας πολιτικός προσανατολισμός: παντρεύουμε το δημόσιο αγαθό, με το δημόσιο συμφέρον και την καινοτόμο ανάπτυξη.
Ένας πολιτικός προσανατολισμός που αποτελεί και την ποιοτική διαφορά, από ότι έχει συντελεσθεί μέχρι τώρα στην ευρύτερη περιοχή.
Ένας πολιτικός προσανατολισμός που είναι η βάση για την αλλαγή της ταυτότητάς μας.
Ταυτότητα αναπτυξιακή, ταυτότητα ανθρωποκεντρική, ταυτότητα που προστατεύει το δημόσιο χαρακτήρα, ταυτότητα πρότυπη και ισχυρή.

Αγαπητοί συνδημότες
Το δεύτερο πράγμα που είναι για μας η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική βούληση.
Ξέρουμε πια ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλές φορές μετατράπηκε σε φέουδο των εκάστοτε παρατάξεων μετατράπηκε σε άψυχη και άνευρη εξουσία που χρωστούσε τα πολιτικά γραμμάτια της ύπαρξής της σε άλλους εξωθεσμικούς παράγοντες
Φτάνει πια!..
Τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή είναι η διοίκηση που δίνει μάχες
- που διεκδικεί,
- που δε χρωτά πουθενά,
- που λογοδοτεί μόνο στους πολίτες.
Για μας φίλες και φίλοι
Η δύναμη που έχουμε να μπορούμε να ζούμε και να ονειρευόμαστε έξω από κάθε είδους μαντριά, χωρίς να φοβόμαστε το λύκο, είναι τίτλος πολιτικής αξιοπρέπειας!..
Και από εκεί απορρέει και η στέρεη πολιτική μας βούληση.
Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα ότι αειφόρος ανάπτυξη, ποιότητα ζωής και οικονομική ανάπτυξη είναι δυνατό να συμφιλιωθούν.
ΜΟΝΟΝ όμως όταν υπάρχουν κανόνες.
ΜΟΝΟΝ όταν η τοπική αυτοδιοίκηση οριοθετεί αυστηρά την περιοχή της πολιτικής και την περιοχή της οικονομίας και σπάει πάσης φύσης διαπλοκές και εμπλοκές.
ΜΟΝΟΝ όταν εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι αποφάσεις που προστατεύουν το περιβάλλον.
ΜΟΝΟΝ όταν ο ιδιώτης εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο, απέναντι στους δημότες, απέναντι στο ελληνικό δημόσιο.
Τότε και μόνον τότε υπάρχει ισορροπία.
Υπάρχει ο ιδιώτης από τη μία που αναπτύσσεται συγκροτημένα και υπάρχει και ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας από την άλλη, που είναι εντεταλμένος από την ίδια την τοπική κοινωνία να προασπίζει στο ακέραιο τα δημόσια συμφέροντα.
Γιατί δεν υπάρχουν μόνο ιδιωτικά συμφέροντα.
Υπάρχουν και τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, των πολιτών που ζουν σε αυτόν τον τόπο.
Υπάρχει και το τουριστικό συμφέρον του τόπου μας που προάγεται με την κατασκευή της μαρίνας. Το προασπίζουμε ΚΑΙ το κατακτάμε.
Το τρίτο πράγμα για μας που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η γνώση, η κατάρτιση.
Η γνώση είναι το εργαλείο ώστε να βάλουμε μπροστά τη μηχανή. Και η γνώση, φίλες και φίλοι, δεν είναι γενική και αόριστη, έχει και αυτή προσανατολισμό.
Είναι γνώση στην υπηρεσία του Δήμου και των δημοτών.
Γιατί τώρα που μιλάμε, τώρα που εμείς είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε από την επόμενη ημέρα, τώρα που εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας μία δέσμη από άμεσα μέτρα, απολύτως εφαρμόσιμα, τώρα που εμείς έχουμε εξειδικεύσει προγραμματικές θέσεις, κάποιοι είναι τώρα στην εξουσία, κάποιοι τώρα ασκούν διοίκηση κι έχουν κάνει ελάχιστα.
Κάποιοι άλλοι, επίσης, ήταν παλαιότερα στην εξουσία και επίσης έκαναν ελάχιστα.
Μα επιτέλους, εάν έως τώρα έχεις κάνει ελάχιστα από αυτά που οφείλεις, γιατί να σε εμπιστευθώ για το μέλλον.
Εάν όλα αυτά τα χρόνια μετέτρεψες την εμπιστοσύνη του κόσμου, σε διάψευση και απογοήτευση, γιατί από αύριο μπορείς να ξαναοικοδομήσεις την ελπίδα και την προσδοκία για το καλύτερο;

Αγαπητοί συνδημότες,
Μαζί με τον πολιτικό προσανατολισμό, την πολιτική βούληση και τη γνώση, πρέπει να μιλήσουμε και για ένα άλλο στοιχείο εξαιρετικής σημασίας, το νοικοκύρεμα, το οικονομικό νοικοκύρεμα.
Ο δήμος Λουτρακίου δυστυχώς και απολύτως αδικαιολόγητα είναι το οικονομικό βαρίδι της συνένωσης.
Λοιπόν εμείς πρώτον δεν πρόκειται να μετακυλήσουμε το χρέος στις υγιείς διοικητικές μονάδες.
Δεύτερον οι χρηματοδοτικές ροές που προκύπτουν από το νέο νόμο θα αποδίδονται ισότιμα και αναλογικά, όχι για να βουλώνουν τρύπες, αλλά για να παράγεται έργο.
Τρίτον και κυρίαρχο από την 1η Ιανουαρίου θα εκπονήσουμε αξιόπιστο οικονομικό προγραμματισμό, με στόχο το νοικοκύρεμα των οικονομικών, την άριστη διαχείριση, τον επαναπροσδιορισμό των δαπανών και τον εξορθολογισμό της κατανομής των πόρων.
Ο νέος δήμος θα είναι υγιής και οικονομικά εύρωστος. Έχει τις δυνατότητες, έχει τις απεριόριστες δυνατότητες. Βούληση δεν υπήρχε και προγραμματισμός.

Φίλες και φίλοι,
Στο δρόμο προς την κάλπη θα αναπτυχθούν κάποια σενάρια, τα οποία πολύ συνοπτικά θέλω εκ των προτέρων να απαντήσω.
Το πρώτο. Κάποιοι θα λένε: μα ο νέος δήμος χρειάζεται εμπειρία κι εμείς τη διαθέτουμε. Απαντώ.
Η εμπειρία δεν είναι το άθροισμα των χρόνων της ενασχόλησης με ένα δήμο.
Το γεγονός ότι κάποιος διοικεί 4 ή 8 χρόνια ένα δήμο δε στοιχειοθετεί κατ ανάγκη εμπειρία.
Μπορεί και να στοιχειοθετεί ασυνέπεια εάν δεν υλοποιείς αυτά τα οποία δεσμεύθηκες να κάνεις.
Μπορεί και να στοιχειοθετεί ολιγωρία εάν έχεις μείνει πίσω.
Μπορεί να στοιχειοθετεί προχειρότητα εάν δεν έχεις συγκεκριμένο σχέδιο.
Μπορεί να στοιχειοθετεί υποταγή εάν δεν έχεις διεκδικήσει τα συμφέροντα του δήμου σου.
Μπορεί να στοιχειοθετεί ανικανότητα εάν η διαχείριση των οικονομικών υποβάλλει το δήμο σε ακατανόητο χρέος.
Και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορεί να αποβούν και επικίνδυνα στο νέο δήμο, με τις τόσες αρμοδιότητες και τις τεράστιες ευθύνες.
Η ασυνέπεια, η ολιγωρία, η προχειρότητα, η υποταγή, η ανικανότητα, δεν είναι εμπειρία, φίλες και φίλοι,
Είναι ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!!
Είναι εμπειρία που δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Για μας εμπειρία είναι να μπορείς το καταστάλαγμα της γνώσης να μπορείς να το κάνεις σχέδιο από την επομένη και πράξη από την μεθεπομένη.
Για μας εμπειρία είναι η αποδεδειγμένη πράξη.
Είναι ΘΕΛΩ και ΜΠΟΡΩ.
ΘΕΛΩ, φίλες και φίλοι, σημαίνει ΟΡΑΜΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
ΜΠΟΡΩ σημαίνει γνώση και ειδική αυτοδιοικητική γνώση.
Ε λοιπόν φίλες και φίλοι
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
«Με τους πολίτες μπροστά».
ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟ.
Το δεύτερο σενάριο φίλες και φίλοι.
Αναπτύσσεται ήδη μια λογική αποχής.
Κάποιοι την αναπτύσσουν με εντιμότητα, με την έννοια ότι έχουν θυμώσει, έχουν απογοητευτεί και θεωρούν την αποχή τιμωρία.
Κάποιοι την αναπτύσσουν όμως ακριβώς γιατί φοβούνται αυτήν την τιμωρία.
Γιατί ακριβώς η αποχή βολεύει και εξυπηρετεί αυτόν που τίποτα δε θέλει να αλλάξει.
Βολεύει αυτόν που είναι υπεύθυνος για το θυμό και την απογοήτευση των πολιτών.

Εμείς συνδημότισσες και συνδημότες λέμε,
Όταν κοιμάσαι, κάποιος άλλος γράφει ιστορία
Και αυτή η ιστορία που γράφεται είναι κόντρα στα συμφέροντά σου
Εμείς λέμε:
Η ψήφος είναι δύναμη
Η ψήφος ανατρέπει
Η ψήφος γεννάει
Η ψήφος δημιουργεί
Η ψήφος κατακτά.
Και δεν την εκχωρούμε σε κανένα.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Το ταξίδι ξεκίνησε.
Μας αρέσει και η διαδρομή.
Μας αρέσει και ο προορισμός.
Και αυτό γιατί έχουμε καλούς συνταξιδιώτες.
Όλους εσάς φίλοι του Λουτρακίου, της Περαχώρας, των Αγίων Θεοδώρων, των Ισθμίων των Πισιων.
Θέλω από τούτο το βήμα να απευθυνθώ σε όλους.
Σε εσάς τους νέους που σκόπιμα σας θέτουν εκτός παιχνιδιού, τους συμφέρει να χάνετε τη μπάλα : πάρτε το παιχνίδι στα χέρια σας!
Σε εσάς τις γυναίκες που σας αναγνωρίζουν ρόλους και ευθύνες, αλλά σας στερούν τις δυνατότητες να ανταπεξέρθετε: μπείτε γερά, διεκδικείστε, τολμήστε, πάρτε την τύχη σας στα χέρια σας.
Σε εσάς που δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά μπορούμε να χωρέσουμε στα ίδια όνειρα : κατακλύστε μας από ιδέες, προτάσεις, από μικρά και μεγάλα οράματα.
Σε εσάς που δηλώνετε απογοητευμένοι ή και θυμωμένοι : μην τους κάνετε τη χάρη, πάρτε θέση, ελέγξτε μας κάθε στιγμή, μοιραστείτε μαζί μας την απογοήτευση και μετατρέψτε τη σε δημιουργία και ελπίδα.
Σε εσάς που βρίσκεστε σε άλλο συνδυασμό, διαβάστε τις στρατηγικές και προγραμματικές μας δεσμεύσεις, ελάτε να συζητήσουμε πέρα από ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές.
Ελάτε όλοι εσείς που διαβάσαμε το μάθημα της ιστορίας διαφορετικά και ξέρουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
Η αλήθεια είναι φίλοι μου ότι δεν έχω τρόπο να αποδείξω τις προθέσεις μου, όπως έλεγε και ο Τάσος Λειβαδίτης «δυστυχώς δεν έχουμε τρόπο να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους πριν φτάσουνε στην πράξη».
Κι έτσι, φίλες και φίλοι, πολλές φορές διαψευστήκαμε.
Αυτή είναι μία αλήθεια.
Μπορεί να είναι και η κυρίαρχη αλήθεια.
Δεν είναι όμως η ΜΟΝΗ αλήθεια !..
Ακόμη και σε τούτους τους δύσκολους καιρούς της αναξιοπιστίας, υπάρχει και μια άλλη αλήθεια.
Σας την κομίζω.
Δε σας καλώ να την πιστέψετε άκριτα, σας καλώ να την ελέγξετε.
Σας καλώ να την κάνετε δική σας αλήθεια.
Εμείς λέμε:
Η πιο στέρεη, η λιγότερο απειλούμενη από ψέματα αλήθεια, είναι αυτή που διαμορφώνουμε και περιφρουρούμε όλοι μαζί.
Δεν κάνω κάλεσμα τετραετίας σε ψηφοφόρους κάνω πρόσκληση καθημερινή στους πολίτες.
Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή να είστε δίπλα μας εσείς κι εμείς να γίνουμε οι εγγυητές ώστε το όραμα να γίνει πράξη.
Εσείς οι ελεγκτές και οι κριτές σε κάθε μας βήμα.
Εμείς απλώς οι εντεταλμένοι σας για να κάνουμε αυτό το βήμα.
Εσείς και εμείς μαζί ώστε το βήμα να γίνει ποιοτικό άλμα!
Σε αυτό το δρόμο σας καλώ.
Και αυτός ο δρόμος, ο δύσκολος, αλλά χρήσιμος και περισσότερο αναγκαίος από ποτέ, έχει ανάγκη το πιο άξιο, το πιο ικανό, το πιο εργατικό, το πιο καθαρό ανθρώπινο δυναμικό.
Και αυτό το δυναμικό βρίσκεται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, βρίσκεται δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στην οικογένειά μας, στη δουλειά μας, στα στέκια της νεολαίας, στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις.
Αυτό το δυναμικό είμαστε ΟΛΟΙ εμείς.
Άλλος με την ικμάδα της νιότης του.
Άλλος με το απόσταγμα της εμπειρίας του, άλλος με τη σοφία μιας δύσκολης ζωής, άλλος με την τεχνοκρατική κατάρτιση και τη μόρφωση, οι γυναίκες με τη γνώση της ουσίας της ζωής.
Όλοι εμείς ας γίνουμε μια δύναμη για την επόμενη ημέρα.
Όλοι εμείς ας πάρουμε τη θέση που σκοπίμως οι εξουσίες θέλουν να μας τη στερούν.
ΜΠΡΟΣΤΑ!..
Αυτή είναι η θέση.
Πάμε φίλες και φίλοι
Με τους πολίτες μπροστά!..
Με τους Πολίτες Μπροστά για δυναμική διεκδίκηση, για αυτόνομη, δυναμική πρωτοπόρα δημοτική αρχή.
Με τους πολίτες Μπροστά γιατί εμείς θέλουμε τους πολίτες συμμάχους, ελεγκτές, κριτές.
Με τους Πολίτες Μπροστά για να σπάσουμε κατεστημένα, αγκυλώσεις και στρεβλά δόγματα.
Με τους Πολίτες Μπροστά ώστε στις 7 Νοέμβρη να υπάρχει δημοτική αρχή πολιτών.
Διαδώστε το μήνυμα!..
Ήρθε η ώρα των πολιτών!..
(051010)
ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ

Ως παλιομοδίτης πολιτικός, διεκδικεί την επανεκλογή του αυτή τη φορά με το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», ο δεύτερος εκλεγείς σε ψήφους με τη σημαία της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης στις εκλογές του 2006, Θανάσης Γεωργίου.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο loutraki-press, ο Θανάσης Γεωργίου προσέγγισε οικογένεια στην Περαχώρα, υποσχόμενος ότι ο δήμος θα μπορέσει να απαλλοτριώσει το δεσμευμένο οικόπεδό τους, με την προϋπόθεση ότι μέλος της οικογένειας που έχει συμφωνήσει να είναι υποψήφιος με τον Παύλο Παύλου, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Αν και αύριο είναι η τελευταία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου πριν τις εκλογές, με το επίμαχο οικόπεδο να μην περιλαμβάνεται στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, ο Θανάσης Γεωργίου δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα ως προ Ημερήσιας Διάταξης και να διεξαχθεί ψηφοφορία, με στόχο να ληφθεί απόφαση απαλλοτρίωσης του οικοπέδου.
Ο Θανάσης Γεωργίου δεν ενημέρωσε τη συγκεκριμένη οικογένεια, ότι ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας δεν έχει διαθέσιμα κεφάλαια και για τα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον, δεν θα μπορέσει να την αποζημιώσει.
Αιτία φυσικά τα δάνεια που φόρτωσε στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας η σημερινή δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη. Επίσης δυσοίωνοι είναι και οι πόροι που κομίζει ο «Καλλικράτης».
Επισημαίνεται ότι και διαθέσιμοι πόροι να υπάρχουν, η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές, δεδομένου ότι προηγείται η διάνοιξη δρόμων.

(051010)

ΧΤΥΠΗΣΕ… Η ΤΡΙΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΜΕ 36 - 35 ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ


Με το δεξί… ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της για τη φετινή χρονιά η ομάδα χάντμπολ του δήμου μας.
Ο Ποσειδώνας στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας νίκησε τον Άρη Νικαίας στη διαδικασία των πέναλτι μετά από δύο παρατάσεις και διάρκεια αγώνα δυόμισι ωρών, με σκορ 36 - 35.
Ο κανονικός αγώνας έληξε 25 - 25, ενώ το σκορ στην πρώτη παράταση διαμορφώθηκε 27 - 27 και στη δεύτερη 32 - 32.
Το loutraki-press εύχεται ολόψυχα στην ομάδα μας να έχει μια καλή χρονιά, να φέρνει επιτυχίες και προ παντός οι αθλητές, προπονητές και διοίκηση να έχουν υγεία για να ανταποκρίνονται με επάρκεια των υποχρεώσεών τους.
Το loutraki-press είναι στη διάθεσή τους για να προβάλλονται τα νέα και ενημερωτικές πληροφορίες για δραστηριότητες της ομάδας μας.

(051010)
Return top